Buradaki kimseye kendimi savunmaya calismayacagim cunku eger bunlari yasayan ben olmasaydim ayni yorumlari kendimin de yapacagimi biliyorum. Insan sinanmadigi konuda ne kadar rahat ahkam kesebiliyor. Biliyorum cunku ben de yaptim. Uvey annelikle ilgili ne konusmalar yaptim ne yazilar yazdim. Evlenme sebeplerimden biri de buydu, yani hazir bir çocuk diye düşünüyordum. Kendi evladim gibi sevebilecegim, sicak bir yuva verebilecegim masum bir yavru.
Onun hakkinda hala ayni seyi dusunuyorum. Kiziyla alip veremedigim yok. Sadece simdilik herkes icin en iyisi bu. Onun icin de. Babasini bir kadina bagirirken, fiziksel ve duygusal siddet uygularken gormemeli. Hem o hem de benim cocugum.
Esim benden cok umitlydi. Kizina ihtiyaci olan aile ortamini birlikte verebilecegimizi dusundu. Ama hicbirsey kolay olmuyor. Gurbetw geldigim ilk yil hem eviligimin ilk yiliydi hem hamileydim. Hem arkadsslarimdan ailemden isimden ulkemden dilimden kopmuştum. Pek cok zorluk beni bekliyordu. Yeterince sicak davranamadim. Ama asla herhangi bir bariz sert tavrim da olmadi. Bircok anne kendi evladına bagirir ben ona bir kere bile sesimi yukseltmedim. Ama babasinin istedigi kadar ilgilenemedim de. Bazen yalniz kalmak istedim. Bazen esimle daha cok vakit gecirmek istedim. Bunlar benim durumumda bir kadin icin anlasilabilir seylerdi. Esim sefkat ve anlayis gostermek yerine siddete basvurdu. Benim ayarlarim bozuldu. Onun da. Isler icinden cikilamayacak bi hal aldi. Kizi geldigindr ikimiz de o kadar gergin oluyorduk ki en ufak bir sessizlik bile kavgaya donuyordu. Ve eger bu sekilde devam etaeydi evliligimiz bitecekti. Esim de bunun farkinda oldugu icin bu cozumu kabul etti. Ben ondan defalarca soz istedim. Bir sorun oldugunda oturup iki esit insan gibi konusalim. Bi daha bana oyle davranma diye. Bana bu sozu veremedi. Ben de mecbur kaldim.
Bu ideal bir cozum mu? Hayir. Hersey halloldu mu? Hayir. Boyle devam edrr mu? Hayir. Elbette baska adimlar atacağiz. Birbirimizi tanidiktan ve tartisma adabini ogrendikten sonra kizinin eve gelecegi gunleri tekrar degerlendirecegiz. Ama bu araya hepimizin ihtiyaci vardi. Uvey kizim da dahil.