Üvey anne olmak

Yahu kızmak bağırmak başka birşey ,
Eline bez verip iş yaptırmak başka birşey
Asıl biz burda üvey anneleri ikna edemiyoruz .
Biraz merhamet yahu ...
Sen değil miydin kızı yerde sürükleyeceğim diyen bize burda edebiyat parçalama ...

Şu siteye yazan üvey annelerden saçmalayıp çocuğa eziyet etmeyen bir tane görmedim. Bu erkeklerin gözleri kör mü ki çocuklarına kin güden , eziyet eden tiplerle evli kalmaya devam ediyorlar
Çocuğun annesi yanındayken erkeğin 1 gözü kör annesi yokken 2 gözü de kör olur derler...

Siz kendi evladinzi icin yediginiz dayaga katlanmadiniz mi? Buraya cocugum babasiz buyumesin diye caba harciyorum yazmadiniz mi? Cocugunuz babasiz buyumesin diye sosyal hizmetlere, devlete rezil oluyorsunuz, mektuplar yaziyorsunuz, terapistlerde geziyorsunuz, dayaklar yiyorsunuz; kepazeligin her turunu yasiyorsunuz bunlar normal geliyor ustelik yuksek lisansli, meslek sahibi bir kadinsiniz ama ananin evladinin sacini taradigina inanmak mi zor geliyor?

Son düzenleme:
Düşünün babam yeniden evlendiğinde ben 18 yaşındaydım ama o yasta olmama rağmen bana bile zor gelmişti . 8 yasında çocuğu düşünemiyorum bile . Kız zaten sorunlu bir Kere sağlığı da yerinde değilmiş . Baba ile üvey anne elele verselerdi sevgi içinde belki çocuk kendini de geliştirebilirdi ama onu sahibi ne yapmaya çalışsa baba ters tepki verdi . Biraz da işleri bu noktaya baba çekti . Konu sahibi ilk başta Kızın annesiyle bile tanışmak istemişti . Baba herseye itiraz etti .

Toplumdaki bu cadi uvey anne imaji bence bu iliskiye en cok zarar veren sey. Ben uvey kizimin sorumluluk sahibi, terbiyeli ve basarili olmasi icin caba sarfettim. Hicbir zaman evi sildirmeye falan kalkmadim. Sadece doktugu seyi yerden almasini istedim. Benim almam daha kolay aslinda yani bi coxuga sorumluluk ogretmek en zoru. Coxuklarini prenses gibi yetistirn, 12 yasinda kendileri yikayan anneler kolayina kaciyor. Ben bunu yapmak istemedim. Kendi bildigim dogru annelik metotlarini uygulayarak gercek bir anne gibi olmak istedi.. o kendi dusunu alirken bamyoyu su icinde birakmasi benim onu yikamamdan daha fazla is cikarir bana.
Ama ben ne dersem deyim kotu uvey anne imajindan cokamayacagim. Bu algi uvey anneleri o kadar biktiriyor ki bence bi sure sonra pes edip hakikaten de o acimasiz ve bezmis uvey anneye donusuyorlar

Brn
Ben insanlarin degisebilecegine inaniyorum. Cocugumun babasinin da özünü biliyorum. Ofke kontrol problemi de peofesyonel destekle asilabilecek bir mevzu. Evet onurum ayaklar altina alindi, asla istemedigim seyler yasadim, cok sabretmem gerek. Ama iyi bir aile olma ihtimali icin herşeyi yaparim

Iyi de bu soruma cevap degil ki?

Siz, 8 yasindaki cocuga is yaptirmak istedigim icin kotu oldum , burdaki cocugun sacini tarayan anneye inanmiyorum yazmissiniz.

Ben de ugruna turlu sacmaliga katlandiginiz cocugun eline 8 yasinda faras verceginize inanmiyorum yazdim. Elin cocugu olunca uvey analik yapmak kolay geliyor, ama kendi cocugunuz olunca gerekirse kan kusup kizilcik serbeti ictim diyorsunuz. Herkesin cocugu kendine degerli. Siz de el kizina uvey analik yapiyorsunuz, bu kadar.

kaldi ki o cocuga terbiye vermek size dusmez. O cocugun anasi var, babasi var. Siz sadece kiz babasini gorurken kiza ev sahipligi yaparsiniz o kadar. Adamdan yediginiz dayaklarin hincini kizdan cikarmayin. O sosyal hizmetlere yazdiginiz mektubu burda herkes okudu. Hic simdi akli basinda numarasi yapmayin.

Sorunuzun cevabi ustteki mesajda. Ille de cevap istiyorsanız

Siz o kizin annesi degilsiniz, o da sizi anne gormemis..
Siz ona murebbiye misali bisey ogretemezsiniz anliyor musunuz?
Benim oglum 4 yasinda yedigini kaldirir, masayi siler, oyuncaklarini toplar vs ama bunu ben hayattayken uvey annesi ogluma zorla yaptirmaya calissaydi o kadinin sacini basini yolardim evet..
Sizin yapmaniz gereken ablalikti o kadar.
Sizi sevdikce taklid etmeye baslardi zaten.
Ayrica cocuk yetistirmek sizin o paylastiginiz linkteki gibi olmuyor.
2 ay once anne olmus birinin 8 yasindaki cocuga annelik taslamasi ayrica sacma..
Siz ablaydiniz ama artik kotu bir uvey annesiniz, dogru tespit etmissiniz!

Geçenlerde bir konu daha vardı orda ki hanımda çocuğa bir tavada yumurta kırmamıştı yok tava kirliydi yok sünger yoktu saydı da saydı kemdi çocuğu olsa o tavayı bir şekilde yikar yumurtayı pişirirdi . Birde şey demişti artık yapmam hiç birşey kendi yapsn yesin 9 yaşında ki çocuk için .
Hafta 1 geliyorlar yahu çok mu zor gonullerini yapmak çocuk onlar çocuk kuma değil!!!!
Asla asla hak vermiyorum hiç birine hoc bir koşulda bir çocuk karşısında haklı olamazsınız.
Onu bilerek evlendiniz şimdi kına yakın istediğinizi elde etmişsiniz zaten babayı az görüyordu artık daha az görecek.

O konuyu Hatırlıyorum oradaki çocuk 11 yaşındaydı . Ama o hanım zaten burada da yorum yapmıştı açık açık söylemişti zaten doğurmadığımı sevemem diye

O konuyu Hatırlıyorum oradaki çocuk 11 yaşındaydı . Ama o hanım zaten burada da yorum yapmıştı açık açık söylemişti zaten doğurmadığımı sevemem diye
11 yaşında olsun ne farkeder ben bu hanımları hiç bir koşulda haklı görmüyorum ne olursa olsun .
Çocukla yarışılmaz onlara asla kötü davranilamaz ac bırakılamaz ev toplatilamaz...
Madem sevmeyecektin eziyet edecektin o zaman evlenmeyeceksin çocuklu adamla.
Bu tipler birde evlenir evlenmez çocuk doğururlar artık neyin yarışını yapıyorlarsa ..

Kendini garantiye almak olabilir .

Kendini garantiye almak olabilir .
Yahu çocuk diyince akan sular durmalı .
1 ay kadar önce dışarıdaydım hava yağmurluydu uzaktan iki çocuk göründü gözüme abi kardeş el ele tutuşmuşlar yürüyorlar sırılsıklamlar küçük olanın ayakkabısı yoktu şu içind e çorap ve terlik el ele yürüyorlar bir düşünsenize içim cız etti şuanda yine ağlayarak yazıyorum cebimde 15 lira vardı sadece onu verebildim eve cagirdim gelmediler yürüyüp gittiler öyle boş boş belli gittikleri bir yerde yok .
2 gün sabaha kadar ağladım yardımcı olamadığım için kendimden utandim .
Hâlâ o çocuklar aklıma gelir acaba ne yapıyorlar diye ...
Ama bu cook merhametli hanımlarda babalı çocukları babasız bırakıyor eziyet ediyor yerde sürükleyeceğim diyor hiç hiç utanmadan buraya yazıyor ...
Gerçekten bunlar inşallah Allah çocuklara eziyet edenleri cezasız bırakmaz

Konu sahibinin o mesajını yazarken ben sağlıkla bilinçle yazdığını sanmıyorum ne kadsr gözü dönmüş ki kızı suçluyor yerde sürükleyeceğim Yazmış bunlar normal insan Yazamaz konu sahibi de muhtemelen bilinçli yazmadı ve pişman olmuştur zaten yazdığı o sözlerden değil mi gumushalhal

Ben asıl gecen konudaki kadın Demişti esimin çocuğuna bşy olsa açık olayım tüh der geçerim kendi Çocuğum olsa Dünyayı yıkarım yazmıştı ona vay be demiştim

Allah var diyorum kimin çocuğuna ne olacağını kimse bilemez ...
Vurdukları yerden vurulmazlar umarım. Gumushalhal hanımın son konusu bir okuyun bakalım kemdi çocuğuna nasıl 8 yaşında ki kızcağıza nasıl ?
Keşke biraz adil olabilse ...

Okudum ben onun konusunu baştan sona o ilk başta Yapıcı olmaya çalıştı ama yapamadı yapmaya çalışırken daha da Yıkıcı oldu . Çünkü kızcağız problemli annesi cahil babada psikopat kadında yol bilmiyor iz bilmiyor gurbette arada kaldı o da şaşırdı . Yine de merhametle hersey çözülebilirdi ama eşi fırsat vermedi . Kadınında gözü döndü iyice kızcağızı suçladıkça suçladı

Bu konuda ki tek mağdur o yavrucak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…