Üvey anne olmak

Bir çocuktan çok fazla şeye dikkat etmesini ve uygulamasını istemişsiniz. O yaşta dikkat verilecek şeyler değil bunlar. Maalesef 25 yaşına kadar da kimse tam anlamı ile derli toplu olamayabiliyor. Abartıyorsunuz.

Abartmis olabilirim gercekten. Beklentim fazla yuksekti. Aslinda sorun bu degil işte. Boyle ufak tefek konusarak cozulebilecek ve zamanla asilabilecek seylere esimin verdigi tepkiler yuzunden bu noktaya geldik. Yani o bana anlatsaydi bu beklentilerimin gercekci olmadigini bir yilda belki iki yılda hepimizin bi düzen tuttururduk.

eğer siz benim yazdığım mesajı böyle algılıyorsanız çocuğu anlayamamanız normal
kişisel-miş!
(ayrıca şu anda kişisel yaklaşımda bulunursam, yıkanamıyor yazmadım, o da ayrı)

Vay be ne büyük başarı. Kızın babasını gördüğü gün azalmış. Allah o kızcağızın yardımcısı olmuş. Koca kadın küçücük kızla itişiyorsunuz. Madem kızı istemiyordunuz babası ile de evlenmeyecektiniz.

Madem kolay değil ülkenizden kopup gitmeseydiniz o kızın babasının evine. Sizin evliliğinizin bedelini o kız ödüyor. 8 yaşında yeri silecekmiş. İyice külkedisi masalına döndü konu.

Kizin eve gelmeme sebebi benim istegim oldugu icin degil evdeki siddet olayindan dolayi sosyal hizmetler ve kizin annesinin bu sekilde karar vermesinden dolayı

Madem kolay değil ülkenizden kopup gitmeseydiniz o kızın babasının evine. Sizin evliliğinizin bedelini o kız ödüyor. 8 yaşında yeri silecekmiş. İyice külkedisi masalına döndü konu.
Ülkesinden kopup gitmeseydi diyorsunuz ama basına bunların geleceğini nereden bilebilirdi ki ... Babada sorunlu kızda sorunlu artık kadında sorunlu bir hal almaya başladı yaşadıklarından ötürü .

8 yaşındaki çocuğa ne ev işi yaptırmaktan bahsediyosunuz siz ya. O yaşta bi çocuğa verilmesi gereken tek sorumluluk kendi oyuncaklarını kitaplarını falan toparlaması olmalı. Kendi cocugunuzu da bu şekilde yetistireceginize hic inanmıyorum. Üvey kızınızı cocugunuzun ceyregi kadar düşünseydiniz bunların hicbiri yaşanmazdız zaten.

Ne siz ne eşiniz çocuk büyütecek olgunlukta değilsiniz,umarım çocuklarınız hakettikleri kosullarda büyür. Zaten bu kadar sorunlu bi babayla ona yapışan sözüm ona zavallı anne nereye kadar sürdürebilir bu evcililik oyununu meçhul.

Bu ev isi meselesi yanlis anlasildi sanirim. 8 yasinda bir cocugun doktugu seyi yerden alip almaması benim yukumu azaltacak degil. Ben zaten zevkle ev isleri ve temizlij yapan biriyim. Baskasi evimin isini yapmak istese bile kendi usulum oldugu icin yaptirmam bile. Burda mesele cocuk yetistirme konusunda ben birwz daha sinirlarin net oldugu ve cocugun sorunluluk aldigi yöntemleri benimsiyoruum . Bunlar hakkinda surekli okumalar yapiyorum. Kendi cocuhumda da uygulamayi umuyorum

Asagidaki linkte yas gruplarına gore cocuklarin yapmasi gereken sorumluluklar yer aliyor. Bunlari uygulayan pek cok aile var. Buna gore daha 2-3 yasinda yemek sonrasi tabagini temizleywbilmeli. 3-4 yasinda ulasabilecegi yerlerin tozunu alabilneli diyor. Hayal gibi gelebilir ama bence sorumlu ve ic disiplini olan bireyler yetistirmek icin bu sart. https://www.familyeducation.com/lif...e-age-guide-teaching-your-child-life-skills-0

Son düzenleme:
Kurduğun her cümleden aynı sonuç çıkıyor: Yeterince olgun değilsin. Evlilik başlı başına büyük bir sorumlulukken, çocuğu olan biriyle evlenmek daha büyük bir sorumluluk almak demek. Sen bunu beceremedin önce bunu kabullenmek lazım. O kızla olan ilişkini ve hatta o kızın babasıyla olan ilişkisini sonsuza dek zedeledin. 12 yaşındaki bir çocukla kurulacak ilişkiden %100 yetişkin sorumludur. Bu yaş grubu bir çocukla ne ekersen onu biçersin. “Yeterince sıcak davranamadım” kabul edilemez bir cümle benim için.

İçinde bulunduğun şartlar nedeniyle bocalamanı normal karşılasam da, yapıcı olmak yerine yakıp yıkmanı normal karşılamıyorum. Eşinden gördüğün şiddetin hiçbir haklı sebebi olamaz ancak bu kızın seni sevmiyor olması ve asla sevmeyecek olmasının onlarca haklı sebebi var. Olan kıza oldu çünkü sen şartları kabul ederek “evet” dedin. Çocuğu olan biriyle evliliğin zorluklarını düşünmüş olman gerekirdi.

Kıssadan hisse: Ne ekersen onu biçersin yineliyorum. Kırdığın, bozduğun şeyleri onarmaya çalışırken sana başarılar.

Hmm tamam o zaman kendi çocuğunuza da 8 yaşında eline verirsiniz süpürgeyi ...
Hı hı kesin verirsiniz bizd e inandık.

Çocuğun sorumlulugu ev işi değil kusura bakmayın kendiniz dediniz ev işlerine yardım etsin diye neyi cevirmeyi çalışıyorsunuz. Keşke biraz da babası yeniden evlenen çocukların psikolojisini anlamaya çalışan okumalar yapsaydınız adamla evlenir evlenmez hamile kalmak yerine. Veya annesinin boğazını sıkmasına rağmen sevdiğini iddia ettiği bi babayla yaşamanın çocuk üzerindeki olumsuz etkilerini okusaydınız. Her boşanan ailenin çocuğu sizin üvey kızınız gibi olmuyor buradaki handikap sizin çok sevgili eşiniz. E siz de bu adamdan bi çocuk daha yapmışsınız ne diyim hayrını görün inşallah.

Hmm tamam o zaman kendi çocuğunuza da 8 yaşında eline verirsiniz süpürgeyi ...
Hı hı kesin verirsiniz bizd e inandık.

Yani üvey annelik buna deniyor
Kendi çocuğuna gelince aman yavrum el bebek gül bebek büyüteyim
El kızıysa eline faraşı kovayı vereyim
Yalan yani kimse kendi 8 yaşındaki çocuğuna temizlik yaptırmaz

Şu siteye yazan üvey annelerden saçmalayıp çocuğa eziyet etmeyen bir tane görmedim. Bu erkeklerin gözleri kör mü ki çocuklarına kin güden , eziyet eden tiplerle evli kalmaya devam ediyorlar
Hepsi ilk senede çocuk patlatıyo bi tane adamlar da birini yaktım diğerini yakmayayım diyo muhtemelen. Pırıl pırıl kafalar.

Şu siteye yazan üvey annelerden saçmalayıp çocuğa eziyet etmeyen bir tane görmedim. Bu erkeklerin gözleri kör mü ki çocuklarına kin güden , eziyet eden tiplerle evli kalmaya devam ediyorlar
Işte erkekle kadın arasındaki fark burada kadın asla çocuğuna eziyet eden adamla evli kalmaz ama erkel görmezden geliyor Şekerim

Burada asla çocuğuna kizmayan, bagirmayan, surat asmayan, evde hicbir gorev vermeyen, 12 yasinda bile kizinin sacini tarayan, her konuda mukemmel, sabirli, hep guleryuzlu prens ve prenses annelerini ikna edemeyecegimi biliyorum. O yuzden artik sussam iyi olacak.

Yani üvey annelik buna deniyor
Kendi çocuğuna gelince aman yavrum el bebek gül bebek büyüteyim
El kızıysa eline faraşı kovayı vereyim
Yalan yani kimse kendi 8 yaşındaki çocuğuna temizlik yaptırmaz
Allah ıylik ve merhamet versin bunlara ne diyeyim ki ...

Ülkesinden kopup gitmeseydi diyorsunuz ama basına bunların geleceğini nereden bilebilirdi ki ... Babada sorunlu kızda sorunlu artık kadında sorunlu bir hal almaya başladı yaşadıklarından ötürü .
Ama bedeli küçücük kız ödüyor. Onun tarafından bakarsanız da 8 yaşındasınız ve babanızla gayet yakın bir ilişkiniz var. Sonra babanız eve bir kadın getiriyor ve belirli olaylar sonucunda artık babanızla daha az görüşüyorsunuz, evine gidemiyorsunuz. Kendinizi o kızın yerine koyun. Konu sahibi yetişkin bir kadın. Eğrisini doğrusunu düşünmeliydi. Bu hikayede ona üzülemeyeceğim. Kendi kararlarının sorumluluğunu üstlenmeli. Kaldı ki adamdan dayak yiyor, yine de kızı suçluyor. Bu mantıktaki birinin yazdıklarını iyice bir süzgeçten geçirip değerlendirmek lazım bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…