Yağ oranımı düşürme günlüğüm

Tam anlamadim neden onemli olmadigini. Turkcem super degil 🫣
Ağırlık kaldırıyorsun kaslarını zorluyorsun sonuçta kasın büyüyecek, kasın büyümesi için vücut çok fazla kalori harcıyor. Aslında ağırlığı kaldırmak kendi başına fazla kalori gerektiren bi şey değil, o yüzden egzersiz sırasında fazla kalori yakmadığın halde vücut kası güçlendirirken kalori harcadığı için yine yağ yakımı gerçekleşiyor, kas kütlen arttıkça daha çok yağ yakıyorsun. Kardiyoda farklı orada kas yıkımı gerçekleşiyor. Ana hatlarıyla böyle.

Ağırlık kaldırıyorsun kaslarını zorluyorsun sonuçta kasın büyüyecek, kasın büyümesi için vücut çok fazla kalori harcıyor. Aslında ağırlığı kaldırmak kendi başına fazla kalori gerektiren bi şey değil, o yüzden egzersiz sırasında fazla kalori yakmadığın halde vücut kası güçlendirirken kalori harcadığı için yine yağ yakımı gerçekleşiyor, kas kütlen arttıkça daha çok yağ yakıyorsun. Kardiyoda farklı orada kas yıkımı gerçekleşiyor. Ana hatlarıyla böyle.
Eger dogru anladiysam agirlik o yuzden en mantikli spor?

Eger dogru anladiysam agirlik o yuzden en mantikli spor?
Hedeflerine bağlı tabii ki, örneğin ben önceden koşu yapıyordum ve sürekli sakatlanıyordum. Neden glute, quad, calf güçlü değil. Koşucuların da direnç antrenmanı yapması gerektiğini bilmiyordum. Bence direnç antrenmanı bi şekilde entegre edilmeli ilgilendiğin spora. Ha bodybuildingciler gibi haftada 5-6 kez yapmazsın ama haftada 1-2 daha kısa sürelerde yapabilirsin. Ağırlık kullanmak da zorunda değilsin calisthenics yaparsın.

Karbonhidrat miktarları

Keto: 20-50g
Düşük carb: 50-100g
Modarate: 100-150g
Yüksek carb: >200g
Bu kısmı ekledim. Farkettim ki ben carb cycling yaparken ne kadar karbonhidrat almam lazım bilmiyorum. Belki o yüzden zorlanıyorum.

Kolajenli kahveyle güne başladım. Oruç devam.

Bugün sadece yürüyüş yaptım, sırtımda oğlum vardı yaklaşık 15 kilo bir yükle yürümüş oldum. Hem benim hem eşimin dinlenmeye ihtiyacı vardı, spor yapmayı istememe rağmen es geçtim. Biraz da overtrained olduğumu düşünüyorum bu hafta, hem takım değiştirip hybrid antrenmana geçtim hem ağırlıklarımı arttırdım, bir buçuk aylık aradan sonra birden çok yüklendim kendime. Kaslarım sızlıyor, bu haftasonunu yürüyüş ve hafif kardiyo ile geçirebilirim.
1200 civarıdır burası. Motivasyonum giderek düşüyor. 17:35 te oruca başladım, en azından oruca sadık kalıyorum bu da bi şey.

Eklentiler

• IMG_1102.webp
    IMG_1102.webp
    142,2 KB · Görüntüleme: 28
İki gündür mide yanması yaşıyorum çok fena aç tok farketmiyor, çok stresliyim ondan olabilir. Bugün 19 saat civarı oruç tuttum. Yediklerim ve aktivite akşama gelecek.

Şu videoyu kendime hatırlatma olması adına bırakıyorum. Bazı şeyler için çok acele ediyorum halbuki bu değişim 5 yıl almış, benim daha 1 yılım dolmadı. Elbet hedeflere ulaşılacak 💪🏻

Günümün özeti;
IMG_1189.webp

Dün canım fırında patates çekmişti, antrenman sonrası çok iyi gitti 😋😋 bu tabaktan iki tane yedim. Hiç kalorisine bakmadım, 2000 i de bulsam bugün mühim değil. Bunlara ilave spor esnasında yarım muz ve bir dilim wasa yedim. Hybrid antrenmanlara bayılıyorum, sanırım ilk defa bu kalp atım hızlarına çıktım. İyi ki şu bisikleti almışım. Güya bugün dinlenecektim, yarın kesinlikle antrenman yok. 17:25te oruca başladım.
Yalnız ilk defa calflerin çalıştığı bir antrenman yaptım, daha önce o bölgeyi hiç sarı görmemiştim 🤣

İki gündür mide yanması yaşıyorum çok fena aç tok farketmiyor, çok stresliyim ondan olabilir. Bugün 19 saat civarı oruç tuttum. Yediklerim ve aktivite akşama gelecek.

Şu videoyu kendime hatırlatma olması adına bırakıyorum. Bazı şeyler için çok acele ediyorum halbuki bu değişim 5 yıl almış, benim daha 1 yılım dolmadı. Elbet hedeflere ulaşılacak 💪🏻

Tabi ki canım benim 2 sene bitiyor hala olmadi istediğim ama çok fark var öyle bi anda hiç birşey olmuyor önemli olan istikrar 💪🏼😍🫶🏼

Günümün özeti;

İlk öğünümü 12:30 gibi yedim, davetteydim. Dana çorba, tavuk but, salata, çok az da patates püresi yedim. Akşam da kendime karbonhidratı bol bi tabak hazırladım 🫣 bugün düşük karbonhidrat yemem lazımdı 😅 Kardiyo, ağırlık yoktu, 15 dakika foam rolling yaptım. Arada çikolata da yedim 😲😲😲😲 17:35te oruca başladım.

Eklentiler

• IMG_1213.webp
    IMG_1213.webp
    207,2 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_1221.webp
    IMG_1221.webp
    18 KB · Görüntüleme: 17
Takımım 6 hafta maksimum güç programına giriyor, kas inşa etmek için bulka girmem lazım(mışş) şimdi tam sırası(ymışşş). Sonra 6 hafta cut gelecek, ee ben napıyorum?? Ya maintenance ya kalori açığı yiyorum. Bulk yaparsam yine yağlanıcam ama popi büyüyebilir, sonra kilo verebilecek miyim peki? Şimdi kilo almaktan deli gibi korkuyorum o zaman da kaslar durduğu yerde duracak. Benim bütün sorunum kararsızlık ya başka bir şey değil. Yine maintenance kalorimi alıp vücut rekompozisyonu hedeflemek benim için en mantıklısı gibi görünüyor şu an. Sonbahar bulk için daha uygun gibi.

Biraz yanlış yaptığımı düşünüyorum yeme konusunda, bi kere şu takım değişikliğiyle eforum iki kat arttı. Ben hala aynı yiyorum ama, böyle giderse olan kaslarım da eriyecek. Haftada 3 gün hybridde deli gibi kardiyo yapıyorum, saatime göre metabolizmam 1800 kalorilerde, çoğu zaman altında kaldım galiba bu kalorinin. Antrenman öncesi karbonhidrat almıyorum, en sonki hybridde antrenman ortasında gidip muz yedim, depolarım dolmadan spora girişmemem lazım.

Birazdan spora başlıcam, yine midem yanıyor. Bi yandan gidip yatasım var, çok mu stresliyim bu ara anlamadım hep mideme vurur çünkü 😟

Günümün özeti;

IMG_1265.webp

Bunlara ilave bi kase yeşil mercimek çorbası, yarım köfte, biraz daha patates yedim. 2000 i geçmiş olabilir. Antrenman sırasında popom baya yandı, bazı hareketleri yanlış yapıyormuşum meğer. Pumpı gördüm, dümdüz değilim o kadar da 😅 16:30da oruca başladım. Canım basmati ve yulaf çekiyor yarın için.
Çikolata da yedim yine, onu yazmayı unuttum. Nolcak benim bu halim 🥴 yarın markete uğrayıp biraz tatlı alternatiflerine bakıcam. Şimdi şekersiz çikolata ve çilek sosum var ama tatlandırıcı berbat bi şey çamur gibi tat geliyor. Şekersiz stevialı bitter çikolata bulabilirim sanırım.

Carb cycling falan da yalan oldu, ne makro ne kalori hiçbi şey hesaplamaya mecalim yok. Yoruluyorum valla karbonhidrat yiyeceğimmm. Birden kilo almaya falan başlamazsam sorun yok demektir. Sonuçta ben profesyonel değilim hem de vakti kısıtlı bi anayım makro mikro hesaplayamam oturup. Yakınd regl olacağım o bittiktwn sonra bi tartılırım.

Takip ettiğim bi bikini bodybuilder var, kadın günde 5-6 öğün yiyor. 4 öğününü paylaştı 3ünde bol bol pilav var. Yağ oranı %10lardadır. Tabii ki o günde kaç saat antrenman yapıyor, nasıl ağırlıkların altına giriyor. Varmak istediğim nokta şu, ağırlık çalışıcam kas geliştiricem kardiyo yapıcam bol kalori harcıcam bol kalori alıcam. Hayatı böyle yaşamak istiyorum bolca hareket ve bolca yemek, atletik görüntü, sağlıklı vücut.

Bir takım abartmalar yaşandı 😋😋😋 bu proteinli olduğu iddia edilen ürünlerin şeker oranını napcaz ya şu protein pankek mixinde glikoz şurubu varmış mesela. Acilen kendime şekersiz ama çamur gibi tadı olmayan tatlı alternatifleri bulmalıyım.

Eklentiler

• IMG_1286.webp
    IMG_1286.webp
    137,2 KB · Görüntüleme: 13
Canım hiç spor yapmak istememesine rağmen güç bela başlamıştım. Üst vücut, tamamlayamadım, yarısını falan bitirebildim. Barfiks barım gevşemiş, demir bar başıma düştü, ben merdivenlere düştüm. Belim basamak kenarına çarptı, sol glute da incindi nasıl olduysa. Yne de devam ediyordum bu sefer de oğlum beni istedi çok ağladı yarıda kestim. Saçma sapan bi gün, moralim bozuldu. Artık yeme patternimi çözdüm gibi, regle 1 hafta 10 gün falan kala benim iştahım çok ama çok açılıyor, tatlı isteği arşa çıkıyor. Regle yakın gücüm de azalıyor, bugün çok güçsüz hissettim. Neyse işte bugünlük bu kadar.

Eklentiler

• IMG_1292.webp
    IMG_1292.webp
    78,5 KB · Görüntüleme: 17
Konumun taşınmasını talep etmiştim, Mune hanım taşımış sağolsun. Sanırım spor bölümüne daha uygun bu topik, diyet kısmından çok güçlenmeye, kaslanmaya odaklıyım. Tabii ki diyet de tamamlayıcı ama ana gündemimiz değil.

Bugün bi fityemek tarifi denedim, portakallı protein kek. Pişti, daha tadına bakamadım, çok az stevia da atmıştım tatlansın diye. Üzerine de bitter çikolata eriteceğim. Spor öncesi ara öğün olarak bu keki yiyeceğim, ana öğünümü egzersiz sonrasına saklıyorum. Yeme saatleri egzersiz saatleri biraz karıştı iki üç gündür, midem çok dolu egzersiz yapıyorum ve performansım etkileniyor. Belki öğün sayımı arttırmalıyım.

Back
X