• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemeklerimi beğenmeyen eş kişisi

2 Aylk hamileyim.
Riskli gebelik diye yağ sisesini bile esim kaldırtmıyor.
Evimi siliyor süpürüyor.
Ben zevkle yaparım yemek.
Kk feminizmine bağlamışsınız ama yanlış adres:KK70:
Esim cok da güzel yemek yapar,ciğ börek bile yapar bana.
Ordan sallamayın hanımefendi:KK70:
Sizin eşiniz yapıyorsa yapmayanın derdini anlayamazsınız :)
Size sallamıyorum aslında genel olarak söyledim.

Elinizden geleni yapıp daha bide beğenilmemesi rencide edici. Buna müsade edilmemeli.
Bazen yorgun argın gelip mutfağa giriyorsun üstüne laf söylenmesi küfür gibi.

Feminizm değil bu öyle olsam evlenmezdim sadece kadınlar evlilikte hizmetçi değil. Birlikte yapmak ayrı tabi. Odun erkeklerden bahsediyorum.

Ev işi yemek vs kadının işi değil o yüzden yardım değil iş bölümü :super:

Böyle bir dert edindirmek gerek. Mesela biz ikimiz de çalışıyoruz. Akşam ortaklaşa yaparız. Çok bir şey yapamasa da ufak tefek de olsa mutfakta yardım ettiriyorum. En kötü masayı kurması bile yardımcı oluyor. Erkekleri işten gelir gelmez koltuğa uzandırıp, TV karşısında yemek saatini beklemesini sağlıyorsanız o kadının suçudur. Hayat müşterek... Şartlar eşit olmalı. Yemek kadının sorumluluğudur algısı o kadar var ki bu ülkede.
Kesinlikle birlikte yaşıyorsak birlikte yapalım. O yapıp ben yesemde olur :KK53:

Merhaba hanımlar hemen konuya gireceğim. Eşim benim yemeklerimi beğenmediğini birkaç kez dile getirmişti.dün de şöyle bir konuşma geçti. Dedi ki üni de evdeyken yemeği genelde kim yapardı. Ben de dedim ki hepimiz yapardık isteyen yapardı. Eşim ben olsam sana yemek yaptırmazdım desi ve gülmeye başladı. Ben çok üzüldüm ağlıyacak gibi oldum ama topladım kendimi .Madem benim yemeklerimi beğenmiyorsun o zaman bundan sonra kendi yemeğini kendin yap dedim. Normalde küserim falan bu sefer küsmedim. O da tamam öyle söyle desi konu kapandı. Ama sen kıyamazsın bana dedi. Neyse bugun gerçekten de sadece kendime yaptım yemeği ona yapmadığımı görünce çok bozuldu. Dışarda işi de vardı galiba çıkıyorum ben dedi gitti yarım saat sonra geldi. Gelir gelmez de yattı uyuyor şimdi. Bana bir akıl verin hanımlar. Huzursuzluk olmasın diye siz yaparmıydınız nasıl bir yol izlerdiniz. Tesekkürler
27 yaşına kadar mutfağa girmemiş biri olarak 1,5 önce evlendim mecbur internetten bakarak yapıyorum ki eşim de el lezzetimin olduğunu ilerde bakmadan da yapabilirsin diye över hatta pasta poğaca hiç almayız ablasının yaprak sarmasını bepenmemeye başladı seninkiler daha güzel oluyo der.. bunu siZde böyle yaparsanız toplarsınız bence

Ilk esim yaptigim yemekleri ayila bayila yerdi , sonra birgun barbunya yaptim artik cinsinden midir nedir bi tuha oldu , pismek bilmedi vs vs
Adam demez mi annem senden guzel yemek yapiyor diye , nankorluge bakar misiniz , hergun ayila bayila yiyip birgun olmayan yemek yuzunden bu lafi yedim
Ben de o zman bir daha sana bu evde yemek yok dedim ve gercekten ayrilana kadar yaklasik 2 sene hic yemek yapmadim
Oglum dogduktan sonra sadece ogluma kadar yaptiriyordum bakiciya , kendisi de 2 sene boyunca makarna , yumurta vs yedi

Son durumu söyliyeyim. Eşim bebişi sormak için aradı sabah. Sonra yemek olayından laf açıldı. Kısacası ben sinirli adamım dedi. Neye sinirlendin yine dedim bir sürü bahaneler buldu yok fatıralar çok gelmiş bir sürü para çıkmış cebinden vs ben de sinir ediyormuşum onu. Ben dedimki öküzlük yaptıgını kabul et. O da etmem dedi.etmiyorsan bugun de sana yemek yok dedim tamam dışarda yerim dedi.durumlar bizde böyle benim protestom devam ediyor bakalım ne olacak

Ya şu yemek meselesini niye gurur yapiyorsunuz bu kadar anlamiyorum. Benim bazen kendi yaptigim yemegi yiyemedigim oldu özellikle yeni denemelerde
Lezzetli olan bikac yemegim vardir ötekiler anca yenecek seviyede olur :KK70:zaten cok sık yapmam.
Esime derim yemek nasil olmuş. "Yeniyor" der yeter. :KK70: Ama ne yaparsam yapayim eline saglik der yinede. Bu kadar uzatip gerginlik yaratacak ne var?
Minicik bir elestiriyi bile kaldiramayan insanla harbiden yaşanmaz.

Ben de iyi olmadıysa kimseye fırsat vermeden önce kendim eleştiriyorum:KK48: başkasından duymaktansa...

Cok biliyorsan kendin yap der bir daha onune yemek koymam sanırım. Ha yapilan bir yemegi begenmez soyler sorun olmaz. Ama ben olsam sana yemek yaptirmazdim da ne demek. En kirici yolu secmek zorunda değil soylemek icin.

Ben olsam yaptırmazdım demiş ya. Yaptırma hayatım deseydiniz keşke. Yemek işi onda olsun bundan sonra.

Bir ihtimal gerçekten bazı insanların el lezzeti olmuyor. Diğer ihtimal annesinin yemeğine alışmıştır değişik tatlara açık değildir. Ne bileyim yağsız tuzsuz geliyordur olabilir . Ben de mesela kendi sebze yemeklerimi sevmem anneminki gibi olmaz. Onun da et yemekleri benimki gibi olmaz . Eşimin yemeğimi hiç beğenmediği zaman da olur tencereyi kazıdığı da olur. Beğenmediği için de alınmıyorum genelde ben de beğenmiyorum o durumda. Çok da uzatma ama o da daha uygun bir dille söyleyebilir ya da daha somut eleştiri yapabilir neden lezzetsiz mesela? biraz tuzu eksik, yağlı, yağsız , kuru, fazla sulu Vs.

Ilk esim yaptigim yemekleri ayila bayila yerdi , sonra birgun barbunya yaptim artik cinsinden midir nedir bi tuha oldu , pismek bilmedi vs vs
Adam demez mi annem senden guzel yemek yapiyor diye , nankorluge bakar misiniz , hergun ayila bayila yiyip birgun olmayan yemek yuzunden bu lafi yedim
Ben de o zman bir daha sana bu evde yemek yok dedim ve gercekten ayrilana kadar yaklasik 2 sene hic yemek yapmadim
Oglum dogduktan sonra sadece ogluma kadar yaptiriyordum bakiciya , kendisi de 2 sene boyunca makarna , yumurta vs yedi
2 sene boyunca akıllanmadı heralde. Çok inatmış gerçekten.

2 sene boyunca akıllanmadı heralde. Çok inatmış gerçekten.
Yok cok pisman olup ozur dilemisti ama ben geri adim atmadim , aslinda inatci olan bendim :) baya bi bozulmustum , bastan begenmese yaptigim yemegi sorun degildi ama o kadar sevip yiyip bir tek sorunda ariza cikarinca nankorce bulmustum davranisini , bu yuzden inat ettim

Yok cok pisman olup ozur dilemisti ama ben geri adim atmadim , aslinda inatci olan bendim :) baya bi bozulmustum , bastan begenmese yaptigim yemegi sorun degildi ama o kadar sevip yiyip bir tek sorunda ariza cikarinca nankorce bulmustum davranisini , bu yuzden inat ettim
Cidden siz inat mışsınız o zaman:KK54:

Bence siz de çok alınganlık etmişsiniz şakayla karışık söylemiş düzeltin diye.
Bende evlendiğim ilk zamanlar pek yapamıyordum hep aynı şeyleri yapardım.
Eşim birgün şakayla karışık top10 listesi yaptın herhalde dönüp dönüp aynı isimleri görüyoruz demişti. Çaktırmadım güldüm ama çok alınıp üzülmüştüm içten içe sonra internetten baka baka hepsini öğrendim.
Şimdi ailesine yemeğe gitse keşke evde yeseydik falan der.
Bence sizde internetten baka baka yaparsınız, üzülmeyin böyle konuşara fazla takılmayın.

Isabetli bi tepki bence. Ugrasip didinip yemek yaptiysam bi zahmet bi eline saglik densin. Ha cok kotu olur yenmeyecek gibidir zaten sizde yiyemezsiniz cop olur o ayri. Bence bir sure yapmayin yemek.

Su yorumlardan anladığım kadarıyla ülkece yapıcı eleştiri ile yıkıcı eleştiriyi ayırt edemiyoruz. Eğitimlisinden cahilinden gencinden yaşlısına kadar hem de. Kocama da çok kızmayayım demek ki ülkenin genel havazından o da nasibini almış heralde.ilk yazdıklarımdan da sonraki eklemelerime gerek kalmadan kocamın yıkıcı elwştiri yaptıgı çıkıyordu ama herkes bana bir yemek tarifi verme derdine düştü. Komiksiniz sevgili gurmeler.
Kesinlikle
Herkes her akşam kocişkosuna dört başı mamur sofralar kuruyor
Her akşam vedat milora çıkacak yemek yapıyorlar o yüzden kimse alınmıyor kocası eleştirince

Güncelleme yapayım şimdi sorun varken yaz halledince kaç olmasın. Eşimle hallettik meselemizi. Şöyle oldu. Eşim işten geldi s.a dedi hojgeldin dedim. Hoşbulduk dedi. Napıyon ne ediyon vs sonra dediki ben yemek yiyip gelcektim unuttum bak gideyim bari yemek yemeye sesi. Ben güldüm unuttun mu nasıl unutursun git tabi dedim. Sonra birşeyler daha konuştuk unuttum. Hadi bir kahve yapta içelim hatun desi. Yapmam dedim. Özür dile yapayım dedim ama biz yarı gülme yarı cilvelenme modundayız birbirimize. Tamam özür dilerim dedi basından savar gibi dedi. Düzgün dile dedim. Tamam dedi. Söz ver bir daha yemeklerimi beğenmemezlik yapmıcan dedim. Tamam burnumu tıkar yerim artık ne yaparım dedi. Ben gülerek yine bu lafından sonra seni affedeceğimi mi sanıyosunki dedim. O da napim pu.tluk var bende işte tanımıyormusun sanki beni dedi çocukluğumdan beri böyleyim işte p.çlik var kızım dedi. Bu şapşik hallerine dayanamam hiç affettim tabi.birbirimizin gözünün içine bakınca zaten küs de olsak bize bir gülme geliyor. Bu ara maddi sıkıntıdayız. Borcumuz harcımız kiramız yok ama tek maasla geçiniyoruz işte araba almak istiyoruz alamıyoruz. Ona canı sıkkın sizi gezdiremiyorum diyo. İş yerinde birisiyle de konuşmuş bu meseleleri o kişi namaz kılıyomusun demiş. Bu da bana geldi namaz kıl diyo. Ben de dedim ki senin için mi kılcam ben namazı. Huzursuzluk yaşıyoruz bak evde bir ağırlık var. Çocuk da uyumuyor. Eve giren para da yetmiyor. Ben de dedim ki ee daha çok kazancımız olsun diye mi kılcam yani. Bu da bi gık mık desi ee allah bliyo ya işte onun için de istiyom tabi napim yalan mı söylim sana dedi. Şapşik yaa. Şimdi dini konular yasak ama inş ban yemem. Ben de ne zamandır namaza niyetlenip kılamıyordum. Allah kabul ederse kıldım ikindiyi. Kocam için vs değil tabi ne zamandır niyet ediyodun hadi vesile olsun kalk dedim. Geldim hadi sen de kıl dedim. Kadının kılması daha makbulmuş bir evde diyor bana. Hadi kalk kıl uydurma dedim ben cumaya gitcem dedi. Hadi desim .Tamam desi gitti baska odada dizi izliyo heralde sesler geliyor ben bebiş uyutuyorum.çok ayrıntılı oldu ama yorum yapmak isteyen varsa bu durumumuza alırım. Tesekkürler

Bazılarının karakterinde cinslik oluyor.
Kusura bakma konu sahibi ama eşinin de sanırım karakteri cins.
Benim amcam ve kayınpederim önlerine konulan nimeti tabak tabak yer, beğenmedim derler.
Asla şükür etmek, nimete saygı bilmezler.
Çok kızarım o karakterde insanlara.
Dünyanın bir ucunda insanlar, çocuklar açlıktan ölürken, bu tarz insanlara yapılması gereken tam da bu.
Yapmayın yemek yemesin.
Dışarıda yiye yiye hastalanınca o zaman anlar evde burun kıvırdığı nimetin kıymetini.

Bazılarının karakterinde cinslik oluyor.
Kusura bakma konu sahibi ama eşinin de sanırım karakteri cins.
Benim amcam ve kayınpederim önlerine konulan nimeti tabak tabak yer, beğenmedim derler.
Asla şükür etmek, nimete saygı bilmezler.
Çok kızarım o karakterde insanlara.
Dünyanın bir ucunda insanlar, çocuklar açlıktan ölürken, bu tarz insanlara yapılması gereken tam da bu.
Yapmayın yemek yemesin.
Dışarıda yiye yiye hastalanınca o zaman anlar evde burun kıvırdığı nimetin kıymetini.
çok haklısın. Nimete saygıyı bilmiyor.

Kötü yemek nasıl yapılır anlamıyorum. Tavayı çekmeceden alın ocağa koyuna kadar detay veriyor siteler youtube kanalları.

Back