Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Mükkkkk, keşke spora daha erken yaşta başlasaydım derken böyle örnekleri görmek çok mutlu ediyor. 40da, 50de, 60da, hatta 70de bile başlayan herkes inanılmaz bir gelişme gösteriyor. Ben 30 yaşında başladım. Asla geç değil.
Bir tuna rice bowl yapmışım kiiii 1250 kalori toplam. Bunlar haricinde oğlumun tabağından artan minicik porsiyon pilav ve tavuk, biraz da dut kurusu yedim. Tüm vücut antrenman yaptım üzerini 15 dakika bisikletle tamamladım. 330 kalori, eh yeter. Çikolatasız geçen ikinci günüm. İki gündür cumartesi neler yiyeceğimin hayalini kuruyorum, cheesecake mi yesem kinder bueno mu yoksa nutella mı kaşıklasam, sürekli aklımda bu var aralıklı orucu bıraktığım iyi oldu, son öğünü antrenman sonrasına koyunca akşam yemek diye gözüm dönmedi dün.
Kreatini egzersiz öncesi veya sonrası almak en idealiymiş. Karbonhidrat ve protein ile birlikte alınması emilimi artırırmış. Benim antrenman saatlerime göre akşamüstü antrenman sonrası yediğim son öğünle birlikte almam gerek. Chatgpt sağolsun. Günlük 3g kullanacağım, yükleme yapmıcam direkt 3g olarak başlayacağım. Hadi bakalım.
Bugün bir takım mecburi işler yüzünden antrenmanım aksayabilir, umarım olmaz. Arabamın kaydını yenilemem lazım ne zamandır erteliyorum sonra serum fizyolojik için eczaneye gitmeliyim oğlumun burnu hala akıyor. Bi de markete gitmek istiyorum, canım fıstık ezmesi çekiyor. Bu üçünü aynı gün yaparsam baya geç dönebilirim. Akşama ne yiyeceğimiz de belirsiz Antrenmanımı sabah saatlerinde yapabilsem var ya mükemmel olurdu ama oğluş müsade etmiyor. Sonra günümü daha iyi değerlendirebilirdim. Saat 7 itibariyle yatmaya hazırlandığımız için o saate kadar sporumu duşumu yemeğimi bitirmiş olmam gerekiyor, 4-7 arası yani. 8 dedin mi ben oğluşla yataktayım, kırk kere uyandığı için de bi yere kıpırdayamıyorum pek. Yani benim akşamlar iptal her işimi gündüzden bitirmeliyim. Öf öf öf, ne zaman normale döneceğiz
Tahmin ettiğim gibi antrenmana vakit kalmadı, 6 gibi eve döndük yemek hazırladım yedik derken neredeyse 7 oldu eşim dünkü tuna rice bowl u çok beğendiği için bugün yine yedik. Öğlen iki tane tavuk kanat yedim. Toplam 1194 kalori. Arada biraz dut kurusu ve kuruyemiş atıştırdım. 1500 ü geçtiğimi sanmıyorum. Yemek sonrası bi tatlı krizi yokladı. Yemek öncesi eşim fast food için dürtükledi. Hepsini atlattım. Markette çikolata reyonunda ağzımın suyunu akıtıp eve geldim. Kolajene tekrar başladım, midem yanmadı. Böyle beslenmeyi seviyorum, enerjim hep yüksek dinç hissediyorum. Biliyorum ki fast food, tatlı, hamurişi yedikten sonra iyi hissetmicem, şişicem, enerjim düşecek vs. Ama yine de dayanamayıp yiyorum bazen. Yatağa hafif aç girmeyi seviyorum. Hastalıktan beri zinciri sürekli kırıyorum, şu an suçluluk duyuyorum spor yapmadığım için. Neyse, tatlısız çikolatasız 3. Günü bitirdim. Cumartesiye kadar yolu yarıladım. Hala o gün neler yiyeceğimin hayalini kuruyorum. Ne şeker bağımlılığıymış be. Evde hiç smoothie yapmışlığım yoktu, güzel bir ara öğün oldu aslında, artık yaparım. Sabaha fıstık ezmeli bi kahvaltı düşünüyorum. Aklımda her dakika yemek var şaka gibi
Günümün özeti;
1288 kalori. Tüm vücut pull antrenman ve 15 dk bisiklet. Bugün sürekli acıktığımı hissediyorum. 1 gün kaldı… cumartesi ne yesem? Bu sabah tartılmayı ve şekerime bakmayı unuttum. Kreatine başladım.
Çevremde hiç bodybuilding ile uğraşan biri yok ya, bulk yapmadan kaslanmak mümkün mü ki Sadece kilo koruma kalorisini alarak mesela? Kilo almaktan çok korktuğumu daha ne kadar belli edebilirim
Kalori denen illeti öğrendiğimden beri mutsuzum. Cheat day de bile kalori sayacakmışım. E yani bütün bir haftanın kalori açığını sıfırlamak istemiyorsan saymalısın tabii ki. Neyse ne kadar doğrudur bilmiyorum ama cheat dayde alman gereken kalori miktarı; kilo X 40 kalori imiş. 53 kg dersem 2120 kalori alabilirim yarın.
Bir paket kinder bueno (2 bar) 244 kalori
1 dilim bask cheesecake aşağı yukarı 400 kalori
1 tane mc Donalds double cheeseburger 440 kalori
Ya bütün gün kötü beslenip istediğim her şeyden biraz yicem ya da bütün gün temiz beslenip miniminnacık bi cheat meal yicem, tek bir burger veya 2 bueno vs.
Bacak antrenmanı yapıldı. Bugün kalori saymıyordum, nolduysa cheat day im bugüne kaydı. Kruvasan, ekmek ve çikolata yedim 2100 kaloriyi geçmiş olabilirim. Neyse artık. haftasonu normal yemeye devam, haftaya cumaya kadar cheat yok.
Kreatinde ikinci günüm, placebo etkisi mi yaşıyorum yoksa iki günde etki gösteriyor mu anlamadım. Ağırlıklarımı baya bi artırdım. Deadlift 40 kg, swing 16 kg, split squat 14kgx2, eskisi 30-12-10 kg idi aynı sıralamayla. Aslında deadliftte daha fazla kaldırabileceğimi düşünüyorum ama doğumdan beri belim ve pelvik taban kaslarım güçsüzleşti, çok zorlamak istemiyorum. Popom ve hamstringler baya yanıyor bugün. Verimli bi antrenman oldu. Haftasonuna kol ve hiit bir de karın antrenmanı kaldı.
Bugün spor yapamıcam, öğlen evimizin inşaatında çalıştım karın kaslarım yandı Ağır odun parçaları taşıdım, molozları temizledim çöpleri kaldırdım ettim vs. Akşama da eşimle sushi yemeye gideceğimiz için kahvaltı dışında bir öğün yapmıcam. sabah pirinç kağıdına mantarlı omlet yaptım. Dün yaptığım başarısız olmuştu bugünkü güzel oldu akşam döndüğümüzde eğer vakit bulursam bisiklet ya da 20 dk karın egzersizi sıkıştırmak istiyorum.
Üst vücut antrenmanı yapıldı, 29 kg pendlay row um var Egzersiz öncesi fıstık ezmesi ve muz da yedim. Bugün protein az oldu. Dün sushiyi fazla kaçırdım, iki cheat day yapmış oldum. ikinci haftaya bomba gibi başlıcam. Cuma ve cumartesi hariç kalori açığı verdim, temiz beslendim.
Pazartesi: tüm vücut push
Salı: dinlenme
Çarşamba: tüm vücut pull
Perşembe: üst vücut/intervals
Cuma: tüm vücut
Cumartesi: tüm vücut
Pazar: ???
Haftaya 4 tane tüm vücut koymuşlar, tek bacak günü yok. Şöyle bir göz gezdirdim, tüm vücutların biri bacak ağırlıklı biri kol bacak karışık. Bundan sonra salı günlerini boş bırakıcam, o gün eşim halısahaya gidiyor hem de bu salı anneler günü bi şeyler yapabiliriz Karın çalışmayı sevmiyorum onu programa yazmadım bile..
Bugünkü öğünlerimden memnun değilim. Makarna fazla kaçtı, yağsız tatsız tutsuz. Protein odaklı yerken bazen tadı ikinci plana atıyorum. Kalori saymadım yine, yarından itibaren tekrar başlıyorum. İlave olarak muzlu çilekli smoothie içtim. Antrenmandan çok memnunum, 40 kg deadliftim var. Yarın dinlenme günü. Dışarı çıkıp bi kahve içmek istiyorum. Eşim gelirken bana kahvaltılık bir pastırma türü et almış, baharatsız. Artık adı her neyse burada. Canım benim artık o da her şeyin proteinine bakıyor ilk önce.