Uyuyamama korkusu

Anksiyetede ilaç kesinlikle etkili.
Zaten ömür boyu içmeyeceksiniz o korkuyu çözebilmek için önce bi sakinleşmesi lazım ki zihniniz puslu yola ışık açsın

Busefer içimden bi ses Ya uyuyamazsam hıc ,o arada bagısıklıgım uyumadıgım için duser de korona olursam yada hıc uyuyamazda ölürsem delirirsem dusuncesi aklmdan ckmıyor

Çünkü sürekli uyuyamamayı dusunuyorsunuz uyumalıyım diye kendinize şart koşuyorsunuz. Yatarken başka şeyler düşünün hayaller kurun bi bakmışsınız ki uyumuşsunuz. Uyumaya endekslenirseniz uyuyamazsınız

Ayni sorub bende de var. Son 2-3 yildir. Psikiyatrik bir tedavi almadim ama sorunun kafada bittigine inaniyorum. Ben de konunun takipcisi olacagim

Busefer içimden bi ses Ya uyuyamazsam hıc ,o arada bagısıklıgım uyumadıgım için duser de korona olursam yada hıc uyuyamazda ölürsem delirirsem dusuncesi aklmdan ckmıyor

Yavrusunu kaybeden bir anne yazısı okumuştum söyle yazıyordu bir kısımda .. günlerce uyuyamadım delirmek istedim deliremedim, kalp krizi geçirip ölmek istedim ölemedim o acı içimi kemirdi diye devam ediyordu. .. demem o ki kolay değil öyle heMen hasta falan olmassiniz korkmayın.
Yemenize içmenize dikkat edin kendinizi odaklayın bir müddet sonra nasılsa uyuyacağım diye kendinizi biraz özgür bırakın goruceksiniz hersey yoluna girecek..
Neler oluyor dünyada baksanıza göçük altında günlerce kalan kişiler kurtuldular sağ sağlim, savaş bölgesinde kalan kişilerin sağlığı heMen gitmedi. . O kadar kolay değil herkes nasıl yapıyorsa sizde yapabilirsiniz. . Kendinizi rahat bırakın vücut uyumak istediğinde zaten engel olamayacaksiniz .. uykuyu düşünmeyin .. örgü örün ,kitap okuyun, boyama yapın, birseyler yapın unutun aklinizdaki uyku endisesinı. Tek kalmayın arkadaşlarinizla görüşün kafanızı dağıtın biraz..

İnanın yazdıklarınız içimi rahatlattı teşekkür ederim :)) dedklerinizi yapmaya calısıcam umarım iyi gelir

Var meşgale edinmek.
spor olur, saatlerce dizi kitap vs olur.
Ders çalışmak olur.
Temizlik yapmak olur.
yatağa yorgun girin. Sabah 5 te kalkıp bunları yapın bütün gün akşam 8 gibi uyumak için ağlarsınız zaten .

Aradan epey bir zaman geçmiş çok merak ettim şuan ne durumdasın.. Aynı sorun bende de var ve aynı senin gbi panik yapıyorum ya hiçbir zaman uyuyamazsam delirirsem ölürsem.. (

Kardesm eski konuyla alakası yok.. Türkiyede 100 milyona yakın insan var.. Yani eski konu dye birdaha kimsenin başına gelmycek kimse dert yakınmayacak bu konuda anlamına gelmiyor. Sonuçta bu bir sıkıntı ve insanların bu konuda yakınması gayet normal.. Zamana bağlı bsey değil bu

Bunu ilk yaşadığımda 12-13 yaşındaydım. Annemin de gençliğinde psikolojik sorunlar yaşadığını bilince muhtemelen gem genetik hem de çevresel faktörler tetikliyor. O nasıl geçti hatırlamıyorum.. sonra üniv. 3. Sınıftı sanırım yine oldu.. şimdi düşününce derin üzüntü halleri tetikliyordu sanırım.. bi büyüğüm vardı o ara ‘ e uyuma.. nolur yani bir gün uyumaz İki gün uyumaz sonra mecbur uyursun, ne kasıyosun bu kadar’ falan demişti cidden o ara öyle rahatlatmıştım kendimi. Hala farklı şekillerde yoklar bu endişe atakları bende ama ilaç hiç kullanmadım, şimdi bakınca kullansamıydım bı yığın travmam var belli ki duygusal ilişkilerde falan tam bir fiyaskoyum.. yalnızca sizde yok, bilinen bir psikolojik rahatsozlık belirtisi yani bunu bilin en azından..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…