• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yengem çok mu normal davranıyor?

Siyah gelinlik seni onceki konundan da biliyorum
babanin seni surekli yucelttigini, tum umudunu sana bagladigini biliyorum
Bunu da anladigim kadariyla biraz dusuncesizce yapiyor

Yoksa yengen durduk yere boyle bir tavir icine girmez
sanirim ailen sen yokken hep ayni tavirdalar ve bunu yengenin gozune soka soka yapiyorlar ...

bence abini arayip en basta altli ustlu oturup bu kadar icli disli olmaktan vazgecir

Ayrica diger arkadaslara katiliyorum gelir ortaksa paylasim da ortak olmali...

mesele araba değilki zaten. adalet, hak haksızlık konularından kavga çıkıyor. yengen şöyle düşünüordu şimdi, madem para vardı benim altınlar niye alınmadı. gerçektende üni. den henüz mezun olmamış birine araba alınmasıda bence gereksiz. düğünde takılan altınlar kadının hakkıdır. borç olarak eve ,işe vs verildiyse aynen yerine konmalıdır.

Kendi ailesinden takılan altınlara kesinlikle dokunulmadı zaten, sadece akrabalarımızn ve ailemin taktığı altınların bir kısmı bozuldu onu da abim yavaş yavaş koyuyor zaten. Yangından mal kaçırır gibi sürekli gündeme bu altın meselesinin gelmesini anlamıyorum ben de.

Siyah gelinlik seni onceki konundan da biliyorum
babanin seni surekli yucelttigini, tum umudunu sana bagladigini biliyorum
Bunu da anladigim kadariyla biraz dusuncesizce yapiyor

Yoksa yengen durduk yere boyle bir tavir icine girmez
sanirim ailen sen yokken hep ayni tavirdalar ve bunu yengenin gozune soka soka yapiyorlar ...

bence abini arayip en basta altli ustlu oturup bu kadar icli disli olmaktan vazgecir

Ayrica diger arkadaslara katiliyorum gelir ortaksa paylasim da ortak olmali...

Kardeşlerimle aramda biraz yaş farkı var ve ailem beni çok şımartarak büyüttü ,çok doğru hatırlıyorsun ama bu konu kardeşlerimle bir kere bile aramızda mesele olmadı, ikisini de birbirinden ayırmayacak kadar seviyorum, abim hasta diye içim gidiyor ona, keşke eşi de biraz üzülse abime bu kadar bencil olmasa ..ben daha arabayı bile görmemişken, bir kere bile sürmemişken bu kadar kıyameti kopartmanın ne anlamı vardı onu anlamıyorum

Arabayı bana babam aldı, dükkanın bir kuruş parasının da karışmadığını söylüyor..

ben anlamiyorum ortak calisiyorlarsa herkesin parasi ayri sonucta degilmi?

uc senelik gelin calismiyor onemli degil
arkadasin dedigi gibi evin duzenini saglayip cocuguna bakiyor sonucta

fakat bir babanin kizina aldigi arabayada karismaya hakki yok
o arabanin parasi abinizin cebinden ciktiysa ve yengenin rizasi yoksa
evet yenge hakli
ama babaniza dusen paydan yada onun birikiminden alindiysa
hic birinize tavir almaya hakki yok

bence abinizle ozel sorunlari var
yada siz gormezsiniz ama abiniz belki iyi davranmiyordur
incelik gostermiyordur sonucta kari koca arasinda gecen seyler

ben ailenizin yerinde olsam vede abinizin
yengenin altinlarini yerine getiririm sonucta onemli onun icin
kim olsa altinlarini isterdi

Anlatamadım tam olarak altın diye bahane ettiği para arabanın 4 te biri değil, onun da bir kısmı alındı zaten. Yengemin amacı altın da değil, bu bitsin başka birşeye kafa takıp huzursuzluk çıkaracak, beni bahane ederek ne istiyorsa onu aldıracak. O benim kardeşim değil, ben sadece kardeşimle eşit olabilirim, onun ihtiyaçlarını da babam değil eşi karşılıyor zaten. Babam bana yaptığı herşeyi ona neden yapmak zorunda olsun ki? Ablam değil yengemden bahsediyorum

Anlatamadım tam olarak altın diye bahane ettiği para arabanın 4 te biri değil, onun da bir kısmı alındı zaten. Yengemin amacı altın da değil, bu bitsin başka birşeye kafa takıp huzursuzluk çıkaracak, beni bahane ederek ne istiyorsa onu aldıracak. O benim kardeşim değil, ben sadece kardeşimle eşit olabilirim, onun ihtiyaçlarını da babam değil eşi karşılıyor zaten. Babam bana yaptığı herşeyi ona neden yapmak zorunda olsun ki? Ablam değil yengemden bahsediyorum

doğru hak verdim şimdi size. yengenizin hobisi huzursuzluk. nankör hatta. siz besliosunuz onu, onun şu ettiğine bak

Madem altınlar okadar az küçümsüyosunuz, ozaman ilk olarak verilseydi yengenizin altınları..

Demekki az olduguna göre ödeyebilecek bi kapasiteleri var..

Ben yengenize hak veriyoru. kızlarından ayırt etmiyorlar diye başta çok güzel bir portre çizmeye çalıştınız ama son cümlenizden bunun doğru olmadıgı anlaşılıyor..

Kızlarından değil yengemden bahsediyorum diye sanki bi hizmetçiden bahseder gibi cümle kurmuşsunuz..

Siz okudugunuz için çalışmıyorsunuz ,yengenizin çocugu var belki o yüzden çalışmıyor ayrıca çalışmak zorundada değil..

Kusura bakmayın ama hiç iyi niyet sezemedim sizde..

Babam 18 sene önce kurdu o iş yerini, annem dahil herkes orda çalışıyor, herkesin emeği büyük. 3 sene önce ailemize dahil olmuş ,üstelik çalışmayan bir bireyin harcamalarımıza bu kadar burnunu sokmasını ben anlayamıyorum, belki de evli olmadığım için anlayamıyorum bilmiyorum. Biraz da onun tarafından bakabilmek için açtım bu konuyu

Babaniz isyerini 18 sene once kurmus ins daha cok kazanirsiniz ama bir onceki mesajinda yengenin altinlari bozdurularak abiniz is yeri acmis yani abinizin harcamalarina bir nevi karisma hakki vardir eger yengeniz altinlari vermemis olmasaydi abiniz mobilya dukkanini acamiyacakti.Yengeniz dis kapinin dis mandali degil calismayan bir birey olarak algilamayin disarida calismiyorsa bile evinde calisiyor eger size degilde yengenize araba alinsaydi sizin tavraniniz nr olurdu yengenizi maddiyatci olarak gormedim sadece adetli davranilmasini istiyor eger kazanclar ortaksa her iki tarafada esit davranilmalidir.

kadının hakkı olan altınlar yerine konmadan size araba almaları haksızlık. kuranı kerim bile bu konuya değindiğine göre öncelik yengenizin altınları olmalı. ayrıca abinizin karısına söyledikleri de çok çirkin:25:

Ayrıca size dışarda okudugunuz için sürekli para gönderildiği, bişeyler alındıgı artı son nokta olarak araba alındıgını söylüyorsunuz:

ama MADDİYATÇI olan yengeniz oluyor..O nasıl oluyor bu kısmını çözemedim ??

Yengeniz bana kalırsa çocukça davranıyor. Altınlarını isteyebilir ama babanızın size aldığı arabayla bile altınları bir tutamaz. Sen başkasın, abinle yengen başka.

Abiniz hastayken de onun hastalığını düşünmeyip -ki ms hastalığı ciddi bir hastalıktır- altınların peşine düşmesi de hiç ama hiç hoş değil. Tabiki istemek hakkı ama hiç verilmese yaygara koparsın tamam, yavaş yavaş veriyormuş abin zaten.

Abinle baban ortak iş mi açtılar ki bütçe de aynı olsun? Yoksa abin babanın açtığı işte mi çalışıyor? Bence arada fark var. Eğer baban açtıysa, yengenin altınlarıyla ikisi bir ortaklık oluşturmadıysa bütçe ortak olmaz ki.

Ben yengenin tavrını sevmedim bi kere.

Yengeniz bana kalırsa çocukça davranıyor. Altınlarını isteyebilir ama babanızın size aldığı arabayla bile altınları bir tutamaz. Sen başkasın, abinle yengen başka.

Abiniz hastayken de onun hastalığını düşünmeyip -ki ms hastalığı ciddi bir hastalıktır- altınların peşine düşmesi de hiç ama hiç hoş değil. Tabiki istemek hakkı ama hiç verilmese yaygara koparsın tamam, yavaş yavaş veriyormuş abin zaten.

Abinle baban ortak iş mi açtılar ki bütçe de aynı olsun? Yoksa abin babanın açtığı işte mi çalışıyor? Bence arada fark var. Eğer baban açtıysa, yengenin altınlarıyla ikisi bir ortaklık oluşturmadıysa bütçe ortak olmaz ki.

Canim yengesi altinlarini vermis ve abisi is yeri acmis 3 yil once kadininda bir nevi harcamalara karisma hakki vardir eger kadin altinlarini vermemis olsaydi acamiyacakti.

Babam 18 sene önce, abim 12 yaşındayken bir dükkan açtı, ben o dükkandan okudum, evimizi yaptırdık, arabamızı aldık, abim de küçüklüğünden beri o dükkanda çalıştı, en son 3 sene önce bir mobilya atölyesi açıldı, yine dükkanın parasıyla makinelerin borçları ödeniyor, o dükkan açıldığı sırada bir miktar nakit paraya ihtiyaç duyuldu ve altınlar bozduruldu. Dediğim gibi abim zaten yavaş yavaş koyuyor

baban sana araba almis ama abinlerede oturdugu evi vermis anladigim kadariyla kimin neye ihtiyaci varsa o karsilaniyor

şartlar ne olursa olsun (dükkanı önceden açmış olmanız yengenin çalışmaması 3 yıldır ailede olması vs.)madem ortada araba alacak kadar para vardı öncelik altınlara verilip o altınların yerine konması gerekirdi yavaş yavaş falan değil hepsi birden.yengeniz haklı bence empati yapar kendinizi onun yerine koyarsanız daha iyi anlarsınız yarın bi gün evlenince size böyle bişey yapılsa ne hissedersiniz varsın görümcem arabayla gezsin dolaşsın benim altınlarım önemli değil mi dersiniz kocanıza

Altlı üstlü oturulmaya devam edildiği sürece sorunlar bitmez. Madem annen baban bu olanları duyup görüyor ve üzülüyorlarsa neden oğullarıyla konuşup farklı bir semte taşınması gerektiğini söylemiyorlar. Bende bunu anlamıyorum oğlumuz torunumuz yanımızda olsun diye isterler sonrada gelin şunu dedi gelin şuna surat astı olur.
Acaba yengenizin bazı talepleri olduğu zaman kadının yanında ama para yok falan demiş olmasınlar o da sonuçta sana yapılan harcamaları görüyor. Abine hani para yoktu bak Gamze ye gelince para oluyor dediği zaman abin veya ailen ama o okuyor hakediyor gibi cümleler kurup onu ezmiş olamazlar mı? Sen bile yengenden bahsederken burada bile eziyorsun kadını. Kendin bile diyorsun okumadı evlendi şimdi de çalışmıyor diye çalışmıyor olması ikinci sınıf insan muamelesi göreceği anlamına gelmez. Anladığım kadarıyla bütçe bir, bütçeniz birse sana yapılanlar doğal olarak yengenin gözüne batar. Sizinde dediğiniz gibi neden olsa onun kardeşi değil görümcesisin. Neden o miktarını küçümsediğiniz altınlar yapılmadan sırf senin morelin düzelsin diye sana araba alınıyor?
Lafta sen bizim kızımızsın denilip ama iş icraata gelince el kızı o benim kardeşim değil yengem!!!
Kim bilir belki de yengen farklı bir eve çıkmak istiyor ve maddiyat bahane ediliyorsa sonuna kadar haklı.

bence altin meselesini cok abatmis yengen sonucta ekmek yedigi yere kendi isne yatirim yapmis.altinlari odeyince isten ayrilacaklarmi? baban araba almak icin secimini kendinden degil senden yana kullanmis

Back