Uyuyamama korkusu

Ben uyumadan önce bir iki saat önce hap içiyorum

Normalde uyurum ama bazen banada oluyor uyku tutmuyor hap iyi geliyor tamamen bitkisel

Bende de biraz var o ama uyumak şöyle çok kolay oluyor . Bir hayal kurup o hayali düşünunce kendini uyumuş buluyorsun genelde

Aynı sorunu yaşıyorum. Önemli bir işim sınavım düğün davet vb olduğunda sabah erken kalkcam mesela ama uyuyamıyorum ve uyuyamayacağımı düşünüyorum bu bende anksiyete olduğundan kaynaklı kaygı bozukluğu yani. Şöyle düşünerek rahatlayın uyuyamazsam ne olacak uykusuz sekilde günü geçirecem misal öğle ikindi uykun gelirse arada bir kahve içerim yapacak bir sey yok geceye kadar sabredersin uyurum bu sekilde düşün. Yani kendine her konuda aman ne olcak ki de güçlü hisset uykusuz mu kalacaksın aman ne olcak 1 gün kalsam nöbet tutar gibi hemsire doktor polisler de uyumuyor onlar mecbur nöbetten onların işi böyleyken ben de arada uykusuz kalmısım ne olcak herkes böyle zaten de kendine. Genelde geceleri uykuya dalamayan insanlar fazla düşünen derdi olmasa da herseyi kafasına takan, veya anksiyete depresyon vb derdi olanlar liste bu sekilde gider

Geçti mi acaba rahatsizliginiz

Nasıl iyilestiniz acaba ??

Bendede vardı bu sorun kendime yanlışlıkla sen o saatte kalkabiliyorsunu ıspatlayınca geçti.

Bazen saçlarımı düzleştirmek okul kıyafetlerini ve kendi giyeceklerimi ütülemek vs. için sabahın körüne alarm kuruyorum gece normal saatindr yatıp alarlma kalkıyorum ama gel görki Sabahın köründe havalimanına gidilecekse , yola çıkılacaksa , sınava vs. gidilecekse bende uyuyamıyorum kalkmama bir saat kala falan uyuduğumdan ayılamıyorumda zift gibi kahveyi kafaya dikip güneş gözlüklerime yapışıp yola çıkıyorum
Sonra düşündüm ikiside neredeyse aynı saat birinde 4:30 a alamı kurup telefona yana koyup hayatıma devam ederken neden diğerinde stresten tırnaklarımı kemiriyorum

Kendime Ya sen gayette süspüs uğruna o saatte alarm kurulu olunca kalkabiliyorsun dedim

Konu sahibiyle aynı şeyi yaşamışız. Bende iyice takıntı oldu bu durum ve iyi bir yerde psikoterapi görmek istiyorum ancak bulamiyorum. Siz neler yapıyorsunuz bu takıntıları atmak için ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…