Uyuyamama korkusu

bende zaten anksiyete bozukluğu var uyumama konusunda böyle değilim diye düşünüyordum ama bu şekilde uykuya da vurmuş olabilir hiç bununla bağdaştırmamıştım. çünkü ben de uykusuz kalıcam diye tedirgin oluyorum, zaten her pazartesi günü işe uykusuz gidiyorum bu nedenle, işe gidicem ilk iş günü erken yatmam lazım diyerek...
Bir de trafik yoğun oluyor ya pazartesileri erken çıkmak lazım vs
şöyle yapıyorum pazartesiye önemli bir iş bırakmıyorum. neyse yarın erken uyurum diye teselli ediyorum kendimi, bazen de çocuğun olunca bu kadar bile uyuyamayacaksın bak insanlar uyumuyor yine de çalışabiliyorlar vs diyorum. o şekilde telkin ediyorum.
Kitap okuyabilirsin uyumadan önce, o uyku getiriyor.

Korkma korkma ölmezsin. Ben çocuklarım doğduğundan beri uyuyamıyorum hala ölmedim de
Oyle panik yapıyorum ki ya. Sanki iki gece uyuyamazsam bir daha uyuyamayip olcekmisim gibi. Şuan hayatımı tümden etkiliyor bu sorun. Birkaç gündür bu korkuya rağmen uyuyabiliyorum bu arada. Pazartesi iş görüşmem var sabahtan ondan dolayı şuan korkum tetiklendi. Ölmek istiyorum artık ya bıktım korkmaktan.

Offf şuan cok kızgınım kendime. Geçmiyor işte üç hafta oldu ve sinirlerim bozuluyor artık yoruldum çünkü. Tanıdık bir eczacı var alabilir miyiz acaba

Daha önce passiflora kullanmıştım. Hiçbir etkisini görmemiştim. Ya şuan beynim o kadar paniğe odaklı ki mantıklı dusunemiyorum

Hepsini yapıyorum ama korkum geçmiyor. Delircek cildircak gibi hissediyorum. Yoruldum artık ya Varya. Sakin sakin uyuyabildigim günleri özledim çok

Hepsini yapıyorum ama korkum geçmiyor. Delircek cildircak gibi hissediyorum. Yoruldum artık ya Varya. Sakin sakin uyuyabildigim günleri özledim çok
Onu anca uyumamanın bir sorun olmadığını görerek yenersiniz diye düşünüyorum. Uyumasam da sorun yok demeniz lazım.

Bütün ramazan 2-3 saat günlük uykuyla işe geldim, inanın performansda hiç bir değişiklik yok.

Hatta deprasyon tedavisinde bile 48 uykusuzluk yöntemi varmış, deneyin...48 uyumazsanız sebepsiz bir mutluluk oluyor.

Hayatı kontrol altında tutmaya çalışmayın, savaşmayın, oluruna bırakın, olacak

Ölmene gerek yok sadece doktorun yazdığı ilaçları kullansan yeterdi. Hatta bir doktora daha git emin olmak için derim.

4 gün uyumayip açılışı yapmıştım. İlaç içmeyeyim diye çok direndim.Doktorun bana , insanlar kalpleri ciğerleri hasta olunca ilaç kullaniyorlarda bu hastalikta niye icmiyorlar. Bu rahatsızlıkta da beyin kimyası değişiyor, demişti. İkna olup başladım ve çok rahatladım. İlaçlarınizi kullanın derim anksiyete ilaçsız geçmiyor

Nedensiz bir panik yapıyorum... Ama mesajıniz beni inanılmaz rahatlatti, mutlu etti :) üzerine giderek yenin diyosunuz sanırım. Olacak mı dersiniz :) o kadar mutsuzum ki şuan. Sanki uyuyamaazsam felaketler olcak gibi. Annemle erkek arkadaşımın arasında kaldım resmen şimdi de. Annem ilaç icmemi istemiyor diye çöpe attı ilaçları, erkek arkadasim öğrenince çılgına döndü şimdi. Böyle rahatlamak istiyorum artık düşünmeden uyumak istiyorum ben de. Birgun hepsi geçer değil mi

Ölmene gerek yok sadece doktorun yazdığı ilaçları kullansan yeterdi. Hatta bir doktora daha git emin olmak için derim.
Ya kendime öyle kızıyorum ki. Saçma bir korkunun esiri olduğum için. Annem ilaçları çöpe attı bir de. Ne yapacağımı bilmiyorum. İki Dr a gittim bu arada.

Sizin süreciniz nasil ilerlemişti anlatabilir misiniz şuan iyi şeyler duymaya ihtiyacım var.

Bu durumu aylarca yaşamış biri olarak seni çok iyi anlıyorum bende anksiyete bozukluğu vardi+panik atak her gün uyuyamazsam diye düşünürdüm saatler öncesinden sonuç olarak uyuyamazdim bu şekilde gidiyordu. Doktorum ilaç yazdi sakinleştirici öyle öyle tekrar uyumaya başladım ve zamanla ilacı bıraktım

Yani ben hergun düşünüyorum nerdeyse. Her an her saniye. Ya bu gece de uyuyamazsam, böyle sıcak basıyor. Panik yapıyorum uyuyamıyorum. Aslında herşey kafada bitiyor da. Sanki kontrolü kaybettim bu dönem. Iyi olmak istiyorum artık. Bu arada bana da ilaç yazıldı ama iyi hissettiğim bir an o ilaçları bir özgüvenle anneme verdim. Çöpe atmış. Şimdi de böyle duruyorum işte.

Anneniz iyi yapmamış o ilaçlar gerekli ki yazılmış. Bende bi aralar kullanmak istemiyordum 1 ilacı 3 e bölerek aliyordum(siz doktorunuza danismadan böyle bisey yapmayın) zamanla gerçekten ihtiyacımın olmadığına karar verdim ama atmadım 3-4 ay evde durdu sonra evlenince kendi evime geçince almicam yanima dedim ve almadim. İnan bana senden çok daha kötüydüm günlerce uyumadim,günlerce agladim. Kalp ritimlerim degisirdi düşünmekten.

Zor olsa da bir şekilde uyuyabiliyorum işin ilginç yanı. Anneme şuan ben de çok kızgınım. Ama genceciksin ilaçsız atlat istiyorum diyor ama olmuyooor. Bu sefer kendim yapamıyorum. Ne yapacağım bilmiyorum gerçekten. Ilaçlar da yok. Pazartesi de sabahtan görüşme var. Cidden çok mutsuzum. Seneye evlilik düşünüyoruz ona bile umutsuz bakıyorum.

Şöyle söyleyim sana ben uzun planlar bile yapmazdım çünkü ölecem yada intihar edicem derdim(googleden baktım ağır depresyon teşhisi koydum kendi kendime ki intihar bile edebilirmişim hahahha) sonra güzelce silkelendim kendine gel dedim bu günlerde geçecek daha iyi olacaksın diye kendimi telkin ederdim hep ki öyle de oldu geçti bitti çok şükür. Evlendim 2 yıldan fazladır 34 haftalık hamileyim o günler geride kaldı bidaha da gelmeyecek allahın izniyle. Sende pozitif ol lütfen geçecek. Çok geçmiş olsun canim benim. Ve lütfen anneni dinleme.

Yattığınızda uyuyabiliyormusunuz

Bana koyulan teşhis anksiyete bozukluğu. 26 yaşındayım ilk defa bu kadar düştüm ben. Bu kadar güçsüz hissettim. Maneviyata yoneldim bu aralar. Yazdıklariniz iyi geldi. Çünkü sanki hiç geçmeyecek ya da kötü oocakmis gibi hissediyorum

Daha önce passiflora kullanmıştım. Hiçbir etkisini görmemiştim. Ya şuan beynim o kadar paniğe odaklı ki mantıklı dusunemiyorum
Passiflora bana da etki etmemişti. Ama kedi otu beni gerçekten gevsetiyor. Bir de etkisine inanmakta gerek bence ilaç-tedavi vs dusunulmuyorsa alternatif denemekten zarar gelmez. Yalnız kokusu biraz ağır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…