üniversite öğrencisine ne kadar harçlık veriyorsunuz?

barınma ve fatura için 300 tl bursu var.kontörünü de her ay gönderiyorum.onun dışında giyim,yeme ,sosyalleşme ,ve diğer ufak tefek ihtiyaçları için ne kadar göndermeliyim.kendi öğrenci olan veya yakını öğrenci olanlar fikir verirse sevinirim.şehir de eskişehir bu arada.
Canim hangi sehirde oldugu cok onemli.ablamin oglu istanbulda haftada 300 harclik yolluyor.eger ogrenci tutumluysa ucuz bir sehirde yasiyorsa kira giderler haric yol parasi dahil ayda 800 yeterli.

barınma ve fatura için 300 tl bursu var.kontörünü de her ay gönderiyorum.onun dışında giyim,yeme ,sosyalleşme ,ve diğer ufak tefek ihtiyaçları için ne kadar göndermeliyim.kendi öğrenci olan veya yakını öğrenci olanlar fikir verirse sevinirim.şehir de eskişehir bu arada.
Benim okul yeni bitti yurt parası ve yol parasi hariç aylık ihtiyaçlarım harcligim derken en az 500 yeterli oluyor benim okuduğum şehir pahaliydi biraz bildiğim kadarıyla Eskişehir De pahalı ayrıca çocuğunuza da bağlı alışverişe duskunse 500 az bile gelebilir

Ben Ankarada okuyorum. 800 lira alıyordum bu seneye kadar ama bana yetmiyor. Cok fazla alışveriş yapmayı sevdiğimden artık 1000 lira alıyorum. Tabi normal bi öğrenciye 600-700 yeter diye düşünüyorum.

800tl gönderiyoruz ki 250 tl burs aldığı halde hangi bölüm okuduğuda önemli benim kız sanatsal alanda malzeme parası epey gidiyor ,birde yarı özel yarı devlet yurdunda kendisi

imkan olsa keşke 400 değil, 2000 göndersem ki ,öğrenci de olsa insanca bir yaşam için az bile.ama işte hayat,şartlar.

okulda yemek kaç lira

çay kaç lira

bunlar önemli

sigara içer mi

kız mı erkek mi

giysileri bulunduğunuz yerde mi alır gittiği yerde mi vs vs cevaplara göre değişir

Benim kardeşim İstanbul da tıp okuyor. Devlet bursu alıyor. Babam sadece yurt parasını gönderiyordur. Yurt 3 öğün yemekli. Kardeşim çok tutumlu çünkü. Yeteceğini düşünüyorum. Belki yurt parasını bile eksik istiyordur.
Daha sabah kayınvalidem kaynım için 700 TL gönderdiklerini söyledi. O da ankarada tıp okuyor. 300 de kredi alıyor. Anca yetiyomuş işte. Sigara da olursa çok gider.
Öğrenciden öğrenciye o kadar çok değişir ki benim bi diğer kardeşim çok harcardı.

Ben istanbulda okuyorum ve ailemin yanındayım, yemeği yemekhanede hallediyorum onun dışında arkadaşlarımla bi yere gitsem, kendime bişeyler alsam 330 tl bana yetiyor ha sehir dışı belki biraz daha fazla gerekebilir ama bence 500 tl felan yeterlidir kendi masrafları için

Babam ablama ayda ya 500 ₺ yada 400 ₺ gönderiyor ayrıca bursuda var 320. evde yaşadığı için elektiriktir sudur doğalgazdır ev kirası bir arkadaşıyla oturuyor ikisi ödüyor

hayat gerçekten çok pahalı bende öğrenciyim ama öğrencilik sanıldıgı kadar kolay degıl hele eskısehır cok sosyal bı sehır ogrencı ıcınde gecınmesı cok zor. ben bu ay kıra ve faturalarım harıcınde 1000 lıraya zor gecındım hele bır de kızsa cok zor ınanın bana

Ne okuyor kardeşiniz?okuduğu bölümde bir yerde yada part time olarak çalışma şansı yok mu? Siz de daha rahat edersiniz bu şekilde. 400Gönderseniz de sorun olmaz. eskişehir çok fazla kafenim olduğu bir yer diye biliyorum garsonluk yapabilir bence bu kadar sıkışıksa durumu

Ben de son yılımdayım İstanbul'da okuyorum okul yurdunda kalıyorum yol masrafim yok ama yemeksiz olduğu için yemek masrafım var epey hatta. Okulda yesem bile günlük uç öğün 6 lira ayda 180 lira. Genelde eve uğruyorum ama kyk param yeme içme gezme yol Parama yetiyor yurt ailem katkı yapıyor sağolsun hic sikmadılar 600 iyi bi meblağ benim için ama evde kalan birine az gelir.

Gunumuzde bir ogrenciye ideal olan harclik minumum 600 max 800 diye dusunuyorum.kaldigi yurt veya ev kirasi pahaliysa biraz eklenebilir duruma gore.
Ama fazlasi doymamislik.bende ogrenci oldum..parami hep getektigi gibi harcadim.gayette verimli bir hayatim oldu..parasini bilincsizce tuketenlere cok kiziyorum.

Gorumcem unv ogrencisi baba emekli...zengin degiller.ayda 1500 2000 arasi harciyor...kp onun icin ikinci is buldu.
Gorumcem ise o sehir senin bu sehir benim geziyor tatillere gidiyor..heray bir yerde..en luks lokantalarda yemek yiyor...kp ise biseyden haberi yok..okul masrafi diye yutturuyor adama

Ben de son yılımdayım İstanbul'da okuyorum okul yurdunda kalıyorum yol masrafim yok ama yemeksiz olduğu için yemek masrafım var epey hatta. Okulda yesem bile günlük uç öğün 6 lira ayda 180 lira. Genelde eve uğruyorum ama kyk param yeme içme gezme yol Parama yetiyor yurt ailem katkı yapıyor sağolsun hic sikmadılar 600 iyi bi meblağ benim için ama evde kalan birine az gelir.
Seni allisliyorum...bende ogrenciyken senin gibiydim.hesapliydim.bilinclisin..rabbim gonlune gore versin...

X