ya inan ona ters bakmıyorum ben. sadece kırmızı kuşak olayı saçma geldi bana. yoksa tercihlerine bir şey diyeceğim yokCanım ama sen de :) yahu iki erkek evleniyor zaten durum başlı başına abuk sen de kuşak abuk diyorsun :)
valla aklıma geldi. ilk gecede kan olayyı olmayacak neyseki. çok şanslı kerata:)bakireydin yok değildin sorunu yok. ohh.Onların yerine kendimizi koymamız mümkün olmasa da mutluluklar dileyelim ama hani Anadolu'da bakirelik sembolü kırmızı kuşak takılırken, bu arkadaş bakir miymiş de kırmızı kuşak takmış?
valla aklıma geldi. ilk gecede kan olayyı olmayacak neyseki. çok şanslı kerata:)bakireydin yok değildin sorunu yok. ohh.
bu arada hayvanlardada eşcinsellik var. kısaca Allah buna ters baksa hayvanlardada bunun olmasına izin vermezdi diyorum.
tabii sadece diyorum. kutsal kitaplarda yazan başka bu düşüncemden.
şimdi banada şu denir,ee biz insanız hayvan değiliz.
ama terse her canlı için ters olmalıydı.
neyse karışık bir durum. kafa yormaya değmez. ben neyseki heteroseksüelim. homoseksüellik her zaman zor .
ama içgüdü var işte.hayvalarda durum çok farklı canım onlarda şuur irade nefis yokki.
Kendiniz istediğinizi düşünebilir, istediğinizi söyleyebilirsiniz ama benim düşüncelerimle ilgili yorum yapamazsınız.Valla yorum yapmayayım dedim ama duramadım...
nasıl normal karşılanırki bu durum.
Rabbim açıkça bunun sapkınlık olduğunu kutsal kitabımızda belirtmiş.
bir erkeğin eşine yaklaşma kuralları bile belli bırakın erkeğin kendi cinsine ilgi duymasını peh...
Yaradanın emirlerinden dahamı üstün emir varki insanlar çok saygı duyuyorum mutluluklar ayy bilmem neee
diyor.hayretler içerisindeyim ya...Rabbim günah yazmasın yinede hidayet versin valla kötü oldum
izledimyaaa birde kırmızı kuşak takmış belineeee şimdi bu cesaretmi oluyor resmne alay etmiş bizim gelenek göreneklerimizle.nikah elbisesi giyeymiş ya o zaman cesaretli derdim madem kocanmı diyince çok onure olmuş.
Valla yorum yapmayayım dedim ama duramadım...
bir erkeğin eşine yaklaşma kuralları bile belli bırakın erkeğin kendi cinsine ilgi duymasını peh...
Yaradanın emirlerinden dahamı üstün emir varki insanlar çok saygı duyuyorum mutluluklar ayy bilmem neee
diyor.hayretler içerisindeyim ya...Rabbim günah yazmasın yinede hidayet versin valla kötü oldum
izledimyaaa birde kırmızı kuşak takmış belineeee şimdi bu cesaretmi oluyor resmne alay etmiş bizim gelenek göreneklerimizle.nikah elbisesi giyeymiş ya o zaman cesaretli derdim madem kocanmı diyince çok onure olmuş.
Kendiniz istediğinizi düşünebilir, istediğinizi söyleyebilirsiniz ama benim düşüncelerimle ilgili yorum yapamazsınız.
Saygı duyuyorum evet, mutluluklar da diliyorum. Size ne? Benim için lgbt bir bireyin herhangi birinden farkı yok. İnsanları cinsel tercihlerine göre değerlendirmiyorum. Bu nedenle birbirini seven iki insana da mutluluklar dileyebiliyorum. Siz dilemezsiniz, bana ne. Ben nasıl size "nasıl mutluluklar dilemezsin" diyemezsem siz de bana diyemezsiniz.
Kesinlikle katılıyorum sana canım.Kimsenin yaşantısı evet belki bizi ilgilendirmez.Düşüncelerine ve cinsel tercihlerine de kesinlikle saygı duyuyorum.Amaaa mevzu bunu açık ve çok normal bir olaymış gibi yaşanılması bana mide bulandırıcı geliyor.Ve kalkıp bizim gelenek ve göreneklerimize bizim dinimize ters ve yasaklanmış bir konunun bu kadar alaycı tavırlarla geyik muhabbetine çevrilebilmesine de açıkçası şaşırıyorum ve kızıyorum.Allah ıslah etsin..Valla yorum yapmayayım dedim ama duramadım...
Valla yorum yapmayayım dedim ama duramadım...
Chess,niye canım, iyiydi kötüydü bi yorumum yok, ama iyi cesaret değil mi, kendilerini açık etmeleri, memlekette eşcinsellerin öldürülüğü saldırılara maruz kaldığı düşünülürse...
Murathan Mungan dı sanırım bir kitapta tam hatırlamasımda, 'unutma en azılı eşcinsel düşmaları eşcinsellerden çıkar kim hayatı boyunca unutmak istediği şeyi karşısında görmek ister ki?' gibi birşey demişti
Din meselesine gelince kim kimin affedilip kimin cezalandırılacağını bilebilir ve kim Kur'an da yasaklanıyor tü kaka diye kendini böylesine üstün görebilir. Pozitif bilimlerle Kur'an aynı fikirde olmayabilir, burada seçim hakkı kimin neye inanacağı hakkı kişinin kendisindedir. Çok saygı duyuyorum mutluluklar ayy bilmem nee diyorum hala ve hala
ben rahatsız olmuyorum. mutlularmı . okey. beni ilgilendirmiyor ötesi.niye canım, iyiydi kötüydü bi yorumum yok, ama iyi cesaret değil mi, kendilerini açık etmeleri, memlekette eşcinsellerin öldürülüğü saldırılara maruz kaldığı düşünülürse...
Herkesin eşzamanlı mı tepki vermesi gerekiyordu? : ) Benim "de" yazdığım bir şeyle ilgili yazdınız ve ben de yanıt verdim, bunda ters bir şey göremiyorum.nie bu kadar tepki verdinizki bir tek sizmi mutluluk dilemişsiniz
ben saygı duymuyorum duymak zorunda değilim
uslubunuz hiç hoş değil sanane banane bilmem neeee
ben en azından kibarca saygı duymuyorum duyanada şaşaıyorum dedim.
bak hepimiz öyleyiz. heteroseksüel.Chess,
Allahın verdiği canı Allah alıer kimsenın cinsel tercihinden dolayı suçlayamayız.
yargılayamayız. ancak ben naçizane fikerimi söyledim bana çok tuhaf geliyor yaa
toplumun % 90 böyle olduğunu düşünelim nasıl çoğalacak insan nesli ?
ne bileyim çok geri kafalıyım sanırım.
yada heteroseksüelim bana garip geliyor