Yeğenim otizm olabilir ni ?

Kötülüğünü istemiyorsun öz halasısın üstelik sen de bir annesin. Uyarmak hakkın diye düşünüyorum. Acaba önce babayla mı konuşsan ne de olsa kardeşin daha rahat olursun onunla konuşup yengeme de çekindim falan dersin 🙏🏻
Ay yengemle konuşamam zaten. Gidip abime kardeşin oğluma böyle dedi der ağlar abim de bana söylenir. Yengem sağlıklı değil tedavi görüyor. Anne olduktan sonra hassas oldum. İlerde daha da zorlanırlar. 7 yıl sonra tüp bebekle oldu.

Kendi bebeğin için soruyorsan o zaten daha çok küçük. Onun gün içindeki düzenine göre diğer işlerini olduğu kadar yaparsın. Kafanda ekran olmazsa ona göre bir rutin oluşuyor. Çocuk büyüdükçe onunla ilgilenip, oynama sürelerin, dışarıya çıkarman hepsi aslında ekrandan uzak devam etmeye yardımcı oluyor. Çocukta ona uyum sağlıyor. Her zorlukta çizgi film izlesin, oyun oynasın diye ekranı kurtarıcı olarak görürsen ondan vazgeçmesi zor olur asıl. Benim çocuklar 9 ve 6 yaşlarındalar. Ekranları yaşlarına göre yine sınırlı. Ben çok artısı olduğunu düşünüyorum böyle büyümelerinin, kendilerince bir sürü uğraşları oluyor, ekran hayatlarında çok olsa onlar olmazdı. Her çocuk gibi kendi hallerine kalsalar saatlerce oyun oynayabilirler ama başından beri ekran hayatlarında büyük bir yer etmedigi yerine başka şeyler koyabiliyorlar.
Allah bağışlasın 🙏🏻

Dehb de olabilir. Akrabamin cocugu yakinda 4 yasini dolduracak hala 3lu cumle kuramiyor 2li bile cok az. 3 yasina girmeden doktora goturduler ekrani kesin demis doktor.
Annesi de "zaten durmuyo ekran olmadan napicam hic is yaptirmaz (sanki ev isi daha onemli) deyip sallamadi. Sonra 1 2 doktora daha goturduler onlar da ayni seyi soyleyince bi zahmet azaltti ekrani ama cocuk 3 yasini gecmisti ve bir kac basit kelime disinda asla konusmuyordu.
Simdi ozel bi egitim aliyor ama cok cok geride yasitlarindan. Ben doktorun bi bildigi vardir ciddiye al dedigimde umusamamisti ama en azindan ben soylemistim diyorum bence siz de uyarmalisiniz.

Dehb de olabilir. Akrabamin cocugu yakinda 4 yasini dolduracak hala 3lu cumle kuramiyor 2li bile cok az. 3 yasina girmeden doktora goturduler ekrani kesin demis doktor.
Annesi de "zaten durmuyo ekran olmadan napicam hic is yaptirmaz (sanki ev isi daha onemli) deyip sallamadi. Sonra 1 2 doktora daha goturduler onlar da ayni seyi soyleyince bi zahmet azaltti ekrani ama cocuk 3 yasini gecmisti ve bir kac basit kelime disinda asla konusmuyordu.
Simdi ozel bi egitim aliyor ama cok cok geride yasitlarindan. Ben doktorun bi bildigi vardir ciddiye al dedigimde umusamamisti ama en azindan ben soylemistim diyorum bence siz de uyarmalisiniz.
Çocuk bakmak çok zor bütün annelere sarılıyorum burdan bilemem ne zorluklarla büyüdüğünü ama uyarmam gerekiyor haklısınız. Umarım çözülür. Cidden bu ekran çok sıkıntı. Tanıdığım psikologlar bile veriyordu çocuklarına belli bi süre koyarak. Muhtemelen sınırı bilmek önemli.

Ne olur ne olmaz diye uzmana götürürdüm. Çok geç farketmektense erken tedavi geç kalmamış olur varsa da eğer

İnşallah iyi bir anne olabilirim 🥹 kim tespit edicek rapor çıkarıcak ?
İlk etapta doktor teşhisi koysun, ardından zaten raporlar konusunda sizleri yönlendirecek. Ama ilk önce teşhis.
Bi bakın bakalım nedir durum.
Doktor asperger mi, atepik otizm mi diyor sadece, angelman sendromumu, yoksa sadece dikkat dağınıklığı mı ? (Faraza konuşuyorum)
61 çeşidi var.

Sorun netleşsin, raporlar da zaten netleşir 🙏
Ama her ne olursa olsun vazgeçmeyin, çocuğu kazanabilirsiniz.

Selam kızlar. Benim uzakta yaşayan 2 buçuk yaşında yeğenim var erkek. Yılda 1 kere görüyorum o yüzden sizlere danışmak istediğim bir konu var ilerde vicdan yapmak istemiyorum. Geçen sene buraya geldiklerinde dikkatimi çekti asla iletişim kurmuyor dinlemiyor göz teması kurmuyor öfke nöbetleri var ve oyuncaklarla oynamıyor. Benim bilgim yok yeni anne oldum 5 aylık kızım var Rabbim korusun evlatlarımızı başına gelen annelerimize sabır evlatlarına şifa diliyorum. O zamanlar küçük olduğu için normal gelsede haddime düşmez diye pek önemsemedim. Lakin yeğenim 2 buçuk yaşında 1 kere telefonda 10 sn görüştünüz mü diyin yok bakmıyor çocuk. Halacımm nasılsınn diyorum cevap vermiyor. Öfke nöbetleri de var. Her çocukta olur diye hiç aklıma gelmedi ama abim hemşirenin aşı sırasında “ bu çocuk ııı ııı diyor konuşmuyor doktora götürün” dediğini anlatınca vicdan yaptım keşke öncesinde mi söyleseydim diye. Sağlıkçıyım ben. Kliniğimizde psikolog ile de çalıştık.
Devlete götürmüşler ekranı kes demiş ama bu yeterli mi ? Kafasını duvara vurup vurup duruyor görüntülü görüşürken halamm bakk gel napıyorsunn diyorum yok. Yalnızlar orda onun etkisi diye düşünüyorum ama otizmle ilgili olursa ya geç kalırlarsa ? Haddime düşmez diye yengeme hep çocuktur öfkelenir vurur oynar konuşur yenge normal dedim ama bu seferde böyle bi durum varsa söylemediğim için sıkıntılı olurmu ? Ben sadece gelen çocuk hastaları hatırlıyorum bilgim yok abime söylesem canları sıkılır mı evham yapıyorsam boşuna üzmüş olurum hassas bir konu çünkü. Ne yapmalıyım ?
Sız söyleyin uyarın abınızı.

Selam kızlar. Benim uzakta yaşayan 2 buçuk yaşında yeğenim var erkek. Yılda 1 kere görüyorum o yüzden sizlere danışmak istediğim bir konu var ilerde vicdan yapmak istemiyorum. Geçen sene buraya geldiklerinde dikkatimi çekti asla iletişim kurmuyor dinlemiyor göz teması kurmuyor öfke nöbetleri var ve oyuncaklarla oynamıyor. Benim bilgim yok yeni anne oldum 5 aylık kızım var Rabbim korusun evlatlarımızı başına gelen annelerimize sabır evlatlarına şifa diliyorum. O zamanlar küçük olduğu için normal gelsede haddime düşmez diye pek önemsemedim. Lakin yeğenim 2 buçuk yaşında 1 kere telefonda 10 sn görüştünüz mü diyin yok bakmıyor çocuk. Halacımm nasılsınn diyorum cevap vermiyor. Öfke nöbetleri de var. Her çocukta olur diye hiç aklıma gelmedi ama abim hemşirenin aşı sırasında “ bu çocuk ııı ııı diyor konuşmuyor doktora götürün” dediğini anlatınca vicdan yaptım keşke öncesinde mi söyleseydim diye. Sağlıkçıyım ben. Kliniğimizde psikolog ile de çalıştık.
Devlete götürmüşler ekranı kes demiş ama bu yeterli mi ? Kafasını duvara vurup vurup duruyor görüntülü görüşürken halamm bakk gel napıyorsunn diyorum yok. Yalnızlar orda onun etkisi diye düşünüyorum ama otizmle ilgili olursa ya geç kalırlarsa ? Haddime düşmez diye yengeme hep çocuktur öfkelenir vurur oynar konuşur yenge normal dedim ama bu seferde böyle bi durum varsa söylemediğim için sıkıntılı olurmu ? Ben sadece gelen çocuk hastaları hatırlıyorum bilgim yok abime söylesem canları sıkılır mı evham yapıyorsam boşuna üzmüş olurum hassas bir konu çünkü. Ne yapmalıyım ?
Kesinlikle doktora götürsünler asla normal değil, benim kızım 1 yaşında her türlü karşılık veriyor, anlıyor, göz teması var , ekran yok Kesinlikle, arada görüntülü konuştururduk gurbetteyiz diye onu da kestik çünkü telefona merak sarmaya başladı, bu konuda abinle konuş yengen anlayacak bir kadın değil, sana hakaretler edebilir ve kalbini kırabilir, erkenden önlem almaları lazım, rabbim korusun inşallah tüm çocukları, umarım otizm değildir...

Devlet çocuk doktoru az konuşuyor demişler uzak tut ekrandan demiş.
Ekran varsa da çok etkileniyorlar , insanlar hala bu konuda bir bilinç seviyesi edinemediler maalesef , bir de yanlış anlama ama sanki yengenin de psikolojik sorunları da vardı ilaç falan kullanıyordu, genetik aktarım durumları da olabilir, beklemeden doktora görünmeleri çocuklarının hayrına olur ..

Uyarırım abimi. Evet yengemde tedavi görüyor ilaçlarını kullanmıyor psikologa gidiyor ona söylemek sağlıklı olmaz takar üzülür. Bilmiyorum ki eleştirmek haddime değil umarım bişey yoktur.
Yengen ağır psikozlara sahip ise çocuk yapması bile büyük bir hata , daha geçen bir anne evlatlarına kıydı, bu tarz kişiler evlenmemeli diye düşünüyorum , hem genetik olarak hem de çocuk yetiştirirken sorun yaşıyorlar , tabi durumu ne kadar ağır o kısmını bilemiyorum lakin anlatımlarından hatırladığım kadarıyla ağır sorunlu birisiydi ...

Ebeveynlerin ilgilerini takip etmek bana düşmez bilemem ki. Yengemde sadece “ şu çocuğu kaldırıp atıcam gebertcem yeter elimde kalıcaksın” tarzı söylemlerini duydum. Kafasını duvara vurup duruyor çocuk. Abimede tokat atıyor. Gülüyorlar. Ne bileyim onların evladı.
Sorun yengende o kadın hasta ...

Evet haddinize düşmez. Kızom dört yaşında telefonla konuşmaz . Sevmiyor. Çocuk yılda bir gördügü sizi niye telefonda konuşsun zaten.
Ne alaka ya hu , kızım 1 yaşında görüntülü konuştuğunda herkese tepki veriyor ve konuşma çabasına giriyor, duyarlı bir hala olarak endişesini dile getirmiş, çok tuhafsınız gerçekten...

Çok yoruyormuş durmuyormuş dinlenemiyorum başım ağrıyor evde diyor

Cnm yenge de psikolojik olarak iyi değil ki , çocuk ister istemez ondan etkileniyordur , anne bağırıp çağırıyorsa, ekrana maruz bırakıyorsa otizm kaçınılmaz zaten , anne anormal zaten çocuk mutlaka etkilenir ...

Bence söyleyin.Ben parkta tanıştığım insanların çocukları hakkında bile birşey biliyorsam söylüyorum.Aileler umrumda değil.O küçücük çocuklar için söylüyorum.Yapar yapmaz bilmiyorum.Ama bunu telefondan gözlemleyerek yapamazsınız .Anneyle ya da babayla konuşacaksıniz.Bence babayla konusun.Onun kardesisiniz.Sonra adınız gorumcek olmasın.

Eğer hiç konuşmuyor ise kesinlikle bir uzmanla görüşmeler.Ozel eğitim almali.Benim yaklaşık 27 aylık kızım var, otur sohbet et kıvamında.Ama şöyle bir durum var.Telefonda çok az konuşur.

Back
X