üniversite öğrencisine ne kadar harçlık veriyorsunuz?

Ailemin yanında kalıyorum sadece yol yemek gezme alışveriş aylık lensim falan 600 aşıyor aylık. Ama ben kendi paramı harcadığımdan rahatım biraz. Kıssam 450 500 yeterli olacaktır.

öğrencinin emeğini sömürüyorlar,kendimi kullandırtmam diyor :)

Ev kirasi 600 tl, elektrik, su faturasi toplam 70 tl, erzak alisverisi 200 tl.şahsi harcamalar 150 tl Toplamda 1000 tl aylik ortalama masrafim var. Yurtta kalan arkadaslarinda hemen hemen ayni.

Kuzenim eskişehır eğitim fak.yakın oturuyor.330 tl burs alıyor.kışın yakıt vs eklenince 600 yetıyor .bahar ayında 500 yetıyor.eskişehır ucuz değil.kızın sigarası içkisi yok ama fotokopiydı ödev notuydu aylık 50/60 tl gıdıyor.kıtap yerıne fotokopi çektırıyolar.okul çıkışında bı cafede cay içse kahve ıcse zaten günlük 6/7 tl.mutfak masrafıda ayda 200 tl gıdıyor.bır ogunde okulda yıyor.onada aylık yüz tl.etti mı beş yüz.e kısın mecbur yakıt fazla geliyor ayazda yurunmuyor çarsıya vs..o da elli tl fazladan .elli tlde sosyalleşme haftada bır gezme yada sınema veya çorap vs.ettı altıyuz.yanında kaldım bı sure kendım gördüm.ordan bılıyorum.

Valla elime ne kadar verilirse o kadar harcıyorum çünkü onun sonu yok insan eğer en asgari düzeyde geçinirse 200 de yeter yok 800 tl harçlığı olursa onu da yer bitirir. Kendimden biliyorum

Üniversiteden mezun olalı 4 yıl oldu. Ailemin yanında kaldığım, kıyafet, yemek, yol masraflarımı ekstradan verdikleri halde aylık 800 lira alıyordum.

Ki ben öyle arkadaşlarla çok gezip tozmazdım her gün her gün. Haftada 1-2 gün bi yere gitse,kuaför masrafı, kitabı, kozmetiği, ıvır zıvırı en az 1000-1200 lira normal bana göre.

öğrencinin emeğini sömürüyorlar,kendimi kullandırtmam diyor :)
Hangi şehir bilmiyorum ama sömürdükleri çok doğru. Part time işlerden verdikleri 3 kuruş para üstelik yorulduğu, ders çalışma zamanının kısıtlandığı da cabası. İnsan harcadığı paradan kısar daha iyi yani, en azından zamandan kaybetmez. Zaten o çocuk okul bitince hayatı boyunca çalışacak. İkinci öğretimleri bilemem ama hem normal öğretim olup hem de çalışmak kolay değil. En büyük sıkıntı da sınav zamanları oluyor, işverenler öğrencilerle sınav zamanında çalışma saatlerinde yardımcı oluruz falan diyorlar başta konuşurken, daha sonra sözlerini tutmuyorlar. Benim arkadaşlarımın anlattığına göre ertesi gün sınav varken 1 saat erken çıkmak için yalvarıyorlarmış da çok zor izin veriyormuş patronları. Yok işlerin en yoğun olduğu saatler, yok bu saatte gidersen biz müşteriye nasıl yetişeceğiz falan. Arkadaşım sabah (saat 10-11 gibi) sınava giriyor, sınavdan çıkınca işe gidiyor, akşam da 6-7 gibi çıkmak istiyor ertesi gün sınavı var, patronu saat (akşam) 9'a kadar çok yoğunuz sen bu saatte çıkarsan işler ne olacak falan diyor. Kaç tane arkadaşımın ya alttan dersleri kaldı ya da işi bıraktı o insanlar. Tabi ben kendi bölümümü (İktisat) kendi çevremi anlatıyorum, herkesin durumu aynı olmayabilir, benim gördüğüm bunlar.

Ben Ankarada'yım.500 lira yetiyordu bana çalışıyorum şuan.
Arkadaş çevrem 600 alır genelde.
Ama bir arkadaşımda sadece burs 330 tl ve ailesinden en fazla 100 tl ister ekstra.
Kardeşlerimde var der,idare eder.
İstanbul olunca evet çok zor.
Fakat diğer şehirler için öğrenciye bağlı.
Bir öğrenci 500 e Ankara gibi bir yerde geçiniyorsa
600 e Eskişehir de rahat geçinir.
Okula ne kadar masraf yapılıyor ki
Ben hukuk okuyorum ama masrafım yok pek
Sosyal çevreden kısarsa ayda 300 bile yeter.
Bu kadar bencil yaşamaya lüzum yok.
Çok istiyorsa part-time çalışsın.

Ablam Bartın'da kyk yurdunda kalıyor.330 lira burs alıyor bizde ona aylık 300 lira bazen daha az gönderiyoruz.Ablam sık alışveriş yapmasına ve öğretmenlik okuduğu için materyaller nedeniyle kırtasiye alışverişi çok olmasına rağmen parasının yettiğini hatta arttığını söylüyor.Kardeşinizin dezavantajı evde kalması olmuş.

Canım benim kızımda edirnede okuyor özel yurtta kalıyor.yurtda 450tl veriyoruz ona harclık olarak 250 300tl veriyoruz.her öğlen okulda yiyor,aksamlarıda makarna corba bazen ben konserve falan destekliyorum,idare ediyor ama diş hekimliği okuduğundan malzeme çok alıyorlar onları yanımıza gelince toplu alıyoruz.böyle gidiyoruz şimdilik bakalım kyk bursuna başvurduk inşallah çıkar.birde burs çıkarsa okuduğu yıl boyunca alıyomu yojsa her yıl yeniden başvuruyormuyuz merak ediyorum umarım çıkarda devlet bursu biraz rahat ederiz.

Merhaba ablacım, Kyk bursunu normal öğrenim gördüğümüz süre içerisinde alıyoruz.Bir kez başvurmamız da yeterli oluyor.

Merhaba ablacım, Kyk bursunu normal öğrenim gördüğümüz süre içerisinde alıyoruz.Bir kez başvurmamız da yeterli oluyor.
Bi tanem çok sordım ama burs çıkma ihtimali varmı hem devlet üniversitesi olduğu için hemde diş hekimliği yüksek bölüm olduğu için.

Bi tanem çok sordım ama burs çıkma ihtimali varmı hem devlet üniversitesi olduğu için hemde diş hekimliği yüksek bölüm olduğu için.
Rica ederim ablacım.Ailenizin gelirine bakılıyor.Evde okuyan başka bir çocuğun olması da burs çıkma olasılığını artırıyor.

Ben ankarada okuyorum öğrenci evi. Kiramı annem ödüyor mutfak faturalar falan hep ona ait. Bana da 330 kredi 70 de bursum var totalde 400 tl yetiyor diyebilirim. O para da not fotokopi kitap falan ona gidiyor.

Merhaba eğer ailende başka üniversite öğrencisi varsa ve kyknın belirlediği şartlardan en az birine yakınsan ve sahipsen şansın artıyor.Maalesef tıp okuyup burs alamayan yakın bir arkadaşım vardı. Bölüme çok bakmıyor ama başarı bursu için TEV gibi vakıf burslarına bakabilirsin.

Barınma ve faturaları aradan çıkartırsanız eğer yemeğini yemekhanede çoğunlukla 300 tl çok rahat yeter. eğer para konusu önemli ise 1 ayda neye ne kadar para verdiğini yazsın o şekilde ortalama bi şey çıkar ortaya

Ailem bana sadece apart parasini gönderiyor 350 lira giderlerimi devletten aldigim kredi ile karşılıyorum. Elektrik yiyecek ulaşım okul ve kisisel giderlerimi 400 tl ile ve bana yetiyor hatta artıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…