Toz bezinin dayanılmaz cazibesine karşı koyamıyorum.

Ya bu modelden bende de var.
Doğduğundan beri kusmuklu zaten.
Ama şu gripler kabus.
On günüm iptal geceleri.
Kusuyor oksurdukce geniz akıntısı oldukça.
Bebekken ağlarken de kusuyordu.
Altı yaşında şimdi baya azaldı ama gene arada kusuyor ve küçük legenimizle geziyoruz evde bu donemde.
Arkadaşlarıma anlatamiyorum çünkü abarttigimi düşünüyorlar.
Buyukte yaşamadım böyle durum yani şikayetçi de olmak istemiyorum ama bu durum beni de çok yordu.
Geçecek her sene azalıyor bak diye avutuyorum öyle kendimi.

Ha bir de tüm halıları kaldırıp ince yikanabilenlerden aldım çok pahalı da değiller.
Kussa ya da birşey dökülse hemen yıkıyorum.
Çabucak da kuruyorlar.
Hâli yıkamaya vereceğim para yerine onları aldım kar bile oluyor uzun vadede.
Neyse bu tür halilarin havi da olmadığı için ev daha temiz kalıyor.
Toz da çok olmuyor.
Çok rahat ettim ben.
Tavsiye ederim.

Dogru diyorsun benim cevrede hep saldim cayira mevlam kayira

Temizlikle fırtınalı bir ilişkimiz var. severek yapmam, ama kaliteli, toz Bırakmayan toz bezleri bulduğumda filan çok sevinir, eve gidip kullanmak için heyecanlanırım filan :)

seninki gibi benim de sabahtan akşama temizlik yapmayı çok seven bir eltim var. 10 yıl aynı apartmanda yaşadık. Beni kendine benzetti bir müddet ama o severek yapıyor, ben sevmeyerek.

Ben de 33 yaşındayım ama bu sene de benim için temizlik olaylarına veda gibi oldu. Artık 30 lardayım, zamanımı bunlarla kaybetmeyeyim uyanışı yaşadım.

eskiden temizlik rutinim günlük olarak; akşamdan evi topla, çocuğu okula gönder, banyo, tuvalet, balkonu yıka, camların önünü sil, evi süpür, çamaşır as, yemek yap şeklindeydi. Oğlum 1.30 da gelene kadar bunları bitiriyordum ama yorgunluktan pertim çıkmış oluyorduÇamaşır bir sürü Çıkar, iki güne bir muhakkak yıkardım, evde de üç kişiyiz.

her gün yapınca, en küçük Tozlar, kıllar insanın gözüne batıyor. Her gün banyoyu silerken beze gelen toz zerrecikleriyle kendimi onaylardım: bak ne kadar toz olmuş bir günde, almasam ne kadar feci olur derdim.

neyse, geçen sene büyük bir rahatsızlık geçirdim. Elim kalkmıyor, yapamıyorum. Bir kaç ay eşim yemek yaptı işten gelince. dünyam döndü ama dünyaya ve ev işlerine de bakışım da değişti diyebilirim.

baktım ki tozdan ölünmüyor, çamaşırları her gün yıkamasan da, biriktirip yıkasan da oluyor ve benim bir sürü zamanım temizlikle geçiyor.
Onun için yorulacağıma, kendim için yorulayım dedim ve yeni bir temizlik düzeni oluşturdum kendime.

şimdi haftada iki temizlik yapıyorum. Genelde Pazartesi, perşembe şeklinde. biri derin temizlik: süpürüp siliyorum, toz alıyorum, banyo tuvalet, balkon, camlar. İkinci seferinde banyo, tuvalet, camlar ve süpürme. Bu
en fazla 2 saatimi alıyor.

Her gün temizlediğinde, evin tozlanmasına hiç izin vermemiş oluyorsun ama iki gün yaptığında en azından temizlediğine değiyor. ve gayet yetiyor.

Toz alma ve silme haftada 1 gün. Çamaşırları biriktiriyorum, haftada 1 gün 4 makine yıkıyorum. Diğer gün topluyor, ütü yapıyorum. Eşim ben ve oğlum da her gün kıyafet değişiriz. Eskiden ben de olmaz derdim ama oluyor. Bence bir dene, çamaşırlar kirli sepetinden taşsın biraz. Yine makinede tek sefer yıkanacak kadar oluyor ancak.

Temizlik yaparken de, otomatik bir şekilde yaptığım için bir yandan kulaklık takıyorum, tarihin arka odası açıyorum, onu dinlerken keyifle yapıyorum. günlük olarak en fazla mutfağı süpürürüm, o da gerekliyse, 5 dakika.

yemek iki güne bir yapıyorum. Şu sıralar buzluk stoğum bittiği için kalan zamanımı onu doldurmakla geçiriyorum. Acil misafir için sarma, börek, kadayıf dolması, poğaça, tavuk suyu vs.

bulaşık makinesi için en çok bardakların doldurduğunu fark ettim, her içilen makineye gidiyor ve makine doluyor. Onun için de 4 tane aynı renkte bardak aldım. günlük olarak onları kullanıp elimde yıkıyorum. Hep onları kullanınca, makine 2-3 günde bir çalışıyor.

ütüyü çok abartmışsın. İç çamaşırı, çarşafa hiç gerek yok. Bir tek nevresim, yastık kılıfı ütülü olur benim de. Oğlumun kıyafetleri hep eşofman ve sweatshirt. Okul kıyafeti hariç ütülemiyorum. Gömlek pantolon, ütüsüz olmayacak birkaç havlu ve dış kıyafetler ütüleniyor. Onu da bir film açıp 2,5 saatte filan yapıyorum.

Bugünlerde derin temizliğe girdim. Haftaya bitireceğim. Ondan sonra spora başlayacağım günlük olarak.

şu anlattığım programda ev işleri 2-3 günümü alıyor. Geriye kalan günler benim. Ev de hep temiz, gelen giden de öyle söyler. Hastalıkta sıhhat buldum diyeyim :) tavsiye ederim. her gün yapmadığında bir müddet sonra rahatsız etmeyecek. Kirli olmasına alışmıyorsun, aslında kirlenmediğini görüyorsun.

Her gün ev süpürüyorum siliyorum. Her gün wc Temizliyorum 2 günde 1 toz alıyorum.. Çamaşır makinasını 2 günde bir çalıştırıyorum haftada 1 mutfak dolaplarını silerim. Evde 2 kişiyiz çocuk yok :) olsa herhalde 3 saat arayla fln ev süpürürdüm...

öldük mü dedim ki ben? Ama çocuklarla hergün kırıntı, dağınıklık v.s. Oluyo. Hele bir de emekleyen veya her yere dokunup her şeyi ağzına götüren bebeğiniz varsa hergün süpürüp sirkeli suyla siliyorsunuz evi. Çok şükür benimkiler de temizlikten ölmedi aksine toz akarına alerjisi olduğu için büyük oğlum bu şekilde rahatsızlanmıyor.

Nasıl yani ıslak çamaşır katlanınca düzeliyor mu iyi de neden ve nasıl :)
Evet dene ve gor kuzucum.
Nemli olan camasirlari makinadan cikardiginda hemen cirp ve kaba duzen katla. Elinlede hemen bi duze cekersen guzel bi deste islak camasir oluyor. Sonra baska bi ise koyul bi 15-20 dk feln sonra camasir teline kurumaya as bu deste halindeki camasirlari.
Sanki utulemis gibi oluyor kurudugunda yada en fazla katlanan yerlerin cizgileri kaliyor 1 yada 2 cizgi. Kiris kiris camasir olmuyor yani saatlerce utu gerektirecek kadar.

Beni anlatmissiniz sanki . Uzgunum bunun caresi yok .her gun bunlari yapan ben bir de pazar gunleri genel temizlik yaparim adetimdir .kelin merhemi olsa basina surer uzgunum en zor zanaat anladim ki ev hanimligi imis yeni isimden ayrildim evdeyim bir aydir asla hic bir sey yetismiyor oysa ki ben bunlarin hepsini calisirken yapiyordum yetisiyordu ... Noldu da boyle oldu anlayabilmis degilim . . .

Temizlik ve ona ayrilan zamandan azade olarak farkli bir konuya deginmek istiyorum,
gunumuzde zaman asiri bereketsiz , misal sabah telefonu elime almamaya ve dersimi calisip , kitabimi okumaya and icmistim ki, bir arkadasimin beni zerujfest sayfasina etiketledigi haberi dustu telefonuma, akabinde telefonu elime aldim ve hic de anlayamadan oradan oraya bakarken, bir saatimin gectigini gordum. ki bu telefonu elime almayacagim dedigim bir gundu sozde..
yani bizler , gunumuzun en az 1-2 saatini milletin hayatini dikizlemek, bizi hic mi hic alakadar etmeyen seylere bakinarak gecirirken, elbette ki gun bize 24 saat degil ve dolayisiyla zaman da hic bir seye yetmiyor..

5.30da uyansam hayata küserim. Kendime acırım canım kendim ne az uyudun diye. Akşam kaçta uyuyorsunuz merak ettim. 9da heralde :)

10:30 gibi yatiyorum:)
Cocuklar 9 a dogru yatmis oluyor, ben onlar uyuduktan sonra ya bulasiklari topluyorrum ya biseyler okuyorum.
7 saat uyku az gelmiyor ☺
Bazen 9 da uyudugumda oluyor o zaman 4:30 ayaktayim.
Mesela bugun 4:45 de ayaktaydim, mucize doktoru izledim,dusa girdim ciktim, simdi de tlfla takiliyorum

Yazık yaa umca benzeri damlalar denediniz mi hiç

Yazık yaa umca benzeri damlalar denediniz mi hiç
Onu doktorumuz önermiyor.
İçerisinde bildiğiniz alkol var.
Çocuğu uyuşturuyor.
İçeriğine bakarsanız araç kullanırken almayın bile yazar.
Denedim birçok şey.
Genelde sıcak buhar çadırı yapiyorum.
Çocuğu orda tutmak zor tabi.
Baya dikkat etmek lazım.
Buharla akıntı yumusayip baya rahatlıyor.
Burnunu acik tutuyorum.
Yastığını dik tutmaya çalışıyorum banyo iyi geliyor öyle işte.

Geniz akıntısı bizde bile çok zor oluyor benim de hep bulantım olur özellikle kışın . Aynen alkol var kızımın doktoru sadece hasta olacağına dair ilk belirtileri gördüğümde kullanmam için öneriyor, aksi halde hastalık ilerleyince antibiyotik kullanmak gerekebiliyor diye kar zarar hesabı. Bir yakınım sırf çocuğu sakinleşsin uyusun diye veriyor sürekli

Kimse tavsiye etmiş mi okumadım ama hobileri çocuk okuldayken yapın evi toplamayı çocuk edeyken yapın, hatta evi topladıktan sonra hobiyi de beraber yapın yine.
Kreş hayatımdan beri ev hep bensiz toplandı, eve yardımcı gelirdi. Okul bitti evlendim. Yıllar geçti hala tam olarak çözemedim ev işlerini. Kimse nasıl temizlik yaptığını da paylalmak istemiyo pis damgası yememek için sanırım. Tabu sanki.

Sarımsaklı süzme zeytinyağı yapıp ayak tabanlarına sürün çorap giydirip uyutun iyi geliyor öksüreğe direk balgam atıyor sabaha

Ütü olayını eziyete cevirmişsin onun dısında normal geldi bana bende hergün süpürge acarım. Hergün lavabo klozet temizliği yaparım. İki günde bir yemek yaparım..
Ayrıca cocugunuz için gecmiş olsun öksürük geniz akıntısı bogaz agrısı bunların bir numaralı şifası organik baldır çocugun yaşı uygunsa mutlaka deneyin hatta zerdeçal zencefil karısımlı yaparsanız daha etkili olur
Benim cocugum yok ama yegenlerimden biliyorum onlara cok iyi geliyor

Vallahi zengin değilim. Sadece çamaşırlıkta giysi görmekten cinnet geçiren bir kadınım.
Eşime "yeter evden ne çamaşır kalkıyor ne de toz. Kalk kurutma makinesi alıyoruz" dedim. İyi ki almışım.
Bir de katlayıp kaldıran makine bulursam süper olacak..

Robot dediğin süpüren i robot ise valla onun için kocamı yoklasam da yüz bulamıyorum. Zira bunun için kredi falan çekmemiz lazım

Arkadaşım xiaomi marka robot aldı ama o bile aşar şu anda beni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…