• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yengem çok mu normal davranıyor?

Sen evlendiginde istermiydin esin surekli ailesine versin para?
Sanmiyorum hic..
Ozaman derdin esim kardesine sunu bunu yapiyor:)
Hakli yani yenge..
Ama maalesef her ailede sizin gibi bireyler var
Herkezin yardim ettigi...

şartlar ne olursa olsun (dükkanı önceden açmış olmanız yengenin çalışmaması 3 yıldır ailede olması vs.)madem ortada araba alacak kadar para vardı öncelik altınlara verilip o altınların yerine konması gerekirdi yavaş yavaş falan değil hepsi birden.yengeniz haklı bence empati yapar kendinizi onun yerine koyarsanız daha iyi anlarsınız yarın bi gün evlenince size böyle bişey yapılsa ne hissedersiniz varsın görümcem arabayla gezsin dolaşsın benim altınlarım önemli değil mi dersiniz kocanıza

benim evlenmek gibi bir şansım yok malesef, kendimi onun yerine koyamıyorum..kısmen koyduğumda da altınların peşine düşmek yerine evimin huzurunu sağlamaya çalışırdım, bütün ihtiyaçlarımı karşılayan sağlık sorunları olan kocamı bir de bunlarla bunaltmazdım gibi geliyor.. kimse gelinine tam olarak kızı gibi davranmaz, kimse de kayınpederini babası gibi göremez..kayınpederimin bana araba almasını beklemezdim mesela, şehirdışında okuyan kızına gönderdiği paranın aynısını kendime de istemezdim

inş sizin anladığınız gibi yengemin bütün sorunu ödenmeyen altınlarıdır ve ödendiğinde benimle olan tüm sorunu biter

esas sorun altı üstlü yaşanması bence. hepimiz altlü üstlü yaşayanların sorununu bilioruz. yengenin ayrı evi olsa alınanlara karışacağını sanmıyorum. birşekilde bunları bahane ederek hırsını alıyor. konu sahibide demiş zaten en ufak bişi olsa yukarı çıkmıyor, çocuğu sevdirmeye getirmiyor diye. aile apartmanlarında hep aynı sorun. neden gelmedi neden gitmedi vs. ayrı ev oluyor ama o ayrı ev hep sözde kalıyor. sürekli içiçe olmaları bekleniyor. yenge de napsın, hırsını böle alıyor.

Altlı üstlü oturulmaya devam edildiği sürece sorunlar bitmez. Madem annen baban bu olanları duyup görüyor ve üzülüyorlarsa neden oğullarıyla konuşup farklı bir semte taşınması gerektiğini söylemiyorlar. Bende bunu anlamıyorum oğlumuz torunumuz yanımızda olsun diye isterler sonrada gelin şunu dedi gelin şuna surat astı olur.
Acaba yengenizin bazı talepleri olduğu zaman kadının yanında ama para yok falan demiş olmasınlar o da sonuçta sana yapılan harcamaları görüyor. Abine hani para yoktu bak Gamze ye gelince para oluyor dediği zaman abin veya ailen ama o okuyor hakediyor gibi cümleler kurup onu ezmiş olamazlar mı? Sen bile yengenden bahsederken burada bile eziyorsun kadını. Kendin bile diyorsun okumadı evlendi şimdi de çalışmıyor diye çalışmıyor olması ikinci sınıf insan muamelesi göreceği anlamına gelmez. Anladığım kadarıyla bütçe bir, bütçeniz birse sana yapılanlar doğal olarak yengenin gözüne batar. Sizinde dediğiniz gibi neden olsa onun kardeşi değil görümcesisin. Neden o miktarını küçümsediğiniz altınlar yapılmadan sırf senin morelin düzelsin diye sana araba alınıyor?
Lafta sen bizim kızımızsın denilip ama iş icraata gelince el kızı o benim kardeşim değil yengem!!!
Kim bilir belki de yengen farklı bir eve çıkmak istiyor ve maddiyat bahane ediliyorsa sonuna kadar haklı.

yengem okumamış biri değil, 2 yıllık muhasebe bölümü mezunu, şu an açıköğretim son sınıfta..isterlerse farklı bir yere çıkabilirler, yeme içmemiz ayrı zaten , evini kendi istediği gibi yaptırdı farklı bir yere kiraya çıkmayı o da istemiyor

herkes kendi açısından bakıyor olaya.. çoğunuz gelinsiniz kendinize yapıldığını düşünüp böyle konuşuyorsunuz fakat işyerini kuran baba çalışan baba.. yıllardır kızına araba almaya da hakkı var tabi ki.. gelin var diye adam kızına birşey alamayacak mı?? şöyle düşünün adam çocuğu işsiz kalmasın diye birlikte çalışıyor olabilirler buna ortaklık denmez. eğer gelinin birşeyi eksik kalıyorsa söylesin.. haa eğer mesele altınsa veriliyor yavaş yavaş sonuçta ilerde kendi çocuğuna da alınır araba bakalım çocuğunun yengesi ne diyecek

benim evlenmek gibi bir şansım yok malesef, kendimi onun yerine koyamıyorum..kısmen koyduğumda da altınların peşine düşmek yerine evimin huzurunu sağlamaya çalışırdım, bütün ihtiyaçlarımı karşılayan sağlık sorunları olan kocamı bir de bunlarla bunaltmazdım gibi geliyor.. kimse gelinine tam olarak kızı gibi davranmaz, kimse de kayınpederini babası gibi göremez..kayınpederimin bana araba almasını beklemezdim mesela, şehirdışında okuyan kızına gönderdiği paranın aynısını kendime de istemezdim

inş sizin anladığınız gibi yengemin bütün sorunu ödenmeyen altınlarıdır ve ödendiğinde benimle olan tüm sorunu biter
altınlarını istemek onun doğal hakkı peşine düşmek olarak nitelendirme sonuçta o altınlar abin ve yengen için takıldı ve o altınların içinde muhtemelen yengenin ailesinin taktığı altınlarda var yani hakkı kimseye hibe etmek zorunda değil ben evliyim k.pederimin bana araba almasını beklemem kızına verdiği paraya karışmam(işimiz ortak)ama ben o iş için altınlarımı koymuş olsaydım benim altınlarım tamamlanmadan görümceme araba alınsa bozulurdum ama altınlar ödendikten sonra elbetteki kim ne yapmış ne almış ne satmış ilgilenmezdim

benim anlamadığım neden herkes yengenizle sizi aynı kefeye koymuş ki? abinizin evi ve arabası var.. sizin eviniz var mı? arabanız yok ise elbette ki araba size alınmalı.. siz elti değilsiniz ki, size yapılan ona da yapılmak zorunda olunsun.. abiniz eşine pırlanta aldığında siz "hani bana, hani bana" diyin o zaman, ne kadar komik olur değil mi? kaldı ki babanız ile abiniz çalışıyorsa, abiniz karısının, babanız da sizin ihtiyaçlarını giderir, normal olan budur.. babanız kendi maaşıyla size araba alıyorsa, bundan yengenize ne? yengenizin derdi ne araba, ne de altınlar.. bence onun tek derdi sizsiniz..

benim anlamadığım neden herkes yengenizle sizi aynı kefeye koymuş ki? abinizin evi ve arabası var.. sizin eviniz var mı? arabanız yok ise elbette ki araba size alınmalı.. siz elti değilsiniz ki, size yapılan ona da yapılmak zorunda olunsun.. abiniz eşine pırlanta aldığında siz "hani bana, hani bana" diyin o zaman, ne kadar komik olur değil mi? kaldı ki babanız ile abiniz çalışıyorsa, abiniz karısının, babanız da sizin ihtiyaçlarını giderir, normal olan budur.. babanız kendi maaşıyla size araba alıyorsa, bundan yengenize ne? yengenizin derdi ne araba, ne de altınlar.. bence onun tek derdi sizsiniz..

katılıyorum size elti muamelesi yapılmış resmen. bir eksiği varsa kıskanan tarafın ona da alınsın. çok saçma geliyor böyle olaylar aile ya bu sonuçta sanki komşular ortaklık ediyor.

Ekmek yediği yer ne demektir ya..?

Anlamak istemiyosunuz ama o kadın orda hizmetçi değil..

Saygıdeger konu sahibinin abisinin eşi..Bide gelin olarak böyle yorumlar yapıyor insanlar inanasım gelmiyor.. :45:
yemek yedigi yer=esinin calisti is yeri
yani esi orada calisip coluguna cocuguna ekmek getiriyor
yengeside bu isyeri icin altinlarini vermis kaldiki altinlara yeri geldiginde ortaktir.altin vermeseydi esi issiz olsaydi dahami iyiydi?
artik nasil yanlis anliyorsaniz kendinizin bile inanadi gelmiyor, bend esime altn verdim zamaninda bir dahada geri istemedim o altinlari esimin isi olsun evine ekmek getirsin diye verim

yemek yedigi yer=esinin calisti is yeri
yani esi orada calisip coluguna cocuguna ekmek getiriyor
yengeside bu isyeri icin altinlarini vermis kaldiki altinlara yeri geldiginde ortaktir.altin vermeseydi esi issiz olsaydi dahami iyiydi?
artik nasil yanlis anliyorsaniz kendinizin bile inanadi gelmiyor, bend esime altn verdim zamaninda bir dahada geri istemedim o altinlari esimin isi olsun evine ekmek getirsin diye verim

Ekmek yediği yer kısmını yanlış anlamışım ,sildim sonra yazımı zaten..Nasıl gördünüz iki dk da cvp yazdınız helal olsun : )))

altınlarını istemek onun doğal hakkı peşine düşmek olarak nitelendirme sonuçta o altınlar abin ve yengen için takıldı ve o altınların içinde muhtemelen yengenin ailesinin taktığı altınlarda var yani hakkı kimseye hibe etmek zorunda değil ben evliyim k.pederimin bana araba almasını beklemem kızına verdiği paraya karışmam(işimiz ortak)ama ben o iş için altınlarımı koymuş olsaydım benim altınlarım tamamlanmadan görümceme araba alınsa bozulurdum ama altınlar ödendikten sonra elbetteki kim ne yapmış ne almış ne satmış ilgilenmezdim

daha önce de söyledim onun ailesi akrabaları tarafından takılan altınlara dokunulmadı kesinlikle, sadece bizim taraftan takılan altınların bir kısmı,paralara da dokunulmadı ; evini,düğününü eşyasını ailem yaptı yine o bahsi geçilen dükkandan, evlenince bir kredi borç ödeme olayı da yok ..haklısınız belki önce onlar konmalıydı, düşünememiştir babam..ama arabayı da ben istemedim babamdan , zaten gözüm araba falan görecek durumda değildi, babam kızına özel birşey yapmak sitemiş sadece. ama eminim adamın da burnundan gelmiştir, o da pişmandır aldığına..keşke almasaydı

yengeyinki kiskançlik
babayin cebinden odedigi paraya onun kari$ma hakki yok ..
kii abinin ki gibi stresten etkilen bi hastalik durumunda eve almamasi vs
vijdansizlikdan ba$ka bi$ey deil ..

abin ne zamandir ms hastasI ?
Safiye soylanin oglunu haturliyormusun ? gelin dugunden sonra maddiyat kavgasi çikarmi$ti guvence olarak
tabi o adam ileri dereceydi galiba abin çali$abiliyormu$ çunku
yani belki yengen de gelecek korkusu vardir , Allah korusun abine bi$ey olursa ortada kalirr gibi ...

daha önce de söyledim onun ailesi akrabaları tarafından takılan altınlara dokunulmadı kesinlikle, sadece bizim taraftan takılan altınların bir kısmı,paralara da dokunulmadı ; evini,düğününü eşyasını ailem yaptı yine o bahsi geçilen dükkandan, evlenince bir kredi borç ödeme olayı da yok ..haklısınız belki önce onlar konmalıydı, düşünememiştir babam..ama arabayı da ben istemedim babamdan , zaten gözüm araba falan görecek durumda değildi, babam kızına özel birşey yapmak sitemiş sadece. ama eminim adamın da burnundan gelmiştir, o da pişmandır aldığına..keşke almasaydı
arabanı güle güle kullan babanın içinden gelmiş belli ki. ama yapılması gereken abinin güzel bi şekilde yengenle konuşup en kısa zamanda altınları yerine koyacağını söyleyip içini rahatlatmasıdır belki o zaman o da bu kadar tepki vermez şartlar ne olursa olsun kul hakkı .ayrıca o altınlar ödenmediği sürece siz bırakın arabayı ufak bişey de alsanız ggözüne batar

e daha ne olsun ... yaşadığı kadar, yedikleri kadar kazanıyor mu sanki abiniz insan teşekkür eder oturur.. huzursuzluk çıkarmak niye? yeni evliler borçlarını ödemekten kiralarını ödeyemiyorlar abinizin zaten evi arabası var. bence hiç üzülmeyin yengenizinki gereksiz kıskançlık hırçınlık. hayırlı olsun arabanız güle güle kullanın :)

Ya anlamıyorum ne demek evdeki bekar çocukla yarışmak herkes evlenir yuvadan uçar onlar evlenene kadar herkes aynı keseden yer ha hepsi evlendikten sonra yaparsın hesap ona aldı bana almadı ama kız olsun erkek olsun bekar olduğu sürece ve baba anne sağ olduğu sürece kimse karışamaz anne baba ölünce Allah bilir sahipde çıkmaz bunlar...

yengeyinki kiskançlik
babayin cebinden odedigi paraya onun kari$ma hakki yok ..
kii abinin ki gibi stresten etkilen bi hastalik durumunda eve almamasi vs
vijdansizlikdan ba$ka bi$ey deil ..

abin ne zamandir ms hastasI ?
Safiye soylanin oglunu haturliyormusun ? gelin dugunden sonra maddiyat kavgasi çikarmi$ti guvence olarak
tabi o adam ileri dereceydi galiba abin çali$abiliyormu$ çunku
yani belki yengen de gelecek korkusu vardir , Allah korusun abine bi$ey olursa ortada kalirr gibi ...

tanısı mayıs ayında konuldu, iki senedir uyuşuklukları vardı, şu an sadece sol kolunda bir problem var , çok şükür çalışabiliyor, ama ticaret zaten çok stresli bir iş, bir de evinde huzuru yok..yengemin fikirlerini anlayamıyorum çünkü açıktan benimle hiç tartışmıyor

Back