Üvey anne olmak

Boşanmak bu kadar zor mu ?

Bende bu evlilikte niye bu kadar ısrarcısınız anlamıyorum ?
Bağırmaya bile tahammülünüz yokken eşiniz sizi 9 aylık hamileyken tartaklıyor.
Bu adam düzelmeyecek bunu bir kabullenin bence ..

Sizi anlamak için uğraşıyorum zaten psikolojinizin bozuk olduğunu hepimiz anladık,inanın çok üzülüyorum gözümün önünde sizin bu denli etkilenmenize...
Bu adam size kötü gelmiyor mu sizce de? Neden bu evlilik konusunda ısrarcısınız, anlatın konuşalım bilmediğimiz bir sebep varsa dinleyelim hak verelim ya da başka bir açıyı görmenize yardımcı olalım...? gumushalhal

Evliliği devam ettirmek icin ya da bosanmamk icin nedenlerim sunlar;
- henuz evliligimin ilk senesindeyim. Yeterince caba sarfetmedik.
- profesyonel destek almaya basladik. Cift terapisi, aileici siddet destek grubu, ofke kontrol seanslari. Bunlarin netice vermesi icin yeterli zaman geçmedi.
- bosanmis ailelerin cocuklari da duygusal acidan yipraniyor. Yani bosanmak da cocugum icin ideal bir cozum degil.
- yabanci bir ulkedeyim vatandasligim yok. Buranin kanunlarina göre bebegi alip gidemem. Burda kendime ve bebegime kaliteli hayat sunacak standartlari saglamam kolay degil.
- bosansam da esimle velayet nedeniyle hep iletisimde olacagim.
- esimin yaptıklarından dolayi pisman oldugunu ama degismek.icin destege ihtiyacı oldugunu dusunuyorum.
- birbirimizi seviyoruz. Kavga etmedigimiz zamanlarda sorunumuz yok.

gayet Akli başında bir kadınsınız,sizi destekliyorum

Eşinizle sorunlarınız düzeldi mi merak ettim sizi ?

Eşinizle sorunlarınız düzeldi mi merak ettim sizi ?
En son buraya yazdigim krizden bu yana iyiyiz cok sukur. Birkac kez daha yine kizi yuzunden gerildi ve ayni ofke patlamasina yaklasti. Ama bu sefer kendisini kontrol edebildi. Ben de daha yapici davranabildim bu durumda. Simdi tartisma aninda nasil davranmasi gerektigini biliyor. Yavas yavas uygulayabiliyor. Yani daha umitvarim gelecege dair.
Gittigimiz cift terapisi merkezi bizimle devam etmek istemedi. Bi seans birlikte birer seans da tekli degerlendirmeden sonra siddet ve ofke olayi terapiden sonra daha da artarsa diye sorumluluk almak istemiyoruz dediler. Duydugum en sacma sapan seylerden biri. Yeni bir yer arayacagiz.
Ben aileici siddet grubuna katildim bikac kez. 10-12 kadin ve bir uzman siddetle ilgili konulari konusuyoruz. Bi seansta cocuklar nasil etkilenir basligi vardi. Ilginc bi sekilde orda bahsedilen tavirlarin aynisini esimde gozlemledigimi soyledim. Ama ben bunlari normallestirdigim icin farketmiyormusum. Mesela siddet egilimli erkekler bebek agladiginda annenin almasina izin vermezler gibi seyler. Esimle konustuk ve bu konuda da kendine ceki duzen verdi. O da sasirdi bunlari nasil farkinda olmadan kendinin de yaptigina.
Bu ay sonu hep birlikte turkiyeye gidiyoruz. Oglum ve ben bi ay kalicaz. Esim isi geregi uc gun sonra donecek.
Kizini ev disinda goruyor. Cuma aksamdan cumartesi aksama kadar. Gece kauinpederimin evinde kaliyorlar.sali ve persembe okul cikisi 2 saat gorusuyorlar. Ben arada onlara yemek yapiyorum. Kapidan gorusuyoruz. Annesi benimle gorusmesini yasaklamış .
Ozetle hersey daha iyi. Kizi meselesi tam cozulmedi cunku bunun gecici bi surec oldugunu dusunuyor. Ama zamanla gorecegiz. Simdilik onemli olan ofke sorununu cozmesi. O hallolunca kizin gelmesi benim icin cok buyuk sorun degil.

henuz evliligimin ilk senesindeyim
ve gurbete gittin, direkt hamile kaldin, milyon tane sorun yasadin. hali hazirdaki sartlara adapte olmadan, bir de bebege adapte olmak cok alel acele olmus. Belki de bu kadar acele etmeseydiniz hic arkana bakmadan bosanip evine donebilirdin suan

bunlar senin düsüncelerin esin ne diyo bide onun dediklerini yazsan

bunlar senin düsüncelerin esin ne diyo bide onun dediklerini yazsan
Esim kesinlikle ayrilmayi istemiyor. Bi kere bunu yasamis ve ikinci kez çocuğuna ve kendine bunu yasatmak istemiyor. Degisecwgini aoyluyor. Bazi seyleri zamanla anladiguni goruyorum. Ben onlarca kez anlatiyorum. Itiraz ediyor, tartisiyor ama bi sure sonra anlattiklarimi icsellestiesigini ve sanki kensi dusuncesiymis gibi soyledigini farkediyorum. Onun bana olan sevgisinden suphem yok. Etrafimizdaki herkes ayni seyi soyluyor. Ben de bunu hissediyorum. Beni bu evliligin icinde tutan sey de bu

Kız artık evinize gelmiyor mu ?
Hayir gelmiyor. Babasini gordugu gun sayisi da azaldi. Carsamba ogleden sonradan pazar oglene kadar bizdeydi simdi cuma aksamdan cumartesi aksama kadar ve haftaici iki ogleden sonra 2ser saat.
Esim bu sekilde de kiziyla kaliteli vakit gecirebildigini ve baglarini koruyabildigini gordu. Her aksam kizi yatmadan once ona telefonda hikaye okuyor.
Iyi bi baba olmasi hoşuma gidiyor. Bana karşı tavri da olumlu.

ve gurbete gittin, direkt hamile kaldin, milyon tane sorun yasadin. hali hazirdaki sartlara adapte olmadan, bir de bebege adapte olmak cok alel acele olmus. Belki de bu kadar acele etmeseydiniz hic arkana bakmadan bosanip evine donebilirdin suan
Eger ebegim olmasaydi dediginiz gibi hic dusunmeden bitirirdim. Ama belki de biraz sabir ve emek sonucu guzel bir gelecek beni bekliyordur.

Cok emek gerekiyor ama bosandiktan sonra da baska mucadeleler verecegim. Biraz sabir ve cabaya değer çocuğumun anne babayla büyümesi
Evet bence de değer.Şahsen ben bir çocuğun anneli babalı büyümesinin ne kadar önemli bişey olduğuna kendi hayatımda Şahit oluyorum.Umarım her şey çok güzel olur en kısa zamanda

Okurken içim karardı çözüm bulamadım ama allahtan Ümit kesilmez allah yardımcınızolsun

Konu sahibi kusura bakma su an sadece kendi kendini kandiriyorsun
Psikolojin gitmiş bir türlü gercekle yüzleşmemek için bin türlü bahane buluyorsun
Senin sorunlarının tek nedeni var oda kocan

Olayın asıl sorumlusuyla kozlarını paylaşmak ağır geldiği için öfkeni küçük bir kıza yansıtıyorsun

Kocaman yurt dışında okuyan ve çalışan yüksek lisans yapan kadınsın
Kendine yakıştırıyor musun seni döven adamla aynı yatağa girmeyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…