• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalnız dışarı çıkamamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha evden çıkmamı engelleyebilecek bir güç anasından doğmadı. evden çıkmak için kimseden izin almak aklıma bile gelmez. böyle bir beklenti içinde olunduğunu anlamam bile. o kadar uzağım bu duruma. bunun adına esaret deniyor.

Nasil ya, Turkiye'de kadinlarin markete gitmesinin ayip oldugu yer var mi?
Esim guneydogulu ben doğma büyüme Ankaraliyim
Köyde değil merkezdeler
bir kadın olarak bir yere girip yanınızda erkek yoksa yemek yiyip çıkamazsınız
Girmeye kalktığınızda sizi kovmazlar
Aile salonumuz yok derler
Ona rağmen burda yerim derseniz evet yersiniz ama herkes gelen geçen herkes size bakar
Aralık ayında yaşadım bu olayı

Evlenmeden önce böyle bir yer olduğunu biliyordun diyor burda hiç arkadaşım yok sıkılıyorum ve arada dışarı çıkıp nefes almak istiyorum ama sanki kötü yola düşecekmişim gibi davranılıyor
8 aylık evlilikte 7 aylık hamile olmak, hiç mi korunayım, bir eşimle vakit geçirip, tanıyayım demediniz . Hemen çocuk yaptınız ve artık ona muhtaçsınız. Eğer gerçekten öyle bir yer olduğunu biliyorsanız, eşiniz haklı , sonuçta bilerek evlendiniz. Kendi kendinizi yakmışsınız. Bir doğurun da , emzirmeniz , çocuğa bakmanız bile kontrol edilecek.

Esim guneydogulu ben doğma büyüme Ankaraliyim
Köyde değil merkezdeler
bir kadın olarak bir yere girip yanınızda erkek yoksa yemek yiyip çıkamazsınız
Girmeye kalktığınızda sizi kovmazlar
Aile salonumuz yok derler
Ona rağmen burda yerim derseniz evet yersiniz ama herkes gelen geçen herkes size bakar
Aralık ayında yaşadım bu olayı

Hangi şehir burası?

Okul okudum meslek sahibiyim aktif olarakta zaten çalışıyordum. Doğum iznine ayrıldım izin dönüşü tekrar işe geri dönücem cahil bir insan değilim yıllardır kendi ayaklarımın üstünde duruyorum. Kalp kırmadan çözüm aramak istedim çünkü kalp kırmaktan nefret ederim ancak haklı olduğunuz çok fazla konu var bu şekilde devam edemez konuyu mümkün olduğunca tatlı bir dille anlatıp tekrarlanmamasını isticem çünkü bende çok sıkıldım artık 🙏🏻
Meslek sahibi dediğin de kusura bakma da yine evde çağrı merkezi işi. Markete göndermeyen adam seni işe mi göndericekti iş dediğin de evde kapalı yaptığın yine.
Otur çek esaretini yak hayatını kendi ellerinle koştura koştura da alel acele üreyin böyle. Bize ne ya, yaşıtlar okusun gezsin kariyer yapsın sevgililik yaşasın hayatını yaşasın sen de çürü böyle , hepsini kendin hak etmişsin. Devam üremeye boşver

Arkadaşlar selam, 8 aylık evliyim ve 7 aylık hamileyim evlenmeden önce yalnız başına dışarı çıkan market çarşı gibi yerlere gidip gelen biriydim evlendikten sonra eşimin bulunduğu şehire taşındım ailesiyle aynı binada otuyoruz yalnız dışarı çıkmak markete gitmek hayal gibi oldu her dışarı çıkmak istediğimde eşim ve ailesi akrabalar görürse dalga geçerler yeni gelinsin çıkmam ayıp falan diyor kalp kırmak istemiyorum ne yapmalıyım
Bizim komsunun tavukları daha özgür.Arada parka geliyorlar, baya takılıyorlar.

Ama kk üyeleri ve adminimiz bitti demeden bitmez En Büyük KK

Siz bu kadın düşmanlarına bakmayın, yıllardır neler çekiyorum bunlardan bir bilseniz. :KK61:

Mune & cımbız havayolları iyi yolculuklar diler efenim :KK52:

IMG_1667.jpeg

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back