Uykusuzluk ve gezememek benim psikolojimi bozuyor.

Iki tane birbirine yakın yaş Bebek valla zor oluyor mu çok cidden sizin de helal olsun
Aslında ikinci oglumun doğumundan sonra, esim de ben de çok yorulduk.. 2 cocuklu hayat henuz ikisi de kucuk olduklari için zor geldi ilk zamanlar.. su an adapte olduk ama yine yoruluyoruz açıkçası..
Eşimin emegi benden fazladır çocukların üzerinde.. ben de evin yıgınla isiyle ugraşiyorum zaten.. destekleşerek yürütmeye çalışıyoruz..
Şu an düşünüyorum da, kücük oğlum olmasaydi, eksik kalırdık sanki. Iyi ki doğurmuşum kuzumu
Evet zor oluyor ama çok güzel yine de benim için..

Yani şu mesajınıza kadar gerçekten hiç dışarı cikmiyosunuz da bunaldiniz falan sanmıştım ama aslında siz baya baya cikiyosunuz her gün hava alıyorsunuz işte Bebekli hayat böyle yapcak bişey yok maalesef uykuları 2 yaştan sonra iyice düzene girer merak etmeyin. Bazı bebekler dışarda gezmeyi sever bazısı da zehir eder. Benim oğlumda zehir ederdi suan 3.5 yaşında hala zehir etmeye devam bakalım nereye kadar aslında AVM lerde falan emzirme odaları var uykusu gelince orda uyutsaniz mağaza da gezmiş olursunuz alisveriste yaparsınız

Arada anneanneye babaanneye bırakılabilir çocuklar.
Geçen hafta çocukların ikisinde annemde kaldılar. Yıllar sonra öğlene kadar uyudum, nasıl bir mutluluktu analar anlar ancak
Ama bakmak istemiyorsa da yapılacak birşey yok tabi.

Çocuğunuzla dışarı çıkmak çok zor geliyorsa bazı şeyleri tek yapın, eşiniz baksın çocuğa o sırada. Çalışma saatlerine bağlı ama spora, alışverişe o geldikten sonra, hafta sonu gündüz gidebilirsiniz. Arkadaşlarınızla kahve içebilirsiniz.

Uyku konusunda da şanslisiniz aslında. Bebekli olup sabaha kadar kesintisiz uyuyan yoktur. Gece de 15-20 defa kalktığımı biliyorum

Tamamda cocuklu hayat boyle bisey bunlari dusunemedinizmi cocugu nasil alistirirsaniz oyle gider agladi diye eve kapanmayin cikin birakin bakmak iateyen herkese onuda goturun bir cocuk nedir ya cocuk oyuncagi ilerde ikinciyi yaparsaniz bugunlerinizi mumla ararsiniz ayrica ne dediginiz belli degil aksam kv gelcekmis siz iki saat cikacakmissiniz ya sacma sapan konusmayin allah askina bir dediginiz bir dediginizi tutmuyor bebek agladi diye kaza atlatmakta abartili yasamin bir ornegi olmali

İyi de bu anlattıklarınızın hepsi çocuklu hayatın gerçekleri zaten. Üstelik çok kişiye göre bayağıda şanslısınız. Buna ragmen bu kadar sızlanıyorsanız sonucu düşünmeden bebek yapmışsınız maalesef..
1.5 yaşında bebeğim var daha yeni geçen gün kv baktıda ben ilk defa bebeğim olmadan dısarı çıktım 1.5 senede :) (ailelerden uzaktayız) sizin geceden sabaha uyku var, anneniz arada yardım ediyor o var. Dışarıda çıkabiliyormuşsunuz ama alışveriş yapıp kıyafey değiştiremiyorsunuz, bebeksiz gezemiyorsunuz diye mi bu sızlanma? Bebek hayatınızın bir parçası artık sizin, onunla gidebilceğiniz yerler bulun bir zahmet :)
2 çocugum var 5 senede geceden sabaha uyku gördüm mü diye düşünüyorum sayılı yani.

Çocuk bu daha 10 aylık tabiki ağlayacak, uykusu gelecek dışarda. Şaka gibisiniz cidden. Siz nasıl bi model bekliyordunuz pardon :)) normali bu zaten. Geceden sabaha uyku bulmuşsunuz bunuyorsunuz sabredin hepsi gececek ama şuan değil maalesef

Büyük oğlum çok uslu çok uyumlu bı cocuktu. Kolay büyüdü. Tek sıkıntısı bebekken çok sık bronşit olması ve toz parfüm sigara alerjisi olmasıydı. Ama tam gezme bebegiydi. Ağlamaz bebek arabasında uzun saatler oturudu. Yeter ki aç kalmasın. Küçük çok büyüdü. Uykusuz çok ağlayan . Çok hasta olan. Şuanda ateşi var yine. Ama yine fırsat bulunca dışarı cikarim. İki çocukla beraber. Çok yorucu olsada bebekler bizim hayatimza uyum sağlamadi. Biz bebekli hayata alıştık diyelim. Gezmek istiyorum ama bu sene o kadar çok hasta oldular ki bezdim artk. Biran önce havalar ısınsın diye dua ediyoruz artk

Herkes yanlış anladıysa belki siz yanlış anlatmışsınızdır ne dersiniz?
Haftada bir kez geliyorsa aynı zamanda oğlunu da görmeye geliyordur. "Siz gidin ben oturayım" dememesi normal.
Arada sırada baksa güzel olurmuş ama böyle bir zorunluluğu olmadığı için sinirlenmeye hakkınız yok.

Bebekli halde yemekli misafir almak zor oluyordur o konuda haklısınız ama önceki konunuzdan bugüne eşinizle aranızı düzelttiyseniz kayınvalidenize de sinirlenmeye hakkınız yok artık.
Size hak vermeyen, üstüne atar gider yapan oğluyla mutlu mesut yaşıyorsanız annesini suçlayacak bir şey de kalmamış demektir.

İnsanlara bilenmenize gerek yok doğurmasaydınız.. aklı başında olan bi avuç kişi bu yüzden doğurmuyor çünkü

Vakitleri varsa bencede haftada 2-3 saat bakmalari lazim yaw insan severken gecer zaten o bi kac saat.. ama anne icin o 2-3 saat enerji depolamasidir. Sanki anneligi insanlar onceden ogrenebiliyor gibi..sonucta gece gunduz uykusuzluk emzirme yedirme icirme cidden agir.. nazi geciyorsa kv ye anneye bi kac saatten nolcak… benim sagligim
Yerinde olursa ben bakarim bence…torun bu yabanci degil ya…

Bu kdr dert edilcek bir konu goremedim. Bebekli insanlar, çocuğu dogdugundan beri dışarıya alistirmayanlar aileler hariç, genelde evde geçiriyor zamanini. Benim bebegimde yatagi disinda uyumazdi uyku saatleri evde olurduk. Gunde 3 uykusu olurdu. Uyku aralarinda 2 3 saat o arada çıkardık bebekle

Bebegi başkalarinin bakacagina guvenerek mi yaptiniz anlayamadim. Hickimse bakmak zorunda degil ama siz zorundasiniz onu dünyaya getirirken bu sorumlulugu baştan kabul ettiniz. Yazdiklarinizdan eşinizle bebeginiz olmadan gezmek istediginizi anliyorum. Tabi bu da hakkiniz ama bebeginizle de gezseniz onun için de iyi olmaz mi. Alismasini saglarsiniz ustelik.

Bebek bakmak çok zor anliyorum sizi bunaldiniz yoruldunuz uykusuz kaldiniz sosyal hayatiniz bitmiş gibi hissediyorsunuz çok iyi anliyorum hissettiklerinizi. Zamanin yerinde durmama gibi bir özelligi var ve geçecek hepsi. Keşke destek olan birileri olsa siz de biraz kendinize vakit ayirip dinlenebilseniz ama kimseyi zorlayamayiz bunun için. Eşinizden destek almayi deneyebilirsiniz eşiniz ilgilenirken siz de dinlenebilirsiniz. Kiş mevsimi pek seçenek yok maalesef birkaç ay sabrederseniz iyi olacak insallah. Size kolayliklar ve iç huzuru diliyorum.

Gecmis olsun.. benim de büyük atesli, kucuk de bulasti hasta ikisi de.. buyuk oglum cok mızmız bir bebekti kucukken, ona ragmen heryere sepet gibi tasırdım mumkun mertebe.. ama dediginiz gibi, o bize degil de, biz bebekli hayata uyum sagladik.. alıştık. Kucuk icin mızır demiyeyim ama rutinine düşkün bir bebek.. büyük oğlum da öyleydi, mızmızlığının yanı sıra..
Geçsin bu hastalik havaları, cidden ben de yoruldum. Kış gireli hep hastalar..

21 aylık ve 1,5 aylık iki bebe ve yaşadığımız şehirde sıfır arkadaş+sıfır akraba ile ben direkt öleyim dedim konuyu okurken.

Sadece şunu söylemek istiyorum, bir çocuk getirdiniz dünyaya ve her şeyin eskisi gibi kalamayacağını bilmeniz gerekir. Ne güzel uyuyan bir bebekmiş, çıkıp yürüyormuşsunuz, arada annenize bırakıyormuşsunuz vs her şey dört dörtlük olamaz. Seneye rahat rahat gezersiniz muhtemelen.

tek cocuk hic cocuk muhabbeti yapayim mi cok gicik biliyorum ama.

ama cidden bu gezme sosyallesme isleri tek cocukla daha bir mumkun,
onun uygu/yemek saatine uygun bir plan yaparsin,
sen yoruldugunda esin, esin yoruldugunda sen tasirsin,
bir yolunu bulursun.

Gezmek isteyen geziyor tabi ki, kac cocugu olursa olsun,
sadece biraz planli olmak gerekiyor, cocuklarin huyuna suyuna yasina uygun aktiviteler secmek gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…