- 19 Mayıs 2011
- 3.247
- 6.288
- 37
-
- Konu Sahibi Pinkie Pie
Kedi annesi deyip laf çakmışsın güya fakat onore oldum. Bak ne demişim, ne hissedeceğimi biliyorum o yüzden çocuk doğurmak istemiyorum. Herkes anne olmak zorunda değil. Yani keşke herkes bi stajyerlik yapsa zorlanacağını anlayınca toplumun dayatması diye doğurmasa. Burada lafım konu sahibine asla değil, sadece anayım ben ana, doğurmayan bilemez, evlenmeyen bilemez deyip ama başkalarının yaşadıklarını yaşamadıkları halde yorum yapanlara. Annemi çok seviyorum, benim için gerçekten de kutsal bir varlık fakat annelik kutsal değil. Her dokuz ay karnında taşıyan kutsal değil. O kadar mükemmelse bu kadar sorunlu insan neden var. Beni anladınız umarım bu kez. İyi gecelerDeğişik gelmesi normal çünkü kedi annesi olmaya benzemez. İnsanlar doğumdan sonra ne yaşayacaklarını biliyorlar, zorluk çekeceklerini, hayatlarının değişeceğini biliyorlar. Bilmedikleri şey ne hissedecekleri. Yeğeninize bakarken zorluk çekmiş olabilirsiz, biz duygu durumlarından bahsediyoruz. Aynısını hissetmeniz mümkün değil.
Kedi annesi deyip laf çakmışsın güya fakat onore oldum. Bak ne demişim, ne hissedeceğimi biliyorum o yüzden çocuk doğurmak istemiyorum. Herkes anne olmak zorunda değil. Yani keşke herkes bi stajyerlik yapsa zorlanacağını anlayınca toplumun dayatması diye doğurmasa. Burada lafım konu sahibine asla değil, sadece anayım ben ana, doğurmayan bilemez, evlenmeyen bilemez deyip ama başkalarının yaşadıklarını yaşamadıkları halde yorum yapanlara. Annemi çok seviyorum, benim için gerçekten de kutsal bir varlık fakat annelik kutsal değil. Her dokuz ay karnında taşıyan kutsal değil. O kadar mükemmelse bu kadar sorunlu insan neden var. Beni anladınız umarım bu kez. İyi geceler
Bazen yaş geçince gerçekten bakmak daha mı zorlaşıyor diye düşünmeden edemiyorum bunu söyleyen çok oldu zamanla uyku düzeni olur alışırsınız inşallahİkimizin de annelerden falan pek hayır yok.
Yaş sağlık durumlarını katarsak kendilerince onlar da haklı.
Ama bu yaşadığım zorluğu değiştirmiyor.
Cumartesi günü doğum yaptım, normal isteyip, 30 saat sancı çekip, artık durum kritikleşince sezaryen olmak zorunda kaldım.
Zaten kendimi yarım insan gibi hissediyorum, üstüne de hayatımda ilk defa bebek bakımını tek başına üstleniyorum.
Kaç gündür eşim ilgileniyodu ama bugün ve sonrası artık işe gitmek zorunda.
Bugün saatlerce uyumayınca bir ara çıldırıyorum sandım.
Gaz, mama, alt herşeyi tek tek kontrol ede ede anca 5-6 saatte uyutabildim.
Hergünüm nasıl böyle geçecek diye düşünüyorum.
Bebeğini tek başına büyütmüş başka anneler varsa, verecekleri tavsiyeler ve cesarete ihtiyacım var.
Biraz da modum da düşük bu sıralar, o sebeple gerçekten morale ihtiyacım var.
Yegenimi buyutuyorum ,altini ciziyorum yegenim,dogdugu gunden beri yanimda ,su an 3,5 aylik son 2,5 aydir gunde 16 saat benimle napiyim cildiriyim mi ?
Anne olurken akliniz neredeydi acaba merak icerisindeyim ,
Ne sandiniz fotograf cektirip sonra birileri gelip bakiyor mu ,
Herkes yalniz buyutuyor ,bende ilk defa bakiyorum,
cocuklari baskalarina guvenerek dogurmayin ya sonra beklediginiz yardim.gelmeyince boyle bebek bakmada bocaliyorsunuZ...cok duyar olduk boyle konulari..kimseye minnet duygusu olmadikca daha bi siki sariliyo insan bebegine
Lohusa bir anneye bu kadar yüklenmeyin.Öyle zannetmiyordu elbet ama doğum sancısı +sezeryan (ki gerçekten çok acı verici bir durum) özellikle hormonlardaki büyük dalgalanmalar ,bir çocuk sorumluluğu,hayatın değişmesi,uykusuzluk,dikiş yerlerinde ağrı rahimde ağrı bunların bir araya gelmesi çok çok fena. Şu an bir yenidoğan bebek verseler hiç sıkıntısız tıkırtısız 3.5 aylığa getirebilirim ama o ilk zamanlar bunlar çok zor ..Yegenimi buyutuyorum ,altini ciziyorum yegenim,dogdugu gunden beri yanimda ,su an 3,5 aylik son 2,5 aydir gunde 16 saat benimle napiyim cildiriyim mi ?
Ve o annesi sizin yiğeniniz yani nasıl baktığınız meçhul yada anne kadar iyi bakamıycsgonız kesin ! Yani insanlar dertlerini anlatıyor burda hemen tersliyorsunuz nasıl insanlarsınız anlamıyorum ki biraz empati yapın sizinde başınıza gelebilir yani burda bi kesim var birileri derdini anlatsada onları bi terslesem düşüncesinde olan yazık yaaaa !!!! Canım yanlış oldu o yiğene bakan kıza yazıcaktım yeni üyeyim beceremedim sanırım.napsın kadın doğurduğu çocuğu geri mi soksun? bu ne faydasız bi yaklaşım yahu. annelik herkeste aynı durumlarla tezahür edecek diye bi kaide yok. ayrıca siz 16 saat bakıyosunuz o 24 saat.
Yegenimi buyutuyorum ,altini ciziyorum yegenim,dogdugu gunden beri yanimda ,su an 3,5 aylik son 2,5 aydir gunde 16 saat benimle napiyim cildiriyim mi ?
Canım moral bozacak bısey yok bdnde çocuğa tek baktım annemler cok uzak kv cok uzak esımle beraber baktık ogluma kendı bildiğim gıbı baktım kimse karışmadan dert etme gelıyor gecıyo bu günlerİkimizin de annelerden falan pek hayır yok.
Yaş sağlık durumlarını katarsak kendilerince onlar da haklı.
Ama bu yaşadığım zorluğu değiştirmiyor.
Cumartesi günü doğum yaptım, normal isteyip, 30 saat sancı çekip, artık durum kritikleşince sezaryen olmak zorunda kaldım.
Zaten kendimi yarım insan gibi hissediyorum, üstüne de hayatımda ilk defa bebek bakımını tek başına üstleniyorum.
Kaç gündür eşim ilgileniyodu ama bugün ve sonrası artık işe gitmek zorunda.
Bugün saatlerce uyumayınca bir ara çıldırıyorum sandım.
Gaz, mama, alt herşeyi tek tek kontrol ede ede anca 5-6 saatte uyutabildim.
Hergünüm nasıl böyle geçecek diye düşünüyorum.
Bebeğini tek başına büyütmüş başka anneler varsa, verecekleri tavsiyeler ve cesarete ihtiyacım var.
Biraz da modum da düşük bu sıralar, o sebeple gerçekten morale ihtiyacım var.
Altını çiziyorum yeğeninYegenimi buyutuyorum ,altini ciziyorum yegenim,dogdugu gunden beri yanimda ,su an 3,5 aylik son 2,5 aydir gunde 16 saat benimle napiyim cildiriyim mi ?