• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeğenim otizm olabilir ni ?

Konuşmamak derken hiçbir kelime söylemiyor mu? Anne, baba, ver, al, gel benzeri kelimeler..Çırpınma, dönme hareketleri. Takıntılı, sabit davranışları var mı?
İsmine seslenildiğinde bakıyor mu?

Bunları göz önünde bulundurarak gecikmeden bir uzmana göstersinler. En azından eğitimlere erken başlanmış olur

Ama telefon görüşmelerine o yaş bebeklerinin çoğu ilgi göstermez. Onu kriter almayın. Benim oğlum 4 yaşında çoğu kişi ile görüşmek istemez, sessiz kalır.

Söylemem yanlış olur mu ? Yengem çok ekran izlettim ondan herhalde dedi kendini kötü hissetmesin diye konuşur erkek çocuğu falan dedim üzülmesin diye ama nasılsın halam dediğimizde cevap bile vermiyor. Komutları da dinlemiyor algılamıyor. Çocuk tabiki dinlemez ama ben çok severim çocukları oynarım tüm tencere tavamı döktüm oyalamak için kafasını salladı suratıma bakmadı. Babasıylada oynamıyor.
Anlattıklarınız normal degıl.. 2.5 yasına kadar anlamamaları da ılgınc... Yanı tamam geç konuşur anlarım ama tepki vermemesı, algılamaması bunlar normal değil.. Kendınzı suçlamayın. Sız uzaktasınız ne kadar bılebılırsınız kı... Ama artık soylemenız lazım bır uzmana gozuksunler...
ALLAH yardımcıları olsun

2 buçuk yaşındaki çocuğu nasıl çok ekrana maruz bırakabiliyorlar? Bu konuda kimseye olumlu yaklaşamıyorum. Abinize söyleyebilirsiniz ama gidip karısına kardeşim böyle dedi demesin tabi. Yengeniz fazlasıyla alıngan bir insandı hatırladığım kadarıyla. Bu konuyu da başka yerlere çekebilir. Bir doktorun görmesi gerekir muhakkak.
Uyarırım abimi. Evet yengemde tedavi görüyor ilaçlarını kullanmıyor psikologa gidiyor ona söylemek sağlıklı olmaz takar üzülür. Bilmiyorum ki eleştirmek haddime değil umarım bişey yoktur.

Selam kızlar. Benim uzakta yaşayan 2 buçuk yaşında yeğenim var erkek. Yılda 1 kere görüyorum o yüzden sizlere danışmak istediğim bir konu var ilerde vicdan yapmak istemiyorum. Geçen sene buraya geldiklerinde dikkatimi çekti asla iletişim kurmuyor dinlemiyor göz teması kurmuyor öfke nöbetleri var ve oyuncaklarla oynamıyor. Benim bilgim yok yeni anne oldum 5 aylık kızım var Rabbim korusun evlatlarımızı başına gelen annelerimize sabır evlatlarına şifa diliyorum. O zamanlar küçük olduğu için normal gelsede haddime düşmez diye pek önemsemedim. Lakin yeğenim 2 buçuk yaşında 1 kere telefonda 10 sn görüştünüz mü diyin yok bakmıyor çocuk. Halacımm nasılsınn diyorum cevap vermiyor. Öfke nöbetleri de var. Her çocukta olur diye hiç aklıma gelmedi ama abim hemşirenin aşı sırasında “ bu çocuk ııı ııı diyor konuşmuyor doktora götürün” dediğini anlatınca vicdan yaptım keşke öncesinde mi söyleseydim diye. Sağlıkçıyım ben. Kliniğimizde psikolog ile de çalıştık.
Devlete götürmüşler ekranı kes demiş ama bu yeterli mi ? Kafasını duvara vurup vurup duruyor görüntülü görüşürken halamm bakk gel napıyorsunn diyorum yok. Yalnızlar orda onun etkisi diye düşünüyorum ama otizmle ilgili olursa ya geç kalırlarsa ? Haddime düşmez diye yengeme hep çocuktur öfkelenir vurur oynar konuşur yenge normal dedim ama bu seferde böyle bi durum varsa söylemediğim için sıkıntılı olurmu ? Ben sadece gelen çocuk hastaları hatırlıyorum bilgim yok abime söylesem canları sıkılır mı evham yapıyorsam boşuna üzmüş olurum hassas bir konu çünkü. Ne yapmalıyım ?
Evet haddinize düşmez. Kızom dört yaşında telefonla konuşmaz . Sevmiyor. Çocuk yılda bir gördügü sizi niye telefonda konuşsun zaten.

Ekran çok diyorsa azaltmasını söylemeniz gerekirdi.
Daha 2-3 yaş çocuklarda yoğun ekran varsa o çocuk ihmal ediliyordur zaten.
Otizm çıkmasa bile çocuk uyaran eksikliği yaşıyor.
Muhakkak acil tarafından bir uzmana gitmeliler
Cidden mi ya abime söyliyim haftaiçi. Oyun gruplarına götürün demiştim yengeme sende dinlen tarzında götürdüler iyi gelir belki ama bu konu geç kalırsa diye söyleyeyim.

Uyarırım abimi. Evet yengemde tedavi görüyor ilaçlarını kullanmıyor psikologa gidiyor ona söylemek sağlıklı olmaz takar üzülür. Bilmiyorum ki eleştirmek haddime değil umarım bişey yoktur.
Eleştirmek değil de bazı şeylerin doğruluğu yanlışlığı nettir 2 buçuk yaşındaki çocuğun çok fazla ekrana maruz kalması, ilgisizliktir. Bunu direkt söylemek belki zor olur sizin için ama abinize söyleyin muhakkak.

Konuşmamak derken hiçbir kelime söylemiyor mu? Anne, baba, ver, al, gel benzeri kelimeler..Çırpınma, dönme hareketleri. Takıntılı, sabit davranışları var mı?
İsmine seslenildiğinde bakıyor mu?

Bunları göz önünde bulundurarak gecikmeden bir uzmana göstersinler. En azından eğitimlere erken başlanmış olur

Ama telefon görüşmelerine o yaş bebeklerinin çoğu ilgi göstermez. Onu kriter almayın. Benim oğlum 4 yaşında çoğu kişi ile görüşmek istemez, sessiz kalır.
Sabit davranışları var ismini de bakmıyor.

abinizi arayın söyleyecegim şeyi yanlış anlama benım haddine değil ama yegenımde bi farklılık var sence de varmı ben uzakta olduğum ıcın telefonda bana mı öyle geliyor die lafın ucunu duyurun sonrası onların sorunu .

Göz göre göre de haddime değil diyip bi çocuğun gelecegıne göz yummayın. Bunu söylediniz die abiniz size küsmez hadi diyelim küsecek oda onların sorunu

bi çocuğun tedavisi söz konusu başka bısey düşünmezdim .

Çocuk aşırı sosyalite eksikliğinde ve davranışları çok sıradışı.
Çocukla oyun eğitimlerine acilen başlanmalı!
Yoksa ilerisi için çok geç olabilir. Ve sizde üzülerek söylüyorum bunu söylememenin üzüntüsünü ağır birşekilde pişmanlıkla yaşarsınız.
Anne çocukla gece gündüz oyun terapisi ile ilgilenecek.
Sakin Sinirlenmeden yoksa ilerleyen dönemlerde hiç bir komutu almaz ve bu dünyadan kopar.

Eleştirmek değil de bazı şeylerin doğruluğu yanlışlığı nettir 2 buçuk yaşındaki çocuğun çok fazla ekrana maruz kalması, ilgisizliktir. Bunu direkt söylemek belki zor olur sizin için ama abinize söyleyin muhakkak.
Aylar önce tablet aldılwr oynasın diye🥹

abinizi arayın söyleyecegim şeyi yanlış anlama benım haddine değil ama yegenımde bi farklılık var sence de varmı ben uzakta olduğum ıcın telefonda bana mı öyle geliyor die lafın ucunu duyurun sonrası onların sorunu .

Göz göre göre de haddime değil diyip bi çocuğun gelecegıne göz yummayın. Bunu söylediniz die abiniz size küsmez hadi diyelim küsecek oda onların sorunu

bi çocuğun tedavisi söz konusu başka bısey düşünmezdim .
Söyleyeceğim haftaiçi tamamdır. İnşallah ben evham yapıyorumdur.

O zaman önayak olup bir uzmanın görmesini sağlayın. Belki alakası yoktur ama içiniz rahat eder.

Anne baba ilgili insanlar mı? Onlar bir farklılık gözlemlemiyorlar mi?
Ebeveynlerin ilgilerini takip etmek bana düşmez bilemem ki. Yengemde sadece “ şu çocuğu kaldırıp atıcam gebertcem yeter elimde kalıcaksın” tarzı söylemlerini duydum. Kafasını duvara vurup duruyor çocuk. Abimede tokat atıyor. Gülüyorlar. Ne bileyim onların evladı.

Back