- 3 Haziran 2018
- 905
- 927
-
- Konu Sahibi kurk mantolu madonna
Şu insanlar ne alemiz yahu. Ne tuhafız kendimi de katıyorum. İlk defa sizinkisi gibi bir korku duydum. İnşallah çözümünü bulursunuz. Allah şifa versin. Beyninizi inandırın lütfen ya. İllaki uyuyacaksınız. Telkin yapın. Uyuyamıyorsanız takmayın sevdiğiniz bir diziyi izleyin kitabı okuyun. Mutlu olun. Böylelikle belki uyuyamadıgınız için bu kadar stres yapmayabilirsiniz.Rahatlasam hicbirsey kalmayacak biliyor musun :) şuan bile hop oturup hop kalkıyorum ya halimi görmen lazım. Bir inandirsam şu beynimi birşey olmayacağına
doktor uyuyamazsan da sakın korkma dedi.uzanip gözlerini kapatırsan dinlenirsin dedi. YouTube den yağmur sesi aciyordum ılık duş yatağa uzaniyordum. Uyumama gerek yok diye düşünüyordum. Uyumaya başladım. Şimdi aklıma bile gelmiyor o günler. Geçip gidiyor. İlaçlarınızi içip, kendinizi sartlandirmazsaniz uyuyorsunuz. Uyumadan yaşayan insanlarda var.bunlari düşünüp rahatlamistim.inanin hepsi geçmişte kalıyorSizin süreciniz nasil ilerlemişti anlatabilir misiniz şuan iyi şeyler duymaya ihtiyacım var.
Yaklaşık 10 senedir benzer bir durum bende de var. Ancak, ben uyuyamadığım zaman dehşete kapılmıyorum. Ama fena halde canım sıkkın oluyor uyuyamadığım için. Yıllardır uyku ilacı kullanıyorum. Aksi takdirde uyumam imkansız oluyor. Bir psikiyatrist size uygun bir ilaç verebilir. Ama uykusuz uykusuz hayatınıza devam ederseniz bağışıklık sisteminiz hasar görebilir.Merhabalar,
Başlıkta da belirttiğim gibi saçma sapan bir korkunun içindeyim ve hayatımı resmen esir almış durumda. Uyuyamamaktan deli gibi korkulur mu? İşte ben korkuyorum. Senelerdir bu durum bende var. Önemli bir iş yapacaksam, bir yere gideceksem aklıma ilk gelen ya uyuyamazsam? Buraya kadar normal değil mi. Bende bu belirtiler panik atak gibi seyrediyor. Uyuyamayinca bir daha hiç uyuyamayacagim diye cildiriyorum. Uyuyamadigimin ertesi günü uyumak için resmen savaş veriyorum. Soğuk soğuk terler dokuyorum ya hiç uyuyamazsam deliririm, ölürüm diye düşünceler beynimden ışık hızıyla geçiyor. Piskiyatrist teşhisi anksiyete bozukluğu. İlaç tedavisi verildi. Henüz başlamadım. Var mı bunu yenmenin daha başka bir yolu. Korkunun üzerine git diyecekler olur belki, öyle bir korkuyorum ki. Üzerine gitme düşüncesi bile beni urkutuyor. Sırf bu yüzden geçenlerde yeni girdiğim isi biraktim. Çünkü sürekli anksiyete atakları geçirip, ya uyuyamazsam yine diye cildiriyordum. Önerilerinizi bekliyorum.
Sebebi annen olabilir mi ? Mesela benim son 3 yılım şehir değişikliği,memuriyetten tayin sebebiyle istifa,erken doğan bi erkek evlat,2. Süpriz hamilelik gibi ani gelişen ve beni yıpratan süreçler yaşadım.. kafayı temizliğe taktım.. temiz olmayan evin her hali gözüme batıyor eskiden nasıl yaşamışım hiç hatırlamıyorum bile.. bence zor günlerden sonra kafaya takacak sonunda beni rahatlatacak bişeylere kafayı sardım.. sende böyle düşünsene neler yaşadın mesela hayatını etkileyecek ?Ahaha aynı annemin sözleri :) günde 6-7 saat uyurum. Üç gündür de bu şekilde zor da olsa uykuya dalabiliyorum. Aile yapım muhafazakar baskıcı otoriter bir annem ve baskın olmayan bir babam var. Uyuyamazsam ya delircem ya da ölcem diye korkuyorum..
ilaçlarını kullanmana ve iyi olmana sevindimArkadaşlar ilaca başladım nerdeyse bir buçuk ay oldu. Çok çok daha iyiyim. Ama çok kötü bir dönem yaşadım işimi bile bıraktım... Kontrole de gittim bu dönem çok aktiflestigim için çok beğendi son durumu. En az altı ay devam dedi. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi sorun geçici bu çözüm yöntemi de geçici. Ruh sağlığı eski düzene girince zaten ilaca da gerek duyulmaz diye düşünüyorum. Aslında ama çözüm her ne olursa olsun sakin kalabilmek ama panik olunca zor olabiliyor
Merhaba burdamasz hala benzer şeyler bende yaşıyorum aynı doktora gittiniz mi ne dediMerhabalar,
Başlıkta da belirttiğim gibi saçma sapan bir korkunun içindeyim ve hayatımı resmen esir almış durumda. Uyuyamamaktan deli gibi korkulur mu? İşte ben korkuyorum. Senelerdir bu durum bende var. Önemli bir iş yapacaksam, bir yere gideceksem aklıma ilk gelen ya uyuyamazsam? Buraya kadar normal değil mi. Bende bu belirtiler panik atak gibi seyrediyor. Uyuyamayinca bir daha hiç uyuyamayacagim diye cildiriyorum. Uyuyamadigimin ertesi günü uyumak için resmen savaş veriyorum. Soğuk soğuk terler dokuyorum ya hiç uyuyamazsam deliririm, ölürüm diye düşünceler beynimden ışık hızıyla geçiyor. Piskiyatrist teşhisi anksiyete bozukluğu. İlaç tedavisi verildi. Henüz başlamadım. Var mı bunu yenmenin daha başka bir yolu. Korkunun üzerine git diyecekler olur belki, öyle bir korkuyorum ki. Üzerine gitme düşüncesi bile beni urkutuyor. Sırf bu yüzden geçenlerde yeni girdiğim isi biraktim. Çünkü sürekli anksiyete atakları geçirip, ya uyuyamazsam yine diye cildiriyordum. Önerilerinizi bekliyorum.
İlaca başlarsanız zaten üstesinden gelebileceğiniz bir sorun. Neden hala başlamadınız? Anksiyete bende de vardı, hem psikoterapi ile hem de ilaç tedavisiyle iyileştim. Bir an önce ilaca başlayın lütfenMerhabalar,
Sizde de anksiyete olma ihtimali var, psikologa veya psikiyatriye gitmeniz lazımKonuyu hortlattm ama tıpa tıp aynı sorunu bende yasıyorum uyumadıkça ölücem korkusu Smdılerdede bağışıklıgım dusup korona olucam korkusu bastı uyumam lazm dedkçe iyice uyuyamıyorum gunde 2sat filan bazen hıc siz çözebildiniz mi?