Turkiye'den Afrikaya bir aşk hikayesi?

Merhaba. Çok güzel duygular ifade etmişsiniz. Ben diğer arkadaşlar gibi "aman 10 sene kim öle kim kala " diyemeyeceğim çünkü baştan bir söz verip sonra cayarsanız karşıdakine büyük haksızlık olur. O nedenle şuan söyleyeceğiniz şey önemli tabi ki. Kimse "aman ileride ayrılırım belki" diye ilişkiye başlamıyor neticede. Yerinizde olsam ne hissederdim bilmiyorum ama sanırım bir Afrika ülkesinde yaşayamazdım. Bunun içinde yapamayacaksam en en başta kendi hislerim ve onun hisleri artmadan son verirdim eğer yapamayacağıma karar verirsem. Yani demem o ki eğer yapamayacaksanız baştan son vermek. Çünkü sevmek zaman alan bir şey ve zaman geçtikçe o sevgi değer kazanıyor. Öyle olmadı ayrılırım diyecek kadar basit ve sıradan değil maalesef. (günümüzde her şeyin basite indirgendiği gibi sevgi de böyle olmuş maalesef ama böyle düşünmediğinizi varsayarak cevap yazdım :))En azından benim için öyle.. Yok yaparım, olur alışırım seviyorum katlanırım diyorsanız çok güzel bir ilişki bile olabilir. Umarım gönlünüze göre olur ne olacaksa. Sevgiler
Cevabınız için çok teşekkür ederim, belki de duygularımı anlayan nadir kişilerdeniz. Arkadaşların daha zaman var 10 yıl uzun bir süre demelerine hak veriyorum ama umut bağlayıp üzülmesine ve zaman kaybetmesine gönlüm razı değil. O yüzden bu kadar panik oldum, çünkü gün geçtikçe daha da bağlanıyoruz. Şimdi bile ayrılsak eminim yıkım olur her ikimiz için.

İdealini takdir ediyorum, gitme derken bile içim sızladı bencillik yaptığım için. Şimdi birkaç ay zaman tanıdık birbirimize, birlikte ülkesine gideceğiz. Kararıma göre yolumuzu çizeceğiz.

Desteğiniz için tekrar teşekkür ederim :KK200:

Sevgili konu sahibi, 6 aydır gün aşırı görüştüğümüz arkadaşım demişsin ama sen bu adamı ne zamandır tanıyorsun ? Ne zamandır bir ilişki çerçevesinde görüşüyorsunuz ? Adını koyalı ne kadar oldu yani ? Etkilenmişsin, aşık olmuşsun belki tamam ama daha şimdiden 10 sene sonranın planını yapmak şu açıdan erken, henüz ilişkinin başlarında, bir arada çok da vakit geçirmeden o heyecanla hayallere kapılıyor olabilirsiniz. Biraz zaman verin bence kendinize, duygularınız biraz durulsun, beraber vakit geçirin, zaten adam buraya geliyorsa kesin bol bol vaktiniz olacak. Baktınız aşk var, sevgi var, saygı var, iletişim sorunları aşıldı, ki şu an çok tatlı gelen Türkçesi ileride sizin sinirinizi bile bozabilir. Sonra ona göre değerlendirirsiniz. Dil, ırk, renk bunlar hep sonraki detaylar. Önce bir beraber zaman geçirin, biraz ilerlesin süreç sonra düşünürsünüz bunları.
Bir yılı aşkın zamandır tanıyorum. Aslında onun duyguları daha önce başlamıştı hissediyordum ama nisan atmıştım ve bir ilişkiye başlamak istemiyordum. Hem zihnim durulsun hem de ona haksızlık etmeyim diye. Yaklaşık 6 aydır sevgili gibi vakit geçiriyorduk ama dile dokulmuyordu. Ne zamanki Turkiyedeki eğitim netleşti duygularını o zaman açtı. Yaklaşık 2 ay oldu.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, 2-3 ay zaman tanıdık birbirimize. Ülkesine tatile gideceğiz sonra kararımı açıklayacağım.

Bir yılı aşkın zamandır tanıyorum. Aslında onun duyguları daha önce başlamıştı hissediyordum ama nisan atmıştım ve bir ilişkiye başlamak istemiyordum. Hem zihnim durulsun hem de ona haksızlık etmeyim diye. Yaklaşık 6 aydır sevgili gibi vakit geçiriyorduk ama dile dokulmuyordu. Ne zamanki Turkiyedeki eğitim netleşti duygularını o zaman açtı. Yaklaşık 2 ay oldu.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, 2-3 ay zaman tanıdık birbirimize. Ülkesine tatile gideceğiz sonra kararımı açıklayacağım.

Bence tatil dönüşü karar vermek de erken

Zira tatil bir yaşam deneyimi değildir

10 yıl sonra her ikinizi ve olursa çocuklarınızın duygularını isteklerini ve eğitim kültür vs gibi gelişmeleri şimdiden tahmin edemezsiniz

Gelirim ya da gelmem demek bence mümkün değil bu aşamada

Zira bir nehirde iki kere yıkanılmayacağı gibi 10 yıl ya da 10 gün sonra da siz şu anki siz olmayacaksınız sevgiliniz de şuanki X olmayacak

Yaşınızı ve mesleki kariyer hedeflerinizi bilemiyorum. Kendimi şu kafayla 20 li yaşlarda düşünüyorum ve içtenlikle cevap vereceğim. Türk erkekleri ve aile ilişkileri oldukça yorucu ve çokta önemli evliliklerin yapı taşları... Ancak yabancı gelin ve damatlardan yana bu tip sorunlar daha minimize yaşanıyor. Yani böyle evliliklerde ailelerin beklentileri düşük ve çiftler karı-koca birbirlerine daha iyi odaklanabiliyor. Burada bir erkekle evlenseniz ve yurtdışına göreve gitse ve ülke ülke gezecek birkaç yıl orda bırkaç yıl burda yaşayacak olsa (arap ülkeleri, uzak doğu, avrupa, amerika gibi) terk mi edeceksiniz eşinizi çocuklarınızın babasını? Ya da gurbette yalnız mı bırakacaksınız? Gittiğiniz ülkenin dilini öğrenmek zorunda değilsiniz. İngilizcenizi geliştirin yeter. Yabancı ülke insanlarıyla evlenenlerin evliliklerini inceleyin faydası olacaktır. Ben dünyanın küçük olduğunu düşünenlerdenim. istediğiniz zaman birkaç ay gelirsiniz ailenizin yanına o süreyide doya doya geçirirsiniz. İdeallerinizi bilemeyeceğim ama orada gerçekleştiremeyeceğiniz bir şeyler var mı? ben yıllar içinde hayalleri değişen ya da hayaller ve gerçekler arasında sıkışan bir çok insan gördüm. ve aynı dili konuşan ama aslında anlaşamayan işin sonunda aynı sıkıcı hayatı yaşayan bir sürü çift gördüm. İnsanın gerçek dünyadan beklentisi, çabalaması, duaları, dilekleri, arzuları gerçekleşince aslında istediğinin bu olmadığını söyleyen birçok insanlada tanıştım. Yani insanın istediğini sandığı şey sahip olunca mutluluk getirmeyebiliyor. Denemeden bilemezsin. Hayat kısa ayrıntılarda boğulmayın hayatınızı geçirmek istediğiniz erkek o mu ona odaklanın. o ise her yerde mutlu olabilir ve her yerde sıcak yuvanızı kurabilirsiniz

Merhaba arkadaslar,
Yine eşekten düşmüş gibi bir hal içindeyim :KK70: Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin, şimdiden herkese tesekkurler :KK200:

Iki insan düşünün ki ortak dil neredeyse yok. Kültür tamamen farklı, ten rengi bile farklı (Yanlış anlaşılmasın, ben onun zenci olmasına bile aşık oldum).

Neyse arkadaşlar bu hikayenin esas kızı benim :KK23:Yaklaşık 6 aydır günaşırı görüştüğüm arkadaşımla birbirimize aşık olduk ve duygularımızı açıkladık. Benim yarim yamalak İngilizcem, onun iyi İngilizcesi ve yarim yamalak Türkçesi ile nasıl başardık bilmiyorum. Ama nasıl olacak?

Biraz karışık olduğu için bastan alıyorum. Kendisi ülkesinde tıp fak mezunu. Ama gelişmemiş bi ülke olduğu için her doktor herşeyi yapıyor. Yani ameliyata da giriyor, sünnet de yapıyor gibi düşünün. Uzmanlık yok.

Erkek arkadaşım Türkiye'de uzmanlık hakkı kazandı. Hacettepe veya Cerrahpaşadan birine yerleştirilecek. Bölümü filan gecen hafta belli oldu. Yani bu durumda neredeyse 10 yıl filan burada kalacak. Zorunlu hizmeti filan var okul bitince.

Şimdi gelelim asıl soruna,
Olur da evlenirsek benimle ülkeme gelir misin diyor. Ülkesini çok seviyor ve oraya sağlıkla ilgili profesyonel hizmet götürmek istiyor. Ek olarak babası kendi ülkesinde diplomat. Annesi bi yardim derneginde baskan. Yani her türlü biz geri dönmek zorundayız.

Pozitif detaylar;
- Ne Arap ne de Türk kultürunde biri degil. Biraz Italyan kültürüne yakın (Ülkesi eski bir Italyan sömürusü).
- Kadınlara çok değer veren, emanet ve şükür sebebi olarak gören bi bakış açısı var. Özgürlüklere son derece saygılı.
- Çok eğlenceli ve iyi niyetli. Mantıklı, akıllı, merhametli, yardımsever.
- Her hareketi, yorumu, bakışı, konuşması aklınıza ne gelirse her gün daha çok hayran kalıyorum. İzlerken mutluluktan duygulandigim oluyor. Türkçem bile bozuldu, onun bozuk telafuzu o kadar tatlı ki bazen kendimi öyle konuşurken buluyorum.

Negatif detaylar;
- Ülkesi çok güzel ama yerleşme fikri imkansız benim için.
- Ülkenin ana dilini bilmiyorum, zaten Arap alfabesi kullanıyorlar. Öğrenmem de zor. Ve ailesi o dili kullanıyor. Erkek arkadaşım 3 dil biliyor onda sorun yok ama ben ailesiyle iletişim kuramayacağım. Kv mağdurları için iyi bile olabilir :olamaz:
- Erkek arkadaşımın ekonomik gelir seviyesi çok şükür iyi. Doktor da az olduğu için doktor maaşları çok çok yüksek, ama ülke çok fakir ve birsürü bulaşıcı hastalık var. Açlıktan ölen insanların olduğu ülkelerden yani. Nasıl dayanır psikoljim :KK43:
- Ailem, işim, kariyerim vs değinmiyorum bile siz anladiniz.

Acaba 10 yıl kaldıktan sonra düzenini bozmak istemeyip burada kalır mı, kalmaya ikna edebilir miyim? Ya edemezsem? Gun gectikce duygularim buyudugu icin gelecek kaygisina düştüm.

Bana dert olan kısmı da tam burası. Üzerimde öyle bir etkisi var ki ya hemen kesip atmalıyım hayatımdan, yada ...

10 yıl sonra kendimi Afrika'da bulmaktan korkuyorum.

Not: Çok aşığım, müslüman, evet zenci :KK48:
Dün ülkesine gitti, ben havaalanında salya sümük ağladım. 1 ay sonra gelecek ama göz yaşlarımdan araç kullanamadım o derece.
(İş yerindeyim, geç yazarsam affola)

Edit: Arkadaşlar 10 yıl konusunda haklısınız, hayat bu herşey olabilir. Ama o kadar masum ve dürüst ki en başta düşüncemi bilsin istiyorum. Şimdilik zaman istedim, birlikte ülkesine gideceğiz . Sonra kararımı söyleyeceğim kendisine. En baştan konuşmak mantıklı geliyor.
10 yıl diyorsun. neler değişir neler bence devam et. Devam etmeyip Türkiye'de hep mutsuz ve aklın hep onda da kalabilir. mutluluklar diliyorum.

Bence tatil dönüşü karar vermek de erken

Zira tatil bir yaşam deneyimi değildir

10 yıl sonra her ikinizi ve olursa çocuklarınızın duygularını isteklerini ve eğitim kültür vs gibi gelişmeleri şimdiden tahmin edemezsiniz

Gelirim ya da gelmem demek bence mümkün değil bu aşamada

Zira bir nehirde iki kere yıkanılmayacağı gibi 10 yıl ya da 10 gün sonra da siz şu anki siz olmayacaksınız sevgiliniz de şuanki X olmayacak
Birçok yorum gibi sizin yorumunuzda da doğru detaylar var. Şuan kafam bir hayli karışık, ama en başta dürüst davranmanın vicdanı rahatlığını yaşıyorum. Bakalım zaman ne gösterecek. Yorumunuz için teşekkür ederim

Yaşınızı ve mesleki kariyer hedeflerinizi bilemiyorum. Kendimi şu kafayla 20 li yaşlarda düşünüyorum ve içtenlikle cevap vereceğim. Türk erkekleri ve aile ilişkileri oldukça yorucu ve çokta önemli evliliklerin yapı taşları... Ancak yabancı gelin ve damatlardan yana bu tip sorunlar daha minimize yaşanıyor. Yani böyle evliliklerde ailelerin beklentileri düşük ve çiftler karı-koca birbirlerine daha iyi odaklanabiliyor. Burada bir erkekle evlenseniz ve yurtdışına göreve gitse ve ülke ülke gezecek birkaç yıl orda bırkaç yıl burda yaşayacak olsa (arap ülkeleri, uzak doğu, avrupa, amerika gibi) terk mi edeceksiniz eşinizi çocuklarınızın babasını? Ya da gurbette yalnız mı bırakacaksınız? Gittiğiniz ülkenin dilini öğrenmek zorunda değilsiniz. İngilizcenizi geliştirin yeter. Yabancı ülke insanlarıyla evlenenlerin evliliklerini inceleyin faydası olacaktır. Ben dünyanın küçük olduğunu düşünenlerdenim. istediğiniz zaman birkaç ay gelirsiniz ailenizin yanına o süreyide doya doya geçirirsiniz. İdeallerinizi bilemeyeceğim ama orada gerçekleştiremeyeceğiniz bir şeyler var mı? ben yıllar içinde hayalleri değişen ya da hayaller ve gerçekler arasında sıkışan bir çok insan gördüm. ve aynı dili konuşan ama aslında anlaşamayan işin sonunda aynı sıkıcı hayatı yaşayan bir sürü çift gördüm. İnsanın gerçek dünyadan beklentisi, çabalaması, duaları, dilekleri, arzuları gerçekleşince aslında istediğinin bu olmadığını söyleyen birçok insanlada tanıştım. Yani insanın istediğini sandığı şey sahip olunca mutluluk getirmeyebiliyor. Denemeden bilemezsin. Hayat kısa ayrıntılarda boğulmayın hayatınızı geçirmek istediğiniz erkek o mu ona odaklanın. o ise her yerde mutlu olabilir ve her yerde sıcak yuvanızı kurabilirsiniz
Yorumunuz için teşekkür ederim.
Ben de şuan ilişkimizin dinamizmine odaklanmış durumdayım. Muhakkak zamana ihtiyacımız var. Dürüst davrandım ve onun ideallerini takdir ediyorum. Dediginiz gibi dünya küçük, bakalım nasip :)

Bence olur. Neden olmasin ki? Siz olcun tartin. Hayalleriniz iptal olacaksa mesela bu ise girmeyin. Ciktiginizda kendinizi bile taniyamazsiniz. Ama beklentileriniz hayalleriniz karsilanacaksa bi sans verin bu iliskiye.

Bence olur. Neden olmasin ki? Siz olcun tartin. Hayalleriniz iptal olacaksa mesela bu ise girmeyin. Ciktiginizda kendinizi bile taniyamazsiniz. Ama beklentileriniz hayalleriniz karsilanacaksa bi sans verin bu iliskiye.
Tesekkur ederim yorumunuz için, biraz zaman ve iyi analize ihtiyacım var dediginiz gibi:)

gercekten sevdiğine inanıyorsan nerde olursanız olun mutlu olmaya bakın..
hoş yarına çıkacagımız belli değilken 10 yıl sonrasını planlamakkk ne kadar doğru..sen bugüne bak canım ve anı dolu dolu yaşayın..

Gidersin neden gitmiiceksin canim, sevdigin adam sonucta. 10 yilda coluk cocugada karisirsiniz. Derken onlari okulu egitimi icin tekrar avrupa'ya/turkiye'ye gidecekleri icin (o ulkelerde egitim sorunlari buyuk malum) belki sizde cocuklarla tasinirsiniz. belkide hic tasinmaz, orada yaslanmaya karar verirsiniz. sen arada gider gelirsin. sana gelen gidenler olur. burdaki gibi luks ve ozgur bir yasantin olmayacak, bunu idrak edip kabul etmen gerekecek tabi, ama cokta buyutmeyin. hayat bazen farkli seyler getirebiliyo insana. seviyosan katlanacaksin, sende boyle farkli bi hayat yasiicaksin yurdumuzdaki diger hatunlardan, ne guzel iste.

Gidersin neden gitmiiceksin canim, sevdigin adam sonucta. 10 yilda coluk cocugada karisirsiniz. Derken onlari okulu egitimi icin tekrar avrupa'ya/turkiye'ye gidecekleri icin (o ulkelerde egitim sorunlari buyuk malum) belki sizde cocuklarla tasinirsiniz. belkide hic tasinmaz, orada yaslanmaya karar verirsiniz. sen arada gider gelirsin. sana gelen gidenler olur. burdaki gibi luks ve ozgur bir yasantin olmayacak, bunu idrak edip kabul etmen gerekecek tabi, ama cokta buyutmeyin. hayat bazen farkli seyler getirebiliyo insana. seviyosan katlanacaksin, sende boyle farkli bi hayat yasiicaksin yurdumuzdaki diger hatunlardan, ne guzel iste.
Çok tatlı yazmışsınız gerçekten, çok teşekkür ederim. Aslında hayal etmesi keyifli geliyor. Asla gidemem derken gitme fikrine alışıyorum galiba :)

Çok tatlı yazmışsınız gerçekten, çok teşekkür ederim. Aslında hayal etmesi keyifli geliyor. Asla gidemem derken gitme fikrine alışıyorum galiba :)
e ben tatliyim zaten ki haha. saka biyana, herseyin hayirlisi olsun. olmayacak hicbisey yok dunyada. ucuncu dunya ulkesinde yasamak nasil bisey hic tahmin bile edemiyorum zorluklarini, ama belki sende yardim programlarina katilacaksin hatta belki kuracaksin, mesgaleler bulacaksin kendine, bundan haz alacaksin, olmaz diye bisey yok. gecenlerde bi arkadasimizin (erkek) endonezyali karisina uyarak kalkip endonezyada bi benzinlik acip kocaman bi villa yaptirip oyle bi maceraya atildigini gorduk mesela. gayette memnun simdilik.

X