- 8 Eylül 2017
- 236
- 271
- 103
- 43
- Konu Sahibi gumushalhal
-
O yaziyi hicbir zaman sosyal hizmetlere gondermedim. Gondermem. O yazdiklarimin yuzde birini bile bi cocuga yapamam. Enteresan bi sekilde bircok kimse yazdıklarıyla merhamet yarisina girdi, cocuklara ne kadar sefkatli olduklarını falan yazmaya basladilar. Beni anlamaya calisan ve cevaplarimin hepsini okuyup degerlendiren sizin gibi sadece birkac akli basinda insan goruyorum. Digerleri kendi yaralarina gore cumleleri secip suclama moduna geciyorlar. Aslinda insan psikolojisi ve toplumun tepkilerine dair guzel bir gozlem imkani oluyor benim icin.Konu sahibinin o mesajını yazarken ben sağlıkla bilinçle yazdığını sanmıyorum ne kadsr gözü dönmüş ki kızı suçluyor yerde sürükleyeceğim Yazmış bunlar normal insan Yazamaz konu sahibi de muhtemelen bilinçli yazmadı ve pişman olmuştur zaten yazdığı o sözlerden değil migumushalhal
Ben asıl gecen konudaki kadın Demişti esimin çocuğuna bşy olsa açık olayım tüh der geçerim kendi Çocuğum olsa Dünyayı yıkarım yazmıştı ona vay be demiştim
Aklı basında olmayan sizsiniz.O yaziyi hicbir zaman sosyal hizmetlere gondermedim. Gondermem. O yazdiklarimin yuzde birini bile bi cocuga yapamam. Enteresan bi sekilde bircok kimse yazdıklarıyla merhamet yarisina girdi, cocuklara ne kadar sefkatli olduklarını falan yazmaya basladilar. Beni anlamaya calisan ve cevaplarimin hepsini okuyup degerlendiren sizin gibi sadece birkac akli basinda insan goruyorum. Digerleri kendi yaralarina gore cumleleri secip suclama moduna geciyorlar. Aslinda insan psikolojisi ve toplumun tepkilerine dair guzel bir gozlem imkani oluyor benim icin.
Sizin göreviniz o çocuğu yetiştirmek değildi. Sadece abla olmaktı. Onun anne ve babası var zaten onu yetiştirecek. Siz hiç karışmayacaktınız. O evde ben de yaşıyorum diyorsanız bunu bilerek geldiniz zaten.Toplumdaki bu cadi uvey anne imaji bence bu iliskiye en cok zarar veren sey. Ben uvey kizimin sorumluluk sahibi, terbiyeli ve basarili olmasi icin caba sarfettim. Hicbir zaman evi sildirmeye falan kalkmadim. Sadece doktugu seyi yerden almasini istedim. Benim almam daha kolay aslinda yani bi coxuga sorumluluk ogretmek en zoru. Coxuklarini prenses gibi yetistirn, 12 yasinda kendileri yikayan anneler kolayina kaciyor. Ben bunu yapmak istemedim. Kendi bildigim dogru annelik metotlarini uygulayarak gercek bir anne gibi olmak istedi.. o kendi dusunu alirken bamyoyu su icinde birakmasi benim onu yikamamdan daha fazla is cikarir bana.
Ama ben ne dersem deyim kotu uvey anne imajindan cokamayacagim. Bu algi uvey anneleri o kadar biktiriyor ki bence bi sure sonra pes edip hakikaten de o acimasiz ve bezmis uvey anneye donusuyorlar
Siz kendi evladinzi icin yediginiz dayaga katlanmadiniz mi? Buraya cocugum babasiz buyumesin diye caba harciyorum yazmadiniz mi? Cocugunuz babasiz buyumesin diye sosyal hizmetlere, devlete rezil oluyorsunuz, mektuplar yaziyorsunuz, terapistlerde geziyorsunuz, dayaklar yiyorsunuz; kepazeligin her turunu yasiyorsunuz bunlar normal geliyor ustelik yuksek lisansli, meslek sahibi bir kadinsiniz ama ananin evladinin sacini taradigina inanmak mi zor geliyor?
Toplumdaki bu cadi uvey anne imaji bence bu iliskiye en cok zarar veren sey. Ben uvey kizimin sorumluluk sahibi, terbiyeli ve basarili olmasi icin caba sarfettim. Hicbir zaman evi sildirmeye falan kalkmadim. Sadece doktugu seyi yerden almasini istedim. Benim almam daha kolay aslinda yani bi coxuga sorumluluk ogretmek en zoru. Coxuklarini prenses gibi yetistirn, 12 yasinda kendileri yikayan anneler kolayina kaciyor. Ben bunu yapmak istemedim. Kendi bildigim dogru annelik metotlarini uygulayarak gercek bir anne gibi olmak istedi.. o kendi dusunu alirken bamyoyu su icinde birakmasi benim onu yikamamdan daha fazla is cikarir bana.
Ama ben ne dersem deyim kotu uvey anne imajindan cokamayacagim. Bu algi uvey anneleri o kadar biktiriyor ki bence bi sure sonra pes edip hakikaten de o acimasiz ve bezmis uvey anneye donusuyorlar
Şu siteye yazan üvey annelerden saçmalayıp çocuğa eziyet etmeyen bir tane görmedim. Bu erkeklerin gözleri kör mü ki çocuklarına kin güden , eziyet eden tiplerle evli kalmaya devam ediyorlar
Ülkesinden kopup gitmeseydi diyorsunuz ama basına bunların geleceğini nereden bilebilirdi ki ... Babada sorunlu kızda sorunlu artık kadında sorunlu bir hal almaya başladı yaşadıklarından ötürü .
Kizin eve gelmeme sebebi benim istegim oldugu icin degil evdeki siddet olayindan dolayi sosyal hizmetler ve kizin annesinin bu sekilde karar vermesinden dolayı
O yaziyi hicbir zaman sosyal hizmetlere gondermedim. Gondermem. O yazdiklarimin yuzde birini bile bi cocuga yapamam. Enteresan bi sekilde bircok kimse yazdıklarıyla merhamet yarisina girdi, cocuklara ne kadar sefkatli olduklarını falan yazmaya basladilar. Beni anlamaya calisan ve cevaplarimin hepsini okuyup degerlendiren sizin gibi sadece birkac akli basinda insan goruyorum. Digerleri kendi yaralarina gore cumleleri secip suclama moduna geciyorlar. Aslinda insan psikolojisi ve toplumun tepkilerine dair guzel bir gozlem imkani oluyor benim icin.
Kadında mağdur o da hamileyken eziyeti hak etmiyordu şimdi eğri oturalım doğru konuşalımBu konuda ki tek mağdur o yavrucak.
O Mesajı zaten normal bir insan yazamaz ama bence sizde bir süre yardım almalısınız . Şimdi değil belki ama bu evlilik devam ettiği sürece o kızla da bir ilişkiniz olacak buna göre davranmanız Lazım eşinizde sizde yardım alın .O yaziyi hicbir zaman sosyal hizmetlere gondermedim. Gondermem. O yazdiklarimin yuzde birini bile bi cocuga yapamam. Enteresan bi sekilde bircok kimse yazdıklarıyla merhamet yarisina girdi, cocuklara ne kadar sefkatli olduklarını falan yazmaya basladilar. Beni anlamaya calisan ve cevaplarimin hepsini okuyup degerlendiren sizin gibi sadece birkac akli basinda insan goruyorum. Digerleri kendi yaralarina gore cumleleri secip suclama moduna geciyorlar. Aslinda insan psikolojisi ve toplumun tepkilerine dair guzel bir gozlem imkani oluyor benim icin.
Onların kızgınlıkla düşünülmeden Yazılmış sözler olduğu çok bariz belli oluyordu zatenO yaziyi hicbir zaman sosyal hizmetlere gondermedim. Gondermem. O yazdiklarimin yuzde birini bile bi cocuga yapamam. Enteresan bi sekilde bircok kimse yazdıklarıyla merhamet yarisina girdi, cocuklara ne kadar sefkatli olduklarını falan yazmaya basladilar. Beni anlamaya calisan ve cevaplarimin hepsini okuyup degerlendiren sizin gibi sadece birkac akli basinda insan goruyorum. Digerleri kendi yaralarina gore cumleleri secip suclama moduna geciyorlar. Aslinda insan psikolojisi ve toplumun tepkilerine dair guzel bir gozlem imkani oluyor benim icin.
Ama malesef fatura kıza kesildi.Kadında mağdur o da hamileyken eziyeti hak etmiyordu şimdi eğri oturalım doğru konuşalım
Kadında mağdur o da hamileyken eziyeti hak etmiyordu şimdi eğri oturalım doğru konuşalım
Kıza ben üvey anneye tepki gösterdi diye sorunlu demiyorum . Kızın annesi cahil okuma yazma bilmeyen bir kadınmış galiba annesiyle yaşadığı evde de baska kişiler yasıyormuş kalabalık bir evmiş annesi kıza okula gitme diyormuş kızcağız sağlık sorunları varmış ileri derecede görme engeli ehliyet alamazmış normal yazıları bile dürbünle okuyabiliyormuş . Bunların hepsi çocuğun sorunları . Kız sorunlu derken Kızın hayatı sorunlu bunlar var dşye kastettim . Ki bu yasta çocuk 8 yasında üvey anneyi kabullenmeli bağrına basmalı demedim ben hiçbir zamsn 18 yasında ben bile zorlandım dedim doğru ama 8 yasında üvey anneyi kabul etmedi tepki veriyor diye sorunlu denedim o konuda anlayıpta yazın .siz kendiniz demiyor musunuz 18 yaşında bile zorlandım diye
neden 8 yaşındaki kız tepki veriyor diye kıza sorunlu diyorsunuz?
neden babadaki ve kızdaki sorunlar yüzünden kadın da sorunlu bir hal aldı diyorsunuz?
kadın baştan beri sorunlu olmasaydı bu dereceye çıkabilir miydi?
normal vicdan ve merhamette bir insan bu hale gelir mi?
ki nitekim baştan sıcak davranmadım vs diye kendisi yazmış
Kadında mağdur o da hamileyken eziyeti hak etmiyordu şimdi eğri oturalım doğru konuşalım
O da hem bu adamın hem de kadının suçuAma malesef fatura kıza kesildi.
Kesinlikle Haklısın .Oyle tabi de
Baska bir insani magdur etmeye, hem de bir cocugu bu gerekce olamaz
Magdursan, ustelik eli ekmek tutan, egitimli bir insansan geregini yaparsin: Polise sikayet edersin + magduriyetini bitirecek onlemler alirsin. Yani magdur eden adamdan uzaklasirsin
Admin kizini gunah kecisi yapip onu da magdur etmek gayet hastalikli
Gitmemesinin pek çok sebebi vardı . Eşim düzelecek Çocuğum küçük diyordu bi de baska ülkede pasaporta vatandaşlık durumları vs ayrılmak Türkiye'deki birinden ayrılmak kadar zor olmasa gerek diye düşünüyorum . Tüm bunları düşünmüştür zaten yazmıştı uzun uzunhiçbir kadın eziyeti haketmez
ama mağdur olmak ayrı
neden ayrılmadı? neden? daha hamileydi, çocuğunu karnında alıp gidebilirdi, imkanları olduğunu da yazmıştı
bile isteye kalmak ve tartaklanmak mağdur olmak mıdır gerçekten???
kız giderse "sorun biter"e inanmak mağdur olmak mıdır?
gerçek mağduru siz açıp @Never lose your hope 'da görün
gerçek mağduriyet çaresizlikle olur
tercihlerle değil
Iyi de çocuklu adamlar da bir zahmet bunları hesaplayıp evlenmesinler madem kimseyle çocuğuna adasınlar kendilerini.Madem ayrıldı cezasını çeksin olmaz mi !11 yaşında olsun ne farkeder ben bu hanımları hiç bir koşulda haklı görmüyorum ne olursa olsun .
Çocukla yarışılmaz onlara asla kötü davranilamaz ac bırakılamaz ev toplatilamaz...
Madem sevmeyecektin eziyet edecektin o zaman evlenmeyeceksin çocuklu adamla.
Bu tipler birde evlenir evlenmez çocuk doğururlar artık neyin yarışını yapıyorlarsa ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?