• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yengem çok mu normal davranıyor?

Ekmek yediği yer kısmını yanlış anlamışım ,sildim sonra yazımı zaten..Nasıl gördünüz iki dk da cvp yazdınız helal olsun : )))
cunku korkularimdan biride yanlis anlasilmaktir, nerdeyse 10yillik evliyim emati yaparak cevap yaziyorum.esim hasta olsa (Allah korusun) gercekten altinlari dusunmezdim gerci hasta olmasada istemem cunku is iin verilmis isi olsun calissin beni ve cocugunu muhtac etmesin zorlandigi yerde calisirimda

Birincisi iş yerinde abi ile baba ortak değil, düğünde takılan altının bir kısmı da %50 ortak yapmaz az bir kısmıdır muhtemelen.
İkincisi babanız kendine ait para ile istediğini yapma hakkına sahiptir, bunda yengenin hiçbir hakkı yok ki kocasının hakkı veriliyor her türlü zaten madem.
Üçüncüsü, yengenin altınları alınmış ve altınının alınmasından önce görümceye araba alınmış.Kim olsa bozulur ve tepki verir ancak bunun için eşinden ayrılmaz, üstelik benim de altınımı yapın demiyor da bana da araba alın diyor. Daha önceki açıklamalarınızdan yengenin hem maddiyata taktığını,hem de ciddi bir kıskançlık içinde olduğunu düşünüyorum. Hatta haset duygusudur bu.

Merhaba arkadaşlar,

Çok uzatmadan konuya girmek istiyorum. Abimin benimle yaşıt bir eşi var. 3 senelik evliler , 1.5 yaşında dünya tatlısı bir kızları var. Ailemle birlikte altlı üstlü yaşıyorlar. Abimle babam ticaretle uğraşıyorlar bir de mobilya imalatı yapıyorlar, ben kendimi bildim bileli ,çok küçük yaşlardan beri abim o dükkanda çalışır. Bir süre öncesi MS tanısı aldı ama çalışmaya devam ediyor. Evlendiklerinden beri ailemle yengem arasında sorunlar var, sürekli olarak ona kızları gibi davranmadıklarını söylüyor. En ufak şeyden kavgalar çıkartıp günlerce yukarı ailemin yanına çıkmıyor , çocuğu sevmeye getirmiyor falan. Yeni bir şey alsam önce güle güle kullan diyor ama kendi evine geçtiğinde mutlaka abimle bir kavga çıkartıyor. Birkaç gün sonra bakıyorum aynısından ona da almış abim. Şehirdışında okuyorm iki yıl tek başıma evde kaldım , haliyle harcamalarım fazla oluyordu. Sürekli bunları bahane etti, bana gönderilen para kadar abimin ona para vermesi gerekiyormuş. Yengem ev hanımı, çalışmıyor, okuldan sonra hemen evlendiği için hiç çalışma hayatı olmamış. Evinde huzursuzluk çıkmasın diye her dediğine he diyen bir abim var, imkanları dahilinde ne istiyorsa alıyor. Ama yengemin bana alınan hiçbirşeye tahammülü yok.. Ailem bu duruma üzülseler de hep orta yolu bulmaya çalıştılar.

Sorunuma gelince bir süredir psikolojik sorunlar yaşıyorum, kötü bir dönem geçirdim ve neden bu hale geldiğimi bilmeseler de ailem bu süreç içinde hep yanımdaydı. Cuma günü babam yüzümü biraz güldürmek için bir sürpriz yapmış ve bana bir araba almış. Noterden kendisine vekalet vermemi istedi ve araba benim üzerime alındı. Alırken de bir söz verdim en azından 6 ay kadar arabayı okuduğum şehre getirmeyeceğime dair. Soruna gelince , yengem araba eve gelir gelmez kıyameti kopartmış. Abim kimin için çalışıyormuş, abim çalışıyormuş biz onun parasını yiyormuşuz, bana nasıl araba alabilirlermiş, bana alınıyorsa ona da aynısından alınması gerekiyormuş, bir sürü şey..Evlendikleri ilk yıl abim mobilya atölyesi açtı ve bizim tarafımızdan düğünlerinde takılan altınların bir kısmı bozdurulmuştu bu iş için, zamanla yerine koyacağım demişti abim, birer ikişer de koyuyor. Benim altınlarımın tamamı yerine konmadan nasıl Gamzeye araba alınabilir diyormuş sürekli. Ne dese sakinleştirememiş abim, en sonunda o kadar sinirlenmiş ki 'altınlardan daha fazlasını hesabına yatırayım çık git hayatımdan, tüm istediğin maddiyat, anlaşamıyoruz bir türlü' demiş. Cuma gününden beri abimi eve almıyormuş, yukarıda ailemin yanında kalıyormuş abim de. Abim kızına çok düşkün bir baba, onsuz yaşayamaz üstelik de hasta, ama eşiyle evli kaldığı sürece de huzurlu olamayacak gibi.

Ne yapacağımı şaşırdım, bir dediğimi iki etmeyen bir ailem var, çok üzerime düşüyorlar. Bir yılda toplasan bir ay evde kalıyorum, o zamanları da burnumdan getiriyor,çoğu kez susuyorum, zaten yüzüme birşey demiyor, beni bahane ederek abimle tartışıyor, istediğini aldırıyor. Ailem bana yapılan herşeyi ona da yapmak zorunda mı? Arabaya sevinemedim bile hatta evin huzuru bozuldu benim yüzümden diye içim içimi yiyor.. Yengeme nasıl davranmalıyım bilmiyorum. Siz ne diyorsunuz? Normal mi yengemin bu davranışları, her koşulda eşit olmak zorunda mıyız?

Yengeniz ortalama bir türk-iye kadını gibi davranıyor, yani bu ülkedeki kadınların %90ı bu şekilde davranır.Normal mi davranıyor?Kimine göre normaldir kimine göre değil.
Bana göre normal değil.
Peki nasıl davranmalıydı?
Size alınan bir araba onu ilgilendirmemeli, size alınan hiçbirşeye kıskançlık duymamalı, tahammül edebilmeliydi.
Fakat..
Aynı zamanda babanızla abinizin iş kazançlarının ayrılmasını, aynı iş yerinde dahi olsalar keselerinin farklı olmasını talep etmeliydi.Böylece babanızın size aldığı ot çöp ne varsa artık onun ilgisini çekmez, kendi eşiyle kendi yağında kavrulur giderdi.
Altın konusunda kendimden yola çıkarsam; benim eşimin babası biz evlendiğimizde (onların tarafındaki-şehrindeki düğünde) takılan takıları aldı, düğün masraflarını eşimle biriktirdiğimiz parayla yaptık yani bir kuruş cebinden harcamadı, kendi borçlarını ödeyecekmiş ödedi mi bilmem.Düğün günümden beri nerde o altınlar demedim, demem.O seviyeye inmem açıkcası.
Eşim zaten babasının, bize takılan hediye altınlara el koymasından dolayı yeterince utandı.Daha fazla büyütmem.

Yengenin altınlarıyla iş mi kurulmuş artık ne olduysa yengen de uzatmamalı bence.

Çekirdek aile dışında kalan büyük ailelerde(kayınbaba,kayınbirader,kaynana,görümce,baldız vs.) iş ortaklığı, para ortaklığı gibi maddi hesaplar böyle problemlere her zaman gebe olacaktır.
Size gelince, bence sizlik bir durum yok.Babanız size bir hediye almış, tadını çıkaracaksınız elbette.Umursamayın.Bu sizin çözebileceğiniz bir problem değil çünkü.
Bu abinizde bitecek bir problem.
Elmayla ayvayı ayırmalı.

Son düzenleme:
daha önce de söyledim onun ailesi akrabaları tarafından takılan altınlara dokunulmadı kesinlikle, sadece bizim taraftan takılan altınların bir kısmı,paralara da dokunulmadı ; evini,düğününü eşyasını ailem yaptı yine o bahsi geçilen dükkandan, evlenince bir kredi borç ödeme olayı da yok ..haklısınız belki önce onlar konmalıydı, düşünememiştir babam.ı

Altınların kimin tarafından takıldığı önemli değil.
Sizin tarafınızdan takılanlar da diğerleri gibi gelinindir.

Bir de bu olay,"babam bana araba aldı" olayı değil bence.
O arabayı baban değil,işyeri almış oluyor ki işyerinin geliri (kesesi),ağabeyinle bir nevi ortak.
Ona araba alınana kadar,altınlarım ödensin demesi,bu açıdan normaldir.

Ortak kese olayı,her zaman sorunlara gebedir.
En güzeli,keşke baştan işleri ayırsaydınız.

Altınların kimin tarafından takıldığı önemli değil.
Sizin tarafınızdan takılanlar da diğerleri gibi gelinindir.

Bir de bu olay,"babam bana araba aldı" olayı değil bence.
O arabayı baban değil,işyeri almış oluyor ki işyerinin geliri (kesesi),ağabeyinle bir nevi ortak.
Ona araba alınana kadar,altınlarım ödensin demesi,bu açıdan normaldir.

Ortak kese olayı,her zaman sorunlara gebedir.
En güzeli,keşke baştan işleri ayırsaydınız.

Konu başından beri üstüne bastığım bir konu var, babam dükkanın bir kuruşunun karışmadığını söylüyor,kendi birikimi ile almış, hem karışsa ne olur.. o dükkan da yengem altınları ile katkı sağlamadan önce de vardı. kaç yaşına gelmiş 3 çocuk büyütmüş adam 23 yaşındaki gelinine hesap mı verecek.. bu nasıl bir zihniyet ben hakikaten anlamıyorum.. abim yengemin maaş kartını elinden almış olsa, babam düğün borcunu onlara yıkmış olsa bir nebze anlayacağım belki

abinin evi var arabası da var.hakkıyla çalışıp elde etmiş bunları ama babanın kızına araba almasına gelinin karışmaya hakkı yok.sen abin evlenirken alınanlara ses etmedin değil mi:34:

eminim her şeyi dört dörtlük yapılmıştır.bir babanın okuyan kızına gönderdiği parayı bile sorun yapıyorsa,zaten gerisi önemli değil:50:

bizim bir tanıdığın 2 gelini var.işleri ortak.büyük gelinin 3 çocuğu var ve çocuklara genç odası alalım demişler.diğer geline de oturma gurubu alalım demişler.küçük kıyameti koparmış.ben de evime genç odası isterim diye.onların da çocuğu yok,senelerdir tedavi görüyorlar ama olmadı.kızım çocuğun olunca alırız,şimdi ne yapacaksın demişler ama dinletememişler.mecburen aldılar.senelerdir o oda öylece duruyor.:50:

Konu başından beri üstüne bastığım bir konu var, babam dükkanın bir kuruşunun karışmadığını söylüyor,kendi birikimi ile almış, hem karışsa ne olur.. o dükkan da yengem altınları ile katkı sağlamadan önce de vardı. kaç yaşına gelmiş 3 çocuk büyütmüş adam 23 yaşındaki gelinine hesap mı verecek.. bu nasıl bir zihniyet ben hakikaten anlamıyorum.. abim yengemin maaş kartını elinden almış olsa, babam düğün borcunu onlara yıkmış olsa bir nebze anlayacağım belki

Ağabeyinin kendine has,apayrı bir işi-maaşı olsaydı ve baban sana araba alınca yengen sorun çıkarsaydı,yorumum başka olurdu.
O zaman ben de yengene ne oluyor,baban sana araba aldıysa yengene ne derdim.
Şu durumda maalesef diyemiyorum.

abinin evi var arabası da var.hakkıyla çalışıp elde etmiş bunları ama babanın kızına araba almasına gelinin karışmaya hakkı yok.sen abin evlenirken alınanlara ses etmedin değil mi:34:

eminim her şeyi dört dörtlük yapılmıştır.bir babanın okuyan kızına gönderdiği parayı bile sorun yapıyorsa,zaten gerisi önemli değil:50:

bizim bir tanıdığın 2 gelini var.işleri ortak.büyük gelinin 3 çocuğu var ve çocuklara genç odası alalım demişler.diğer geline de oturma gurubu alalım demişler.küçük kıyameti koparmış.ben de evime genç odası isterim diye.onların da çocuğu yok,senelerdir tedavi görüyorlar ama olmadı.kızım çocuğun olunca alırız,şimdi ne yapacaksın demişler ama dinletememişler.mecburen aldılar.senelerdir o oda öylece duruyor.:50:

hayır tabiki karışmadım, aileme on saat uzakta bir şehirde okuyorum, tıp çok yoğun zaten senede toplasan bir ay görüşürüz..son bi senedir de kendi problemlerimle uğraşıyorum , aldıklarına ettiklerine kesinlikle karışmam

:)) ama bu forumda küçük geline de hak veren çok fazla arkadaş vardır eminim

şaka gibi..bu kıskançlığı da geçmiş artık..genç odası istemiş ama onu kullanacak kimse yok.böylesini hiç duymamıştım.

eğer araba alınan para abi ve babanın ortak kazancından değilse yenge abartmış bence

Konu sahibi arkadasim beni yanlis anlamani istemem ama ilk sayfalarinda calismayan birinin harcamalarimiza karisma hakki yok gibi bir cumle kurmussunuz yengeniz calismiyor diye hicbir seye karisma yada isteme hakki yokmu sizce bence var ama birde sizin dusuncenizi merak ettim.

daha önce de söyledim onun ailesi akrabaları tarafından takılan altınlara dokunulmadı kesinlikle, sadece bizim taraftan takılan altınların bir kısmı,paralara da dokunulmadı ; evini,düğününü eşyasını ailem yaptı yine o bahsi geçilen dükkandan, evlenince bir kredi borç ödeme olayı da yok ..haklısınız belki önce onlar konmalıydı, düşünememiştir babam..ama arabayı da ben istemedim babamdan , zaten gözüm araba falan görecek durumda değildi, babam kızına özel birşey yapmak sitemiş sadece. ama eminim adamın da burnundan gelmiştir, o da pişmandır aldığına..keşke almasaydı

hayır tabiki karışmadım, aileme on saat uzakta bir şehirde okuyorum, tıp çok yoğun zaten senede toplasan bir ay görüşürüz..son bi senedir de kendi problemlerimle uğraşıyorum , aldıklarına ettiklerine kesinlikle karışmam

:)) ama bu forumda küçük geline de hak veren çok fazla arkadaş vardır eminim

çünkü herkes gelin.. o yüzden :)

netice olarak baban kendi hissesiyle/parasıyla istediği kişiye istediği şeyi alır.. ister malikane alır, ister araba.. sen onun eltisi değilsin..

ps: bu arada ben "beğen" ve "alıntıla" butonumu bozdum galiba.. üzgünüm kazen :(

Son düzenleme:
çünkü herkes gelin.. o yüzden :)

netice olarak baban kendi hissesiyle/parasıyla istediği kişiye istediği şeyi alır.. ister malikane alır, ister araba.. sen onun eltisi değilsin..

hani abinin evi olmasa,arabası olmasa da oğlu yerine kızına alsa belki bir nebze hak verebilirim geline ama bu durumda asla.ne cüretle kızıma okuması için gönderilen paraya bile laf edecek :51:

Konu sahibi arkadasim beni yanlis anlamani istemem ama ilk sayfalarinda calismayan birinin harcamalarimiza karisma hakki yok gibi bir cumle kurmussunuz yengeniz calismiyor diye hicbir seye karisma yada isteme hakki yokmu sizce bence var ama birde sizin dusuncenizi merak ettim.

Ben aslında şunu demek istedim..O dükkan hiç yoktan var oldu ve ailedeki herkes çalıştı işi geliştirmek için. Annem hala sabah kalkar çalışanların,abimin, babamın öğle yemeğini hazırlar paketler , kahvaltı hazırlar sonra onlarla birlikte işe gider, müşterilerle ilgilenir , yani o dükkan sadece abime ait değil, yengem bir miktar altın verdiği için de açılmadı, annem babam abim herkes çalıştı.. babamın aldığı hediyeye abim, annem , ablam ses çıkarmazken yengemin kendisinde bu kadar çok konuşma hakkı görmesini anlayamıyorum.. abim çok zeki başarılı bir adam kendi hakkını koruyabilir..kaldı ki benim bir de ablam var ve konuşma, birşeyler isteme, benimle hak yarıştırma hakkını sadece onda görüyorum..ben onun eltisi değilim

Böyle prenses edasında hanım hanımcık pozlar verip gelinlerle uğraşan görümcelerin psikolojisini birisi bana anlatsın lütfen..
Bende de varda böyle iki tane yıllar var ki anlayamadım anlayamayacağım..

Böyle prenses edasında hanım hanımcık pozlar verip gelinlerle uğraşan görümcelerin psikolojisini birisi bana anlatsın lütfen..

:)) ben de gelin geldiği evin maddi manevi her türlü düzenine karışma hakkını kendinde gören sizlerin kafa yapısını anlayamayacağım, umarım hiç bir zaman da anlamam

Konu sahibi sizin tanımladığınız gibi "prenses edasında hanım hanımcık poz veren yengesiyle uğraşan bir görümce" modunda değil.
Konu sahibi gayet saygın bir dille yengesiyle empati yapabilmek adına ailevi sorunlarını burda yoruma açmış.Bundan daha doğal ne olabilir?
Bence siz bu üslubunuzla "görümcelerine tahammül edemeyen kıskanç gelin" modeli çizdiniz.Ve anlayamamanız normal.

Merhaba arkadaşlar,

Çok uzatmadan konuya girmek istiyorum. Abimin benimle yaşıt bir eşi var. 3 senelik evliler , 1.5 yaşında dünya tatlısı bir kızları var. Ailemle birlikte altlı üstlü yaşıyorlar. Abimle babam ticaretle uğraşıyorlar bir de mobilya imalatı yapıyorlar, ben kendimi bildim bileli ,çok küçük yaşlardan beri abim o dükkanda çalışır. Bir süre öncesi MS tanısı aldı ama çalışmaya devam ediyor. Evlendiklerinden beri ailemle yengem arasında sorunlar var, sürekli olarak ona kızları gibi davranmadıklarını söylüyor. En ufak şeyden kavgalar çıkartıp günlerce yukarı ailemin yanına çıkmıyor , çocuğu sevmeye getirmiyor falan. Yeni bir şey alsam önce güle güle kullan diyor ama kendi evine geçtiğinde mutlaka abimle bir kavga çıkartıyor. Birkaç gün sonra bakıyorum aynısından ona da almış abim. Şehirdışında okuyorm iki yıl tek başıma evde kaldım , haliyle harcamalarım fazla oluyordu. Sürekli bunları bahane etti, bana gönderilen para kadar abimin ona para vermesi gerekiyormuş. Yengem ev hanımı, çalışmıyor, okuldan sonra hemen evlendiği için hiç çalışma hayatı olmamış. Evinde huzursuzluk çıkmasın diye her dediğine he diyen bir abim var, imkanları dahilinde ne istiyorsa alıyor. Ama yengemin bana alınan hiçbirşeye tahammülü yok.. Ailem bu duruma üzülseler de hep orta yolu bulmaya çalıştılar.

Sorunuma gelince bir süredir psikolojik sorunlar yaşıyorum, kötü bir dönem geçirdim ve neden bu hale geldiğimi bilmeseler de ailem bu süreç içinde hep yanımdaydı. Cuma günü babam yüzümü biraz güldürmek için bir sürpriz yapmış ve bana bir araba almış. Noterden kendisine vekalet vermemi istedi ve araba benim üzerime alındı. Alırken de bir söz verdim en azından 6 ay kadar arabayı okuduğum şehre getirmeyeceğime dair. Soruna gelince , yengem araba eve gelir gelmez kıyameti kopartmış. Abim kimin için çalışıyormuş, abim çalışıyormuş biz onun parasını yiyormuşuz, bana nasıl araba alabilirlermiş, bana alınıyorsa ona da aynısından alınması gerekiyormuş, bir sürü şey..Evlendikleri ilk yıl abim mobilya atölyesi açtı ve bizim tarafımızdan düğünlerinde takılan altınların bir kısmı bozdurulmuştu bu iş için, zamanla yerine koyacağım demişti abim, birer ikişer de koyuyor. Benim altınlarımın tamamı yerine konmadan nasıl Gamzeye araba alınabilir diyormuş sürekli. Ne dese sakinleştirememiş abim, en sonunda o kadar sinirlenmiş ki 'altınlardan daha fazlasını hesabına yatırayım çık git hayatımdan, tüm istediğin maddiyat, anlaşamıyoruz bir türlü' demiş. Cuma gününden beri abimi eve almıyormuş, yukarıda ailemin yanında kalıyormuş abim de. Abim kızına çok düşkün bir baba, onsuz yaşayamaz üstelik de hasta, ama eşiyle evli kaldığı sürece de huzurlu olamayacak gibi.

Ne yapacağımı şaşırdım, bir dediğimi iki etmeyen bir ailem var, çok üzerime düşüyorlar. Bir yılda toplasan bir ay evde kalıyorum, o zamanları da burnumdan getiriyor,çoğu kez susuyorum, zaten yüzüme birşey demiyor, beni bahane ederek abimle tartışıyor, istediğini aldırıyor. Ailem bana yapılan herşeyi ona da yapmak zorunda mı? Arabaya sevinemedim bile hatta evin huzuru bozuldu benim yüzümden diye içim içimi yiyor.. Yengeme nasıl davranmalıyım bilmiyorum. Siz ne diyorsunuz? Normal mi yengemin bu davranışları, her koşulda eşit olmak zorunda mıyız?

yukarıda yazdığınız sebepten dolayı muhtemelen yengeniz sizin şımarık olduğunuzu düşünüyordur ondan kızıyordur bu kadar bence.

yukarıda yazdığınız sebepten dolayı muhtemelen yengeniz sizin şımarık olduğunuzu düşünüyordur ondan kızıyordur bu kadar bence.

bana çok ağır gelen şeyler yaşadım, bu da benim hikayem diye bir konum var orada yazıyor hepsi , tahmin ettiğiniz gibi şımarıklık yapıp psikolojik sorunlarının ardına saklanan biri değilim..

bir başkası için kolay şeylerdi belki ama ben yaşadıklarımı kaldıramadım ve bir intihar girişimim oldu..hepsi bu..babam da bu yüzden bu kadar üstüme düşüyor

Sevgili konu sahibi, yengenin davranisi normal ya da degil demekten ziyade, onun penceresinden de bakman gerekir..

bak sana kendimden kisaca örnek vereyim, sen de bana adaletli bi sekilde cevap ver olur mu?? benim kaynanalarin iki tane kirada evleri var, kiralar hesaplarinda birikir.. iki cocuklari varya, ikisine birer ev mantigiyla cok güzel dimi?? ha bu arada biz hemen diplerinde KiRADA oturuyoruz.. neyse.. benim de altinlarim gitti, tipki senin dedigin gibi annemlerin taktiklarin duruyo, ama kendi yüzsüzlügümle, ben vermeidm yani.. 2,5 sene önce vermistim, halen altinlarim alindi mi?? tabiki de hayir.. ama kaynim olcak lüzumsuz iki senedir tatile gidiyor ve onun masrafi o iki evin kirasindan ödeniyor, hani su biri sözde bizim olan.. simdi bana söyler misin, bu insanlarin paralari varken benim altinlarimin alinmasi icin ''huzursuzluk'' cikarayim mi?? yoksa onlarin kendi hesaplari deyip kenara mi cekileyim??

yazdiklarimi, sen haksizsin demisim gibi algilama.. ama lüksten önce borc ödenebilirdi.. sonucta altin kadinin hakkidir,kimin taktigi önemli degil, baban sana araba almak yerine, sana deseydiki, kizim önce yengenin altinlarini ödeyelim, sana arabayi sonra alalim deseydi, eminim sen bunu anlayisla karsilardin :34:

bu aile islerinde, ortak gelirde, altli üstlü oturmalarda, inan ezilen tarafin cok ama cok büyük bi kesimi gelinler oluyor maalesef.. ben hic gelinim yüzünden yuvam yikildi diyen bi kaynana görmedim, ama kaynanam yüzünden yuvam yikildi diyen gelinlerin haddi hesabi yok :50::50::50:

Back