- 10 Nisan 2017
- 2.424
- 13.603
- 29
-
- Konu Sahibi kurk mantolu madonna
Merhabalar,
Başlıkta da belirttiğim gibi saçma sapan bir korkunun içindeyim ve hayatımı resmen esir almış durumda. Uyuyamamaktan deli gibi korkulur mu? İşte ben korkuyorum. Senelerdir bu durum bende var. Önemli bir iş yapacaksam, bir yere gideceksem aklıma ilk gelen ya uyuyamazsam? Buraya kadar normal değil mi. Bende bu belirtiler panik atak gibi seyrediyor. Uyuyamayinca bir daha hiç uyuyamayacagim diye cildiriyorum. Uyuyamadigimin ertesi günü uyumak için resmen savaş veriyorum. Soğuk soğuk terler dokuyorum ya hiç uyuyamazsam deliririm, ölürüm diye düşünceler beynimden ışık hızıyla geçiyor. Piskiyatrist teşhisi anksiyete bozukluğu. İlaç tedavisi verildi. Henüz başlamadım. Var mı bunu yenmenin daha başka bir yolu. Korkunun üzerine git diyecekler olur belki, öyle bir korkuyorum ki. Üzerine gitme düşüncesi bile beni urkutuyor. Sırf bu yüzden geçenlerde yeni girdiğim isi biraktim. Çünkü sürekli anksiyete atakları geçirip, ya uyuyamazsam yine diye cildiriyordum. Önerilerinizi bekliyorum.
Sadece uyku yapan antidepresan vardı onu attım bir geceliğine:) o beni uyuttu bir sekiz saat. Ama annem sağolsun atmış hepsini. Şimdi de panik halindeyim resmen anneme bagrip duruyorum, o da modumu yükseltmeye çalışıyor ama nafile. Benim için yaşam=uyumak olmus. Yani iki gece uyuyamazsam sanki olcekmisim gibi. Napcam bilmiyorum ilaçları da attı en azından placebo yaparsın ilaçlar etki süresine kadarAslında ilaçlar arasında belki uyku düzenleyici de vardır keske atmasaydınız. Yani sizin durumunuz hayatınızı ciddi anlamda etkiliyor ve bunu tek başına çözmeniz mümkün değil bence.
Rahatlasam hicbirsey kalmayacak biliyor musun :) şuan bile hop oturup hop kalkıyorum ya halimi görmen lazım. Bir inandirsam şu beynimi birşey olmayacağınaKorkma, olmezsinbeynin hayatta kalman için herşeyi yapar. Senin yapman gereken şey biraz rahatlamak
Ay evet şu kadar saat kaldı uyumam lazım, yok uyumazsam şöyle olur boyle olur panik iyice artıyor. Anksiyete yüzünden bu bu kadar büyüdü zaten. Sürekli geçecek değil mi diye soruyorum sevdiklerime. Sanki deliriyor çıldırıyor gibi hissediyorum bazı zamanlar, uyusam da uyumasam da oluyor bu. Off bilmiyorum o ise başlamamla oldu herşey şimdi onu da kaybettim.O zaman yatağa gitmeyin. Koltukta sızın. Eminim uyuyamadığınız her dakikayı da hesaplıyorsunuzdur, değil mi? Şimdi uyusam 7 saat uyurum, tamam güzel. Sonra geri sayım başlar. Zaman azaldıkça panik artar. Bakarsınız 5 saat kalmış, gözler kan çanağı ama uyuyamıyorsunuz. Bende durum böyleydi. İşte sonra saldım. Öff uyumuyorum be. Kalkıp bir kahve yapayım. Sabah havanın aydınlanmasını izlerim. Sevdiğim diziye bakarım. Sokakta seslerin nasıl gittikçe arttığına şahitlik ederim. Birkaç sayfa kitap okuyayım. Herkes uyuyor, ben de dünyanın bekçisiyim modu. =)) Anksiyete kısmına yorumum yok, o kısım için doktorunuz dışında kimseyi dinlemeyin. Yaşamış insanların deneyimleri de bir köşenizde dursun, belki işinize yarar, azıcık rahatlarsınız diye yazıyorum.
Sizinki de uyuyamama korkusu muydu? Ya bende bu senelerdir vardı da ben bu korkuyu tiye alıyordum genellikle . Şimdi zivanadan çıktı ya.Konuyu gorunce yazmak istedim bende simdi 24 yasindayim bundan bi 6 7 sene once panik atak ve anksiyete hastasiydim dediginiz durumu birebir senelerce yasadim ama sadece bu uyuyamama korkusu icin bi ilac kullanmadim o zaman yasiminda verdigi bilgisizlikle ve aileminde pek orali olmayisiyla kendi kendime yenmistim.
Bende bir de korku var benim halimi dusun :) keşke sadece uykusuzluk olsaydı problem. Benim problem daha büyük . Sanki çözümsüz gibi. Korkuyorum sürekli . Ben de dalaniyorum yalnız değilsin :)Ya ben de uyuyamıyorum, korku değil direk uyuyamama problemi yaşıyorum ya deli gibi uykum oluyo gözlerim yanıyo ama dalamıyorum saatler alıyo dalmam ya nedendir ki
Sizinki de uyuyamama korkusu muydu? Ya bende bu senelerdir vardı da ben bu korkuyu tiye alıyordum genellikle . Şimdi zivanadan çıktı ya.
Evet kötü bi durum tabi bide korkusunu yaşamakBende bir de korku var benim halimi dusun :) keşke sadece uykusuzluk olsaydı problem. Benim problem daha büyük . Sanki çözümsüz gibi. Korkuyorum sürekli . Ben de dalaniyorum yalnız değilsin :)
Benimki direk uyuyamazsam korkusu. Ben direk hiç uykuya dalamamaktan korkuyorum. Ya delircekmis gibi hissediyorum.Ayni anlattiginiz gibiydim yataga girince aglama krizlerine girerdim ya uyuyamazsan sabah uyanamazsam falan diye baskalarina komik gelebelir belki ama yasadigim icin biliyorum anliyorum seni
Sadece uyku yapan antidepresani kullandım bir gece. Cidden ise yaradı. Sonraki iki gece zor da olsa uyuyabildim. İyi hissedince anneme verdim ilaçları o da ilaç karşıtı gitti çöpe attı ilaçları. Pazartesi sabahın köründe iş görüşmem var. Şimdi kara kara düşünüyorum.Evet kötü bi durum tabi bide korkusunu yaşamakilaç falan denediniz mi uyku hapları vs deneyiminiz varsa belki bana da çözüm olur
Korkma korkma ölmezsin. Ben çocuklarım doğduğundan beri uyuyamıyorum hala ölmedim deSadece uyku yapan antidepresan vardı onu attım bir geceliğine:) o beni uyuttu bir sekiz saat. Ama annem sağolsun atmış hepsini. Şimdi de panik halindeyim resmen anneme bagrip duruyorum, o da modumu yükseltmeye çalışıyor ama nafile. Benim için yaşam=uyumak olmus. Yani iki gece uyuyamazsam sanki olcekmisim gibi. Napcam bilmiyorum ilaçları da attı en azından placebo yaparsın ilaçlar etki süresine kadar
eczaneye gidip kimlik numaranla en son aldığın ilaçları sorup alabilirsin sistemde vardırSadece uyku yapan antidepresani kullandım bir gece. Cidden ise yaradı. Sonraki iki gece zor da olsa uyuyabildim. İyi hissedince anneme verdim ilaçları o da ilaç karşıtı gitti çöpe attı ilaçları. Pazartesi sabahın köründe iş görüşmem var. Şimdi kara kara düşünüyorum.
Alamaz, reçeteli ve antidepresan. İlac bitmeden vermezler. Belki tanıdık bir eczacı bulursa olabilireczaneye gidip kimlik numaranla en son aldığın ilaçları sorup alabilirsin sistemde vardır
Nedenki bu ilaç karşıtlığı. Sonuçta ortada bir rahatsızlık var ve kendiliğinden geçseydi şimdiye geçerdi. Kusura bakmayın ama gribal bir efeksiyon değil bu. Tedavi süreniz kısalacakken, uzatıyorsunuzSadece uyku yapan antidepresani kullandım bir gece. Cidden ise yaradı. Sonraki iki gece zor da olsa uyuyabildim. İyi hissedince anneme verdim ilaçları o da ilaç karşıtı gitti çöpe attı ilaçları. Pazartesi sabahın köründe iş görüşmem var. Şimdi kara kara düşünüyorum.
aa evet orasını düşünemedim o zaman passiflora filan içebilir en azından bitkiselAlamaz, reçeteli ve antidepresan. İlac bitmeden vermezler. Belki tanıdık bir eczacı bulursa olabilir
Kedi otu var.bilmem hiç denedin mi? Bir araştır istersen. Ben uyuyamadigimda kedi otu içiyorum baya gevsetiyor.Rahatlasam hicbirsey kalmayacak biliyor musun :) şuan bile hop oturup hop kalkıyorum ya halimi görmen lazım. Bir inandirsam şu beynimi birşey olmayacağına
Bendede var canım.. biryere gideceksem, yola çıkacaksam, işte ağır misafir gelecekse uykudan ölsem beynim uykuya geçiş yapamıyor. Birazcık kendimi motive ettim ben. Misal artık ağır,beni yoracak misafir almıyorum, veya gün içinde aniden sabahtan çağırıyorum düşünecek zamanım kalmadan olup bitiyor. İşte her örneğe göre çözüm bulmaya çalışıyorum ama tamamen yenemedim. Emzirmeği kesince doktora gideceğim. Allah şifa versin cümle hastalarımıza..Şuan bile o kadar panik halindeyim ki. İlaçsız geçecek gibi değil. Belki aynı sorunu yaşayıp farklı şekillerde çözen var mıdır diye sordum aslında
Bende ilaç karşıtıyım ama böyle giderse bütün dengem şaşcak ya bakalım artıkSadece uyku yapan antidepresani kullandım bir gece. Cidden ise yaradı. Sonraki iki gece zor da olsa uyuyabildim. İyi hissedince anneme verdim ilaçları o da ilaç karşıtı gitti çöpe attı ilaçları. Pazartesi sabahın köründe iş görüşmem var. Şimdi kara kara düşünüyorum.
Uykuya hazırlık yapın 1 saat önceden, daha loş bir ortamda vakit geçirin, bitkisel çaylar için, pijamalarla oturun gibi.Bende ilaç karşıtıyım ama böyle giderse bütün dengem şaşcak ya bakalım artık