• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeğenim otizm olabilir ni ?

Uyaran eksikliği de olabilir, abinizle aranız nasıl bilmiyorum ama ben olsaydım kesinlikle bir çocuk psikiyatriye yönlendirirdim, bu tür durumlarda ilk basamak iyi bir çocuk psikiyatrisine gitmektir, belki erken teşhis ve iyi bir eğitimle çocuk normale dönebilir, geç kalırsanız asıl o zaman büyük pişmanlık duyarsınız.

Uyaran eksikliği de olabilir, abinizle aranız nasıl bilmiyorum ama ben olsaydım kesinlikle bir çocuk psikiyatriye yönlendirirdim, bu tür durumlarda ilk basamak iyi bir çocuk psikiyatrisine gitmektir, belki erken teşhis ve iyi bir eğitimle çocuk normale dönebilir, geç kalırsanız asıl o zaman büyük pişmanlık duyarsınız.
Abimle aram iyi de sağlık ocağında ki hemşireye kızdılar abarttı ne var çocuğumda diue kızdı yengem abimde o yüzden normal diye düşünüyor

Bence söyleyin.Ben parkta tanıştığım insanların çocukları hakkında bile birşey biliyorsam söylüyorum.Aileler umrumda değil.O küçücük çocuklar için söylüyorum.Yapar yapmaz bilmiyorum.Ama bunu telefondan gözlemleyerek yapamazsınız .Anneyle ya da babayla konuşacaksıniz.Bence babayla konusun.Onun kardesisiniz.Sonra adınız gorumcek olmasın.

Eğer hiç konuşmuyor ise kesinlikle bir uzmanla görüşmeler.Ozel eğitim almali.Benim yaklaşık 27 aylık kızım var, otur sohbet et kıvamında.Ama şöyle bir durum var.Telefonda çok az konuşur.
Canım az konuşsa okey göz göze 1 kere gelmedim iletişim yüzyüze de kurmuyor. Ayy halammm gel bak bu neeee diyorum tut elimi vs yok takmıyor kimseyi. Abimle konuşucam doktora konuşmuyor diye gittiler o da ekran kesin oyun oynayın demiş otizmden şüphelense yönlendirmezmiydi yoksa bunları söylememiş olabilirlermi

Abimle aram iyi de sağlık ocağında ki hemşireye kızdılar abarttı ne var çocuğumda diue kızdı yengem abimde o yüzden normal diye düşünüyor
Benim kızım altı aylıktı geriliğini fark ettiğimde, iki yıl olacak hala mücadele ediyorum üstelik de tek başıma. Benim kızıma başta otizm demişlerdi ve ben bayağı bir araştırdım, gidebileceğim her yere gittim. Abiniz vs yengeniz çocuklarının davranışlarının farkında değillerse demek ki iyi ebeveyn değiller. Yeğeniniz otistik de olmayabilir, uyaran eksikliği ve ekran yüzünden de olmuş olabilir, bunu en iyi çocuk psikiyatri bilir yoksa içinizde hep bir acaba olur. Abinize deyin ki, çocuğu bir çocuk psikiyatriye götürelim, hepimizin içi rahat etsin, en azından bir şey var mı ki diye kendimizi bitirmekten kurtuluruz vs deyip yönlendirmeniz gerekiyor. En azından siz üzerinize düşeni yapmış olursunuz.

Çok doğru söylüyorsunuz. Ekran değil ilgi önemli olan. Kızıma arkadan muzik açıp söylüyorum konuşmaya çalışıyor gülüyor mutlu oluyor. Doğduğundan beri konuşuyorum. Şimdi insanların ağzına bakıyor konuşsunlar diye. Ekran açıksa bile bakmıyor oyun oynuyor. geçen babası açmış ekrandakilerle komuşmaya çalışıyor. Eşim bişey olmaz desede korktum kapattım. En azından 2 yaşına kadar dikkat edeyim.
Yengemde yalnız orda napsın kadın bilmiyorum ki nasıl yapıyor. Abimle konuşayım erkenden varsa bieşy dikkat etsinler. Doktorlar farketmezmiydi olsaydı ?
Doktorlarda cok hatalar yapabiliyor nede olsa onlarda insan son zamanlarda da suursuzca bi yanlis teshis hatta teshis koyamama meseleleri cikmaya basladi, egitim.kaliteside dusuk tabi artik. Kendini kanitlamis, referanslari saglam olan uzmanlara guvenmenizi tavsiye ederim. Hani iste bu iyiymis diyip direk cocugu birine goturup sadece ona guvenmek bana sadece bu konuda degil her konuda cok.yanlis geliyor.

Canım az konuşsa okey göz göze 1 kere gelmedim iletişim yüzyüze de kurmuyor. Ayy halammm gel bak bu neeee diyorum tut elimi vs yok takmıyor kimseyi. Abimle konuşucam doktora konuşmuyor diye gittiler o da ekran kesin oyun oynayın demiş otizmden şüphelense yönlendirmezmiydi yoksa bunları söylememiş olabilirlermi
Benim kızımı prof.dr’a götürmüştüm adam bu çocukta bir şey yok demişti, işinin uzmanı iyi bir çocuk psikiyatriye götürün. Zaten böyle bir şüphede işitme testinden başlayıp bir sürü test yapıyorlar öyle hemen göndermiyorlar.

Benim kızım altı aylıktı geriliğini fark ettiğimde, iki yıl olacak hala mücadele ediyorum üstelik de tek başıma. Benim kızıma başta otizm demişlerdi ve ben bayağı bir araştırdım, gidebileceğim her yere gittim. Abiniz vs yengeniz çocuklarının davranışlarının farkında değillerse demek ki iyi ebeveyn değiller. Yeğeniniz otistik de olmayabilir, uyaran eksikliği ve ekran yüzünden de olmuş olabilir, bunu en iyi çocuk psikiyatri bilir yoksa içinizde hep bir acaba olur. Abinize deyin ki, çocuğu bir çocuk psikiyatriye götürelim, hepimizin içi rahat etsin, en azından bir şey var mı ki diye kendimizi bitirmekten kurtuluruz vs deyip yönlendirmeniz gerekiyor. En azından siz üzerinize düşeni yapmış olursunuz.
Çok geçmiş olsun canım benim. Şifalar diliyorum.

Maalesef aileler kolay kabullenemiyorlar durumu , bak okulda bir öğrencide büyük oranda gelişim geriliği farkettik ve bu durumu Rehber Öğretmeni aracılığıyla aileye ilettik , aile hayır biz çocuğumuzun rapor edilmesini istemiyoruz deyip kestirip attılar, çocuk 6. Sınıf öğrencisi olmasına rağmen bitki gibi , konuşamıyor, yazamıyor, iletişim sıfır, ismini dahi söyleyemiyor gözlerime boş boş bakıyor, ve sadece sınıf geçiriliyor öğretmenlerin inisiyatifi ile , ailenin tek derdi çocuğumuz bep kategorisine girmesin ve de rapor edilmesin , abin bir eğitimci olarak çocuğunun farkında değil mi , ebeveynlerde büyük sorun var gerçekten , çocukklarındaki durumu araştırmak yerine size kızacaklar ise çok yazık olur , sen üzerine düşeni yap ve geri çekil, kendileri bilir artık...

Maalesef aileler kolay kabullenemiyorlar durumu , bak okulda bir öğrencide büyük oranda gelişim geriliği farkettik ve bu durumu Rehber Öğretmeni aracılığıyla aileye ilettik , aile hayır biz çocuğumuzun rapor edilmesini istemiyoruz deyip kestirip attılar, çocuk 6. Sınıf öğrencisi olmasına rağmen bitki gibi , konuşamıyor, yazamıyor, iletişim sıfır, ismini dahi söyleyemiyor gözlerime boş boş bakıyor, ve sadece sınıf geçiriliyor öğretmenlerin inisiyatifi ile , ailenin tek derdi çocuğumuz bep kategorisine girmesin ve de rapor edilmesin , abin bir eğitimci olarak çocuğunun farkında değil mi , ebeveynlerde büyük sorun var gerçekten , çocukklarındaki durumu araştırmak yerine size kızacaklar ise çok yazık olur , sen üzerine düşeni yap ve geri çekil, kendileri bilir artık...
Bilmiyorum ki canım ya ben çok az görüyorum farkettiklerimi yazdım detaylı konuşucam.

Canım 2 dakka cevap vermeyi bırak gözümüze bile bakmıyor yüzyüzeyken. İletişim yok dikkat dağınık. Gel halam otur oyun oynayalım ayy ne varmış diyorum bakmıyor. Normal mi bilmiyorum ki.
Hastane değil de özel muayenehanesi olan çocuk psikiyatristine götürsünler..özelde daha uzun değerlendiriyor doktor...fiyatları çok tuzlu ama konu çocuk olunca veriyoruz..iyi ki iyi olsunlar..

Çocuk doktoruna herşey normal ama az konuşuyor gibi anlatırlarsa doktor da o an zaten stres olan çocuğa o cümleye göre yorum yapmış olabilir. Çocuk büyütmek çok zor ama yengeniz tedavi gördüğü halde böyle cümleler kuruyorsa gerçekten çok üzülürüm o bebeğe.
Otizm ya da değil sonuç olarak o bebişin şimdi bıcır bıcır olması lazım yarım yamalak cümleler kurup koşup oynaması lazım. Sinirden kafasını vurmasını d anlarım iki yaş sendromu falan diye ama çocuk ilgisiz kalmış gibi görünüyor. Yani bebek bakımının %95i annedir benim fikrime göre elbette. Babalar çalışıyor evet yardımcı da oluyorlardır abiniz kötü birine benzemiyor. Abinizle konuşun yanlış anlamaz zaten doktora sorun bildirmiş öyle olsa hiç söylemezlerdi diye düşünüyorum.
Benim de bir erkek kardeşim var yaşlarımız da yakın. Kardeşim kızımda bir sorun görse bunu dile getirse ben üzülmez yanlış anlamazdım. Evet çocuğumuza kimse kötü laf söylesin istemeyiz ama bunu kardeşimiz söylüyor elalem değil.

Ekran varsa otizmden önce uyaran eksikliği konuşulmalı.
Otizm genetik bir hastalık fakat uyaran eksikliği ekran maruziyeti sebebiyle oluyor ve ekranı kesince düzeliyor. Özel eğitim kurumlarına dünyalar kadar para dökmeden önce ekranı muhakkak kesin.

Söylemem yanlış olur mu ? Yengem çok ekran izlettim ondan herhalde dedi kendini kötü hissetmesin diye konuşur erkek çocuğu falan dedim üzülmesin diye ama nasılsın halam dediğimizde cevap bile vermiyor. Komutları da dinlemiyor algılamıyor. Çocuk tabiki dinlemez ama ben çok severim çocukları oynarım tüm tencere tavamı döktüm oyalamak için kafasını salladı suratıma bakmadı. Babasıylada oynamıyor.
Hemen izletmeyi bıraksın ahh ahh benim oğlum da otizm var

Ekran varsa otizmden önce uyaran eksikliği konuşulmalı.
Otizm genetik bir hastalık fakat uyaran eksikliği ekran maruziyeti sebebiyle oluyor ve ekranı kesince düzeliyor. Özel eğitim kurumlarına dünyalar kadar para dökmeden önce ekranı muhakkak kesin.
İnşallah uyaran eksikliğidir düzelir. Akşamları abim oyun oynuyormuş çocukla doktor uyarınca başlamışlar.

Back