• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üvey anne olmak

Konu sahibinin o mesajını yazarken ben sağlıkla bilinçle yazdığını sanmıyorum ne kadsr gözü dönmüş ki kızı suçluyor yerde sürükleyeceğim Yazmış bunlar normal insan Yazamaz konu sahibi de muhtemelen bilinçli yazmadı ve pişman olmuştur zaten yazdığı o sözlerden değil mi gumushalhal gumushalhal

Ben asıl gecen konudaki kadın Demişti esimin çocuğuna bşy olsa açık olayım tüh der geçerim kendi Çocuğum olsa Dünyayı yıkarım yazmıştı ona vay be demiştim
O yaziyi hicbir zaman sosyal hizmetlere gondermedim. Gondermem. O yazdiklarimin yuzde birini bile bi cocuga yapamam. Enteresan bi sekilde bircok kimse yazdıklarıyla merhamet yarisina girdi, cocuklara ne kadar sefkatli olduklarını falan yazmaya basladilar. Beni anlamaya calisan ve cevaplarimin hepsini okuyup degerlendiren sizin gibi sadece birkac akli basinda insan goruyorum. Digerleri kendi yaralarina gore cumleleri secip suclama moduna geciyorlar. Aslinda insan psikolojisi ve toplumun tepkilerine dair guzel bir gozlem imkani oluyor benim icin.

O yaziyi hicbir zaman sosyal hizmetlere gondermedim. Gondermem. O yazdiklarimin yuzde birini bile bi cocuga yapamam. Enteresan bi sekilde bircok kimse yazdıklarıyla merhamet yarisina girdi, cocuklara ne kadar sefkatli olduklarını falan yazmaya basladilar. Beni anlamaya calisan ve cevaplarimin hepsini okuyup degerlendiren sizin gibi sadece birkac akli basinda insan goruyorum. Digerleri kendi yaralarina gore cumleleri secip suclama moduna geciyorlar. Aslinda insan psikolojisi ve toplumun tepkilerine dair guzel bir gozlem imkani oluyor benim icin.
Aklı basında olmayan sizsiniz.
Ne olursa olsun bir çocuğa kötü davranılmaması gerektiğini söyleyen bizler mi akli selim değiliz her neyse zaten bu konuya son mesajım budur . Düzelmeyeceksiniz buna inanmıyorum.

Toplumdaki bu cadi uvey anne imaji bence bu iliskiye en cok zarar veren sey. Ben uvey kizimin sorumluluk sahibi, terbiyeli ve basarili olmasi icin caba sarfettim. Hicbir zaman evi sildirmeye falan kalkmadim. Sadece doktugu seyi yerden almasini istedim. Benim almam daha kolay aslinda yani bi coxuga sorumluluk ogretmek en zoru. Coxuklarini prenses gibi yetistirn, 12 yasinda kendileri yikayan anneler kolayina kaciyor. Ben bunu yapmak istemedim. Kendi bildigim dogru annelik metotlarini uygulayarak gercek bir anne gibi olmak istedi.. o kendi dusunu alirken bamyoyu su icinde birakmasi benim onu yikamamdan daha fazla is cikarir bana.
Ama ben ne dersem deyim kotu uvey anne imajindan cokamayacagim. Bu algi uvey anneleri o kadar biktiriyor ki bence bi sure sonra pes edip hakikaten de o acimasiz ve bezmis uvey anneye donusuyorlar
Sizin göreviniz o çocuğu yetiştirmek değildi. Sadece abla olmaktı. Onun anne ve babası var zaten onu yetiştirecek. Siz hiç karışmayacaktınız. O evde ben de yaşıyorum diyorsanız bunu bilerek geldiniz zaten.
Siz evlenmeden önce eşinizle ne kadar süre ve ne şartlarda görüştünüz? Sanki yeterince tahlil etmediniz şartları gibi geliyor bana.

Siz kendi evladinzi icin yediginiz dayaga katlanmadiniz mi? Buraya cocugum babasiz buyumesin diye caba harciyorum yazmadiniz mi? Cocugunuz babasiz buyumesin diye sosyal hizmetlere, devlete rezil oluyorsunuz, mektuplar yaziyorsunuz, terapistlerde geziyorsunuz, dayaklar yiyorsunuz; kepazeligin her turunu yasiyorsunuz bunlar normal geliyor ustelik yuksek lisansli, meslek sahibi bir kadinsiniz ama ananin evladinin sacini taradigina inanmak mi zor geliyor?

o mesaj banaydı ve ben bu kadar güzel cevap veremezdim:KK9:

gumushalhal gumushalhal
çocuğa ev işinden önce sevgiyi, vicdanı ve merhameti öğretmek lazım
eğer çocuk yeterince sevgi hissetmezse, vicdan ve merhamet nedir öğrenmezse ortaya böyle vicdan ve merhametten uzak, çocukları yaptığı ev işleri ve banyoyla yargılayan üvey anneler çıkıyor işte.
plems ve plemsesler saç taramakla olmuyor

Toplumdaki bu cadi uvey anne imaji bence bu iliskiye en cok zarar veren sey. Ben uvey kizimin sorumluluk sahibi, terbiyeli ve basarili olmasi icin caba sarfettim. Hicbir zaman evi sildirmeye falan kalkmadim. Sadece doktugu seyi yerden almasini istedim. Benim almam daha kolay aslinda yani bi coxuga sorumluluk ogretmek en zoru. Coxuklarini prenses gibi yetistirn, 12 yasinda kendileri yikayan anneler kolayina kaciyor. Ben bunu yapmak istemedim. Kendi bildigim dogru annelik metotlarini uygulayarak gercek bir anne gibi olmak istedi.. o kendi dusunu alirken bamyoyu su icinde birakmasi benim onu yikamamdan daha fazla is cikarir bana.
Ama ben ne dersem deyim kotu uvey anne imajindan cokamayacagim. Bu algi uvey anneleri o kadar biktiriyor ki bence bi sure sonra pes edip hakikaten de o acimasiz ve bezmis uvey anneye donusuyorlar

yaw arkadaşım geç Allah aşkına
yazdığın mesajları mı hatırlayamıyorsun?
kaç kere silip süpürebilmeli dedin
şimdi neden döktüğü şeyi yerden almak şeklinde indirgiyorsun?

bari yazdığın şeylerin arkasında dur!

Şu siteye yazan üvey annelerden saçmalayıp çocuğa eziyet etmeyen bir tane görmedim. Bu erkeklerin gözleri kör mü ki çocuklarına kin güden , eziyet eden tiplerle evli kalmaya devam ediyorlar

eğer nicki yanlış hatırlamıyorsam Milana22 Milana22 'yi tenzih etmek lazım
yani yanlış hatırlamıyorsam üvey çocuğuyla arasının ne kadar iyi olduğunu anlatmıştı hatta ona inanmamıştı bir konu sahibi

Ülkesinden kopup gitmeseydi diyorsunuz ama basına bunların geleceğini nereden bilebilirdi ki ... Babada sorunlu kızda sorunlu artık kadında sorunlu bir hal almaya başladı yaşadıklarından ötürü .

siz kendiniz demiyor musunuz 18 yaşında bile zorlandım diye
neden 8 yaşındaki kız tepki veriyor diye kıza sorunlu diyorsunuz?
neden babadaki ve kızdaki sorunlar yüzünden kadın da sorunlu bir hal aldı diyorsunuz?
kadın baştan beri sorunlu olmasaydı bu dereceye çıkabilir miydi?
normal vicdan ve merhamette bir insan bu hale gelir mi?
ki nitekim baştan sıcak davranmadım vs diye kendisi yazmış

Kizin eve gelmeme sebebi benim istegim oldugu icin degil evdeki siddet olayindan dolayi sosyal hizmetler ve kizin annesinin bu sekilde karar vermesinden dolayı

peki sizin çocuğunuz için ne karar verdi sosyal hizmetler?
yani çocuk için karısına şiddet uygulayan adam diğer çocuğu için de aynısını yapar
yapmıyor mu? sizin çocuğunuzla her şey normal yani!

konu sahibi
siz gözlem yapmaya devam edin çünkü ancak kendiniz gibi insanların aklı başında olduğuna inanarak mutlu olabilirsiniz
gerçekleri görmeye başlarsanız (ki yapabileceğinizi zannetmiyorum), şu anda mutlu olduğunuzu düşündüğünüz yuvanız başınıza yıkılır
benim tanıdığım, aklı başında hiç bir kadın, kocasından şiddet görse, kıza soğuk davrandığı için! kızdan tepki görse bile o yazdıklarınızı yazacak raddeye gelmez
kocanız hakkında onu şöyle yaparım, böyle yaparım diye bir kere yazmadınız, 8 yaşındaki kızı hedef aldınız
neden bu gidişle eşimi öldüreceğim yazmadınız da kızı yerlerde sürükleyeceğim yazdınız?
çünkü eşinizi kaybetmek istemiyorsunuz
yok oturma iznim yok, yok bebeğimi babası alır, bunlar doğru değil
siz o adamı kaybetmek istemiyorsunuz, olay bu!
o mektubu ister gönderin, ister göndermeyin, düşünebilmiş olmanız yeter
ayrıca, göndermeme sebebinizin de "ya benim çocuğumu da benden alırlarsa" şüphesi olduğuna inanıyorum
Allah size de eşinize de akıl fikir versin inşallah

O Mesajı zaten normal bir insan yazamaz ama bence sizde bir süre yardım almalısınız . Şimdi değil belki ama bu evlilik devam ettiği sürece o kızla da bir ilişkiniz olacak buna göre davranmanız Lazım eşinizde sizde yardım alın .

Onların kızgınlıkla düşünülmeden Yazılmış sözler olduğu çok bariz belli oluyordu zaten

Kadında mağdur o da hamileyken eziyeti hak etmiyordu şimdi eğri oturalım doğru konuşalım

Oyle tabi de
Baska bir insani magdur etmeye, hem de bir cocugu bu gerekce olamaz
Magdursan, ustelik eli ekmek tutan, egitimli bir insansan geregini yaparsin: Polise sikayet edersin + magduriyetini bitirecek onlemler alirsin. Yani magdur eden adamdan uzaklasirsin
Admin kizini gunah kecisi yapip onu da magdur etmek gayet hastalikli

siz kendiniz demiyor musunuz 18 yaşında bile zorlandım diye
neden 8 yaşındaki kız tepki veriyor diye kıza sorunlu diyorsunuz?
neden babadaki ve kızdaki sorunlar yüzünden kadın da sorunlu bir hal aldı diyorsunuz?
kadın baştan beri sorunlu olmasaydı bu dereceye çıkabilir miydi?
normal vicdan ve merhamette bir insan bu hale gelir mi?
ki nitekim baştan sıcak davranmadım vs diye kendisi yazmış
Kıza ben üvey anneye tepki gösterdi diye sorunlu demiyorum . Kızın annesi cahil okuma yazma bilmeyen bir kadınmış galiba annesiyle yaşadığı evde de baska kişiler yasıyormuş kalabalık bir evmiş annesi kıza okula gitme diyormuş kızcağız sağlık sorunları varmış ileri derecede görme engeli ehliyet alamazmış normal yazıları bile dürbünle okuyabiliyormuş . Bunların hepsi çocuğun sorunları . Kız sorunlu derken Kızın hayatı sorunlu bunlar var dşye kastettim . Ki bu yasta çocuk 8 yasında üvey anneyi kabullenmeli bağrına basmalı demedim ben hiçbir zamsn 18 yasında ben bile zorlandım dedim doğru ama 8 yasında üvey anneyi kabul etmedi tepki veriyor diye sorunlu denedim o konuda anlayıpta yazın .

Kadında mağdur o da hamileyken eziyeti hak etmiyordu şimdi eğri oturalım doğru konuşalım

hiçbir kadın eziyeti haketmez
ama mağdur olmak ayrı
neden ayrılmadı? neden? daha hamileydi, çocuğunu karnında alıp gidebilirdi, imkanları olduğunu da yazmıştı
bile isteye kalmak ve tartaklanmak mağdur olmak mıdır gerçekten???
kız giderse "sorun biter"e inanmak mağdur olmak mıdır?

gerçek mağduru siz açıp @Never lose your hope 'da görün
gerçek mağduriyet çaresizlikle olur
tercihlerle değil

Oyle tabi de
Baska bir insani magdur etmeye, hem de bir cocugu bu gerekce olamaz
Magdursan, ustelik eli ekmek tutan, egitimli bir insansan geregini yaparsin: Polise sikayet edersin + magduriyetini bitirecek onlemler alirsin. Yani magdur eden adamdan uzaklasirsin
Admin kizini gunah kecisi yapip onu da magdur etmek gayet hastalikli
Kesinlikle Haklısın .
Ama Israrla kız hayatından giderse düzeleceğine inanıyor işte .

hiçbir kadın eziyeti haketmez
ama mağdur olmak ayrı
neden ayrılmadı? neden? daha hamileydi, çocuğunu karnında alıp gidebilirdi, imkanları olduğunu da yazmıştı
bile isteye kalmak ve tartaklanmak mağdur olmak mıdır gerçekten???
kız giderse "sorun biter"e inanmak mağdur olmak mıdır?

gerçek mağduru siz açıp @Never lose your hope 'da görün
gerçek mağduriyet çaresizlikle olur
tercihlerle değil
Gitmemesinin pek çok sebebi vardı . Eşim düzelecek Çocuğum küçük diyordu bi de baska ülkede pasaporta vatandaşlık durumları vs ayrılmak Türkiye'deki birinden ayrılmak kadar zor olmasa gerek diye düşünüyorum . Tüm bunları düşünmüştür zaten yazmıştı uzun uzun

11 yaşında olsun ne farkeder ben bu hanımları hiç bir koşulda haklı görmüyorum ne olursa olsun .
Çocukla yarışılmaz onlara asla kötü davranilamaz ac bırakılamaz ev toplatilamaz...
Madem sevmeyecektin eziyet edecektin o zaman evlenmeyeceksin çocuklu adamla.
Bu tipler birde evlenir evlenmez çocuk doğururlar artık neyin yarışını yapıyorlarsa ..
Iyi de çocuklu adamlar da bir zahmet bunları hesaplayıp evlenmesinler madem kimseyle çocuğuna adasınlar kendilerini.Madem ayrıldı cezasını çeksin olmaz mi !

Back