Kıskançlıktan çocuk yapan yenge? Sizce bana kiskancligindan mi yapti?

Yalnız farkettiniz mi? Allah da yengenin yanında verivermiş çocuk.

konu sahibi daha dogurmamis ki. hamile de degil. sadece kadina demis "annemi ben rezerve ediyorum daha dogurma" diye
Abisine söylese ya onu. Şu şeyine bi sahip çık, yapıp yapıp evin kadınlarının başına atıyosun kendi k.çın rahatta geziyosun diyemiyo de mi? Bunlar erkeklere gık çıkaramaz anca birbirlerini yerler böyle.

Abisine söylese ya onu. Şu şeyine bi sahip çık, yapıp yapıp evin kadınlarının başına atıyosun kendi k.çın rahatta geziyosun diyemiyo de mi? Bunlar erkeklere gık çıkaramaz anca birbirlerini yerler böyle.
Mal mülk miras olsa gık çıkarırlar da erkek abisine korun niye desin? Yengesi tutsun şeyini abisi değil, erkek adam sonuçta. İnsan kardeşini mi yakın görür konuşur yoksa elin kızını mı? Herif utanmadan baba evinde 2 çocuk yapmış, 3. de yolda. Babası getirsin yesinler, annesi sersin yatsınlar.

Mal mülk miras olsa gık çıkarırlar da erkek abisine korun niye desin? Yengesi tutsun şeyini abisi değil, erkek adam sonuçta. İnsan kardeşini mi yakın görür konuşur yoksa elin kızını mı? Herif utanmadan baba evinde 2 çocuk yapmış, 3. de yolda. Babası getirsin yesinler, annesi sersin yatsınlar.
Bakalım o kadıncaz kocasına prezervatif tak diyebiliyor mu, doğum kontrol hapına ulaşabiliyor mu, korunmak istiyorum dediğinde ne tepki aldı? Konu sahibi hiç demedi bunları, o sırada kendi kıskançlığını karşıya aynalamakla meşguldü.

Ben anlamıyorum yaa niye kendi çocuklarına bakmıyo. Yengen sana şunu diyebilir için rahat olsun ben çocukrımla ilgilenirim. Madem 3.çocuk istiyolar kendi annesi nerde o gelsin. Çocuk istemelerine bişey diyemezsin ama düşünmek lazım. Her gün dua ediyorum rabbim kimseye muhtaç etme

1. Annemle ayni evde yasiyorlar ve dogurup dogurup annemin ilgilenmesini bekliyor (55 yasindaki kadin cocuk bakicisi degil)
2.yaşi daha cok genc 24 yasinda 3.cocuk?
3.onlarda anneme muhtac bende anneme muhtacim ( hastaliklarimdan dolayi zor bir gebelik gecirecegimi söylüyor doktorlar eger olursa)
Kendi kizinin daha bir tane bebegi yokken oncelik onunken gelinin 3.cocuguna bakmak zorunda mi?
4. Tüm bunlardan size ne???

Merhabalarr herkese. 24 yasindayim 1.5 sene önce evlendim bazi saglik sorunlarindan dolayi ve kendimiz de istemedigimiz icin hemen esimle korunduk cocuk yapmama karari aldik bir sene…
Sonra ben tam cocuk dusunmeye basladigim zaman abimin eside gebelik dusunmeye basladi
(Benden 3 ay büyük ve 3. Çocuğuna hamile kendisi) en kucuk çocuğu 3 yasinda…
Ben pcoslu oldugum icin 5 aydir filan olmuyor ama o hamile kalmis tekrar.
Benim saglik sorunlarimdan dolayi cocugum olmaz korkusuyla bir sene aglayislarima vs sahit olmus ve karsima alip bak artik dur sira bende annem ikimizle bir ilgilenemez ben özel bir gebe olacagim biliyorsun ciddi sağlık sorunlarim var dedigim halde ben istemiyorum cocuk yapmiycam abin istiyor diye beni kandirip cocuk yapmis. Duyunca cok uzuldum. Acikcasi kendi ailesi de benim ailemde tasdiklemediler zaten.
Diger iki cocuguna kendisi bakmiyor annemle ayni evde yasiyorlar ve anneme baktiriyor cogunlukla cunku ciddi anlamda cocuk sevmiyor arkadaslar.. cocuklarin vitamin depolari bile bos cikiyor eger annem ilgilenirse ilgileniyor yoksa umrunda bile degil.
Neyse yani sorum su sizce ben mi yanlis dusunuyorum yoksa nisbet mi yapti?
Normalde kiskanc biri olduğunu bildigim icin böyle dusunuyorum cocukluk arkadaşımdı ve 4 sene de ayni evde yasadik bekarken ben. Surekli kiskanclik yapardi annem o kıskanmasin diye bana ceyiz bile düzemedi🥲siz düşünün:KK43:(

Annenizle yaşıyorsa annenizin çocuklarında yardımcı olması gayet doğal geldi.
O evde yaşıyorsa yengeniz ev işini ve diğer şeyleri yapıyodur, ozaman oda yapmasın hiçbirşey yesin içsin otursun.

Bence siz kendinizi fazla önemsiyorsunuz.
Kadın zaten 2 tane doğurmuş, sırf sizin için neden üçüncü yapsın?

Benim 10 sene çocuğum olmadı, o sırada eltilerim, abimin eşi ve etrafımdaki herkes doğurdu. Şimdi herkes bana inatmı doğurdu oldu?

Ayrıca anneniz sırf onun korkusuna size çeyiz yapmadıysa sorun yengenizden çok annenizde ve sizde.

Kendinizle insanları kıyaslamak yerine istiyorsanız yapın çocuğunuzu ve kendiniz bakın.

1. Annemle ayni evde yasiyorlar ve dogurup dogurup annemin ilgilenmesini bekliyor (55 yasindaki kadin cocuk bakicisi degil)
3.onlarda anneme muhtac bende anneme muhtacim ( hastaliklarimdan dolayi zor bir gebelik gecirecegimi söylüyor doktorlar eger olursa)
Kendi kizinin daha bir tane bebegi yokken oncelik onunken gelinin 3.cocuguna bakmak zorunda mi?

3ncü çocuktamı annenizi düşünmeye başladınız? Sizin derdiniz annenizden çok kendinize ve çocuğa bakıcı bulamamak.

Önceden annenizin çocuk bakması için rezervasyon yaptınız yani? Ne değişik işler.

Ya o değil de..Abin istedi,kandırdı beni,yaptık bir çocuk.Ya bu nasıl bir şey?Bu kadar kolay nasıl çocuğunuz olabiliyor,nasıl bu kadar kolay hamile kalabiliyorsunuz,bakkaldan sakız alır gibi.İnanilir gibi değil..Ben de bu durumu kıskandim sanırım😔

Bizim gelinimizin tedavi ile çocuğu oluyor. Genetik bir rahatsızlığı varmış ve gebelikler düşükle sonlanıyordu. En son bir doktorda başladılar tedaviye. 2 çocuktan sonra asla diyerek tüp ligasyon olan Ben, üçüncüye hamile kalmışım geç öğrendim.

Öğrendiğinde bana ilk sözü " Ayy ablaa inşallah oğlumuz olur yine" dedi. Kendisi oğlu olsun istiyordu. Bak oğlun demiyor,oğlumuz olur diye benimsiyor. 1 ay sonrada onun haberini aldık 🥰 Şu an oğlumla yaşıt oğlu var.

Onun kaç kaybı oldu, çok üzüldük ama sizin gibi " Sıra bendeydi görümcem çocuk yaptı" demedi. Gebeliği bile diken üstünde yine tedavilerle geçti. Güzel kalbine göre verdi Allah.

İnatla çocuk yapıldığını da ilk defa duyuyorum.
Valla yapılıyor . Bir tanığım hamile kaldı eltisinin 1 çocuğu var ve hiç çocuk düşünmüyorlardı ki ilk çocuk büyük baya. Tanıdığım gebeliğini 12. Haftada söyledi hemen o ay hamile kaldı eltisi 😂 ve bir düşüğü oldu daha öncesinde tanıdığım kişinin sonra 3 yıl olmadı çocukları . Eltisi ballandıra ballandıra hemen düşündük oldu diyordu . Ne garip insanlar var . sen düşünürsün Allah nasip eder çocuk yapmakla da yarış mı olur

Elimizi sallasak pcosluya çarpar,öyle yaygın bir durum bu,özel gebe olmuyorsunuz sağlık sorununuz pcossa. Anneniz zaten niye bakıyor bebeklerinize onu da anlamadım,kendinize güvenerek yapın çocuk yapacaksanız,annenize güvenerek değil.
Ayrıca size sormayacak,hesapta vermeyecek tabi ki çocuk doğururken,siz kimsiniz yahu?
Bu konuda kıskanç biri var ama bence o yengeniz değil sizsiniz.

Okurken gelinimizmi yazdi acaba diye sorguladim...
Gelinimiz evlendigi gunden beri cocuk sahibi olmak istiyo. Benden 4 yas kucuk benim 2 cocugum vardi.
Ilk gunden bana benden once cocuk yapma dedi. Neyse takilmadim. Nasip dedim. Bu arada ben zaten yaris icerisinde degildim. 3. Istiyodum fakat zamanini x kisisine gore degil kendime gore planliyodum.
Neyse bikac ay sonra annemle soyletti sandriyon cocuk yapmasin ben yapicam once diye...

Kbakmayin ama ben bu karari geline, gorumceye, anneye gore alacak degilim. Aralarinda 3 yas olsun istiyodum bunun icinde beni sacma sapan bi sebepden caydirmak istemenize anlam veremiyorum. Belki benim saglik sorunum olacak cocugum olmucak veya baska baska sebepler... ben esimle karar veririm buna kalbimi kirmaya basliyosunuz ileri gidiyosunuz dedim konuyu kapattim.

Ben hamile kaldim dogurdum cocugum 1 yasinda ve suan gelinimizin cocugu hala yok. E bu benim sucummu? Ben hala bekleseydim vakit gecmis olacakti...

Kusura bakmayinda kimse kimseyi kiskandirmak icin nispet yapmak icin cocuk yapmaz
Sonrasi nolacak, skldm hevesimi aldim geri verim deme sansi yok. Cok sacma bi durum. Biraz narcist lige giriyo bu olay yani

1. Bu sizi ilgilendirmez anneniz koskoca 55 yasinda bi kadin. Onunda torunlari ister bakar isterse bakmaz
2.buda sizi hic ilgilendirmez genc yasta yapim ilerde keyfini cikaririm diye dusunebilir gayette.
3. Bunu annenizle konusabilirsiniz. Ona ihtiyaciniz oldugunu dile getirebilirsiniz ama empoze etmekde neyin nesi

Merhabalarr herkese. 24 yasindayim 1.5 sene önce evlendim bazi saglik sorunlarindan dolayi ve kendimiz de istemedigimiz icin hemen esimle korunduk cocuk yapmama karari aldik bir sene…
Sonra ben tam cocuk dusunmeye basladigim zaman abimin eside gebelik dusunmeye basladi
(Benden 3 ay büyük ve 3. Çocuğuna hamile kendisi) en kucuk çocuğu 3 yasinda…
Ben pcoslu oldugum icin 5 aydir filan olmuyor ama o hamile kalmis tekrar.
Benim saglik sorunlarimdan dolayi cocugum olmaz korkusuyla bir sene aglayislarima vs sahit olmus ve karsima alip bak artik dur sira bende annem ikimizle bir ilgilenemez ben özel bir gebe olacagim biliyorsun ciddi sağlık sorunlarim var dedigim halde ben istemiyorum cocuk yapmiycam abin istiyor diye beni kandirip cocuk yapmis. Duyunca cok uzuldum. Acikcasi kendi ailesi de benim ailemde tasdiklemediler zaten.
Diger iki cocuguna kendisi bakmiyor annemle ayni evde yasiyorlar ve anneme baktiriyor cogunlukla cunku ciddi anlamda cocuk sevmiyor arkadaslar.. cocuklarin vitamin depolari bile bos cikiyor eger annem ilgilenirse ilgileniyor yoksa umrunda bile degil.
Neyse yani sorum su sizce ben mi yanlis dusunuyorum yoksa nisbet mi yapti?
Normalde kiskanc biri olduğunu bildigim icin böyle dusunuyorum cocukluk arkadaşımdı ve 4 sene de ayni evde yasadik bekarken ben. Surekli kiskanclik yapardi annem o kıskanmasin diye bana ceyiz bile düzemedi🥲siz düşünün:KK43:(
Neden kendinizi bu kadar önemsiyorsunuz?

Annenle yengen aynı evde yaşıyorsa senin bebeğe annen nasıl bakacak, yengenin evinemi götürecesin her gün bebeğini? Annen senin yanına tasinacaksada yine taşınır yengen engelmi olacak?
Ayrıca pcos önemli bir hastalık değil. Bende de var. Sadece biraz zor hamile kaldım o kadar, ne hamilelikte ne de sonrasında pcosla ilgili bir zorluk yaşamadım. 9 ay boyunca sana birinin bakmasını gerektiren ciddi bir hastalığın varsa önce tedavi ol, 24 yaşındasın daha neden kendinide annenide zora sokuyorsun?

X