Pahali ya internetten baktim da maddi acidan zorlar beni yani meyveyi sebzeyi bile taneyle alirken su an ona butce ayirma imkanim yok.ama sen alirsan buraya ufak ufak ise yarar bilgiler yazarsan sevinirim alamayanlar da faydalanmis olurBu çocuk aç kitabını çok övüyorlar canım istersen al bi bak fikir olur ben almayı düşünüyorum
Alırsam tabiki paylaşırım canım.Pahali ya internetten baktim da maddi acidan zorlar beni yani meyveyi sebzeyi bile taneyle alirken su an ona butce ayirma imkanim yok.ama sen alirsan buraya ufak ufak ise yarar bilgiler yazarsan sevinirim alamayanlar da faydalanmis olur
Selam bizimkini dün doktora götürdük 3 gün tattırma başlayın dedi. Bugün yoğurt mayaladım tattırcam bakalım napıcakKızlarr nasılsınız topik çok sessiz kalmışbabyler nasıllar biz ek gıda gibi değil ama 3 gün kuralıyla tadımlara başladık , var mı bizim gibi ek gıdacılığa başlayan
Tattırdım 1 çay kaşığı yoğurt, ardından da 1 çay kaşığı su verdim. sonuç; baya sevdi, devamını beklediSelam bizimkini dün doktora götürdük 3 gün tattırma başlayın dedi. Bugün yoğurt mayaladım tattırcam bakalım napıcak
SüperTattırdım 1 çay kaşığı yoğurt, ardından da 1 çay kaşığı su verdim. sonuç; baya sevdi, devamını bekledialerji yapmazsa süper, yarın 2 kaşığa çıkıcaz. ☺
Merhaba canım,bizim de uyku düzenimiz yok denecek kadar az.kucaktan başka yerde uyumuyor gece 12ler 1lerde uyuyor,sabah kafasına göre bazen 7 bazen 10 da uyanıyor..gece 3 saatte bir uyanıyor emmek istiyor..Günaydın kızlar, dün de biz dr a gittik menenjit aşısı yapıldı bugün biraz huzursuz.. 15 gün sonra yani 5 buçuk aylık iken ek gıdaya başlıyoruz. Benim size sormak istediğim bir şey var, gece uykularını ne yapıyorsunuz? Ben bir türlü uyutamıyorum, ayakta zar zor sallayarak uyuyor ve gece de 2 saatte bir emmek istiyor ve sonrasında memede kalmak istiyor, yatırınca da kivrana kivrana bir hal oluyor yine uyanıyor. Dr 7. Ayda uyku eğitimi verelim dedi. Çok yorgunum kızlar...
Tipki biz memede uyiyacak koyunca kiyamer kopuyor ve gecen rekor kirdi her saat basinda emdi yenidoganlen bile boyle degildi bir de muhakka en az 1 saat aglayis bagiris uykuu öncesi o cok yordu cunku memede ve ayakta pis pis seklinde uyuyor ne zaman duzelir acaba 5 ay yeni oldukGünaydın kızlar, dün de biz dr a gittik menenjit aşısı yapıldı bugün biraz huzursuz.. 15 gün sonra yani 5 buçuk aylık iken ek gıdaya başlıyoruz. Benim size sormak istediğim bir şey var, gece uykularını ne yapıyorsunuz? Ben bir türlü uyutamıyorum, ayakta zar zor sallayarak uyuyor ve gece de 2 saatte bir emmek istiyor ve sonrasında memede kalmak istiyor, yatırınca da kivrana kivrana bir hal oluyor yine uyanıyor. Dr 7. Ayda uyku eğitimi verelim dedi. Çok yorgunum kızlar...
Tatli heyecanlarSelam bizimkini dün doktora götürdük 3 gün tattırma başlayın dedi. Bugün yoğurt mayaladım tattırcam bakalım napıcak
Merhaba canım biz de sebzelerle başladık sonra meyveler eklendi en son yoğurt .. 6.ay itibariyle sebzelere pirinç , meyvelere yulaf eklendiHerkese merhaba,
Umarım hem sizler hem bebekleriniz iyidirbiz baştan beri gaz ile uğraşıyoruz, hala devam ediyor maalesef. Yediklerime çok dikkat etmeme rağmen, gazı bitmiyor. Ama geçecek inş bugünler diye dua ediyorum.
Ek gıdaya inş ay sonu itibariyle biz de başlayacağız. Ben açıkçası ek gıda konusundan çok korkuyorum, ne vereceğim, naıl vereceğim vs bir sürü soru var kafamda. Tecrübelerinizi okumak isterim açıkçası.
Bir de ilk başta haşlama gibi yiyecekler verilecek diye, buharlı pişirici mi alsam dedim ama fiyatlar çok pahalı. Kullanan var mı? Yoksa gereksiz mi?
Öncelikle kuzunuza maşallah diyeyimB bernasakin canım biz 5.ya kontrolümüzde ek gıdaya başlatma ok i aldık doktorumuzdan.5 buçuk aylık olmak üzereyizbizim doktorumuz bize tablo verdi o tabloya göre gidioruz şuanda.İlk 3 gün 15.00 16.00 arası vermek uzere ev yogurduyla başladık.Benim bebeğim yoğurda bayıldı oioi nin silikon kaşığıyla yedirioruz biz.Bazen kendi de ağzına götürmek istio becerio da döke saça.3.gun yoğurdun yanına öğle 12.00 13.00 arası yedirmek üzere sebze çorbası eklendi.İcme suyuna patates,havuç,kabaklari küçük küçük doğrayarak attı annem.Kaynayinca çatalla ezdi yine silikon kaşığıyla yedirdik.Doktorumuz çatalla ezmemizi eğer o şekilde yemezse blendirdan geçirmenizi tavsiye etti.Benim bebeğim çatalla ezerek yedi blendira gerek kalmadi.Biz yemeğin yanına yoğurdu da ekledik gayet güzel yedi.Yogurt zamanı yine verdik yogurdunu.Buharli pişirici almadık almayı da düşünmüyorum canim.Suan gayet güzel gidioruz bu pişirme şekliyle.7.gun meyve suyu eklendi.Haftasonu da meyve suyu denicez inşallah.Doktorumuz kivi,çilek gibi alerjen riski taşıyan meyveler vermeyin o mevsimin,ayın meyvesini verin dedi.Armut ve muz denemeyi düşünüyoruz.
Sizin kuzunuza da maşallahMerhaba canım biz de sebzelerle başladık sonra meyveler eklendi en son yoğurt .. 6.ay itibariyle sebzelere pirinç , meyvelere yulaf eklendisebze denemelerini buhar aparatıyla yaptık.artık pirinç koyduğum için kaynatılmış içme suyuyla sebzeleri karıştırıp püre şeklinde yediriyorum. Cam rende üzerinde çatalla ezip üzerine hakiki zeytinyağı gezdirip veriyorum ben de çok korkuyordum ama ek gıda çok zevkli bir süreç iş
Selam canım.Herkese merhaba,
Umarım hem sizler hem bebekleriniz iyidirbiz baştan beri gaz ile uğraşıyoruz, hala devam ediyor maalesef. Yediklerime çok dikkat etmeme rağmen, gazı bitmiyor. Ama geçecek inş bugünler diye dua ediyorum.
Ek gıdaya inş ay sonu itibariyle biz de başlayacağız. Ben açıkçası ek gıda konusundan çok korkuyorum, ne vereceğim, naıl vereceğim vs bir sürü soru var kafamda. Tecrübelerinizi okumak isterim açıkçası.
Bir de ilk başta haşlama gibi yiyecekler verilecek diye, buharlı pişirici mi alsam dedim ama fiyatlar çok pahalı. Kullanan var mı? Yoksa gereksiz mi?
Çok çok teşekkür ederim cevabınız için. Dediğiniz aparatı görmüştüm, hemen alayım o zaman.Selam canım.
Bizim de bir hafta oldu doktorumuz sebze ile başlattı. Buharlı pişiriciye gerek yok. Haşlama aparatları var intte satılıyor ben onu kullanıyorum. Üç gün kuralıyla gidyorum öğlen 1-2 gibi veriyorum. Doktorumuz blendrr asla önermiyor çatalla eziyorum en son üstüne halis zyag döküyorum. Yarın ikindiye yoğurt baslayacagız bir hafta sonra da meyveler eklenecek. 2-3 hafta sonunda sevze corbası gibi yapabilirsin dedi pirnç bulgur vs eklenebilr. Çipneme yetisi gelişirse corbasına didilmiş et önerdi. Kıyma ekleyebilirsin tammaen cocuguna baglı ilerlicek süreç dedi. Bir de yemezse zorlama yok. Asıl beslenmesi hala anne sütü ya da formül mama. Bunlsr tadım süreçleri dedi. Meyve için de cam rende alabilirsin. Ben oioinin ürünlerini aldım memnunum. Suluk da philips avent aldım ama kızım alışmadı henüz. Suyu da herhangi bir cam şişe suyu olabilir kaynatılıp dinlendirlip verilcek dedi. Yoğurt da günlük cam şişe sütten olcak dedi. Her doktorun ek gıdaya bakışı farklı. Hem doktor hem kendin okuyarak araştırafak hem bebeğini gözlemleyerek en doğru yolu bulursun canım