Uyuyamama korkusu

Sizde ciddi bir kaygı oluşmuş. Ben de bu durumu yaşadım. Bir yıl sürdü. Günde 3 ve ya 4 saat kadar uyuyabiliyordum, o da bölük pörçük. Bazı geceler ise hiç uyumuyordum. Bu bir yılı geçik devam etti. Artık ölsem de kurtulsam falan diye düşünmeye başladım. Çünkü 2 çocuğum var ve titiz bir kadınım. Akşama kadar temizlik, yemek, çocukların bakımı derken pertim çıkıyordu. Dinlenmek için yatağa girdiğimde ise asla uyuyamıyordum. Sonra doktora gittim bana redepra diye bir uyku ilacı verdi. Ama bence bu uyku ilacı değil, bayıltma ilacıydı. Kesin Nuri Alço gazoza bu ilaçtan katıyordu. Çünkü ilacı ilk aldığım akşam, eşim ve çocuklar çay bahçesine girmişti. Gece onlar gelince, kapıyı açmışım, yataklarını hazırlamışım ama hiç bir şey hatırlamıyordum. Sabah uyanınca, oğlum size kapıyı kim açtı dedim, sen açtın anne dedi. Gün içinde de bu ilaç ağzıma tükürdü. Her organıma birer kiloluk ağırlık asmışlar gibi vücudumda ağırlık vardı. Hiç bir iş yapamadım. Resmen süründüm. Sonra internetten araştırma yaptım. Desyrel diye bir ilaç buldum. Gittim ezcaneden aldım. İçtim yatağa girdim. Sonra beni bir panik aldı. Ya uyuyamazsam ya delirirsem diye. Terlemeye, vücüdum karıncalanmaya başladı. Kalktım eşime dedim ki, ben uyumayı deneyeceğim ama uyuyamazsam acile götür beni dedim. Neyse panik halinde yatağa girdim. Yarım saat sonra vücudum çözülmeye ve rahatlamaya başladım. İlaç panik ve kaygı haline çok iyi geldi. Sonra dalmışım ve deliksiz 7 saat uyumuşum. Aylar sonra beynim ve vücudum dinlenmiş olarak uyandım. İlacı bütün olarak on gün kadar kullandım. Bir hafta da yarım kullandım. Beynim uyumaya ve uyku düzenine alıştı. Bıraktım sonra ilacı. Gün içinde de aşırı bir uyuşukluk ve ya mallık yapmadı bende. Çok başarılı bir ilaç.
Burada, sen yorulmuyorsun, yok sen takıntı yapmışsın diyenlere aldırma. Umarım bunu söyleyenler de bu durumu yaşarlar. Akşama kadar annemin halılarını yıkayıp, evini temizledikten sonra sabaha kadar bir dakika uyumadığımı bilirim. Bu bir rahatsızlık ve ismi insomnia. İnsanın bütün hayatını etkileyen ciddi bir durum.
Hâlâ ara sıra uykumun kaçtığı geceler ilaç alıyorum. Bir kaç gece uyuyunca beyin tekrar uyumayı öğreniyor zaten.
Size tavsiyem eczaneden desyrel 50 mg alın. Bir deneyin. Çünkü her ilaç her bünyede aynı etkiyi yapmayabilir. Güncel fiyatı 70 lira civarında ve reçetesiz satılıyor. Yan etkisi oldukça az bir ilaç.

Bu korkuyu atlatan var mı??
Ben bunun ultra ağırını yaşadım uyku apnesi vardı uykuya dalarken boğulup uyanıyordum bir ay eve giremedim yatağım cehennem oldu resmen ne müzikler açtım uyumak için travma yarattı bende her hasta olduğumda ağlama krizleri yaşadım aynı korkuları yaşayacağım diye tavsiyem kesinlikle kahve çayı azalt papatya çayı iç yatmadan ve beyninde uykunun kurtuluş rahat olduğunu düşün çünkü ben anksiyete sorunun yaşıyorum ve kendimi uykunun kurtuluş olduğunu gördüğüm için uyku ya öyle dalıyorum hiçbir şey düşünme ve hiç hareket etmemeye calis bu sanırım Amerikan askerlerinin bir taktiği imis tamamen haraketsiz kalma uykuya dalana kadar dönme tek pozisyon mg takviyesi de uyku getirir ama bende en çok işe yarayan kefir gece kefir iç bak nasıl uyutacak çok geçmiş olsun tekrardan

Ağır bir antidepresan çarpıntı kalp sorunu olanlara önerilmiyor diye biliyorum reçetesiz satılmıyor

Çok teşekkür ederim beni rahatlattıniz

Çok tesekkurler

Benim bitkisel ilaç bile olsa tavsiye etmediğim çünkü herkes de başka etki gösterir diye ilaç ismi bile vermediğim yorumuma beğenmedim atan bu süper zekanın al kullan diye verdiği
İlaca bakın

Yan etkisi az öyle mi uzaktan eğitimle doktor olmuş

Sevgili madamcoco, reçetesiz satılıyor çünkü daha geçen hafta rastgele bir eczaneye girip reçetesiz bir şekilde aldım. Hatta eczacı kaç miligramlık diye sordu. Çünkü 100 mg olanı da var.
Yan etkisi ise bende oldukça az hatta hiç görünmedi diyebilirim. Dikkat ederseniz ben orada kendi deneyimimden bahsettim. Kolay kolay ilaç kullanmayan ve bitkisel olanı tercih eden biri olarak yazdım bunları. Çünkü bazen ilaç kullanmaktan başka çare kalmıyor. Uykusuzluk küçümsenecek bir sorun değil. Tek bir gece uykusuzluk bile vücudu alt üst ederken, haftalarca, aylarca uyuyamayan insanlar var. Bunlara zehir verseniz içecek kıvama geliyorlar. Ben de ilaç kullanmamak için çok direndim. Her türlü bitkisel çay ve tableti denedim ama bana mısın demedi.
Doktora danışma meselesi ise biraz şaibeli. Evet doktora gitmeliyiz ama sağlık sistemi malum. Gereksiz bir sürü ilaç verip gönderiyorlar. Bana da zamanında doktor bir antidepresan verdi, ebeminkini tersten gördüm. Çok fenalaştığımı doktora söyledim, kullan devam et dedi. Ben kafamın içinde patlayan alevler görmeye başladım. Bunu doktora söyleyince de olmaz öyle şey dedi. Eve gelince hepsini çöpe attım. Başka doktora gittim durumu anlattım ve farklı bir ilaç verdi. O ilaç bana iyi geldi. 6 ay kullandım ve iyi oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…