Turkiye'den Afrikaya bir aşk hikayesi?

Ayy bayıldım konuya :) çok severim zencileri. Hamileyken hep dua ettim ,allahım lütfen bebisim zenci olsun ,oluru yoksa da melez olsun ,amin ,diye :) olmadı tabi ,bebeler süt beyaz çıktı :)) seninkiler çok güzel olur ama :KK200: bebise gelene kadar da herşey güzel gidiyormuş zaten .güveniyorsun ,salya sümük ağlayacak kadar seviyorsun ,bence evlenmelisin bu adamla

Evet, bircok arkadas dusunmek icin erken filan dedi ama sonradan patlayacak bir bomba ile yasamak istemedim. Bilemiyorum sanki fikri degisiyor gibi hafiften. Birlikte olduktan sonra dunyanin herhangi bir yeri olabilir, birlikte karar veririz filan demeye basladi. Bajalim nasip

Bu konuda çok sabit fikirli değilse akışına bırakın o zaman bir süre. Umarım güzel gider her şey :KK51:

Ayy bayıldım konuya :) çok severim zencileri. Hamileyken hep dua ettim ,allahım lütfen bebisim zenci olsun ,oluru yoksa da melez olsun ,amin ,diye :) olmadı tabi ,bebeler süt beyaz çıktı :)) seninkiler çok güzel olur ama :KK200: bebise gelene kadar da herşey güzel gidiyormuş zaten .güveniyorsun ,salya sümük ağlayacak kadar seviyorsun ,bence evlenmelisin bu adamla
Çok tatlisiniz cok tesekkur ederim :)
Evet simdilik cok iyi gidiyor sukur. Evlilik lafini etmeye basladı bile benimki, tabii erken ama :))
Bugun melez bi begin fotosunu atmis, bizimkiler daha tatli olur diyor. Siz de bizimkini seversiniz insallah. Rabbim evlatlarinizi bagislasın.

Gelismeleri buradan yazacagim :)

konuyu görünce youtubeda iki kıta bir aile isimli kanal aklıma geldi. Kız türk eşi afrikalı yeni evlenmişler yaşantılarını anlatıyorlar gayet mutlular. Ama afrikaya gitme işini bilemedim gerçi 10 yıl çok uzun bir zaman

Çok tatlisiniz cok tesekkur ederim :)
Evet simdilik cok iyi gidiyor sukur. Evlilik lafini etmeye basladı bile benimki, tabii erken ama :))
Bugun melez bi begin fotosunu atmis, bizimkiler daha tatli olur diyor. Siz de bizimkini seversiniz insallah. Rabbim evlatlarinizi bagislasın.

Gelismeleri buradan yazacagim :)
Teşekkür ederim ,siz de çok tatlı olacaksınız beraber :)

Gelişmeler çok güzel ..umarım burdan evlilik haberini de alırız .senin için herseyin en güzelini diliyorum .güzel dileklerin için de teşekkür ederim .bebisini merakla bekliyorum :)

konuyu görünce youtubeda iki kıta bir aile isimli kanal aklıma geldi. Kız türk eşi afrikalı yeni evlenmişler yaşantılarını anlatıyorlar gayet mutlular. Ama afrikaya gitme işini bilemedim gerçi 10 yıl çok uzun bir zaman
Tesekkür ederim yorumunuz icin,
Bahsettiginiz kanalı bilmiyordum. Inceliyorum

Merhaba arkadaslar,
Yine eşekten düşmüş gibi bir hal içindeyim :KK70: Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin, şimdiden herkese tesekkurler :KK200:

Iki insan düşünün ki ortak dil neredeyse yok. Kültür tamamen farklı, ten rengi bile farklı (Yanlış anlaşılmasın, ben onun zenci olmasına bile aşık oldum).

Neyse arkadaşlar bu hikayenin esas kızı benim :KK23:Yaklaşık 6 aydır günaşırı görüştüğüm arkadaşımla birbirimize aşık olduk ve duygularımızı açıkladık. Benim yarim yamalak İngilizcem, onun iyi İngilizcesi ve yarim yamalak Türkçesi ile nasıl başardık bilmiyorum. Ama nasıl olacak?

Biraz karışık olduğu için bastan alıyorum. Kendisi ülkesinde tıp fak mezunu. Ama gelişmemiş bi ülke olduğu için her doktor herşeyi yapıyor. Yani ameliyata da giriyor, sünnet de yapıyor gibi düşünün. Uzmanlık yok.

Erkek arkadaşım Türkiye'de uzmanlık hakkı kazandı. Hacettepe veya Cerrahpaşadan birine yerleştirilecek. Bölümü filan gecen hafta belli oldu. Yani bu durumda neredeyse 10 yıl filan burada kalacak. Zorunlu hizmeti filan var okul bitince.

Şimdi gelelim asıl soruna,
Olur da evlenirsek benimle ülkeme gelir misin diyor. Ülkesini çok seviyor ve oraya sağlıkla ilgili profesyonel hizmet götürmek istiyor. Ek olarak babası kendi ülkesinde diplomat. Annesi bi yardim derneginde baskan. Yani her türlü biz geri dönmek zorundayız.

Pozitif detaylar;
- Ne Arap ne de Türk kultürunde biri degil. Biraz Italyan kültürüne yakın (Ülkesi eski bir Italyan sömürusü).
- Kadınlara çok değer veren, emanet ve şükür sebebi olarak gören bi bakış açısı var. Özgürlüklere son derece saygılı.
- Çok eğlenceli ve iyi niyetli. Mantıklı, akıllı, merhametli, yardımsever.
- Her hareketi, yorumu, bakışı, konuşması aklınıza ne gelirse her gün daha çok hayran kalıyorum. İzlerken mutluluktan duygulandigim oluyor. Türkçem bile bozuldu, onun bozuk telafuzu o kadar tatlı ki bazen kendimi öyle konuşurken buluyorum.

Negatif detaylar;
- Ülkesi çok güzel ama yerleşme fikri imkansız benim için.
- Ülkenin ana dilini bilmiyorum, zaten Arap alfabesi kullanıyorlar. Öğrenmem de zor. Ve ailesi o dili kullanıyor. Erkek arkadaşım 3 dil biliyor onda sorun yok ama ben ailesiyle iletişim kuramayacağım. Kv mağdurları için iyi bile olabilir :olamaz:
- Erkek arkadaşımın ekonomik gelir seviyesi çok şükür iyi. Doktor da az olduğu için doktor maaşları çok çok yüksek, ama ülke çok fakir ve birsürü bulaşıcı hastalık var. Açlıktan ölen insanların olduğu ülkelerden yani. Nasıl dayanır psikoljim :KK43:
- Ailem, işim, kariyerim vs değinmiyorum bile siz anladiniz.

Acaba 10 yıl kaldıktan sonra düzenini bozmak istemeyip burada kalır mı, kalmaya ikna edebilir miyim? Ya edemezsem? Gun gectikce duygularim buyudugu icin gelecek kaygisina düştüm.

Bana dert olan kısmı da tam burası. Üzerimde öyle bir etkisi var ki ya hemen kesip atmalıyım hayatımdan, yada ...

10 yıl sonra kendimi Afrika'da bulmaktan korkuyorum.

Not: Çok aşığım, müslüman, evet zenci :KK48:
Dün ülkesine gitti, ben havaalanında salya sümük ağladım. 1 ay sonra gelecek ama göz yaşlarımdan araç kullanamadım o derece.
(İş yerindeyim, geç yazarsam affola)

Edit: Arkadaşlar 10 yıl konusunda haklısınız, hayat bu herşey olabilir. Ama o kadar masum ve dürüst ki en başta düşüncemi bilsin istiyorum. Şimdilik zaman istedim, birlikte ülkesine gideceğiz . Sonra kararımı söyleyeceğim kendisine. En baştan konuşmak mantıklı geliyor.
bence herşeye değer kolay bulunmuyor böyle aşklar.ben olsam gözüm kapalı giderim.10 yıl için de de kaç dil öğrenilir oo.arada da gidin yaşadığı ülkeye kendinizi hazırlayın derim ben.

Yahu mis gibi aşık olmuşsun, plan yapmayın plan. Ben 4 yıl önce aşık bir Türk ile evlendim misal. Kısmetse 6 yıl sonra on yılımız dolduğunda, uzaya falan gönüllü yolcu isterlerse komple her şeyi bırakıp gitmeyi düşünüyorum. Tek başıma!

O yüzden on yıl sonrasının planını yapmayın. Akışına bırakın.

Yahu mis gibi aşık olmuşsun, plan yapmayın plan. Ben 4 yıl önce aşık bir Türk ile evlendim misal. Kısmetse 6 yıl sonra on yılımız dolduğunda, uzaya falan gönüllü yolcu isterlerse komple her şeyi bırakıp gitmeyi düşünüyorum. Tek başıma!

O yüzden on yıl sonrasının planını yapmayın. Akışına bırakın.
Hahaha :KK70:
Çok tatlisiniz. Kacmak icin mi gitmeyi planliyorsunuz?

X