Uykusuzluk ve gezememek benim psikolojimi bozuyor.

Önce üslubunu düzelt hayırdır kavga mı etmek istiyorsun bu nasıl bı yazım şekli anlamıyorum ki normal hayatta yapamadığıniz gideri burda yapmaya çalışıyorsunuz
bakmak zorunda değil ben zaten sürekli gel bak demedim normalde de iki saat gelip seviyor bende diyorum biz evden gidelim biz olmadan sev iki saat zaten altını değiştiriyor üstünü değiştiriyor karnını doyuruyor öyle bırakırım kendisine de yemek yapıp bıraktım bir ekz bıraktığımds on aydır bir kez bıraktım ondada milletin kayınvalidesi çeşit çeşit yemek yapar benimki bulaşıkları bile masada bırakıp evi daha cok dağıtıp gidiyor genelde de sevmeye diye geli akşam yemeğini bana kitliyo son dakka bekar olan oğlunu da çağırıyor onada yemek hazırlamamal için böyle yapan kişi sevmesin de o zaman

Ayrıca çocuğuma on aydır ben kimsenin yardımı olmadan bakıyorum anladın mı yedi günlükken sezaryenle evimde kendim baktım ben ..
Ayrıca yedi sene sonra çocuk yaptım bunları bildiğim için sana mı kaldi bana hesap sormak

Arada bunalmış olmak suç mu sorumlulukmus biliyoruz herslde sorumluluğunu bilincsiz sokakdaki Suriyeliler gibi yapıp yapıp otoban kenarına çıkarmadık ya çocuğu

Aynen normal hayattaki sınırını burda çıkartmaya çalışıyor bazilari

Konuyu kaçırdın sanırım, elbette hepimiz yeri geliyor annelerden rica ediyoruz baksın diye ama bakmıyor diye gelip burada ağlayıp milleti suçlamıyoruz .
Senin derdin ne ??
Canın sıkılıyor galiba alla alla ya bir derdim var burası farkinda misin ?? Ben suçlamadin kimseyi saaat akşam yedide bana kendine yemek hazirlatip üstüne kaynimi çağırıyor kadın bebek sevcem bahanesiyle bu mu suçlama o zaman sevmesin benim çocuğumu..

İyi de siz gezeceksiniz diye kimse çocuğunuza bakmak zorunda değil, acil bir durum olur anlarım da, bu biraz farklı. Çocuğunuzla gezin o zaman ya da parasıyla bakıcı tutun. Ben çalışan bir kaynana olsam yaş gitmiş kafam kazan gibi olur, ben de bakmak istemem.

merhaba çocuklu hayat.
en azından anne ve kayınvalide varmış.
bende tek bir allahın kulu yok. yaka iğnesi gibi yapışık duruyoruz. 3 yaşında ama hala dışarıda onun istemediği yere gidince duramıyoruz pek.

konu sahibinden kaynaklı o bence.
kvde de annede calısıyor.Kvde baksın ama annem bakamaz calısıyor diyor.
Joker eleman tabiki herkes ister cocuk bakımında.
Ama olmayınca zorlayamıyorz kimseyi .
Burda kvde bakmıyor diye lincliyor konu sahibi.

Merhaba. Öncelikle kimse size otur evinde demez merak etmeyin. Sürekli evde, bebekle olmak gerçekten zor. Ben de şu an yaşıyorum bunu. En azından sizin anneniz varmış bırakabileceğiniz. Bir kez ağladı durmadı diye hemen artık bırakamam demeyin. O gün sıkıntısı vardı belki de, size ihtiyaç duydu. Bence yine arada bırakabilirsiniz.
Kanguru önerisine katılıyorum. Çok güzel uyuyorlar onda. Fıtık falan olmazsınız. 3 yaşında çocukları bile kanguruya bağlıyorlar. Amacı o zaten. Ergonomik bir kanguruyu doğru bağladıktan sonra sorun yaşamazsınız.
Ağladı diye hız yapıp eve dönmek, kaza tehlikesi atlatmak fazla dramatik geldi bana. Biraz sakin olun. 10 ay olmuş bir de alışmış olmanız lazım artık. Ben lohusayken öyle paniktim. 10 dk eczaneye gitsem ağladı mı acaba diye koşa koşa eve dönüyordum. Şimdi bırakabileceğim biri olsa 3-4 saat aramam
Ben henüz tecrübe etmedim ama geçiyor diyorlar. Mutlaka geçiyordur. Geçmese ikinciyi üçüncüyü yapmazlar sanırım.
Son olarak, artık çocuklu bir çiftsiniz, hayatınızı ona göre modifiye etmelisiniz. Ben de özlüyorum eski günlerimi ama bizim yeni normalimiz bu artık kabullenmek gerek.

Bebekle gezmeye alışın bebek evdede ağlar evde de uyumaz
Yeğenim 2 aylık bebekle kartepeye gittik evet farklı bir duzendi ama cok keyif aldık şu an 2yasini biraz geçti bir çok cocuga göre pamuk gibi
Evet uyumadigi kızdığı daha sinirli oldugu günler oldu ama hep alternatif aradık annesi bana bıraktı yediremediysem mutlaka birsey buldum 6 aylikti deniz tatili yaptik şu an karavanla geziyor. Dil gelişimi bilişsel gelişimi yok iyi.
Bazen tek uyku yapabilir erken uyur bazen yoğurt yemesede olur ama bebeklerin dışarı çıkmasını çok önemsiyorum panik yapmayın birbirinize alisacaksiniz

Bence halinize ve sağlıklı bebeğinize şükredin. Doğuştan kalp hastası 9 aylık bebeğim var. Aynı zamanda alerjik bir bebek. Dışarıya sadece hastaneye diye çıkıyoruz, o da mecburiyetten. Enfeksiyon riskine karşı babaannesi, dedesi vs bile eve gelemiyor kaldı ki onlara bırakalım. Evde maskeyle yaşıyoruz hatta maskeyle uyuyorum bebeğimin yanında (daha doğrusu uyuyamıyorum ben de), alışveriş şöyle dursun istediğim şeyi bile doktoruna sormadan yiyemiyorum alerjik olduğu ve anne sütü aldığı için :)

Haklısınız çok zor bir süreç ben de çoğu zaman çok bunalıyorum, sinir stres yapıyorum, geriliyorum ama şöyle düşünün çok daha zor olabilirdi ve herşey elbet geçecek biraz sabretmek lazım.

Izin gunlerinde kayinvalid baksın. O çalışırken anneniz baksın. Siz de gece emzirmeye kalkmayın. Bol bol gezin. Siz bu bebeği niye ve kime yaptınız? İnsanlar iznini sizin için kullanmak zorunda mı? Ne kadar bencilce. İnsanlar kendi çocuklarını büyütüyor zaten. Kalan omurlerinde istiyorlarsa gezerler, istiyorlarsa çalışırlar, ister bütün gün yatarlar. Siz gezeceksiniz diye o otursun sizin çocuğunuza baksın. Ne güzel iş.

Bir cok kisiye göre gercekten sanslisiniz aslinda. Ailelerinizle ayni sehirdesiniz cok bunalirsaniz size destek olacak insanlar var.bir iki kez aglar sonra alisir sonucta anane babanne kanindan canindan. Saglikli ve tek cocuk daha ne olsun. Kendimden örnek verecek olursam,yurt disindaym kimsem yok,ikiz bebeklerle beraber (gece 6,7 kez uyanirlar)3 kücük cocugum var.tek basima keyif yapmak simdilik cok uzak bana.gecen ay korona gecirdik ailecek.öldüm öldüm dirildim ve o halde gece boyu ateslenen bebeklerimin basini bekledim.ah annem olsaydi kapidan biri yemek biraksaydi…gurbetlik cok zor.hayati kendinize zor hale getirmeyin tek cocukla alisverise de gidilir ama eskisi gibi konfor olmaz o bi gercek.bebeklik zamanlari cabucak geciyor 3 yasindan sonra gecte kalkarsiniz alisverise de gidersiniz

Elbet büyüyecek bu bebekler. Zaten anne-baba olmak demek sorumluluk ve bir şeylerden fedakarlık yapmak demek. Siz de ödün veriyorsunuz kendinizden, uykularınızdan,gezmenizden. Ben doğası olduğunu düşünüyorum bu olayın.

Bebisi koy arabaya, yuruyus yap.
Uyudukca otur bir yerde kahve molasi ver.
Esle basbasa cikma konusuna onerim yok.
Ama kesinlikle eve kapanma derim.

Ben konuya farklı bir yerden bakıcam, belki size fazla romantik ya da pollyannacılık gelebilir ama tamamen benim görüşüm bu . Uzun yıllardır çalışan biriydim. Pandemiden önce sürekli sinema, tiyatro gezen, Yılda 3-4 kez tatile giden , her hafta sonu gece dışarı çıkan bir çifttik. Pandemide bunlar bitti sonrasında kucağıma kızımı aldım. İşi bıraktım . Bazen eski günleri özlüyorum ,özellikle ctesi akşamları dışarda olmayı . Deliksiz uyumayı Sonra düşünüyorum hayatımız hiç bir zaman aynı kalmadı ki her zaman değişti. Şu anda sağlıklı bir bebeğim var, kimseye muhtaç değilim, eşimle huzurum yerinde. Çok değil belki 5-6 sene sonra yine hep birlikte istediğimiz her şeyi yapıcaz, o zaman neden üzüleyim ki yaşadığım anın kıymetini bilmek, çokça şükretmek ve her anımı keyifle geçirmek varken. Mesela dün gece diş yüzünden hiç uyumadım ,kızımın ateşi çıktı başında nöbet tuttum resmen ama olsun 2 fincan kahve sabah beni ayılttı. Daha önce de gecelerce dizi izleyip uykusuz kaldığım günler olmuştu. Her şey geçiyor , yapamadıklarımızın değilde yapabildiklerimizin keyfini çıkarmak lazım.

İnsanlara 'bebege bak gezicez, az da sizde dursun biz gezicez' falan deseniz itici olur ya. Milletin de gözüne batar,konudaki gibi.
Yok mu hiç bahaneniz , "sen çocuğa baksan,Çarşamba belediyeye gitmem lazım" falan gibi yine gez ama bunca dile getirme,madem insanlardan medet umuyorsun. Bahanelerin olsun biraz, eve yine poşetlerle gel, belediye dönüşü birkaç parça şey aldım,dersin:)
Ayrıca kaza gecirecekmissin,ölümden dönmüşsün. Geçmiş olsun ama bunu yedi düvele anlatırsanız yedi duvel de size 'evde otur' der. Hayatının ne kadar çok anını paylaşırsan insanlar o kadar yorum yapma hakki bulur. Bu yüzden ben anneme gittiğim ülkenin bile sadece adını soylerim, çünkü şehri söylediğimde bile beni pişman eder (x'ten y'ye trenle geçmem bile evde anksiyiteden hasta etti kadını).
O yüzden ne aksilikleri söylerim,ne ayrıntıları, ne başıma gelen ilginç şeyleri. Gittim-geldim-iyiyim.
Oldu bitti.
Siz de hem hayatınızın her anını anlatıyorsunuz hem de hayatınıza karışmaya çalışıyor diye rahatsız oluyorsunuz. Malzeme vermeyin ki karışmasın. Çok gezdiğinizi bilmesine gerek yok kaynananin. 'Evde misin kızım?' /'Yok ,annemlere geçtim'
Oldu bitti:)
Ayrıca ben de gezmeyi çok severim, ay burcum yay, dünyada en sevdiğim şey haritadan gittiğim yerleri karalamak.
Ama şunun da bilincindeyim, hayatta herşeyin bir zamanı var.
Mesela unideyken yoğun zamanlarda şey derdim 'tamam yengenc,şimdi çalışma zamanı. Devamsızlık yapma, derslerini geçmeye çalis, vizelerden sonra bir hafta okulu eker xxxx'e gidersin'
Bu tatil motivasyonu mesela bana 2 ay çalışma azmi verirdi. Ya da iş hayatinda. 5 ay önceden yurtdışına ucuz bilet alırdım, o beş ay boyunca sabahtan akşama calismak için bana motivasyon olurdu.
Çünkü çalışacak zaman var, gezecek zaman var.
Siz de otuz yıllık hayatınızın, 7 yıllık evliliğinizin belki de tek bebekli dönemindesiniz. Bu bebek kısa süre sonra büyüyecek. Yani eski hayatınıza özlem duymak yerine bu kısa sürenin tadını çıkarmaya çalışsanız? Zaten çok değil iki sene sonra kreşe gidecek ve gün içinde size kalan 6 saatiniz olacak. Sonrasında büyüyecek,kendi hayatı olacak. Yeri gelecek odasından hiç cikmayacak... Yani kaç zaman daha bebek olacak ki? Bu zamanda da gezmeseniz birkaç zaman sonra ne mağazalar kapanır ne parklar bahçeler. Yine çıkmaya başladığınızda yine aynı yerler sizi bekliyor olacak.
Kaçan bir şey yok ki...
Bence bakış açınızi değiştirin. Tabii ki hayat eskisi gibi değil,ama bu da bir süreç.belki böyle bakarsanız ve bu dönemin jet hızıyla geçeceğini bilirseniz kendinizi daha iyi hsisedersiniz
Ayrıca yaza ekonomik otel falan ayirtsaniz?
Belki birkaç ay sonra tatil yapacağını bilmek size bir motivasyon kaynağı sağlar, hayatınızı boşa harciyormus gibi hissetmezsiniz

Ben başka konularda da gördüm bunu. Bırakıp gezmek isteyene laf söyleniyor, bırakmayana neden bırakmıyorsun deniliyor. Yoksa konu sahibi özelinde demedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…