Uykusuzluk ve gezememek benim psikolojimi bozuyor.

Haklısın çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin bebeğinize Allah yardımcınız olsun

Bu kadar gezecek ne var? Diye sorasim geldi.
Normalde her haftasonu plan yapar, hafta içi de en azindan bir kahve icmeye vs giderdik.
Cocugumuz yok ama koronadan beri çogu zaman 1-2 saatlik yuruyuslere cikiyoruz genelde o da her gun degil ve biz de tatil yapmadik.
Salona gidiyordum onu da biraktim, yogami sporumu evde yapiyorum. Meger ne kotu durumdaymişiz

Benim bebeğim kimsenin evinde ve kucağında asla ağlamıyor yabancilamiyor bile eve ilk kez gelen bı arkadaşıma koşma hızında gülerek emeklemisti . Sürekli evdeydim derken genel anlamda dedim haftaici hep evdeydik yazın akşam beşten sonra yürüyüşe çıkarıyordum o kotu muhitte bile güneş batinfa hava biraz serinleyince .. her hafta sonu denize gittik 3 aylık bebekle .. her haftasonu hemde.. benim aslında tek sıkıntı haftaici tek başıma çıkıp bir ekz gezerdim onu yapamıyorum şimdi haftada bir kez iki saatlik biri baksa hiç sıkıntı olmayacak ama o da maleseef .. çocuk oto koltuğu sevmiyor bebek arabssinda duruyordu artık ondada bı sure sonra durmak istemiyor hergun kırk dakka dışarı yürüyüşe çıkarıyorum yine aynı oto koltukta da her hafta sonu oturuyor ama onbeş dakika sonra durmak istemiyor ..
Evdede ilk aylar hep gürültülü odada ışıkla uyudu sonra noldu ise kendi rahatsız olmaya basladi ben öyle alistirmadim yani aslında hiçbir şeye

Kuzenlerimden birinin eşi yabancı, kadın soğuk ülkelerden birinin vatandaşı neyse, bebekleri oldu ki kışın göbeğinde doğdu, yengem torununu görmek için yanlarına gitti, bizde adet yenidoğanı kat kat giydirmektir ya, gelini evin sıcaklığını 20 dereceye ayarlamış bebeğin ayağında çorap dahi yok, yengem ilk torun diye özenmiş Allah'ım ne yelekler ne patikler örmüş Gelini bebek sıcağa alışmasın diye giydirmemiş yengem çıldırmıştı:)

Yineliyorum bazı bebekler müstesna, kronik hastalığı vardır izole büyümesi gerekiyordur vs ama hiçbir sağlık sorunu olmayan bebekleri eve kapatmak doğru değil, sessiz ortamda uyutmak da doğru değil sonra o bebekler çıt çıksa uyanıyor, anneanne babaanne dışında kimseyi görmeyen çocuklar da herkesi yabancılıyor.

Kızım doğduğunda ilk başlarda yalan yok gece uykusu sorununu çok yaşadık, uyku düzenini oturtana kadar gece uykusu nedir bilmedim ama evde büyüteyim gece uyumuyor deyip sessizliğe alıştırayım demedim, aksine hep çıkardım, sese alıştırdım.

Bebekli hayat kolay değildir ama hiçbir şey imkansız da değildir, alıştırmaya bağlı, ayrıca tamam yorulunca anneanne babaanne anneyi dinlendirmek için bakabilir ama babalar neci?

Bebekle alışverişe çıkamayan anneler haftasonu bebeği eşlerine bırakıp alışverişini yapabilir gezebilir de.
Bebekliyseniz bakımına, ilgilenmesine öncelik vereceğiniz kişi eş olmalıdır, adam taksın kanguruyu gezdirsin oğlunu veya evde baksın eşi gezip stresini atsın, bebek isterken iyi bakmaya gelince kocaların ben anlamam, yorgunum, çalışıyorum deyip kenara çekilmesine izin vermesinler.

Bebekle gidin alışverişe de gezmeye de, oto koltuğunda durmuyorsa kanguru da durur veya 10 aylık bebekler için uygundur sanırım zira bebekli kadınlarda görüyorum bebek bisikletleri var aynı zamanda puset görevi görüyor, onlardan alın etrafı seyrederken oyalanır ağlamaz.

Hahha patik ve yabancı gelin yaa kıyamam heveslerinden öperim

Biz kardeşimle pandemiden tam 1 ay önce pilatese başlamıştık. Bebek Kasım 21 doğumlu aylardan şubat. Babayla kahveciye gidip takılıyorlardi sonra da bizi alıyorlardı. Oralarda agulamaya basladi sonra ilk kelimeleri hadi ve kampa oldu
Allahim ne cesaret pandemi çıktı biz hala pilatese koşturuyoruz kolonya fln aldim yanıma, 2 3 ders kaldı ziyan olmasın kafası. Ama başaramadım 1 saati ziyan olmuştu

Eşiniz akşam evde olmuyor mu? Ona bırakıp alışverişe, spora vs neden gitmiyorsunuz?
Ben mesela spora akşamları gidiyorum alışverişe de öyle anca o zaman zamanım oluyor çünkü.

Bebeginiz sabaha kadsr uyuyorsa şanslısınız. Benimki sabaha kadar uyumaz uyanır sürekli ve sabah 5 buçukta kalkar.. anneme hic bırakamadım. Ne o oyke bişy dedi ne biz bıraktık şanslısınız hala dert yanmayın bence

Her yolu deniycem bakalım yakında iki aya yürüyecek inşallah o zaman daha kolay olur bence

16 aylik bebegm var.Dogdugundan beri toplasan 7 saat birakmisimdir kaynanama sadece.Gittigimiz heryere çocuğu da götürüyoruz.Bizimkide ağlıyor,arabaya binmek istemiyor.Eline dal parçası veriyorum susuyor.Bazen susmuyor ağlama ağlaya biraz yol gidiyoruz.Ne yapayım?çocuğu kafeste mi büyütelim.Düşünceniz çok yanlış.Cocugu oyalamasini bileceksiniz.Ustelik ben gurbetteyim ailemden hickmse yok yanımda ona rağmen birde.

Ne güzel sabrınız var.. ben 9 da kalkıyorum diye küplere biniyorum.Uykusuxluga hiç gelemiyorum.

Bebekli hayat bu malesef , tatlı oluyor ama bir o kadarda zorlu bir süreç, kimse bakmazsa bakmasın yapılcak bişey yok mecbur değiller , araştırın iyi bir bakıcı tutun en iyisi herkes rahat etsin.

Her yolu deniycem bakalım yakında iki aya yürüyecek inşallah o zaman daha kolay olur bence
Bir de böyle deneyin bakalım, yürümeye başlayınca umarım daha rahat edersiniz ama sizin de çocuklu hayata adapte olmanız lazım çünkü her zaman anneniz bakamaz bakmamalı da, siz kendinizce çözümler üretmelisiniz zira bebeğinizin yaş atakları olacak yürüyor olacak ama gittiğiniz yerde olmadık bir şey için ağlama krizine girecek, bir mağazadayken merak edip dokunmak istediği şeyler olacak, çocuğunuzla gezmeyi de çocuğunuz gittiğiniz yerde ağlama dokunma vb krizlere girdiğinde bu krizleri de yönetebilmeyi öğrenmeniz lazım çünkü oğlunuz sizin çocuğunuz

Biz de eşimle bu tempoya cok uyum sağladık. Ezeli hiç yokmuş gibi hayatımızın
Benimkilerin arası 4 yaş bile degil, yakın sayılabilir yani yasları. Ilk oğlumun doğumundan sonra degil ama ikinci oglumun doğumundan sonra cidden çok yorulduğumu hissediyorum..yeter ki iyi olsun kuzular da bu günler geçici.. sizin rahatlamanıza az kaldı çok şükür, benim nerden baksam 1.5- 2 yıl daha var.. ufaklık büyüyene kadar bu virüsün de etkisi azalır iyice umarım da cocuklarla bol gezmeli günlerimiz olurr

gezdigin icin kendini suclu hissetme. esine de soyle herseyi annesine anlatmasin. 10 aylik bebegin susmamasi garip, ac olsa bile bi sey verebilir annen. seninle her an olmasina geek yok bebegin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…