- 17 Mayıs 2011
- 8.095
- 12.158
- 498
- 35
- Konu Sahibi gumushalhal
-
Bence siz konuyu kizinizi dusunerek fazla kisisel algilamissiniz. 12 yasinda bir cocuk bana gore dusunuu alip sacini tarayabilmeli. Doktugu seyi supurup silebilmeli. Ben oglumu bu sekilde yetistirmek istiyorum. Sizin yönteminize de saygi duyarim. Umarim kiziniz ileride size gore uygun vakitte bunlari kolayca ve zevkle yapar ve sorumluluk sahibi bir insan olur.
Daha once hic cocukla yasamamis biri icin bir anda baska kulturden 8 yasinda bir kizla yasamak kolay degil. Ben onu yargilamadan elimden geldigince ogretmeye calistim basta. Sampuan aldim, tokalar aldim. Saclarini taramaya calistim. Ev işlerini ogretmeye calistim. Ama bi sure sonra reddetti. Muhtemelen annesi doldurusa gwtirdi
Abartmis olabilirim gercekten. Beklentim fazla yuksekti. Aslinda sorun bu degil işte. Boyle ufak tefek konusarak cozulebilecek ve zamanla asilabilecek seylere esimin verdigi tepkiler yuzunden bu noktaya geldik. Yani o bana anlatsaydi bu beklentilerimin gercekci olmadigini bir yilda belki iki yılda hepimizin bi düzen tuttururduk.Bir çocuktan çok fazla şeye dikkat etmesini ve uygulamasını istemişsiniz. O yaşta dikkat verilecek şeyler değil bunlar. Maalesef 25 yaşına kadar da kimse tam anlamı ile derli toplu olamayabiliyor. Abartıyorsunuz.
eğer siz benim yazdığım mesajı böyle algılıyorsanız çocuğu anlayamamanız normalBence siz konuyu kizinizi dusunerek fazla kisisel algilamissiniz. 12 yasinda bir cocuk bana gore dusunuu alip sacini tarayabilmeli. Doktugu seyi supurup silebilmeli. Ben oglumu bu sekilde yetistirmek istiyorum. Sizin yönteminize de saygi duyarim. Umarim kiziniz ileride size gore uygun vakitte bunlari kolayca ve zevkle yapar ve sorumluluk sahibi bir insan olur.
Daha once hic cocukla yasamamis biri icin bir anda baska kulturden 8 yasinda bir kizla yasamak kolay degil. Ben onu yargilamadan elimden geldigince ogretmeye calistim basta. Sampuan aldim, tokalar aldim. Saclarini taramaya calistim. Ev işlerini ogretmeye calistim. Ama bi sure sonra reddetti. Muhtemelen annesi doldurusa gwtirdi
ooooo bu kız kafadan kontak bee bencede her cocugunda bunlardan alınması lazım bu ne böylee sok oldumIşte buldum bu mesaj .
Vay be ne büyük başarı. Kızın babasını gördüğü gün azalmış. Allah o kızcağızın yardımcısı olmuş. Koca kadın küçücük kızla itişiyorsunuz. Madem kızı istemiyordunuz babası ile de evlenmeyecektiniz.Hayir gelmiyor. Babasini gordugu gun sayisi da azaldi. Carsamba ogleden sonradan pazar oglene kadar bizdeydi simdi cuma aksamdan cumartesi aksama kadar ve haftaici iki ogleden sonra 2ser saat.
Esim bu sekilde de kiziyla kaliteli vakit gecirebildigini ve baglarini koruyabildigini gordu. Her aksam kizi yatmadan once ona telefonda hikaye okuyor.
Iyi bi baba olmasi hoşuma gidiyor. Bana karşı tavri da olumlu.
Madem kolay değil ülkenizden kopup gitmeseydiniz o kızın babasının evine. Sizin evliliğinizin bedelini o kız ödüyor. 8 yaşında yeri silecekmiş. İyice külkedisi masalına döndü konu.Bence siz konuyu kizinizi dusunerek fazla kisisel algilamissiniz. 12 yasinda bir cocuk bana gore dusunuu alip sacini tarayabilmeli. Doktugu seyi supurup silebilmeli. Ben oglumu bu sekilde yetistirmek istiyorum. Sizin yönteminize de saygi duyarim. Umarim kiziniz ileride size gore uygun vakitte bunlari kolayca ve zevkle yapar ve sorumluluk sahibi bir insan olur.
Ülkesinden kopup gitmeseydi diyorsunuz ama basına bunların geleceğini nereden bilebilirdi ki ... Babada sorunlu kızda sorunlu artık kadında sorunlu bir hal almaya başladı yaşadıklarından ötürü .Madem kolay değil ülkenizden kopup gitmeseydiniz o kızın babasının evine. Sizin evliliğinizin bedelini o kız ödüyor. 8 yaşında yeri silecekmiş. İyice külkedisi masalına döndü konu.
8 yaşındaki çocuğa ne ev işi yaptırmaktan bahsediyosunuz siz ya. O yaşta bi çocuğa verilmesi gereken tek sorumluluk kendi oyuncaklarını kitaplarını falan toparlaması olmalı. Kendi cocugunuzu da bu şekilde yetistireceginize hic inanmıyorum. Üvey kızınızı cocugunuzun ceyregi kadar düşünseydiniz bunların hicbiri yaşanmazdız zaten.Bence siz konuyu kizinizi dusunerek fazla kisisel algilamissiniz. 12 yasinda bir cocuk bana gore dusunuu alip sacini tarayabilmeli. Doktugu seyi supurup silebilmeli. Ben oglumu bu sekilde yetistirmek istiyorum. Sizin yönteminize de saygi duyarim. Umarim kiziniz ileride size gore uygun vakitte bunlari kolayca ve zevkle yapar ve sorumluluk sahibi bir insan olur.
Bu ev isi meselesi yanlis anlasildi sanirim. 8 yasinda bir cocugun doktugu seyi yerden alip almaması benim yukumu azaltacak degil. Ben zaten zevkle ev isleri ve temizlij yapan biriyim. Baskasi evimin isini yapmak istese bile kendi usulum oldugu icin yaptirmam bile. Burda mesele cocuk yetistirme konusunda ben birwz daha sinirlarin net oldugu ve cocugun sorunluluk aldigi yöntemleri benimsiyoruum . Bunlar hakkinda surekli okumalar yapiyorum. Kendi cocuhumda da uygulamayi umuyorum8 yaşındaki çocuğa ne ev işi yaptırmaktan bahsediyosunuz siz ya. O yaşta bi çocuğa verilmesi gereken tek sorumluluk kendi oyuncaklarını kitaplarını falan toparlaması olmalı. Kendi cocugunuzu da bu şekilde yetistireceginize hic inanmıyorum. Üvey kızınızı cocugunuzun ceyregi kadar düşünseydiniz bunların hicbiri yaşanmazdız zaten.
Ne siz ne eşiniz çocuk büyütecek olgunlukta değilsiniz,umarım çocuklarınız hakettikleri kosullarda büyür. Zaten bu kadar sorunlu bi babayla ona yapışan sözüm ona zavallı anne nereye kadar sürdürebilir bu evcililik oyununu meçhul.
Kurduğun her cümleden aynı sonuç çıkıyor: Yeterince olgun değilsin. Evlilik başlı başına büyük bir sorumlulukken, çocuğu olan biriyle evlenmek daha büyük bir sorumluluk almak demek. Sen bunu beceremedin önce bunu kabullenmek lazım. O kızla olan ilişkini ve hatta o kızın babasıyla olan ilişkisini sonsuza dek zedeledin. 12 yaşındaki bir çocukla kurulacak ilişkiden %100 yetişkin sorumludur. Bu yaş grubu bir çocukla ne ekersen onu biçersin. “Yeterince sıcak davranamadım” kabul edilemez bir cümle benim için.Buradaki kimseye kendimi savunmaya calismayacagim cunku eger bunlari yasayan ben olmasaydim ayni yorumlari kendimin de yapacagimi biliyorum. Insan sinanmadigi konuda ne kadar rahat ahkam kesebiliyor. Biliyorum cunku ben de yaptim. Uvey annelikle ilgili ne konusmalar yaptim ne yazilar yazdim. Evlenme sebeplerimden biri de buydu, yani hazir bir çocuk diye düşünüyordum. Kendi evladim gibi sevebilecegim, sicak bir yuva verebilecegim masum bir yavru.
Onun hakkinda hala ayni seyi dusunuyorum. Kiziyla alip veremedigim yok. Sadece simdilik herkes icin en iyisi bu. Onun icin de. Babasini bir kadina bagirirken, fiziksel ve duygusal siddet uygularken gormemeli. Hem o hem de benim cocugum.
Esim benden cok umitlydi. Kizina ihtiyaci olan aile ortamini birlikte verebilecegimizi dusundu. Ama hicbirsey kolay olmuyor. Gurbetw geldigim ilk yil hem eviligimin ilk yiliydi hem hamileydim. Hem arkadsslarimdan ailemden isimden ulkemden dilimden kopmuştum. Pek cok zorluk beni bekliyordu. Yeterince sicak davranamadim. Ama asla herhangi bir bariz sert tavrim da olmadi. Bircok anne kendi evladına bagirir ben ona bir kere bile sesimi yukseltmedim. Ama babasinin istedigi kadar ilgilenemedim de. Bazen yalniz kalmak istedim. Bazen esimle daha cok vakit gecirmek istedim. Bunlar benim durumumda bir kadin icin anlasilabilir seylerdi. Esim sefkat ve anlayis gostermek yerine siddete basvurdu. Benim ayarlarim bozuldu. Onun da. Isler icinden cikilamayacak bi hal aldi. Kizi geldigindr ikimiz de o kadar gergin oluyorduk ki en ufak bir sessizlik bile kavgaya donuyordu. Ve eger bu sekilde devam etaeydi evliligimiz bitecekti. Esim de bunun farkinda oldugu icin bu cozumu kabul etti. Ben ondan defalarca soz istedim. Bir sorun oldugunda oturup iki esit insan gibi konusalim. Bi daha bana oyle davranma diye. Bana bu sozu veremedi. Ben de mecbur kaldim.
Bu ideal bir cozum mu? Hayir. Hersey halloldu mu? Hayir. Boyle devam edrr mu? Hayir. Elbette baska adimlar atacağiz. Birbirimizi tanidiktan ve tartisma adabini ogrendikten sonra kizinin eve gelecegi gunleri tekrar degerlendirecegiz. Ama bu araya hepimizin ihtiyaci vardi. Uvey kizim da dahil.
Hmm tamam o zaman kendi çocuğunuza da 8 yaşında eline verirsiniz süpürgeyi ...Bu ev isi meselesi yanlis anlasildi sanirim. 8 yasinda bir cocugun doktugu seyi yerden alip almaması benim yukumu azaltacak degil. Ben zaten zevkle ev isleri ve temizlij yapan biriyim. Baskasi evimin isini yapmak istese bile kendi usulum oldugu icin yaptirmam bile. Burda mesele cocuk yetistirme konusunda ben birwz daha sinirlarin net oldugu ve cocugun sorunluluk aldigi yöntemleri benimsiyoruum . Bunlar hakkinda surekli okumalar yapiyorum. Kendi cocuhumda da uygulamayi umuyorum
Çocuğun sorumlulugu ev işi değil kusura bakmayın kendiniz dediniz ev işlerine yardım etsin diye neyi cevirmeyi çalışıyorsunuz. Keşke biraz da babası yeniden evlenen çocukların psikolojisini anlamaya çalışan okumalar yapsaydınız adamla evlenir evlenmez hamile kalmak yerine. Veya annesinin boğazını sıkmasına rağmen sevdiğini iddia ettiği bi babayla yaşamanın çocuk üzerindeki olumsuz etkilerini okusaydınız. Her boşanan ailenin çocuğu sizin üvey kızınız gibi olmuyor buradaki handikap sizin çok sevgili eşiniz. E siz de bu adamdan bi çocuk daha yapmışsınız ne diyim hayrını görün inşallah.Bu ev isi meselesi yanlis anlasildi sanirim. 8 yasinda bir cocugun doktugu seyi yerden alip almaması benim yukumu azaltacak degil. Ben zaten zevkle ev isleri ve temizlij yapan biriyim. Baskasi evimin isini yapmak istese bile kendi usulum oldugu icin yaptirmam bile. Burda mesele cocuk yetistirme konusunda ben birwz daha sinirlarin net oldugu ve cocugun sorunluluk aldigi yöntemleri benimsiyoruum . Bunlar hakkinda surekli okumalar yapiyorum. Kendi cocuhumda da uygulamayi umuyorum
Hmm tamam o zaman kendi çocuğunuza da 8 yaşında eline verirsiniz süpürgeyi ...
Hı hı kesin verirsiniz bizd e inandık.
Hepsi ilk senede çocuk patlatıyo bi tane adamlar da birini yaktım diğerini yakmayayım diyo muhtemelen. Pırıl pırıl kafalar.Şu siteye yazan üvey annelerden saçmalayıp çocuğa eziyet etmeyen bir tane görmedim. Bu erkeklerin gözleri kör mü ki çocuklarına kin güden , eziyet eden tiplerle evli kalmaya devam ediyorlar
Işte erkekle kadın arasındaki fark burada kadın asla çocuğuna eziyet eden adamla evli kalmaz ama erkel görmezden geliyor ŞekerimŞu siteye yazan üvey annelerden saçmalayıp çocuğa eziyet etmeyen bir tane görmedim. Bu erkeklerin gözleri kör mü ki çocuklarına kin güden , eziyet eden tiplerle evli kalmaya devam ediyorlar
Allah ıylik ve merhamet versin bunlara ne diyeyim ki ...Yani üvey annelik buna deniyor
Kendi çocuğuna gelince aman yavrum el bebek gül bebek büyüteyim
El kızıysa eline faraşı kovayı vereyim
Yalan yani kimse kendi 8 yaşındaki çocuğuna temizlik yaptırmaz
Ama bedeli küçücük kız ödüyor. Onun tarafından bakarsanız da 8 yaşındasınız ve babanızla gayet yakın bir ilişkiniz var. Sonra babanız eve bir kadın getiriyor ve belirli olaylar sonucunda artık babanızla daha az görüşüyorsunuz, evine gidemiyorsunuz. Kendinizi o kızın yerine koyun. Konu sahibi yetişkin bir kadın. Eğrisini doğrusunu düşünmeliydi. Bu hikayede ona üzülemeyeceğim. Kendi kararlarının sorumluluğunu üstlenmeli. Kaldı ki adamdan dayak yiyor, yine de kızı suçluyor. Bu mantıktaki birinin yazdıklarını iyice bir süzgeçten geçirip değerlendirmek lazım bence.Ülkesinden kopup gitmeseydi diyorsunuz ama basına bunların geleceğini nereden bilebilirdi ki ... Babada sorunlu kızda sorunlu artık kadında sorunlu bir hal almaya başladı yaşadıklarından ötürü .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?