- 7 Ağustos 2011
- 14.264
- 14.663
-
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
Haklısın çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin bebeğinize Allah yardımcınız olsunBence halinize ve sağlıklı bebeğinize şükredin. Doğuştan kalp hastası 9 aylık bebeğim var. Aynı zamanda alerjik bir bebek. Dışarıya sadece hastaneye diye çıkıyoruz, o da mecburiyetten. Enfeksiyon riskine karşı babaannesi, dedesi vs bile eve gelemiyor kaldı ki onlara bırakalım. Evde maskeyle yaşıyoruz hatta maskeyle uyuyorum bebeğimin yanında (daha doğrusu uyuyamıyorum ben de), alışveriş şöyle dursun istediğim şeyi bile doktoruna sormadan yiyemiyorum alerjik olduğu ve anne sütü aldığı için :)
Haklısınız çok zor bir süreç ben de çoğu zaman çok bunalıyorum, sinir stres yapıyorum, geriliyorum ama şöyle düşünün çok daha zor olabilirdi ve herşey elbet geçecek biraz sabretmek lazım.
Benim bebeğim kimsenin evinde ve kucağında asla ağlamıyor yabancilamiyor bile eve ilk kez gelen bı arkadaşıma koşma hızında gülerek emeklemisti . Sürekli evdeydim derken genel anlamda dedim haftaici hep evdeydik yazın akşam beşten sonra yürüyüşe çıkarıyordum o kotu muhitte bile güneş batinfa hava biraz serinleyince .. her hafta sonu denize gittik 3 aylık bebekle .. her haftasonu hemde.. benim aslında tek sıkıntı haftaici tek başıma çıkıp bir ekz gezerdim onu yapamıyorum şimdi haftada bir kez iki saatlik biri baksa hiç sıkıntı olmayacak ama o da maleseef .. çocuk oto koltuğu sevmiyor bebek arabssinda duruyordu artık ondada bı sure sonra durmak istemiyor hergun kırk dakka dışarı yürüyüşe çıkarıyorum yine aynı oto koltukta da her hafta sonu oturuyor ama onbeş dakika sonra durmak istemiyor ..7 ay boyunca evde olmanızdan kaynaklı bebeğiniz dışarıya adapte olamamış.
Bazı bebekler müstesna ama genelde bebekleri doğduğundan itibaren dışarıya, gürültülü ortamlara sokarsanız alışıyorlar.
Evinizin bulunduğu muhiti göz ardı edip bebeği ilk aydan itibaren kanguruya koyup gezmeliydiniz, sokakta uykusu geldiğinde kanguruyu yatar pozisyona alıp o uyurken gezmeye devam ederdiniz.
Kızım doğdu 1. haftası dolmadan kanguruya koyup koyup gezdim, uyurken müzik açtım ki seslere de alışsın, düğün oldu götürdüm bayram oldu götürdüm, 2 aylıktı şehirlerarası otobüsle yolculuk bile yaptırdım, her yerde her şartta uyur ve adapte olurdu çünkü alıştırdım.
Doğduğu günden itibaren dışarıdan ve yabancı insanlardan izole büyüyen bebeklerin çoğu dışarıda veya gittiği yabancı bir evde vb ağlama krizine giriyor, bir arkadaş kızını 2 yıl hiç dışarı çıkarmamış evde tek gördüğü anneanne babaanne, çocukları 2 yaşına gelince geldikleri ilk yabancı ev bizdik, çocuk daha kapıdan girerken eve diye ağlamaya başladı gidene kadar ne yaptıysak susturamadık, anne babası rahat edemedi ne konuştuklarından ne oturduklarından bir şey anladılar, çocuk huzursuz olunca onlar da huzursuz oldu.
Bebekleri izole büyütmeyin, bir bizde var bebekleri sessiz kapalı ortamda büyütmek, insanlar soğuk havaya alışsın diye çelikleme bile yaparken biz 30 derece sıcaklığa ayarlı sessiz evde çocuk büyütüyoruz yapmayın sonra ceremesini sizler çekiyorsunuz, bebeğin de anne babalarının da sosyalleşmeye ihtiyacı vardır, bebekle de pekala geziliyor.
Kuzenlerimden birinin eşi yabancı, kadın soğuk ülkelerden birinin vatandaşı neyse, bebekleri oldu ki kışın göbeğinde doğdu, yengem torununu görmek için yanlarına gitti, bizde adet yenidoğanı kat kat giydirmektir ya, gelini evin sıcaklığını 20 dereceye ayarlamış bebeğin ayağında çorap dahi yok, yengem ilk torun diye özenmiş Allah'ım ne yelekler ne patikler örmüşAbla eşimin genel müdürü yabanciydi. Bir gün çocuğunu ortakoyde boğazda balkonda şubat ayında pusette uyutmus
Öyle örtü fln da yok.
Bir personel telaslanip haber vermiş fırçayı da yemis. Sanane sen işine bak demiş ya
Yeğenim müthiş bir örnek benim için, her yerde uyur eğlenir oyalanir evet anneyi özler evet daha asabi bozuk zamanlar olur. Ama ilgiye karşılık verir iki tarafta adapte oluyor ama eve kapanan cocuk çok zor. Hele ki düzen adı altında iki tarafa da eziyet oluyor 2 yaşından itibaren oyun ve ani biriktirmeyi çok önemsiyorum ben
Komşumun cocugu bile bana öyle alıştı ki genelde anneyle yanliz pandemi bebeği yeni yeni gorusuyoruz oyun kurunca hemen tepki verdi alıştı rahatladı.
Bebekle gidin alışverişe de gezmeye de, oto koltuğunda durmuyorsa kanguru da durur veya 10 aylık bebekler için uygundur sanırım zira bebekli kadınlarda görüyorum bebek bisikletleri var aynı zamanda puset görevi görüyor, onlardan alın etrafı seyrederken oyalanır ağlamaz.Benim bebeğim kimsenin evinde ve kucağında asla ağlamıyor yabancilamiyor bile eve ilk kez gelen bı arkadaşıma koşma hızında gülerek emeklemisti . Sürekli evdeydim derken genel anlamda dedim haftaici hep evdeydik yazın akşam beşten sonra yürüyüşe çıkarıyordum o kotu muhitte bile güneş batinfa hava biraz serinleyince .. her hafta sonu denize gittik 3 aylık bebekle .. her haftasonu hemde.. benim aslında tek sıkıntı haftaici tek başıma çıkıp bir ekz gezerdim onu yapamıyorum şimdi haftada bir kez iki saatlik biri baksa hiç sıkıntı olmayacak ama o da maleseef .. çocuk oto koltuğu sevmiyor bebek arabssinda duruyordu artık ondada bı sure sonra durmak istemiyor hergun kırk dakka dışarı yürüyüşe çıkarıyorum yine aynı oto koltukta da her hafta sonu oturuyor ama onbeş dakika sonra durmak istemiyor ..
Evdede ilk aylar hep gürültülü odada ışıkla uyudu sonra noldu ise kendi rahatsız olmaya basladi ben öyle alistirmadim yani aslında hiçbir şeye
Kuzenlerimden birinin eşi yabancı, kadın soğuk ülkelerden birinin vatandaşı neyse, bebekleri oldu ki kışın göbeğinde doğdu, yengem torununu görmek için yanlarına gitti, bizde adet yenidoğanı kat kat giydirmektir ya, gelini evin sıcaklığını 20 dereceye ayarlamış bebeğin ayağında çorap dahi yok, yengem ilk torun diye özenmiş Allah'ım ne yelekler ne patikler örmüşGelini bebek sıcağa alışmasın diye giydirmemiş yengem çıldırmıştı:)
Yineliyorum bazı bebekler müstesna, kronik hastalığı vardır izole büyümesi gerekiyordur vs ama hiçbir sağlık sorunu olmayan bebekleri eve kapatmak doğru değil, sessiz ortamda uyutmak da doğru değil sonra o bebekler çıt çıksa uyanıyor, anneanne babaanne dışında kimseyi görmeyen çocuklar da herkesi yabancılıyor.
Kızım doğduğunda ilk başlarda yalan yok gece uykusu sorununu çok yaşadık, uyku düzenini oturtana kadar gece uykusu nedir bilmedim ama evde büyüteyim gece uyumuyor deyip sessizliğe alıştırayım demedim, aksine hep çıkardım, sese alıştırdım.
Bebekli hayat kolay değildir ama hiçbir şey imkansız da değildir, alıştırmaya bağlı, ayrıca tamam yorulunca anneanne babaanne anneyi dinlendirmek için bakabilir ama babalar neci?
Bebekle alışverişe çıkamayan anneler haftasonu bebeği eşlerine bırakıp alışverişini yapabilir gezebilir de.
Bebekliyseniz bakımına, ilgilenmesine öncelik vereceğiniz kişi eş olmalıdır, adam taksın kanguruyu gezdirsin oğlunu veya evde baksın eşi gezip stresini atsın, bebek isterken iyi bakmaya gelince kocaların ben anlamam, yorgunum, çalışıyorum deyip kenara çekilmesine izin vermesinler.
Eşiniz akşam evde olmuyor mu? Ona bırakıp alışverişe, spora vs neden gitmiyorsunuz?Benim bebeğim kimsenin evinde ve kucağında asla ağlamıyor yabancilamiyor bile eve ilk kez gelen bı arkadaşıma koşma hızında gülerek emeklemisti . Sürekli evdeydim derken genel anlamda dedim haftaici hep evdeydik yazın akşam beşten sonra yürüyüşe çıkarıyordum o kotu muhitte bile güneş batinfa hava biraz serinleyince .. her hafta sonu denize gittik 3 aylık bebekle .. her haftasonu hemde.. benim aslında tek sıkıntı haftaici tek başıma çıkıp bir ekz gezerdim onu yapamıyorum şimdi haftada bir kez iki saatlik biri baksa hiç sıkıntı olmayacak ama o da maleseef .. çocuk oto koltuğu sevmiyor bebek arabssinda duruyordu artık ondada bı sure sonra durmak istemiyor hergun kırk dakka dışarı yürüyüşe çıkarıyorum yine aynı oto koltukta da her hafta sonu oturuyor ama onbeş dakika sonra durmak istemiyor ..
Evdede ilk aylar hep gürültülü odada ışıkla uyudu sonra noldu ise kendi rahatsız olmaya basladi ben öyle alistirmadim yani aslında hiçbir şeye
Her yolu deniycem bakalım yakında iki aya yürüyecek inşallah o zaman daha kolay olur benceBebekle gidin alışverişe de gezmeye de, oto koltuğunda durmuyorsa kanguru da durur veya 10 aylık bebekler için uygundur sanırım zira bebekli kadınlarda görüyorum bebek bisikletleri var aynı zamanda puset görevi görüyor, onlardan alın etrafı seyrederken oyalanır ağlamaz.
Eki Görüntüle 2987010
Haftada 1, 2 saatliğine sevmeye mi geliyor? Yoksa sürekli mi geliyor. Bir karar versenizYine yeni haber verdi hanimefendii yemeğe geliyoms yoldaymis babaaannecik
16 aylik bebegm var.Dogdugundan beri toplasan 7 saat birakmisimdir kaynanama sadece.Gittigimiz heryere çocuğu da götürüyoruz.Bizimkide ağlıyor,arabaya binmek istemiyor.Eline dal parçası veriyorum susuyor.Bazen susmuyor ağlama ağlaya biraz yol gidiyoruz.Ne yapayım?çocuğu kafeste mi büyütelim.Düşünceniz çok yanlış.Cocugu oyalamasini bileceksiniz.Ustelik ben gurbetteyim ailemden hickmse yok yanımda ona rağmen birde.Merhabalar on aylık bebeğin var ..
Allah olmayanlara da isteyen herkese nasip etsin mükemmel bir duygu ..
Anneliğin bana tek zor gelen şeyi gezememek ve uyku oldu ..
Gerçi yine çoğu kişiye göre şanslıyım bebeğim sorunu olmazsa sabaha kadar uyuyor ama genelde bı problem oluyor hep dis vs o yüzden uyanıyor .. sabah erken kalkmak beni çok zorluyor gecede uyaninca üstüne mal gibi oluyorum .. çoğu insana göre de belki yiine daha iyi geziyorumdur bebekle ama baya gezen biriydik ondan biraz fazla zor geliyor . İlk yedi ay zaten evimin olduğu yerden ve yeni doğduğundan kaynaklı hep evdeydim bu yıl tatilede gidemedik . Haftasonu anneme bırakıp geziyorduk dün anneme bırakalım dedik sadece iki üç saat bırakıp yakınlarda dolaşıp gidiyorduk nedense dün annemi on gundue görmüyordu unuttu mu ne yaptıysa ilkkez durmamış yarım saat ağlamış annem aramamis belki susturum diye panikle aradı durmuyor çok ağlıyor diye o sesinide duyunca ağlarken krize girmiş resmen esimle hemen koştuk arabaya bindik yağmur aşırı vardı araba takla atıyordu ölümden döndük gerçekten ölmüştuk araba kurtardi arabada bir özellik varmış onun sayesinde diyor eşim yoksa hâkimiyeti kaybetmiştim diyor az kala ölüyorduk..
Neyse kaynanamda gelmiş yok otur evinde otur otur filan diyip durdu kızdı duyunca .. kendisi dibimizde çalışıyor erken çıkıyor işten sürekli izin alıyor izinlerde bile gelip bakmıyor anca haftada bir kez iki saat akşam sevmeye geliyor sonra benim uykum var deyip evine gidiyor asla bakmıyor.. ondada işten çıkıp bize gelip kaynimi da arayıp bana akşam yemeğini emrivaki yapiyo son dakika her zaman ama.. kendi bekar yiyip içip gezip arkadaşları ile takılip kimsenin asls kötu gününde arayıp sormayip öle Kendi aleminde takılan bı tip..bı kere bakar mısın iki saat esimle gezelim dedim seni gidi üçkağıtçı filan dedi sanki ne var bunda anca sevmekle mi oluyo ..
Bir annem var bakan o da ilçe olarak bana uzak ve çalışıyor annem de hafta içi bıkac gün ..
Şimdi bi ton otur evinde diyen anlamayıp eleştiren bı ton kötü yorum yapan olacaktır..
Ama inanın sürekli evde olunca insanın ruhu daralıyor..
Eskiden spor salonuna gidiyordum sonra dolaşıyordum hergun esimle dilediğim gibi geziyordum şimdi hiçbiri yok şükürler olsun oğlum iyiki var ama bu apayrı konu ..
Çocukla gezin derseniz onu da cok denedik..
Uykusu gelince dışarda asla uyumuyor uyusa da hemen uyanıyor arabada ve bebek arabasında durmak istemiyor .. sürekli kendini attırıyor inmek istiyor ağlıyor sinir krizine giriyor .. evi çok seviyor bizde o yüzden onunda rahatı bozulmasın diye anneannesine bırakıyorduk hem o hem biz rahat şimdi dünden sonra nasıl birakicam ki birakamamda .. belkide on gündür görmedi diye unuttu ve uykusuda gelince ikisi bir ağlama krizi oldu dün yine aynısı olmaz belki ama tek çarem olan arada anneme bırakmamda böylelikle son bulmuş gibi bişey oldu ..
Napicaz biz böyle herkes mi aynı bebekle kimse gezmiyor mu herkes erken kalkıyor ve geceleri sürekli uyanıyor sanırım bu durumlar ne zaman rahatlar
Kaynanam bakmak zorunda değil herkes aynısını yazmış doğru kendisi işten çıkıp bana yemeğe geleceğini akşam yemek saatinde haber veriyor sonra çocuğu iki saat görüp gidiyor yemek emrivaki yapıyor bana hep..
Iki saat sevmeye geliyor ya ben de o sırada çıkayım iki saat hava alayım bari ara sıra dedim gelsin yemek ywdirsin uyutsun vs vs demedim ki zaten yaptığı birşeyde sadece ben yanında olmayacam iki saat bu kadar ne var bunda bu kadar linç edilecek anlamadım .. merak etmeyin zaten baksa ben ona bırakmam ....
Izin gününde bakmıyor derken de normal haftalık izninden bahsetmedim saçma sapan herşeye izin alıyor haftanın uf günü çalışmıyor rapor alıp gezip tozuyo onda bile gelmiyor anlamında dedim neyse gelmek zorunda degil zaten
Ne güzel sabrınız var.. ben 9 da kalkıyorum diye küplere biniyorum.Uykusuxluga hiç gelemiyorum.Her sabah 6.30 da uyaniyorum hicte şikayet etmiyorum gece kackere kalkiyor Allah bilir saglikli olsun diyorm 1 2 seneye düzelecek. Saglikli bebeğiniz var buna şükredin enerji depolayin o uyuyunca sizde uyuyun yarim saat bile farkeder.evi düşünmeyin camasir bulasik yapin yeter temizlgii haftasonu yapin birak dağınık kalsin anneniz yakinmis ona bırakın 1 2 saat uyuyun bunlar gececek süreçler .biz parka giderdik simdi hava sogudu arada bi bebek magz gidip geziyoruz. Bahar gelince bol bol disariya alistirin ben yaz ayinda gunde 3 kere cikardim kahvalti yaptik parka ogllen uyuduk yedik parka aksam parka oyle geciyor15 20 dk olsa bile cikarin .evimide takmadım hafta sonu 1 gun yaptım temizlik . disarda sizinde havaniz degisir
Katılıyorum.Biraz göz gezdirdim, anne olduğunuzdan beri aylardır aynı şeylerden sızlanmışsınız. Bence sizin sorununuz kabullenememek. Bebekli hayat bu. Beklentilerinizi düşürün.
Bir de böyle deneyin bakalım, yürümeye başlayınca umarım daha rahat edersiniz ama sizin de çocuklu hayata adapte olmanız lazım çünkü her zaman anneniz bakamaz bakmamalı da, siz kendinizce çözümler üretmelisiniz zira bebeğinizin yaş atakları olacak yürüyor olacak ama gittiğiniz yerde olmadık bir şey için ağlama krizine girecek, bir mağazadayken merak edip dokunmak istediği şeyler olacak, çocuğunuzla gezmeyi de çocuğunuz gittiğiniz yerde ağlama dokunma vb krizlere girdiğinde bu krizleri de yönetebilmeyi öğrenmeniz lazım çünkü oğlunuz sizin çocuğunuzHer yolu deniycem bakalım yakında iki aya yürüyecek inşallah o zaman daha kolay olur bence
Biz de eşimle bu tempoya cok uyum sağladık. Ezeli hiç yokmuş gibi hayatımızınÜç yaşındayken her şey yoluna girmisti bizdede. Bez yok. Uyku sorunu yok. Konuşuyor. Seninle her yere sorunsuz geliyor. En yakın arkadaşım olmuştu. Ve ben üç ay sonra ikinciye hamile kaldımşimdi baştan sardık herşeyi. İkinci iki yaşı dört ay geçti. Sütten kestim. Yaza bezden de kesicem. Hayırlısı bakalım. Eşim de hazır bu tempoya alistik bı tane daha gelsin diyo bu sefer uzun süre ara vercem ama biz hep çocuklarla gezdik. Bebek arabası olmadan adım atmam asla.
gezdigin icin kendini suclu hissetme. esine de soyle herseyi annesine anlatmasin. 10 aylik bebegin susmamasi garip, ac olsa bile bi sey verebilir annen. seninle her an olmasina geek yok bebegin.Merhabalar on aylık bebeğin var ..
Allah olmayanlara da isteyen herkese nasip etsin mükemmel bir duygu ..
Anneliğin bana tek zor gelen şeyi gezememek ve uyku oldu ..
Gerçi yine çoğu kişiye göre şanslıyım bebeğim sorunu olmazsa sabaha kadar uyuyor ama genelde bı problem oluyor hep dis vs o yüzden uyanıyor .. sabah erken kalkmak beni çok zorluyor gecede uyaninca üstüne mal gibi oluyorum .. çoğu insana göre de belki yiine daha iyi geziyorumdur bebekle ama baya gezen biriydik ondan biraz fazla zor geliyor . İlk yedi ay zaten evimin olduğu yerden ve yeni doğduğundan kaynaklı hep evdeydim bu yıl tatilede gidemedik . Haftasonu anneme bırakıp geziyorduk dün anneme bırakalım dedik sadece iki üç saat bırakıp yakınlarda dolaşıp gidiyorduk nedense dün annemi on gundue görmüyordu unuttu mu ne yaptıysa ilkkez durmamış yarım saat ağlamış annem aramamis belki susturum diye panikle aradı durmuyor çok ağlıyor diye o sesinide duyunca ağlarken krize girmiş resmen esimle hemen koştuk arabaya bindik yağmur aşırı vardı araba takla atıyordu ölümden döndük gerçekten ölmüştuk araba kurtardi arabada bir özellik varmış onun sayesinde diyor eşim yoksa hâkimiyeti kaybetmiştim diyor az kala ölüyorduk..
Neyse kaynanamda gelmiş yok otur evinde otur otur filan diyip durdu kızdı duyunca .. kendisi dibimizde çalışıyor erken çıkıyor işten sürekli izin alıyor izinlerde bile gelip bakmıyor anca haftada bir kez iki saat akşam sevmeye geliyor sonra benim uykum var deyip evine gidiyor asla bakmıyor.. ondada işten çıkıp bize gelip kaynimi da arayıp bana akşam yemeğini emrivaki yapiyo son dakika her zaman ama.. kendi bekar yiyip içip gezip arkadaşları ile takılip kimsenin asls kötu gününde arayıp sormayip öle Kendi aleminde takılan bı tip..bı kere bakar mısın iki saat esimle gezelim dedim seni gidi üçkağıtçı filan dedi sanki ne var bunda anca sevmekle mi oluyo ..
Bir annem var bakan o da ilçe olarak bana uzak ve çalışıyor annem de hafta içi bıkac gün ..
Şimdi bi ton otur evinde diyen anlamayıp eleştiren bı ton kötü yorum yapan olacaktır..
Ama inanın sürekli evde olunca insanın ruhu daralıyor..
Eskiden spor salonuna gidiyordum sonra dolaşıyordum hergun esimle dilediğim gibi geziyordum şimdi hiçbiri yok şükürler olsun oğlum iyiki var ama bu apayrı konu ..
Çocukla gezin derseniz onu da cok denedik..
Uykusu gelince dışarda asla uyumuyor uyusa da hemen uyanıyor arabada ve bebek arabasında durmak istemiyor .. sürekli kendini attırıyor inmek istiyor ağlıyor sinir krizine giriyor .. evi çok seviyor bizde o yüzden onunda rahatı bozulmasın diye anneannesine bırakıyorduk hem o hem biz rahat şimdi dünden sonra nasıl birakicam ki birakamamda .. belkide on gündür görmedi diye unuttu ve uykusuda gelince ikisi bir ağlama krizi oldu dün yine aynısı olmaz belki ama tek çarem olan arada anneme bırakmamda böylelikle son bulmuş gibi bişey oldu ..
Napicaz biz böyle herkes mi aynı bebekle kimse gezmiyor mu herkes erken kalkıyor ve geceleri sürekli uyanıyor sanırım bu durumlar ne zaman rahatlar
Kaynanam bakmak zorunda değil herkes aynısını yazmış doğru kendisi işten çıkıp bana yemeğe geleceğini akşam yemek saatinde haber veriyor sonra çocuğu iki saat görüp gidiyor yemek emrivaki yapıyor bana hep..
Iki saat sevmeye geliyor ya ben de o sırada çıkayım iki saat hava alayım bari ara sıra dedim gelsin yemek ywdirsin uyutsun vs vs demedim ki zaten yaptığı birşeyde sadece ben yanında olmayacam iki saat bu kadar ne var bunda bu kadar linç edilecek anlamadım .. merak etmeyin zaten baksa ben ona bırakmam ....
Izin gününde bakmıyor derken de normal haftalık izninden bahsetmedim saçma sapan herşeye izin alıyor haftanın uf günü çalışmıyor rapor alıp gezip tozuyo onda bile gelmiyor anlamında dedim neyse gelmek zorunda degil zaten