Yasadiklarima objektif bir bakis acisi!!!

MrsNorris

Knitter...ÖrgücüBasi...
Pro Üye
14 Mart 2010
7.915
6.829
723
Merhaba arkadaslar,

Sizlerle birseyler paylasmak istiyorum olaylara objektif bir bakis acisi daha dogrusu istedigim.

Ben 22 yasinda, meslek sahibi calisin bir insanim yurtdisinda yasiyorum ve bu yaz sözlendim. Sözlüm ise Türkiye´de yasiyor ve 24 yasinda. Suan calismiyor Marta basliyacak zaten sezonluk bir is yaptigi icin senede 3 - 4 ay evde oluyor.

Yalniz kendisi cok zor bir insan. Hersey kendisi istedigi gibi olsun istiyor. Ve asiri kiskanc. Hicbir yere gitmememi disari dahi cikmamami istiyor. Net yasak. Bunun karsiliginda kendisi bana bu zamana kadar nereye gittigini söyleyen bir insan degildir. Sabahlara kadar disirida arkadaslariyla takilir ve sonradan ögrendigim ki arada diskoya gidiyormus ve iciyor. Bunlari ögrendikten sonra sen böyle diskoya gidipte icersen biter dedim. Bu konuda anlastik ve yolumuza devam ettik.

Ve bana "ben senden üstünüm", "Sen yaparsan bende yaparim diye düsünüyorsan yaniliyorsun" diye kac kere dedi, yani onun anlayisina göre o suanda bekar bir erkek ve yapar.

Bastan beri ondan öne gelen bir ilgisizlik var aramizda. Bugüne kadar beni dogru dürüst aramis degil ki istemiyorumda hatta rahatsiz oluyorum cok yaziyor ona diye kac kere onada söyledim bunlari zaten ama ne biliyim bi bayramda yilbasinda arayabilir?? Ne mesaj yazar nede askim seni cok özledim bi nette gir seni göreyim der. Bana ufak bir hediye almis degil. Ki ihtiyacim yok ama hevesleniyor insan. Dogum günümde bile arayip bi mesaj yazmadi ertesi gün ben aradim o zaman kutladi. Ayda yaklasik 200 250 tl gibi bi telefon hesabi öderim her ay. Hatta her gün aramasam surat yapardi bana basta. Cogu zaman ben 20 30 kere aradigimda acardi. Hatta daha cok aradigim bile olurdu. Hep mesgule atardi. Disarda olurdu acmazdi, yaninda biri olurdu acmazdi. Bir kere iyi hatirliyorum dislerimden ufak bir operasyon gecirmistim o gece ben acilar icinde kivranirken bi kere olsun acmadi sonradan söyledigine göre onu yaklasik 300 kere aramisim sabaha kadar telefonu kapanana kadar aramistim. Deliymisim diyorum simdi.

Ben ondan birsey istedigimde (ki asla maddi birsey istemedim dille bile getirmem) bana yalnizca sunlari söyledi durdu "Evlendikten sonra". Inandim, güvendim zamaninda. Sonra o güven yikildi. Facesinde eski kiz arkadasi ekliydi o kadar sil dememe ragmen silmedi. Daha 2 ay önce sildi. Birde umrunda degilmis diyor beni düsünüpte silemiyor.

Sözden sonraki 2 ay benim icin cok zor gecti. Ben yurtdisina döndükten bir hafta sonra basladi hersey. Artik bana ne askim, canim, gibi laflar söylerdi. "Önce hak et", "Sen önce kendine ceki düzen ver sonra bekle benden bunlari" "sen böyle olmaya devam edersen biter" "Böyle olucaksa yüzügü atarim" bu gibi cümlelerle savasmak zorunda kaldim. Dedigim gibi hicbir yere gitmemi istemiyordu hep bu sorun oldugu icin bana söyle yaparsan biter diye tehdit edip duruyordu. Ben sakinlestirmek zorunda kaliyordum. Yani ne dese yapiyordum, hani seviyordum ya, hani o olsun gerisi önemli degildi ya ama öyle degilmis iste. Bir yuva kurmak icin sadece sevmek yeterli degilmis. Aslada olmayacak...

Yazda istemeye geldiler. Onun memleketiyle benim memleketimin arasi 8 saat yol. Iki kere geldiler. Bir isteme icin bir söz icin. Aileler hic tanismiyor. Ilk defa bu yaz görüsüldü. Babam bana o gün cok tepkili davrandi. Bilmiyordu ve gelecekleri gün ögrendi cok zor günler gecirdim ama konuya fazla girmek istemiyorum dogrusu. Annesi ve babasi o ilk aksam hemen söz yapmak istediler. Ailem olmaz dedi. Bir hafta sonra geldiler söz kesildi. Zorda olsa ailem beni kiramadigi icin yapildi.

Sözde biz bohcamizi verdik onlar bize birsey vermediler bi yüzük ve tektas takildi bende onun yüzügünü almistim. Neyse bunlar önemli seyler degil aslinda ama insana dokunan seyler. Iki bayram gecti ne kendi ne ailesi bir gönderdiler. Ki kendisi bana daha ondan israrla istememe ragmen kac kere söylemem ragmen söz fotoraflarimizi göndermedi.

Son zamanlarda bana iyice kötü davraniyordu. Hakaret anlaminda degil. Ama bir yabanciymisim gibi. Agizindan güzel seyler duymak icin can atiyordum biliyordu. Durmadan beni ayrilikla tehdit etti. Bir gün yine aynisi oldu. Ve ben birsey demedim yani ayrildik. Birakip gitti. Verdigi tüm sözleri, kendini, beni hice sayarak gitti. Iki gün sonra pisman oldu. Hic aramayan adam aradi sordu. Bir aylik gel git döneminden biraz burnu sürtükten sonra baristik.

Suanda söyle bir durum söz konusu. Ailem istemeye geldikleri ve söz aksami onun önce askere gitmesini ve o dönem isimi sabitleyecegimi istedileri (suanda kadroluyum o zaman degildim ve kesinde degildi) dugunun daha sonra olabilecegini söyledi. Ailesi "Tamam biz oglumuzu askere gönderecegiz" dediler. Simdi ise kendisi bu dugunun olacaksa yazda olmasini istiyor. Olacaksada bu yaz olucakmis. Benim ailemle olan durumumu neler yasadigimi kendi biliyor ailemin önce askere gitmesini istediginide biliyor ama zora sürüyor herseyi. "Ailem sözvermis olabilir ama kimse bana birsey sormadi" diyor.

Bana ya ailen ya ben diyor yani. Bende ailemin rizasini alalim gec olsun ama güzel olsun ben onlarin ahini almak istemiyorum dedigimde. Sonra affederler diyor ya. Birde hic düsünmüyor ben suan ailemi biraksam. Herseyle vize ile ev tutmayla yalniz ugrasicam. O buraya gelene kadar tek basimami yasiyacagim????

Zaten ona olan güvenimi yikmisti simdi yerle bir oldu. Sogudum ona karsi cok sogudum. Aileni dinleyeceksen olmaz diyor. Ki kendi benim ailemi bi kere bile nasilsiniz diye aramis sormus degil. Ailesi aradi 2 kere evde yoklardi annemler niye tekrar aramadiniz siz geri aramadikca ben aramam diyor. Ailen bizi ugrastirmak icin önce askerlik diyor diyor. Ama düsünmüyor benim ailem onu iki kere görmüs yerini yurdunu bilmez o ücüncü görüsmelerinde dugun isitiyor. Ben 2 yilimi niye bosa harcayim diyor. Üstelik okulunu bitirmedi yani 15 ay yapicak. 2 yil icin bir ömrü kenera atiyor. Bende bana bu fedakarligi yapmayan bir insanla olamam artik...

Kendine göre haklidir ama kendi ailesini zora sokmamak icin beni birakip gitti simdi benden yapmadigi göstermedigi özveriyi isityor. Ona sorsak cok sey yapmistir benim icin ama laftan baska yaptigida yok iste...

Sabırla sonuna dek okudum..
Ama zaten karar vermişsin anlaşılan..
Bence de doğru bir karar. Biz tabi çok iyi tanıyamayız o kadar, ama sanki kapağı yurt dışına atmak istiyor gibi geldi bana..

Bir de merak ettim, nerede ve nasıl tanıştınız?

Sonuna kadar okudugun icin tesekür ederim, uzun olmus hic farkinda degilim

Evet kararimi verdim benim icin bitti..

Ve ben degil o kaybetti... Demeki böyle bir tecrübeyi yasamam gerekiyormus diyorum kendime. Birde o beni ilk sevgilimde cahilce davranmisim sanirim..

Biz Türkiyede tatilde tanistik canim arkadaslarimla gitmistim...

Canım peki tatilde tanıştıktan sonra sadece netten görüştünüz herhalde.. Çünkü satır aralarından çıkarttığım sonuç şu ki, çok da iyi tanımamışsın sen bu adamı..

Senin ifadelerin, yazı üslubun ile sözlünün kurduğu cümleler, ifadeler aranızdaki kültür farkını da yansıtıyor..

Sal gitsin, şüpheyle evlilik olmaz. En doğrusunu yapmışsın,zaten akıllı kızsın, belli.

Dünyanın kendi etrafında döndüğünü düşünen bir erkek daha...
Gerçekten özverili davranmışsın anlattığın kadarıyla. kimbilir daha neler vardır...
Ama sağlıklı bir gelecek göremedim ben üzgünüm..
Verdiğin karar çok doğru.. arkasında dur..

valla canım sana en önemli tavsiyem bundan sonraki hayatında bu tip erkeklerden uzak durman,
yasak koymak ne demek, ben senden üstünüm ne demek, ayrılıkla tehdit etmek ne demek
adam baştan aşağı falso
nesini sevdin bu adamın yahu
allahtan çok doğru bi karar vermişsin

en doğrusunu yapmışsınız ayrılmakla , 2 yılı yakmamak için bir ömür heba edilmez

hayırlısı olsun hakkınızda

sinir oldum bu adama hayret bişey ya sende iyi dayanıyorsun tabi senin hayatın bize bişey demek düşmez

ben en cok kendime sinir oluyorum. anlatigimda cogu arkadasim bana sen bunlara nasil dayaniyorsun ben gelemem diyordu. Inanirmisin bana yok eski kiz arkadasim aradi yok yüzügü at diyor yok ailesine ben ondan baskasiyla evlenmem demiste...

Bitti zaten aslinda benim hattam af etmek tekrar barismak oldu..

Simdi ailemi "onun" icin karsima aldigim icin pismanim cünkü degmezdi..

doğru karar

tek çıkardığım anlam. bu adam rahat yaşamak için yurtdışına kapak atmak istiyor, sizide bu amaç uğruna kullanıyor.

Canım bende üzülerek verdiğin kararın doğru olduğunu düşünüyorum. Yorumcu arkadaşlardan birinin dediği gibi sanki yurtdışına kapak atma nedeniyle seninle devam ettiğini düşündüm. Zaten bu niyette biride asla senin sevgine layık değil asla seni hakketmiyordur. Gerçekten sevgin için çaba sarfetmişssin o yüzden onun seni suçlamalarına kulak asma ve canını da sıkma. Emin ol karşına çok daha düzgün ve sevebileceğin biri çıkacak. Birde diskolardaymış demişsin sabahlara kadar sonra konuşmuş halletmişsiniz ama nasıl emin olabildin gitmediğine telefonunada cevap vermiyormuş. Bence ayrılık senin için en hayırlısı olmuş canım. İNŞALLAH çok mutlu olursun yeni bir sevgiliyle tabi... Mutluluklar tatlım...

yanı merak ettım acıkcası enıste adayının hangı ozellıklerı sızı cektı
dısarıdan bakılınca kı ızlenım belkı agır gelebılır ama bırılerının soylemesı lazım
bence bu adam senı sevmıyor
senı bır kurtulus kapısı olarak goruyor yuksek ıhtımalle
hatta senın sevgın ve sadakatınden cok cok emın ıstedıgı gıbı yonlendırebılır
en onemlısı sana ve aılene zerre kadar saygısı yok
daha sadece sozlu oldugunuz hatta guven durumunun olmadıgı bır sahıs senden aılenı sılmenı beklıyor
o kadar fazla ıplerı elıne vermıssınız kı kendını aılenızle bır hatta ılerıde goruyor
ya aılen ya ben dedıgınde zaten bence sızın anında cevabı vermıs olmanız gerekırdı
eger dusunup kendınızle savastıysanız bu ısteklerı bır kac zaman sonra solda sıfır kalacak
hep daha fazlasını ısteyecek

kusura bakmayın bıraz agır olabılır ama sızı bu kadar ezen bır sahsıyete prım vermeyın
en cok kızdıgım durumdur ınsanların cınsıyet farketmez karsısındakı boyunduruk altına alma cabası
kı bu vatandas hem saygısız, hem ukala
allah yardımcınız olsun

Çok sinir bir durum :95: :95: bitirmekle çok doğru bir karar vermişsin canım bence hiçkimse aileni karşına almaya değmez

sakın aileni karsına alıpta bişi yapma gerci kararını vermişsin ve bence hayırlı karar cunku sözlün yurt dısına gitmek için seni kullanıyor gibi geldi bana

Siz bu tipi çok mu aranıdız yahu bir tane iyi özelliği yok hemen kaçın hayatınız kurtarın bence dahada söz söylenmez böyle bir adama.

sizi aileniz ve kendisi arasında seçim yapmak zorunda bırakmış hiç mi sizi düşünmüyor bu adam bi eşya bi alışkanlıktan değil aileden bahsediyoruz yani asla ama asla ailenizi kırmayın onun istediğini yapmayın gerekirse ayrılın önceki davranışalrıda ortada zaten sizi haketmeyen biri bnce
sizi tebrik etmek gerek çünkü çok sabretmişiniz
sizn sevgilinizin yapmış olduğu tek bir davranışı bnm erkek arkadşım yapsa kesinlikle ayrılırdım
büyük konuşmuyorum çünkü telefono geç açma yüzünden ayrıldım burnu sürttü kaç gün kapımda yattı çok geçerli bi sebebi vardı sonra barıştık bn çok sevsemde kendi doğrularımdan ödün vermem
bence biraz değerinizi anlaması gerek sizi sanki avucunun içinde garnti gbi görüyo kaybetme korkusu yok demek ki bu kadar rahat
hakkınızda hayırlısı

Doğru bi karar vermişsin ben olsam asla ama asla evlenmem böyle birisiyle.Daha iyisi çıkar karşına klasik bi cümle olacak ama.

Evet ama fazla degil sadece telefonda görüsüyorduk. Nette girmiyordu. MSN girmemi istemiyordu. Ben elimi klavyeye götürsem kiyamet kopardi.

Haklisin, ama sanirim benim tecrübesizligimin hatta cehaligimin getirdigi hevesle askin büyüsüne kapilib iyi olabilecegini düsündüm. Demeki diyorum bu tecrübeyi edinmeliymisim. BEn hatayi basta her dedigine evet diyerek ama üzülmesin diyerek yaptim. Haketmedigi degeri verdim ona, sonuc pismanligim. Tekrar barismamaliydim, degmez di.

Kötü olanda ne biliyormusun o beni kendinin vazgecilmez bulunmaz hint kumasi olduguna mukemel bir es olacagina öyle inandirmis gözlerimi ben öyle karartmisim ki gercekleri görmek istemedim, kabul edemedim. Kendime güzellestirdim yani bi nevi.

Bana sürekli yok eski kiz arkadasilarindan beni tekrar istiyorlar bi arasam kosa kosa gelirler diyordu bana düsün. Annesi bile bana bi kere "Biz yüzük taktigimiz icin köydeki kizlar benle konusmuyor" dedi inanabiliyormusun.

Ama oglunun nasil bir gecmise sahip oldugunu bilmiyor. Evin en kücügü oldugu icin cok simartilmis hep kendi istedigi olsun istiyor ben merkezci, bencil bir adam. Cok günlük, gecelik iliskileri olmus.

Belki ona degilde aska inandim ben...Bundan bi 6 ay öncesine kadar ben bu kadar güclü degildim ama artik kendime deger veriyor ve tekrar güveniyorum iste bu sebebten dolayi güclüyüm simdi.

Yeni fark ettim kendime duydugum güveni almis elimden ona ihtiyacim olduguna inandirmis beni...

En güzel olanda bu zaten benim icim rahat ve huzurluyum herseyten öte. Ben yanlis olana inandiysam bile inandigimin arkasinda durdum sahip ciktim, kacip gitmedim onun gibi, zora kosmadim, orta yolu bulmaya calistim.

Bencil insanlarla ugrasmak zor. Ablasinin dedigi gibi "Bu adam olmaz"

bana en cokta koyan bu "ben senden üstünüm" sözü aklima geldikce igreniyorum ondan. Kendime kiziyorum bunlara göz yumdugum icin ama sevgim icin dedim sineye cektim, degmezdi..degmedi...

Ona sorsak ben pisman olucagim onu kaybetigim icin. Kendini kandiriyor zavallim..

en doğrusunu yapmışsınız ayrılmakla , 2 yılı yakmamak için bir ömür heba edilmez

hayırlısı olsun hakkınızda

her zaman ailem benim icin böyle dua etti hayirliysa olsun degilse bi engel ciksin diye. Bir gece o kadar kötüydüm ki aglaya aglaya dua ettim rabbim hayirsizsa tez vakit engel koy bize diye icim rahatladi huzur doldu ve bitti zaten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…