Üvey anne olmak

Belki de adam psikopat değil ?
Konu sahibi kızdan kurtulmak için böyle hikayeler kuruyor?
Maili gördükten sonra çokta mağdur pozisyonunda olduğunu düşünmüyorum açıkcası
Bu hikayeleri burdan kurmuyordur tabi. Ama sosyal hizmetlere bu sekilde yalan beyan verse, sonrasinda kocasi en azindan bosanmak istemez miydi?

Valla muzurcuğum şu son güncellemeden sonra aklım karıştı benim de
Ki başından beri konu sahibine boşanmasının en iyisi olduğunu söylemiştim.

ben de hep konu sahibini kıza karşı hatalı buldum aslında en baştan beri ama adamı bilemiyoruz tabi
bu konuda daha fazla yorum yapmamaya karar verdim, ah mı alıyoruz ne yapıyoruz kafam karıştı ya, huzursuz oldum
kıza da çok üzüldüm, babasının evine gidemiyor bile, yasak
benden bu kadar diyeyim en iyisi

Küçük kızla alakası yok senin kocan melek değil.Kiza zarar vermeyi aklından çıkar.Bu ne cürret.Oğlunu alırlar elinden. Tedavi olmalısın.

Ben artık sizi anlamıyorum çünkü anlaşılır şeyler yazmıyorsunuz. O göndermek istediğiniz maili kız eve hiç gelmesin diye mi eşimin bana iyi davranması şartıyla evime gelebilir, zarar görmez demek için mi yazdınız onu dahi anlamadım.

Eşim kızı yüzünden bana şiddet uyguluyor dediğinizin bir önceki gecesinde ortada kızıyla alakalı bir durum yokken olay çıkmış işte, kaldı ki tartışmalar kızıyla ilgili konulardan çıkıyorsa bile eşiniz size kızı yüzünden şiddet uyguluyor olmaz onun adı. Cidden küçücük çocuğa bu kadar takıntı yapıp kendinize düşman mı bellediniz, tek sorunun o mu olduğunu düşünüyorsunuz yoksa görüşme saatlerini kısaltarak eşinizden intikam mı almaya çalışıyorsunuz? İkisi de çok sağlıksız düşünceler ve bu düşünceler sonucu sizin aileniz o kız çocuğundan daha fazla zarar görüyor. Öfkeli, hayatından memnun olmayan, şiddet eğilimli bir baba ve böyle bir adama yapışmış kalmış hem kocasının yanlışlarına saçma sapan bahaneler bulan hem de bir yandan onun hayatını çekilmez hale getirmeye çalışan gerçekteb tutarlı davranışlar sergilemeyen, sağlıklı düşünemeyen bir anneyle büyüyen sizin çocuğunuz sonuçta o kız değil.

8 yaşındaki bir kız çocuğuna karşı nasıl bu kadar nefret duyabiliyorsunuz? Siz evlendiğinizde de bu kız çocuğu vardı. Bu kadar sorun olarak görüyordunuz madem, çocuklu bir adamla evlilik düşünmeyecektiniz. 8 yaşındaki çocuk dan çok fazla beklenti içerisine girmişsiniz.

Eşinizin size fiziksel şiddet gösterdiğini yazmışsınız ama sizde çocuk üzerinden psikolojik şiddetin alasını yapmışsınız. Çocuğu olmayan insanlar, hiçbir kan bağı olmayan insanların çocuklarını evlat edinip sonsuz sevgi verirken sizde en azından sevdiğiniz adamın çocuğuna sevgi veremeseniz bile saygı duyabilirdiniz.

Son yazdığınız mesajda kötü üvey anne tanımının tam karşılığı gibisiniz.

Allah senin şerrinden o minik kızı korusun nasıl bir insansın sen böyle

Bu kadar vicdan yapmanıza gerek yok. Bu konudaki sorun üvey annelik değil, kadının kocasının kızına karşı mesafe koyamaması aşırı derecede şımartması ve kızı yüzünden kadına şiddet uygulamasıydı. Kadının kızla ilgili bir problemi yok. Ama 8 yaşındaki bir çocuğa bazı kurallar konabilmesi gerekiyorken babasının bunu yapamaması nedeni ile kadının zora düşmesiydi. Kadın 9 aylık hamileyken yerlerde süründü boğmaya çalıştı ? Kadın da kaç defa dedi sorunum kızla değil eşimle diye.

Hayır sizin mesajınızı kastetmedim. Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

Kadının şiddet görmesi, ruh hastası bir adamla evli olması son güncellemesinde yazdıklarını normalleştirmiyor benim için. Dokuz aylık hamileyken yerlerde sürüklensem sosyal hizmetlere adamın kızıyla ilgili mail atmaktan ziyade boşanmayı düşünürüm. Ayrıca ben o mesajımda sadece bu konuyla ilgili yazmadım, duygusal bir anıma geldi genel olarak yazdım. Vicdan yapmak ne demek bilmiyorum.

ben sizi anladim ve hak verdim , burada cocuklu adamlarla evlenen kadinlarin ( ki bende onlardan biriyim) actigi konulari ve cocuklara karsi tepkilerini okudukca tuylerim diken diken oluyor
bu isi beceremeyeceklerin cocuklu adamlarla evlenmemesi gerekiyor
anlattiklariniz cok ictendi , ne deseniz haklisiniz ama maalesef sizin babaniz baba olamamis , keske farkli olsaymis sizin icin hersey

tabiki çoktan boşanması lazımdı.

Ne yalan söyleyim o yazıyı yazarken siz okuyup kırılırsanız diye endişelendim aslında. Çünkü böyle bir evlilik yaptığınızı biliyorum ama çok merhametli birisiniz az çok burada okuduğum kadar tanıyorum işte ben de. Evet bizde babam da eşi de bunu yürütmeyi beceremedi pek. Olan oldu tabi artık bundan sonra umarım benim kurduğum aile bu aile olma işini becerebilir, tek dileğim bu, teşekkürler :)

ne kadar incesiniz :) ben ustume alinmadim hic , zaten bu tarz konular acanlarda hep cocugu korurum adi ustunde o bir cocuk , koskoca kadinlarin kucucuk cocuklari kendilerine rakip gormeleri kadar tuhaf ve kotu birsey olamaz
bence siz gayet guzel bir aile olacaksiniz ve harika bir anne olucaksini , hep mutlu olursunuz insallah

Burada yazilan yorumlar icin kimseye kizmiyorum cunku herkes sadece yazdiklarim kadarini biliyor, hatta çoğu zaman hepsini bile okumuyor.
Sosyal.hizmetlere boyle bir email gondermedim, gondermem. Cok ofkeli bir animda caresizlik icinde dusundugum sacma birseydi. Sanirim paikolojimin bozuk oldugu konusunda yazilanlara hak verecegim. Kolay bir surecten gecmedim.
Ama bu son bir yilda ne yasarsam yasayim uvey kizima bir kere bile bagirmadim, suratimi bile asmadim. onun yaninda siddet sayılabilecek tek eylemim hepimiz arabadayken esimle tartistigimizda arabadan inip kapiyi sertce vurmak oldu. Bu da kiza karsi degil esime karşı bir tavirdi. Evde siddet varken onun buna sahit olmasi bile beni uzuyor.

Su an Eve gelmemesi benim yüzümden degil esimin tavri yuzunden. Yoksa ben esim olmadigi zamanlarda eve gelebilecegini, onunla oyun oynayip derslerine yardimci olabilecegimi soyledim. Evde vakit gecirmesi icin cuma ya da cumartrsi gunleri ben uzaklasiyorum. Annesi benimle gorusmesini istemiyor cunku. Ama annesi bir yil boyunca bu eve dort gun gelmesine hic itiraz etmiyordu. Sadece olaylar sosyal hizmetlere intikal edip de bu evde siddet oldugunu ogrendiklerinde mecbur kaldi. Cunku aksi takdirde sosyal hizmetler sorumsuz bir anne oldugunu dusunecekler. Yoksa benim davranislarimla ilgili bir sorun yoktu.

Esimin hassas oldugu ve mantik disi davrandigi tek konu kizi. En son tartisma kızı disinda bir konuda gibi gorunse de ertesi gun sosyal hizmetler gelecegi icin stresliydi ve onu yansitti.
Kizi soz konusu oldugunda cok akil disi davraniyor ve beni yanlis anliyor. Mesela evde brikac degisiklik yapmak istedim. Cunku esimin eski esyalari ve benim tarzimi hic yansitmiyor. Bunu birlikte konusmustuk. Hemen degil ama zaman icinde evi daha guzel ve derli toplu yapacagiz dedik. Ama sosyal hizmetlere benim evi degistirmek istedigimi cunku kızının evde yabanci hissetmesini istedigimi soyledi! Ya da dogum gununde kizina fotograf cercevesi de verelim dedi. Bunu da vitrindeki fotografini kaldirmak istedigim seklinde anladi! Kizin nasil oldugunu sorarsam kızıyor, sormazsam yine kiziyor... yani ne yaprsam yapayim onyargisini atamiyor. Bu sekilde duygular icinde kizi gelirse basa doneecegomizden korkuyorum. Yazdiklarim gercekten oyle yapacahim icin degil sadece kendinden daha gucsuz birine siddrt kullanmanin ne demek olduğunu anlamasini istiyordum

Cift terapisine gidiyoruz. Ben destek gruplarina devam ediyorum. O ofke kontrol seansina katiliyor. Yani profesyonel destek anlaminda herseyi yapiyoruz.

Oglum cok sakin ve huzurlu bir bebek. Bu anlattiklarim disinda tek kelime bagirma, kavga veya ihmal gormuyor.

Uvey annelikle ilgili evlenmeden once cok farkli düşünüyordum. Herşey toz pembe olur saniyordum. Cunku cevremdeki tum cocuklarla cok iyi anlasirim. Yegenlerim gunlerce benim evimde kalirdi. Tum sirlarini anne babalariyla degil benimle paylaşırlar hala. Ama evde hele yeni evliyken, baska bir ulkede, baska bir kulturden biriyle, bir de hamile iken daha alingan ve hassas oluyorsunuz. Bu durumda beklentiniz siddet degil anlayış oluyor. Bu yasadiklarim bende hayalkirikligi, pismanlik, ofke, bezginlik, caresizlik .. yaratti. Biraz destek gorseydim kolay bas edebilirdik. Ben sakin bir ailede buyudum. Kavgayi birakin ses yukselmesini bile sevmem. Ama hayat insani hic ummadigi yerlere sürukluyor..

yine de çocukta değil eşinde suç. sadece kızı için mi hassas diğer şeylerde mükemmel misiniz mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…