Yağ oranımı düşürme günlüğüm

Fitness influencerlarını takip etmeyi bırakmıştım bir süredir, bugün ekran süremi biraz abartınca yine o batağa düştüm. Bana iyi gelmiyor şunu yaptım bunu yedim videolarını görmek. Herkesin fitness yolculuğu farklı, kendini başkasıyla kıyaslamak yapacağın en kötü şey olabilir. Kendi planım dahilinde hareket ettiğimde zaten sonuçlara ulaşıyorum, hep ulaştım bugüne kadar ama hızlı ama yavaş. Olmazsa yanlışımı bulup düzeltip tekrar sonuçlara ulaşmaya çalışırım. Ama kıyas yapmadan, böylesi bana daha iyi geliyor. Sen vs sen, kendimi sadece eski benle kıyaslıyorum.

Günümün özeti;

Modum acayip düşük. Regle 8 gün kala inanılmaz güçsüz hissediyorum. Geçen haftadan beri en kötü hybriddi. Resmen pedal çeviremedim kalp atış hızım bi kere 170i gördü daha da 160 üzerine çıkaramadım. Bugün ağırlık yoktu sadece farmers carryde ağırlık kullandım. Yarın bacak günü olduğu için heyecanlıyım, performansım çok düşük olmaz umarım 😢 İştahım da çok açık, hormonal dalgalanmalardan nefret ediyorum, geçen pmsde de yediklerimi hiç kontrol edememiştim. Bu porsiyonlara ilave yaptım, sabah 2 dilim tb var, protein keki bi dilim daha yedim, bi de diğerlerine yaptığım makarnadan da yedim 😒

IMG_1321.webp

Bir süredir böyle hissediyorum. Gittiğim yerlerde sürekli bir içeceğe ya da yiyeceğe hayır deme halindeyim. Yüzde yüz sağlıklı ve temiz mi besleniyorum, hayır ama çoğu zaman gayet iyi besleniyorum. Kaçamak hakkımı da kendi sevdiğim ‘zararlı’ şeylerle dolduruyorum. Bi şekilde dengeyi buluyorum böylece. İkram edilen çok da bayılmadığım şeylerle günlük kalorilerimi doldurmak mantıksız geliyor. Bir yere yemeğe gitmeyi hiç sevmiyorum artık ya da misafir ağırlamayı.

Son düzenleme:
Günümün özeti;

IMG_1353.webp

Burada olmayan 2 dilim tb ekmeği, bi parça tavuk daha, 2 dilim de portakallı protein kek var. Protein kek o kadar güzel oldu ki, yarın tekrar yapıcam. O bitince de fit brownie tarifim var onu. Bütün tatlı isteğimi bastırdı. Bacak antrenmanı iyi geçti, düne göre performansım daha iyiydi ama hala bi güçsüzlük olduğunu hissediyorum. Sanki pike ulaşamıyorum. Regl olana kadar böyle. Aralıklı orucu da iki gündür boşladım, tekrar başlamam lazım. Karın bölgem sanki yağlandı, pmsden dolayı mı bi şişkinlik var yoksa kalorilerimi mi birden çok artırdım bilemiyorum. Regl bitiminde tartıdaki rakama göre yeni düzende devam ederim ya da tekrar kalorilerimi kısarım.

Şaka maka 10 gündür zinciri kırmadım, 10 gündür bir şekilde hareket halindeyim. Spor yapmaya mecalim yok, iki gündür gidip yatsam modundayım ama suçluluk duygusu dürtüyor yine yapıyorum. Başladıktan sonra zaten kolay, önemli olan başlayabilmek. Yarın üst vücut var.

Sabah kolajenli kahvemi içtim, bugün iyi hissederek başladım. Oğluş uyanmadan kahvemi içebildiğim için 🤩 şimdi biraz araştırma yapıyorum, kreatin, bcaa, protein tozu takviyelerini araştırıyorum. Sanki bana atak yaptıracak bir şeye ihtiyacım var, ya bir şey eksik gibi bilmiyorum. Belki de ev yetmiyor, ağırlıklar az geliyor. Sadece dumbell ve barbell kullanıyorum. Bacak antrenmanlarında ne kadar ağır girsem de çok çok verim alamıyorum makine kullanmadığım için. Hip trust hiç yok programda mesela benchim yok koltukta olmuyor sandalye yüksek kalıyor. Bacaklarım güçlü daha fazla ağırlık kaldırabileceğimi biliyorum ama evde olmuyor. Taşınınca spor odamıza daha fazla ekipman alınca daha çok gelişebilirim. Hepsinden önce bi bench almam lazım şu an.

Son düzenleme:
Günümün özeti;

Bugün sadece yürüyüş yapıp geldim. Bacaklarım tutmuyor dünkü antrenmandan 🥲 gerçekten dinlenmeye ihtiyacım var. Üst vücut yarına kaldı. Buna ilave bi tane daha tavuk wrap yedim, çorbayı bitirmedim. Pancarlı tortilla almıştım, çoook güzel. Sabah kalanıyla yumurtalı avokadolu wrap yapıcam 😋😋 16:30da oruca başladım.

IMG_1386.webp

Günümün özeti;

Çokça cheatmeal yapıldı, kendimi kontrol edemiyorummm. Çikolata ve cips yedim. Bunlar dışında güzel beslendim. Antrenmanım inanılmaz verimli geçti, çok memnunum. Yarın hybrid var.

Eklentiler

• IMG_1446.webp
    IMG_1446.webp
    74,4 KB · Görüntüleme: 21
Acaba bu sadece benim kafamda mı yoksa kalorilerimi artırdığımdan beri pump ı daha fazla mı görüyorum? Geçen bacak ve bugün kolda pump çok güçlü geldi gözüme. Resmen popim yusyuvarlak duruyordu. Ama karın yağı aldı başını gitti sanki.

Hava ne kadar güzel bugün, enerjim iyice yerine geldi. Güneşli olduğunda çok mutlu oluyorum, kışın burası bataklık gibi sis içinde hep, modum düşüyor öyle havalarda. Bugün dolaptaki kazak, mont vs en kalın kıyafetleri kaldırdım. Yazlıkları dizdim. Artık büyük gelen bütün kıyafetleri kaldırdım attım. Bazıları yepyeniydi ama napalım, bi daha kilo almıcaz 🤩 eskiden küçük gelenleri kaldırırdım, hayatımda ilk defa büyük gelen kıyafetlerim var. Yazlık elbiselerimi kendime çok yakıştıramadım, sanki hafif topluyken daha tatlı duruyordu şimdi kaslı kollarıma çıtı pıtı elbiseler gitmedi ya🤣 Spor ve maskülen tarz kıyafetleri kendime çok yakıştırıyorum. Zaten kilo verdikten sonra iyice tarzımı buldum. Eskiden bacaklarımı beğenmediğim için şort giymezdim elbiseyle kapatırdım, şimdi şortları daha çok yakıştırıyorum. Ama elbiseleri denerken popom bi tık kalkık duruyordu, gelişme var. Yani bir 3-4 sene spora devam ettiğimde vücudum bambaşka olacak.
Kahvaltıyı resimlemeyi unuttum, bugün resim paylaşmıcam sanırım. Spor da akşam üzerine kaldı gibi.

Günümün özeti;

Sonunda regl oldum, normal düzenime dönebilirim artık. Çarşamba günü tartılmaya karar verdim. Bugün kesinlikle orucu bozmıcam. Haftaya güzel bi başlangıç yapmalıyım yarın. Öğünlerimi fotoğraflamayı unuttum. Sabah kahvaltım her zamanki gibiydi. Öğleden sonra eşimin yaptığı humuslu yemek yüzünden acayip şiştim 😒 hybrid antrenman yapamayacağıma karar verdim onun yerine 30 dk bisiklet sürdüm. Bisikletin kendi uygulamasından kaydettim. Nedense saatim bisikleti algılamıyor ☹️ bugün de bi şekilde hareket ettik.

Eklentiler

• IMG_1475.webp
    IMG_1475.webp
    28,4 KB · Görüntüleme: 15
Cezalı olduğum için giremedim. Pazartesi bacak çalıştım. Dün itibariyle zincirimi kırdım maalesef. Spor da yürüyüş de yapmadım sadece 6000 adımım var. Bugün hybrid yapacağım. Enerjim sürekli dalgalanma halinde, yediklerimi kontrol edemedim. Bugün reglin 4. günü, artık normale döndüğümü hissediyorum. Sonunda dün akşamdan itibaren aralıklı oruca yeniden başladım.
Bu sabah tartıldım. 55.5 kg 😒 tamamı regl şişkinliği olamaz, bu hafta her sabah tartılıp bi takip edeceğim kilomu. Kalorilerimi 1600-1800 civarına çekeceğim tekrardan.

Eklentiler

• IMG_1506.webp
    IMG_1506.webp
    30,7 KB · Görüntüleme: 5
Bi tek bana olmuyormuş demek ki 🙃 gerçekten regl iken karnımın hali çok acayipti böyle hayatımda hiç spor yapmamışçasına şişkin ve yusyuvarlaktı. Canım çok sıkıldı. Neyse ki reglim bugün itibariyle bitti ve karnım dünden beri normal haline döndü. Yalnız benim asla yulaf yememem lazım. Dün spor öncesi yulaflı meyveli kase yaptım ve karnım davul gibi oldu, çok sık yemiyorum ama yediğimde beni hep şişiriyor yulaf.

Günümün özeti;
Bugün öğün resmi yok.
12:00 ilk öğün
Dana çorba
Dana haşlama et
Patates püresi

16:00 ikinci öğün
Tepsi kebabı
Basmati
Yoğurt

Antrenmanı zoraki yaptım. Bu ne ya enerjim isteğim motivasyonum hiçbir şeyim kalmadı. Noluyo bana anlamıyorum. Karnım aç şu an, sanırım bi şeyler yicem 😒

Eklentiler

• IMG_1531.webp
    IMG_1531.webp
    31,1 KB · Görüntüleme: 7
Oğlum hastalandı, hiç uyumadık 😪 Bugün dışarıdan yiyoruz ve spor yok.

Back
X