- 10 Ekim 2015
- 7.196
- 9.107
-
- Konu Sahibi lilith2013
öğrencinin emeğini sömürüyorlar,kendimi kullandırtmam diyor :)Ne okuyor kardeşiniz?okuduğu bölümde bir yerde yada part time olarak çalışma şansı yok mu? Siz de daha rahat edersiniz bu şekilde. 400Gönderseniz de sorun olmaz. eskişehir çok fazla kafenim olduğu bir yer diye biliyorum garsonluk yapabilir bence bu kadar sıkışıksa durumu
Hangi şehir bilmiyorum ama sömürdükleri çok doğru. Part time işlerden verdikleri 3 kuruş para üstelik yorulduğu, ders çalışma zamanının kısıtlandığı da cabası. İnsan harcadığı paradan kısar daha iyi yani, en azından zamandan kaybetmez. Zaten o çocuk okul bitince hayatı boyunca çalışacak. İkinci öğretimleri bilemem ama hem normal öğretim olup hem de çalışmak kolay değil. En büyük sıkıntı da sınav zamanları oluyor, işverenler öğrencilerle sınav zamanında çalışma saatlerinde yardımcı oluruz falan diyorlar başta konuşurken, daha sonra sözlerini tutmuyorlar. Benim arkadaşlarımın anlattığına göre ertesi gün sınav varken 1 saat erken çıkmak için yalvarıyorlarmış da çok zor izin veriyormuş patronları. Yok işlerin en yoğun olduğu saatler, yok bu saatte gidersen biz müşteriye nasıl yetişeceğiz falan. Arkadaşım sabah (saat 10-11 gibi) sınava giriyor, sınavdan çıkınca işe gidiyor, akşam da 6-7 gibi çıkmak istiyor ertesi gün sınavı var, patronu saat (akşam) 9'a kadar çok yoğunuz sen bu saatte çıkarsan işler ne olacak falan diyor. Kaç tane arkadaşımın ya alttan dersleri kaldı ya da işi bıraktı o insanlar. Tabi ben kendi bölümümü (İktisat) kendi çevremi anlatıyorum, herkesin durumu aynı olmayabilir, benim gördüğüm bunlar.öğrencinin emeğini sömürüyorlar,kendimi kullandırtmam diyor :)
Merhaba ablacım, Kyk bursunu normal öğrenim gördüğümüz süre içerisinde alıyoruz.Bir kez başvurmamız da yeterli oluyor.Canım benim kızımda edirnede okuyor özel yurtta kalıyor.yurtda 450tl veriyoruz ona harclık olarak 250 300tl veriyoruz.her öğlen okulda yiyor,aksamlarıda makarna corba bazen ben konserve falan destekliyorum,idare ediyor ama diş hekimliği okuduğundan malzeme çok alıyorlar onları yanımıza gelince toplu alıyoruz.böyle gidiyoruz şimdilik bakalım kyk bursuna başvurduk inşallah çıkar.birde burs çıkarsa okuduğu yıl boyunca alıyomu yojsa her yıl yeniden başvuruyormuyuz merak ediyorum umarım çıkarda devlet bursu biraz rahat ederiz.
sağol bi tanem cevabın için ben her yıl başvurduğumuzu sanıyordumMerhaba ablacım, Kyk bursunu normal öğrenim gördüğümüz süre içerisinde alıyoruz.Bir kez başvurmamız da yeterli oluyor.
Bi tanem çok sordım ama burs çıkma ihtimali varmı hem devlet üniversitesi olduğu için hemde diş hekimliği yüksek bölüm olduğu için.Merhaba ablacım, Kyk bursunu normal öğrenim gördüğümüz süre içerisinde alıyoruz.Bir kez başvurmamız da yeterli oluyor.
Rica ederim ablacım.Ailenizin gelirine bakılıyor.Evde okuyan başka bir çocuğun olması da burs çıkma olasılığını artırıyor.Bi tanem çok sordım ama burs çıkma ihtimali varmı hem devlet üniversitesi olduğu için hemde diş hekimliği yüksek bölüm olduğu için.
Seni allisliyorum...bende ogrenciyken senin gibiydim.hesapliydim.bilinclisin..rabbim gonlune gore versin...
Bi tanem çok sordım ama burs çıkma ihtimali varmı hem devlet üniversitesi olduğu için hemde diş hekimliği yüksek bölüm olduğu için.