• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yengem çok mu normal davranıyor?

fakülte okuyan nette takılamıyor mu ?

Elbette net e takılabilir ama Tıp fakültesi okuyan üstelik son sınıfa gelmiş TUS a hazırlanan birisinin çok pardon ama buralarda dedikodu yapmaya zaman bulabilmesi size normal geliyorsa diyecek bi şeyim yok..

Gelin çalışmayıp evde oturacak demişsin de sadece evde küçük çocuğuna bakıyor, eşiyle birlikte çalışmıyor olabilir, ama aynı şekilde görümce de çalışmıyor ki canım.
Kayınpederin taktığı altın alınmış olsa bile, o altın ona alınmış ve bir şekilde yerine konması gerek.
Eğer altınları verilip, usulen de olsa araba alınacağını bilse bu kadar tepki vermezdi belki de. Hiç kimse durup dururken kıskanç gelin damgası yemek istemez.

çocuk kendisinin tabikide bakıcak . çalışmıyor sonuçta . arkadaş kötü birşey demek istemedi . rahat bir hayatı var hala sorun çıkarıyor demek istiyor bence haklı . sonuçta artık kadınlar çalışıyor evlerine katkıda bulunuyor sonra geliyor evine evine çocuğuna bakıyor . yani bu tip kadının yanında ev hanımı olmak hazırcılık kusura bakmasın kimse . bide bana araba almalılar deyip üste çıkmaya başlıyor ben olsam susar otuurdum şükür ederdim halime .

Anlattığınız üzere yengenizde belki bazı konularda kıskançlık olabilir
ama sizde de sanki yengenizi küçümser bir tavır var gibi.
Hiç çalışmamış, ev de oturuyor, gelin gelmiş hesap soruyor vs gibi.
Hesabı sonuçta size değil abinize soruyor, karı koca arasında yani.
Babanız keşke önce yengenizin altınlarını düşünseymiş, belki bu sorunlar olmazmış.
Ortak bir işte, abinizin arabası olsa bile size araba alınması göze batabilir, çok abes değil.
Yengeniz herşeyde kıskançtır ya da değildir bilemem ama sizin tarafınızdan da sıkıntılar var gibi.
Abinizle yengenizi bu konuma getiren sadece bu olay değildir, birikimler vardır.

Elbette net e takılabilir ama Tıp fakültesi okuyan üstelik son sınıfa gelmiş TUS a hazırlanan birisinin çok pardon ama buralarda dedikodu yapmaya zaman bulabilmesi size normal geliyorsa diyecek bi şeyim yok..

dedikodu yapmıyorum hanımefendi , sorunumu çözmeye çalışıyorum, ve evet bir derdim var o yüzden buradayımm..utanmasanız konu fake falan diyeceksiniz. sabahtan akşama kadar dedikodu yapmadığımı üyelik tarihimden ve mesaj sayımdan anlayabilrsiniz

o altınlar kadının hakkı öyle yada böyle buraya gelip çalışmıyor kavga çıkarıyor vs demek yanlış 3 -5 kuruş olarak bahsedilmiş altınlardan madem o kadar azdı altınlar hemen ödenseymiş konu sahibinin babası elbette kızına hediye alır ama gelinini üzmeden başka birinin kızının sinirleriyle oynamadan bunun yoluda altınları ödemek sonuç da verilmek üzere alınmış hak hukuk meseleleri incedir dikkatli olmak lazım birini mutlu edeyim derken diğerinin hakkı yenmemeli gelin belli imkanlardan yararlanıyor olabilir(o imkanlar eşinin aynı zamanda) ama o altınlar o na takıldı başkasına değil unutmamak lazım

dedikodu yapmıyorum hanımefendi , sorunumu çözmeye çalışıyorum, ve evet bir derdim var o yüzden buradayımm..utanmasanız konu fake falan diyeceksiniz. sabahtan akşama kadar dedikodu yapmadığımı üyelik tarihimden ve mesaj sayımdan anlayabilrsiniz
Beni bağlamaz ne yapıp yapmadığınız ben düşüncemi söylerim kendi açımdan noktayı koyarım..

Çoğu yengeye hak vermiş ama bence değil yada bekar olduğum için yenge penceresinden bakamıyorum.
Sonuçta sana hediyeyi abin değil baban almış ne yani babanın araba almak içinden gelmiş dur bide gelinden izin alayım mı dicek ben anlam veremedim şahsen.

valla çalışmak istemiyordur kafası dalgındır girer bu siteye ne var . tusa hazırlanıyor diye canı yok mu ?hem belki çok zeki 5 dakikada bir konuyu anlıyor . kimisi 5 dakikda okur anlar kimisi 5 saatte . yani kapasite meselesi .

Arkadaşım diğer konuna biraz göz attım.
Ailenin istemediği bir evlilik yapan ablan varmış.Sana tanınan imkanlar onada tanılıyor mu merak ettim.
Yoksa onunda mı itiraz hakkı yok.

Bu arada abinizin evde her olanı biteni ailesinin avucuna yazması hiç etik değil.

çocuk kendisinin tabikide bakıcak . çalışmıyor sonuçta . arkadaş kötü birşey demek istemedi . rahat bir hayatı var hala sorun çıkarıyor demek istiyor bence haklı . sonuçta artık kadınlar çalışıyor evlerine katkıda bulunuyor sonra geliyor evine evine çocuğuna bakıyor . yani bu tip kadının yanında ev hanımı olmak hazırcılık kusura bakmasın kimse . bide bana araba almalılar deyip üste çıkmaya başlıyor ben olsam susar otuurdum şükür ederdim halime .

Ev hanımı olunca ailesinin bütçesinde söz hakkı olmuyor mu, susup oturmak mı gerekiyor? Eşiyle kayınpederi ortak bir işte çalışıyor ve kazançları ortak. Onların hanelerine giren para da eşinin ailesinin olduğu kadar, kayınpederin evine giren parada da onların söz hakkı var demektir. Ama aylık düzenli bir maaşa tabidir abisi o zaman durum farklılaşır.

Üstelik kendi altınlarından yardım yapmış. Arkadaş da demiş hala o altınlar bile tam olarak verilmediğini bu durumda sorun çıkması muhtemel.

Tıp fakültesinde okuyan bir genç kızsın üstelik TUS gibi ağır bir sınava hazırlandığını söylüyorsun.
Ama maşallah ne kadar bol vaktin var ki kk da senin konumunda bir insan için saçma olacak bir konuda konu açıp tartışmaya vaktin var.
Benim de var üniversite de okuyan kızım; bırakın buralara takılıp dedikoduya vakit ayırabilmesini inanın duş alacak vakti olmuyor çoğu zaman..
Konuyla alakası yok ama aklıma takıldı işte..

bende bişey merak ettim sizinle ilgili pardon da tıp fakültesi öğrencileri hayatlarını ders çalışarak mı geçiriyor? hiç mi nefes almıyor gezmiyor dolaşmıyor bu insanlar? sizin dediğiniz şey ancak sınav dönemlerinde başımıza geliyor bir öğrenci olarak söylüyorum. özel değilse kızınız ne okuyor da bu kadar yoğun!?

Ev hanımı olunca ailesinin bütçesinde söz hakkı olmuyor mu, susup oturmak mı gerekiyor? Eşiyle kayınpederi ortak bir işte çalışıyor ve kazançları ortak. Onların hanelerine giren para da eşinin ailesinin olduğu kadar, kayınpederin evine giren parada da onların söz hakkı var demektir. Ama aylık düzenli bir maaşa tabidir abisi o zaman durum farklılaşır.

Üstelik kendi altınlarından yardım yapmış. Arkadaş da demiş hala o altınlar bile tam olarak verilmediğini bu durumda sorun çıkması muhtemel.

hayır söz hakkı olamaz para konusunda çünkü para getirmiyor eve . gelenle yetinicek bu hayatı kendi seçmiş zaten . birde yargara koparıp kıza yüklenmesi saçma . altınlara gelince zaten aile takmamış mı altınları kendi altınlarını geri almışlar ne var bunda anlamadım .

ne altınmış arkadaş.. allah ben dahil hiçbir hemcinsimi düğünde takılan altınlara muhtaç etmesin

bu dedigin bence hic dogru degil.. madem öyle seninki de ne arabaymis arkadas, yengen de böyle desin o zaman... senin o kücümsedigin, nasil olsa ödenir gözüyle baktigin altin kadinin güvencesidir.. yarin birgün ayrilsalar, calismiyor demis yine kücümsemissinya, iste o claismayan kadin düzenini kuarana kadar o altinlarla idare etcek.. bak ayrilik asamasina gelmisler bu konu yüzünden, sen kendini sonuna kadar hakli görüyorsun ya hic düsünmüyor musun ya ayrilsalar ve bu ayrilik da snein de bi parca katkin olsa, nasil tasicaksin bunun yükünü??.. kendi pencerenden bakiyorsun olaya hep.. demissin ya evli degilim diye, evli olmadigin icin anlamiyorsun iste... sana kendimden örnek verdim cevap bile vermedin.. neden yengen penceresinden bakanlari da anlamiyorsun?? bu konuyu buraya bunun icin acmadin mi?? evet haklisin, allah kimseyi kimsenin degil altinina tek kurusuna muhtac etmesin... bazi yorumlarina bakip, bu konuyu acarak karsi düsünceleri de almak istedigini düsünüp yapici biri oldugunu sanmistim ama bence yandas aramak icin acmissin konuyu...

Arkadaşım diğer konuna biraz göz attım.
Ailenin istemediği bir evlilik yapan ablan varmış.Sana tanınan imkanlar onada tanılıyor mu merak ettim.
Yoksa onunda mı itiraz hakkı yok.

Bu arada abinizin evde her olanı biteni ailesinin avucuna yazması hiç etik değil.

Herkesten önce ablam aradı beni 'canımın içi çok sevindim, hayırlı günlerde kullan' diye ..Dünya iyisi bir ablam var , kesinlikle beni kıskanmaz, kızlarına her zaman beni örnek gösterir. Babam ona hala çok kırgın ve bana tanıdığı imkanları ona tanımıyor. ama ben ablamın uğradığı haksızlıkların hepsinin farkındayım. Çalışmaya başladığım gibi ben de ona arabasını yenilemesi için yardımcı olacağım, dediğim gibi evlenmek gibi bir düşüncem yok zaten kızlarının okul masraflarına da destek olacm

bende bişey merak ettim sizinle ilgili pardon da tıp fakültesi öğrencileri hayatlarını ders çalışarak mı geçiriyor? hiç mi nefes almıyor gezmiyor dolaşmıyor bu insanlar? sizin dediğiniz şey ancak sınav dönemlerinde başımıza geliyor bir öğrenci olarak söylüyorum. özel değilse kızınız ne okuyor da bu kadar yoğun!?

hayır nefes almıyolar hiç ya benim gördüklerim doktor değildi heralde ...

hayır nefes almıyolar hiç ya benim gördüklerim doktor değildi heralde ...

o kadar çok doktor tanıdım ki sevgilim, babası, kuzeni, amcası, dayısı, dede ve babaannelerine kadar hepsi doktordu ayrıca kendi amcam da doktor arkadaşlarım da var oldukça fazla yani doktorların içinde büyümüşüm biri olarak doktorların da kocaman bi sosyal hayatı var internlük ve asistanlıklarının ilk yılları dışında tabii

aslında kavganın nedeni belli neden altınlar ödenmeden araba alındı diye çıktı ki abinde altınların fazlasını veriyim çık hayatımdan dedi yani kadın fazlasını değil hakkını istiyor

Back