Uyuyamama korkusu

Rahatlasam hicbirsey kalmayacak biliyor musun :) şuan bile hop oturup hop kalkıyorum ya halimi görmen lazım. Bir inandirsam şu beynimi birşey olmayacağına
Şu insanlar ne alemiz yahu. Ne tuhafız kendimi de katıyorum. İlk defa sizinkisi gibi bir korku duydum. İnşallah çözümünü bulursunuz. Allah şifa versin. Beyninizi inandırın lütfen ya. İllaki uyuyacaksınız. Telkin yapın. Uyuyamıyorsanız takmayın sevdiğiniz bir diziyi izleyin kitabı okuyun. Mutlu olun. Böylelikle belki uyuyamadıgınız için bu kadar stres yapmayabilirsiniz.

Sizin süreciniz nasil ilerlemişti anlatabilir misiniz şuan iyi şeyler duymaya ihtiyacım var.
doktor uyuyamazsan da sakın korkma dedi.uzanip gözlerini kapatırsan dinlenirsin dedi. YouTube den yağmur sesi aciyordum ılık duş yatağa uzaniyordum. Uyumama gerek yok diye düşünüyordum. Uyumaya başladım. Şimdi aklıma bile gelmiyor o günler. Geçip gidiyor. İlaçlarınızi içip, kendinizi sartlandirmazsaniz uyuyorsunuz. Uyumadan yaşayan insanlarda var.bunlari düşünüp rahatlamistim.inanin hepsi geçmişte kalıyor

Yaklaşık 10 senedir benzer bir durum bende de var. Ancak, ben uyuyamadığım zaman dehşete kapılmıyorum. Ama fena halde canım sıkkın oluyor uyuyamadığım için. Yıllardır uyku ilacı kullanıyorum. Aksi takdirde uyumam imkansız oluyor. Bir psikiyatrist size uygun bir ilaç verebilir. Ama uykusuz uykusuz hayatınıza devam ederseniz bağışıklık sisteminiz hasar görebilir.

Ben de yıllarca yaşadım bunu. Şimdi eskisi kadar olmasa da hala etkisi devam ediyor ve yalnız olduğumu düşünürdüm, şaşırdım o yüzden. Bir yere gideceksem , sabah erken kalkacaksam ilk düşündüğüm şey uykum. Hele sınav haftaları kabustu tam. Sınava yaptığım stresten fazlasını ya gece uyuyamazsam diye yapardım. İçim geçse uyanırdım, stresim huzurlu uyku da vermezdi ama aslında vücudumuz sandığımızdan çok daha güçlü. Uykusuz da kalsan bi şekilde çaresini buluyor , dayanıyor. Ölmüyorsun da , delirmiyorsun da:) bu ihtimalleri kafandan silersen daha kolay olur. İnanan biriysen dua et rahatlatır , kafana taktığın şeyin ne önemsiz olduğunu düşündürür ya da seni rahatlatan bişeyler yapmaya çalış. Kaç yıldır yaşarım bu paniği, ‘uykusuz kaldığımda başıma gelecekler ‘ diye kendimi kendimi korkuttuğum hiç bişey olmadı. Yaşamayan bilmez , umarım rahatlarsın :)

Uyumazsam bişe olcak korkusu bende de vardı hatta zaman zaman önemli bir iş yapacağım zaman olur ara sıra ve uyuyamam uyumadığının ertesi günü tekrar uyuyamamak falan bayağı benzer şeyler yaşadım.

Uyku ilacı kullanmanı tavsiye etmem onlar bi enteresan etki yapıyor bence. Bence psikiyatrise giderek anksiyete sorununu çözmen ve uygun bir ilaca başlaman böylelikle uyku problemin düzelecektir. Bende öyle olmuştu. Sonra bıraktım ara ara tekrar yaşadım ama düzeldi eskisi gibi değil.

Sebebi annen olabilir mi ? Mesela benim son 3 yılım şehir değişikliği,memuriyetten tayin sebebiyle istifa,erken doğan bi erkek evlat,2. Süpriz hamilelik gibi ani gelişen ve beni yıpratan süreçler yaşadım.. kafayı temizliğe taktım.. temiz olmayan evin her hali gözüme batıyor eskiden nasıl yaşamışım hiç hatırlamıyorum bile.. bence zor günlerden sonra kafaya takacak sonunda beni rahatlatacak bişeylere kafayı sardım.. sende böyle düşünsene neler yaşadın mesela hayatını etkileyecek ?

Bir de gerçekten eğer günlük enerjinizi atamıyorsanız çok pasif bi yaşantını varsa uyumak istememeniz gayet doğal.. ben akşamı iple çekiyorum yoruluyorum bi şekilde ev çocuk temizlik bir de bunun çalışan versiyonu var hepsini yapmak zorunda kalan..
şimdi 2. Bebeğim gelecek son haftalarım son rahat uyuyuşlarım.. sonrası uykusuz zombi gibi geceler :)
Ya senin problem basitte alta yatan sebep ne ?

Hecesi hecesine kadar ayni sorunu bende yaşıyorum bu korkuyu atlatamıyorum uyudugum zamanlardada bu düşünce hep aklimda maalesef atlatamadim bu lanet düşünceyi

anksiyete böyledir...
tedavinizi ihmal etmeyin...
benim arkadaşımda çalışmaktan korkuyor..
Özgürlüğüm kısıtlanırsa ya iş yerinde istediğim gibi çalışmama izin vermezlerse (okul öncesi öğretmeni...biraz özgün bi tip)
evlenmekten korkuyor...
ya beni bi mal gibi görürse bana bacakların kıllı git al derse (kıl tüy olayına takık...o kıllıysa bana karışamaz modundadır)

ben anksiyeteliyim...
doğuramama korkusu var şu an...
bir de garip ama eşimin ilgisini kaybetme korkusu...

tek çaresi ilaç ve bilinç değiştirme....

Ben de bu durum 1 yıldır var. Başlangıcı kafama bir şey takıldığından uyuyamam olmuştu şuan ise ya uyuyamazsam düşüncesi ile uyuyamıyorum. Gece olmasını istemiyordum..
Sonra psikiyatriye basladım,okb tanısı kondu ve ilac kullanıyorum. Yani bu durum gecici once bunu kabullenmek gerek. Tedavi yontemi de gecici. O ilaclar bizi duzeltmek,bize yardımcı olmak icin veriliyor. Eski düzeni tutturdugumuzda zaten kullanmamıza gerek kalmayacak.. tedavinizi geciktirmeyin lutfen..

Allah bizim gibilere sifa versin insallah..

Arkadaşlar ilaca başladım nerdeyse bir buçuk ay oldu. Çok çok daha iyiyim. Ama çok kötü bir dönem yaşadım işimi bile bıraktım... Kontrole de gittim bu dönem çok aktiflestigim için çok beğendi son durumu. En az altı ay devam dedi. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi sorun geçici bu çözüm yöntemi de geçici. Ruh sağlığı eski düzene girince zaten ilaca da gerek duyulmaz diye düşünüyorum. Aslında ama çözüm her ne olursa olsun sakin kalabilmek ama panik olunca zor olabiliyor

ilaçlarını kullanmana ve iyi olmana sevindim

Merhaba burdamasz hala benzer şeyler bende yaşıyorum aynı doktora gittiniz mi ne dedi

Konuyu hortlattm ama tıpa tıp aynı sorunu bende yasıyorum uyumadıkça ölücem korkusu Smdılerdede bağışıklıgım dusup korona olucam korkusu bastı uyumam lazm dedkçe iyice uyuyamıyorum gunde 2sat filan bazen hıc siz çözebildiniz mi?

İlaca başlarsanız zaten üstesinden gelebileceğiniz bir sorun. Neden hala başlamadınız? Anksiyete bende de vardı, hem psikoterapi ile hem de ilaç tedavisiyle iyileştim. Bir an önce ilaca başlayın lütfen

Sizde de anksiyete olma ihtimali var, psikologa veya psikiyatriye gitmeniz lazım

Bilemiyorum bu durumu çok empati de yapamadım Allah yardimciniz olsun. Ancak nacizane şunu deneseniz uyumasan nolur ki?en fazla biyeré kadar uyuyamayacaksin bir müddet sonra zaten vücut dayanmaz,böyle düşünsen sürekli ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…