- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.804
-
- Konu Sahibi Pinkie Pie
Ne kadar acimasiz bi yorum bu..insan heeseyi yasayarak ogreniyor.. annelik zor denir ama yasamadan bilemez kimse.. gormek baska...yasamakbambaskaYegenimi buyutuyorum ,altini ciziyorum yegenim,dogdugu gunden beri yanimda ,su an 3,5 aylik son 2,5 aydir gunde 16 saat benimle napiyim cildiriyim mi ?
Anne olurken akliniz neredeydi acaba merak icerisindeyim ,
Ne sandiniz fotograf cektirip sonra birileri gelip bakiyor mu ,
Herkes yalniz buyutuyor ,bende ilk defa bakiyorum,
Sabır sabır sabır hepsi gececekİkimizin de annelerden falan pek hayır yok.
Yaş sağlık durumlarını katarsak kendilerince onlar da haklı.
Ama bu yaşadığım zorluğu değiştirmiyor.
Cumartesi günü doğum yaptım, normal isteyip, 30 saat sancı çekip, artık durum kritikleşince sezaryen olmak zorunda kaldım.
Zaten kendimi yarım insan gibi hissediyorum, üstüne de hayatımda ilk defa bebek bakımını tek başına üstleniyorum.
Kaç gündür eşim ilgileniyodu ama bugün ve sonrası artık işe gitmek zorunda.
Bugün saatlerce uyumayınca bir ara çıldırıyorum sandım.
Gaz, mama, alt herşeyi tek tek kontrol ede ede anca 5-6 saatte uyutabildim.
Hergünüm nasıl böyle geçecek diye düşünüyorum.
Bebeğini tek başına büyütmüş başka anneler varsa, verecekleri tavsiyeler ve cesarete ihtiyacım var.
Biraz da modum da düşük bu sıralar, o sebeple gerçekten morale ihtiyacım var.
Doktora gidin şahsen ben bu kadar sınırlı agresif insana bebegi nasıl vermişler anlamadım.bence siz zaten cildirmissiniz bakmayın .Yegenimi buyutuyorum ,altini ciziyorum yegenim,dogdugu gunden beri yanimda ,su an 3,5 aylik son 2,5 aydir gunde 16 saat benimle napiyim cildiriyim mi ?
Anne olurken akliniz neredeydi acaba merak icerisindeyim ,
Ne sandiniz fotograf cektirip sonra birileri gelip bakiyor mu ,
Herkes yalniz buyutuyor ,bende ilk defa bakiyorum,
Bebekler için fön makinası sesi sakşnleştirici olabilir ama sağlıklı değildir. Yanlış fikirleri yaymamakta yarar var diye düşünüyorum. sağlıkla büyüsün bebeğiniz inşallah.Aramiza hosgeldin taze anne:) annelik zormus degil mi:) ama bi o kadarda guzel sahane muhteşem mucize:) benim bebe 2bucuk aylik ilk 10 gun annem vardi sonrasinda tektim. Zor oldu uykusuzluktan koridorda bayilmisligim bile var. Esim elinden geldigince yardm ediyr ama bebekler anne kokusuyla sakinlesiyor. Ben sakinlestirmek icin surekli ayaktayim. Havalar iyi disari cikariyrm. Ama senin bebe kucuk daha disari icin. Telefondan fon mak. Sesi aciyordum artik acmiyrm yemiyor:) dud aldiriyrm sakinlesiyr. Her yontem herzaman ise yarayack diye sartlama kendini. Bazen banyoyla bazen gezmeyle bazen koynunda simsiki sarmalamakla bazende emmeyle sakinlesiyr beyimiz kendi seciyor sakinlesme yontemini. Tabi hepsini deniyrm sakinlessin diye. 2. Ay daha kolaydı. Bazen buyume atagi oluyr butun gun uyumuyr miz miz miz modunda. Iste o gunlerde sabrim tukeniyor resmen gidip baska bi odaya kendime kizip bagiriyrm sakinlesmek icin:) inan ben sabirsiz bi insanim ama ben bile sabredebiliyorsam herkes sabredebilir. Azcik sabretmelisin. Gule gule buyut bebegini.
Aramiza hosgeldin taze anne:) annelik zormus degil mi:) ama bi o kadarda guzel sahane muhteşem mucize:) benim bebe 2bucuk aylik ilk 10 gun annem vardi sonrasinda tektim. Zor oldu uykusuzluktan koridorda bayilmisligim bile var. Esim elinden geldigince yardm ediyr ama bebekler anne kokusuyla sakinlesiyor. Ben sakinlestirmek icin surekli ayaktayim. Havalar iyi disari cikariyrm. Ama senin bebe kucuk daha disari icin. Telefondan fon mak. Sesi aciyordum artik acmiyrm yemiyor:) dud aldiriyrm sakinlesiyr. Her yontem herzaman ise yarayack diye sartlama kendini. Bazen banyoyla bazen gezmeyle bazen koynunda simsiki sarmalamakla bazende emmeyle sakinlesiyr beyimiz kendi seciyor sakinlesme yontemini. Tabi hepsini deniyrm sakinlessin diye. 2. Ay daha kolaydı. Bazen buyume atagi oluyr butun gun uyumuyr miz miz miz modunda. Iste o gunlerde sabrim tukeniyor resmen gidip baska bi odaya kendime kizip bagiriyrm sakinlesmek icin:) inan ben sabirsiz bi insanim ama ben bile sabredebiliyorsam herkes sabredebilir. Azcik sabretmelisin. Gule gule buyut bebegini.
En büyük cesareti bebeğinin gözlerine bakınca hissedebilirsiniz bence. Çünkü o küçücük masum kuzu herşeyiyle siZe muhtaç ona bir bakışınız bir gülüşünüz yumuşak sesiniz bile onun sakinleşmesini sağlar. Evet haklısınız ilk günler gerçekten zordur.ama bunu takıntı haline getirip büyütmek hem size hem eşinize hem de bebeğinize ciddi anlamda zarar verir.yardıma ihtiyaç duyduğunuzda anneniz yanınızda olmasa bile bi arkadaş bi komşu kim olursa çekinmeden söyleyin 5 dklık nefes almak bile çok işe yarar.Allah yardımcınız olsun kuzunuzla nice mutlu senelere erişmeniz dileğiyle...Doktora gidin şahsen ben bu kadar sınırlı agresif insana bebegi nasıl vermişler anlamadım.bence siz zaten cildirmissiniz bakmayın .
Gelirler yine ama bşr hafta durur giderler ayaklandığım zmn bakarım çocuklarıma kendime güveniyorum çünküİnş yine kv gelmeyecektir yanınıza ya. Kim gelecek bebeklerinizden dolayı kimse gelmesin diyemiyorum
Sabır sabır sabır hepsi gececek
Sabır sabır sabır hepsi gececek
Benim kastettiğim fön makinesi kaydı bilimsel olarak sadece bebek değil biçok inssn üzerinde sakinleştirici etkisi var. Ben dr ma sordum hiç bir sakıncası yok bende öneriyorum dedi, ama bu kaydı gidipte radyasyon ürünü telefondan dinletmedim tabi. Çok uygun fiyata kayıt cihazları ben ninni falan da kaydederdim. Sağlıklı değildir den kastınız nedir merak ettim doğrusuBebekler için fön makinası sesi sakşnleştirici olabilir ama sağlıklı değildir. Yanlış fikirleri yaymamakta yarar var diye düşünüyorum. sağlıkla büyüsün bebeğiniz inşallah.
Hayırdır ne için sağlıklı değil fön makinası sesi?Bebekler için fön makinası sesi sakşnleştirici olabilir ama sağlıklı değildir. Yanlış fikirleri yaymamakta yarar var diye düşünüyorum. sağlıkla büyüsün bebeğiniz inşallah.
Canım o halinle ilk dk dan uyuyan eşine kızacağına, nasıl bir de üstünü örtebildin.
Bir sene oldu ben hala eşimin bana o dönemde ihtiyacım olan yardımı yapmadığını unutamıyorum, kinciyim sanırım :)
Sana maşallah diyorum ve cidden merak ediyorum..
Size sonuna kadar katılıyorumcocuklari baskalarina guvenerek dogurmayin ya sonra beklediginiz yardim.gelmeyince boyle bebek bakmada bocaliyorsunuZ...cok duyar olduk boyle konulari..kimseye minnet duygusu olmadikca daha bi siki sariliyo insan bebegine [/QUOTE
İleri geri yazan sensin. Doğum gerçekleştirmedin. Sezaryenlı değilsin. Vücudunda hormonlar sapıtmadı. Annelik hüznü lohusa depresyonu yaşamıyorsun. Emzirmiyorsun, mastit olmadın. Doğduğu andan itibaren 2 saatte bir 45 dk emzirmek için uyanmadın. Sütüm yetti mi yetmedi mi derdin olmadı. İlk bir kaç hafta bebek aç o sütü çıkaracağım diye hem bebek hem anne ne sıkıntılar çekiyor bebek memeyi bilmez anne emzirmeyı bilmez. Meme reddi yaşamadın. Mamasını verdin çocuğa ohh 4 saat kesintisiz uyudu o bebek. Hala da öyle yapıyorsun. Kedinı anne sanıp ahkam kesmesen ne büyük kadınsın yegenine annelik yapıyor diyeceğim.
Aglamaktan moraran bi bebeginiz oldu mu hic ne yapacağınızı sasirdiginiz oturup sizinde agladiginiz. Uzaktan gelen kayittan dinletilmis fön makinasi sesinin aglamaktan morarmasindan daha az zararli oldugunu dusunuyorum. Tesekkurler guzel dilekleriniz icinBebekler için fön makinası sesi sakşnleştirici olabilir ama sağlıklı değildir. Yanlış fikirleri yaymamakta yarar var diye düşünüyorum. sağlıkla büyüsün bebeğiniz inşallah.
Bütün destekleyen, moral veren, güç verem yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Hepsini kız uyurken , dinlenirken şimdi tek tek okudum gönül isterdi, herkese tek tek teşekkür edeyim, cevap yazayım ama eski rahat hayatım yerini, tatlı cadımın ihtiyaçlarının karşılanmasına bıraktı.
Bu süreçte tek eşim yardımcı oluyor o da çalıştığı için sadece akşamları.
Oturup kalkmak zorluyor sadece dikişlerden dolayı, dikişlerden dolayı biraz ağrı çektikçe kötü hissediyorum kendimi.
Bir de işte doktorumun deyimiyle çift doğum yaptığım için moralsiz başladım sürece ve yorgun, yıpranmış başladım.
Yorumlarınız iyi geldi daha güçlü hissediyorum günden güne :)