- 4 Mayıs 2011
- 24.326
- 45.721
-
- Konu Sahibi kurk mantolu madonna
Uyuabiliyorum korkmama gerek yok diye kendinizi telkin edinEger kendimi sakinlestirebilirsem evet uyuyabiliyorum
Ben de o uykusuzluk yaşadığım dönemde anksiyete yaşıyordum. Benim korkum kalp krizi geçirmekti. Oturduğum yerde resmen kalp krizi geçireceğim, şimdi geçiriyorum diye resmen çile cekiyordum. Anlatılmaz bir olay. Yaşamayan anlam veremiyor. Normal insanlar nasıl kalp krizinden korkmadan yaşıyor diye hayret ediyordum o dönem. Resmen hayatım zehir olmuştu her an kalp krizi geçiriyorum diye düşünmekten. Nefesim kesiliyor ve "işte şu an kalp krizi geçireceğim" diye düşünüp fenalık geçiriyordum.. Bu yüzden de uykusuzluk başladı. Uykusuzlukta başlayınca iyice yorgunluktan daha şiddetli kalp krizi geçirip öleceğim diye panik yapmıştım.. ilk çok detay vermek istemedim amaBana koyulan teşhis anksiyete bozukluğu. 26 yaşındayım ilk defa bu kadar düştüm ben. Bu kadar güçsüz hissettim. Maneviyata yoneldim bu aralar. Yazdıklariniz iyi geldi. Çünkü sanki hiç geçmeyecek ya da kötü oocakmis gibi hissediyorum
Kiz relax olsam bunlar olmaz ki zaten :)Merak etme ya pilin bittiğinde sızar kalirsin zatenaz relaxına bak
Ona rağmen zar zor dalabiliyorum uykuyaUyuabiliyorum korkmama gerek yok diye kendinizi telkin edin
Boyle dusunerek en azından relaxına bir adim atarsınKiz relax olsam bunlar olmaz ki zaten :)
Ya gececek Allahin izniyle ben de biliyorum geçecek ama aşırı panik yapıyorum :) ahaha bizim bu korkularimiz yaBen de o uykusuzluk yaşadığım dönemde anksiyete yaşıyordum. Benim korkum kalp krizi geçirmekti. Oturduğum yerde resmen kalp krizi geçireceğim, şimdi geçiriyorum diye resmen çile cekiyordum. Anlatılmaz bir olay. Yaşamayan anlam veremiyor. Normal insanlar nasıl kalp krizinden korkmadan yaşıyor diye hayret ediyordum o dönem. Resmen hayatım zehir olmuştu her an kalp krizi geçiriyorum diye düşünmekten. Nefesim kesiliyor ve "işte şu an kalp krizi geçireceğim" diye düşünüp fenalık geçiriyordum.. Bu yüzden de uykusuzluk başladı. Uykusuzlukta başlayınca iyice yorgunluktan daha şiddetli kalp krizi geçirip öleceğim diye panik yapmıştım.. ilk çok detay vermek istemedim amaiste o sıralarda dediğim gibi, uyumuyorsam kalkıp başka birseyle ilgilendim. Zorlamadim, zaten her an kalpten gideceğim korkusu yaşıyordum bir de o uykusuzluga direnmek zor gelirdi. Sonunda dediğim gibi beynim yorgunluğa ve endişeye dur dedi ve ben sizdim nasıl uyudugumu vs hatırlamıyorum... Kalp krizi korkusu da geldiği gibi birden yok oldu. Bazen yine nükseder mi diye korkmuyor değilim. Çünkü tedavi görmedim, yardım almadım. Ama bir dönem resmen zehir olmuştu hayatta neler geçmiyor ki.. bu arada yardım almadım ama muayene vs oldum teşhis konuldu ama bir daha ugramadim..
Ama şuan o korku benim için hergun devam etmekte. Yani sıradan birgun için de dusunebiliyorum bunu. 16 gündür durum böyle benim için..Bu korku bende sınav öncesinde oluyordu. Kpss, Yds gibi sınavlara girmeden önce uyuyamazdım...Heyecandan değildi benimkisi ama ya uyuyamazsam uykumu yeterince alamazsam, sınava uykusuz girersem endişesiydi...En sonki olayda Yds’ye doğum günümde girecektim ve 4 aylık hamileydim, eşim rahat uyuyayım zorlanmayayım diye kutu kutu ayranlar içirdi ama ben sabahı zor ettim hatta sabah 4 e doğru ateşim çıktı stresten ve trajikomik ama ben sınava gitmedim.Ki bir önceki Yds den 72 almıştım, buna da çok iyi hazırlanmıştım en kötü 80 alırdım ama girmedim işte..Üniversitede vize final zamanlarımda hiç böyle sorunlarım yoktu,ilk şu şekilde başladı toefl sınavına girmem gerekti ve sınav da o zaman için ücreti 450 tl gibi birşeydi ve ilk seferde iyi bir puan almam gerekiyordu , o gün çok stres yapmış uyuyamamıştım ve o günden sonra girdiğim sınavlarda bu ya uyuyamazsam , uykumu alamadan girersem ve sınav kötü geçerse endişesi başladı ve devam etmekte...
Yaa seviyorum seni, daha önceden de yorumlasmistik belki hatırlamazsin o zaman hamileydin, kararsizdin o zamanlardan biliyorum seni :) deneyeceğim tamam bir iki belki zamanla ise yarar :)Boyle dusunerek en azından relaxına bir adim atarsın..biliyorum elinde değil ama dene bi
Yaa seviyorum seni, daha önceden de yorumlasmistik belki hatırlamazsin o zaman hamileydin, kararsizdin o zamanlardan biliyorum seni :) deneyeceğim tamam bir iki belki zamanla ise yarar :)
Evet bir diğer ilaçta kesinlikle dua. Allahla konuşmak bana çok iyi geldiBana koyulan teşhis anksiyete bozukluğu. 26 yaşındayım ilk defa bu kadar düştüm ben. Bu kadar güçsüz hissettim. Maneviyata yoneldim bu aralar. Yazdıklariniz iyi geldi. Çünkü sanki hiç geçmeyecek ya da kötü oocakmis gibi hissediyorum
Bir de mübarek ramazanda yaşıyorum bunu. Ramazan aylari benim için huzur bolluk bereket ayıydı hep. İlk defa böyle Mubarek bir zamanda yaşıyorum böyle birşeyi. Daha çok maneviyata sığındım bu arada.Evet bir diğer ilaçta kesinlikle dua. Allahla konuşmak bana çok iyi geldi
Çözümü var.Ya gececek Allahin izniyle ben de biliyorum geçecek ama aşırı panik yapıyorum :) ahaha bizim bu korkularimiz yakomedi. Bir ara atlatmistim yine geldi bana, hatta bu uykusuzluk korkum için çok tatlı fobi diyodum halt etmişim ya. Ben de işte uykusuz kalıp bir daha hiç uyuyamicam, boyle ya ölcem ya delircem diye korkuyorum. Piskiyatrist ikisi de olmayacak korkma dedi. Bana iki farklı Dr dan konulan teşhis anksiyete bozukluğu. Ilaç da verildi ama dediğim gibi bir an bana öyle bir özgüven geldi ki hepsini anneme verdim o da çöpe atmış. Sanki çözümü olmayan birşeye yakalanmış gibiyim
Nasıl işkencedir düşünemiyorum...Ben uykuya çok rahat dalan biriyim normalde öyle ki bir kere bebeğim ağlamıştı gece , eşime bu sefer sen bak ben çok kalktım diyip anında sızmışım, eşim de bir soru sormuş bana benden cevap beklerken horlamamı duymuş , hemen uyumama şok olmuşAma şuan o korku benim için hergun devam etmekte. Yani sıradan birgun için de dusunebiliyorum bunu. 16 gündür durum böyle benim için..
Suan rahat uykuya dalanlara öyle sinir oluyorum ki :) nasıl bir işkence tarif edemem... Beynimin bana bir oyunu hem de saçma olduğunu bildiğim halde. Hiç denemedim biliyor musun, çünkü seste vs hiç uyuyamıyorum. Zaten zor Dalan bir insanım iyice zor olur diye düşünüyorum sesleNasıl işkencedir düşünemiyorum...Ben uykuya çok rahat dalan biriyim normalde öyle ki bir kere bebeğim ağlamıştı gece , eşime bu sefer sen bak ben çok kalktım diyip anında sızmışım, eşim de bir soru sormuş bana benden cevap beklerken horlamamı duymuş , hemen uyumama şok olmuşama sınav konularında neden bu işkenceyi kendime yapıyorum,acaba yağmur sesi videoları açsan uykuya dalabilir misin , denedin mi ?
Ben bu cümleyi hiç kuramadım biliyor musun, söylerken bile korku geliyor :)Ertesi gün önemli bir günse uyuyasım gelmez benim de.
O zaman da kendimle ters psikoloji uyguluyorum.
"Uyumayacağım, asla uyumamalıyım, uyursan totonu keserim" diye kendimi tehdit ediyorum
İşe yarıyor
Yağmur sesi videoları açıp uyumayı dene bence...Zihni çok güzel boşaltabilir,müzik gibi değil bu sonuçta , doğa olayı sesi...zaten beyninin bir oyunu olduğunu bildiğin için daha çok stres yapıp kendine kızıyorsun bu yüzden de vücut gerildiği için daha çok uykuya dalamıyorsun, seni en iyi ben anlarım...En mükemmel doktora da gitsen iş sende bitiyor, telkinde bulun sürekli, dikkatini dağıtmaya çalış,inşallah bu durum geçer canım...Suan rahat uykuya dalanlara öyle sinir oluyorum ki :) nasıl bir işkence tarif edemem... Beynimin bana bir oyunu hem de saçma olduğunu bildiğim halde. Hiç denemedim biliyor musun, çünkü seste vs hiç uyuyamıyorum. Zaten zor Dalan bir insanım iyice zor olur diye düşünüyorum sesle