• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalnız dışarı çıkamamak

Naz253816

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2024
19
-5
1
22
Arkadaşlar selam, 8 aylık evliyim ve 7 aylık hamileyim evlenmeden önce yalnız başına dışarı çıkan market çarşı gibi yerlere gidip gelen biriydim evlendikten sonra eşimin bulunduğu şehire taşındım ailesiyle aynı binada otuyoruz yalnız dışarı çıkmak markete gitmek hayal gibi oldu her dışarı çıkmak istediğimde eşim ve ailesi akrabalar görürse dalga geçerler yeni gelinsin çıkmam ayıp falan diyor kalp kırmak istemiyorum ne yapmalıyım

Eşinin ağzına et. O da gidip ailesine benim karımdan size ne desin.
Evlenmeden önce böyle bir yer olduğunu biliyordun diyor burda hiç arkadaşım yok sıkılıyorum ve arada dışarı çıkıp nefes almak istiyorum ama sanki kötü yola düşecekmişim gibi davranılıyor

Evlenmeden önce böyle bir yer olduğunu biliyordun diyor burda hiç arkadaşım yok sıkılıyorum ve arada dışarı çıkıp nefes almak istiyorum ama sanki kötü yola düşecekmişim gibi davranılıyor
Orası neresi çinçin tarlabaşı mı? Bunun diğer adımı eve kilitlemek. Perde açtırmamak

Siz markete çıkınca ne diyeceklermiş mesela?

Yazdıklarınızı okurken kötü oldum üzüldüm bu çağda yaşadığınız şeye bakın
Önerim şimdiden karşı çıkın gerekirse kavga edin ama önünü alın yoksa sonu çok kötü bir yere gidiyor
Arkadaşım da sizin gibiydi ilk başta böyle küçük şeylerle başladı sonra kuaföre bile göndermemeye başladılar şimdi annesinde kalmasına da izin vermiyorlar on yıldır evde hiçbir yere gidemiyor eşi olmadan ya da kaynanası
Halbuki aynı kaynana kendi kızlarına sonsuz özgürlük vermiş diğer gelinlere de aynı şekilde ama bu kızın kocası baskı kuruyordu ve kızın sesi çıkmıyordu diye bu hale geldi bir sürü de psikolojik ilaç kullanıyor

Arkadaşlar selam, 8 aylık evliyim ve 7 aylık hamileyim evlenmeden önce yalnız başına dışarı çıkan market çarşı gibi yerlere gidip gelen biriydim evlendikten sonra eşimin bulunduğu şehire taşındım ailesiyle aynı binada otuyoruz yalnız dışarı çıkmak markete gitmek hayal gibi oldu her dışarı çıkmak istediğimde eşim ve ailesi akrabalar görürse dalga geçerler yeni gelinsin çıkmam ayıp falan diyor kalp kırmak istemiyorum ne yapmalıyım
Sizinki evlilik değil esaret. Kendinize bu zulmü nasıl yaptınız? Hiç mi bilginiz yoktu, aileniz uyarmadı mı?

Yazdıklarınızı okurken kötü oldum üzüldüm bu çağda yaşadığınız şeye bakın
Önerim şimdiden karşı çıkın gerekirse kavga edin ama önünü alın yoksa sonu çok kötü bir yere gidiyor
Arkadaşım da sizin gibiydi ilk başta böyle küçük şeylerle başladı sonra kuaföre bile göndermemeye başladılar şimdi annesinde kalmasına da izin vermiyorlar on yıldır evde hiçbir yere gidemiyor eşi olmadan ya da kaynanası
Halbuki aynı kaynana kendi kızlarına sonsuz özgürlük vermiş diğer gelinlere de aynı şekilde ama bu kızın kocası baskı kuruyordu ve kızın sesi çıkmıyordu diye bu hale geldi bir sürü de psikolojik ilaç kullanıyor
Sadece bana özgü değil kendi kızlarını da büyük gelinlerini de bu yönde ilerletmişler benimde ayak uydurmam bekleniyor

İzmir gibi bir yerden Mardin’e gelmek diyelim..
Acaba hayatını daha fazla nasıl mahvedebilirdin. Hemen hamile kalarak tabi, şükür onu da yapmışsın.
Çözüm önerim, yeni gelin sıfatının yerine eski gelin sıfatının gelmesini bekleyeceksin. Yani başka türlü nasıl olacak kavga dövüş olmadan? Hamilesin zaten, doğum yapınca belki çıkmana izin verirler.

Offff boyle cahil, yabani, yobaz, medeniyetsiz insanlari cok mu ariyorsunuz evlenmek icin. Hadi cok arayip ozenle secip buldunuz, diliniz de mi yok, veremiyor musunuz agizlarinin payini.

Back