- 2 Kasım 2013
- 7.796
- 37.039
- 748
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
-
Evin battığı an oğlanla oynadıktan sonra yemek yedikten sonra hemen girgirlamiyor musun çok Güzel temizleyen girgirlar var ...Supurmene gerek yok hergun.Ben öyle yapıyorum ama taytsiz:)Gırgır deyince burdaki girgirli konu geldi aklıma hahaha:)
Anlatis seklini yerim kiz seninn :)
Annemde senin gibi az terelelli, illa her gun supurecek evi. Bide ev iki katli ve bi merdivende hali, keske bari o merdiveni musamba yapsaydik kil tuy birikmezdi bari orda supurulmeye gerek kalmazdi.
Her neyse.
Bi taktik geldi aklima belki azicik nefes alirsin.
Nevresim atlet vs utulemektem bahsettin. Bi kuzenim var, hasta bi cocugu oldugundan dolayi temizlikte sipsak olmakta cigir acmis.
Kadin camasir makinasindan cikan camasirlari tenken hala, camasir makinasinin onune dizlerini kirar ve katlar hepsini. Katlamaktan kastim cirpar cirpar, sonra tisortu mesela 2 ye katlar( bese katlama yoksa cok fazla cizgiler olusur).
2ye katlar ve boylece o tenken cirpilan katlanan tisort az duzene geldiginden utuyu cok az gerektirir. Yada hic. Mesela o kuzenim esinin gomleklerini hic utulemez. Ciddende kirisik durmaz hani.
2 ye katladiktan sonra az bekler netligi azalsin diye, sipsak diger islerini halleder ve bu giysileri sonrasinda asmaya baslar tele.
Lütfen pis zenginler olarak konumdan gider misiniz ahsjjs. Herkesin kurutma makinesi var robotu var. Bu nedir arkadaş. Robot önerileri havada uçuşuyor kimse de gırgır önermiyor. Millet aç aaaç ahsjsjjs.
Uykusuzluktan cıvıttım mazur görün.
Bana da ütü saçma geldi hayatım. Donu pijamayı evde giyiyosun ne ütüsü ayben üşerinim valla. O vakitte kitap okur ya da bakımını yapabilirsin. Üniversite dersine çalışma işini de gece herkes yattıktan sonra her gece 1 saat çalışsan yeter bence. Ev süpürme olayı hadi neyse ben de süpürüyorum doğum iznindeyim şuan ev daha bi ferah oluyo hergün süpürünce ama çalışırken haftada 2 kere süpürüyodum mikroptan ölmüyorduk bu arada çalışırken kendime daha fazla vakit ayırdığımı farkettim şuan
işe girseniz tekrar
gerçekten çalışan insanların sonradan ev hanımı olması olmuyor bence ya
çalıştığınızda en azından emeğinizin bir karşılığını alıyorsunuz ama evde öyle olmuyor malesef
saatlerce uğraş didin temizle 5 dakikada herşey eski haline dönüyor
emeğin bir karşığını görmeyince de insan üzülüyor haliye
en azından her şeyi ütülemeseniz mi acaba, hem o elektirk parasına da yazık
İşe dönseniz?
Çalışan bir kadınım, çocuğum da yok. Açıkçası ev işi dediğin, düzenli yaptığın takdirde 1 saatini geçmeyen bir mevzu. Yemek deseniz 1 saati de o geçmez. Yani toplamda 2 saatinizi ev düzeni için harcasanız geriye tüm gün kalıyor. Ben ki üşengecin son noktalarından biri olarak, her işimi halledebiliyorsam siz nasıl yetiştiremiyorsunuz anlam veremedim...
ya vallahi idrak senden çok hoşlanıyorum beni çok gülümsetiyosunDertlerin bile gülümseten cinsten allah beterinden saklasın inşallah Öncelikle evet bence çocuklu bi evin her gün süpürülmesi şart ama yani o süpürme 120 m2 lik bir ev için maksimum 5-10 dk aşmamalı, haftada 1 de dipli köşeli süpürebilirsin bence, tuvalet lavabo zaten 10 dakika sürmez o da okey ama ütüüüüü ayol çarşafları,donları ne ütülüyorsun delirdin mi bırak Allahaşkına vazgeç bu sevdadan yaa.. Çarşafları yıkayınca iyce gere gere güzelce çekiştirip serersen zaten dümdüz oluyo, donlar desen zaten bir hastalık falan olmayınca ütülenecek bişey değil bence.. Yemek için de önerim belki zaten yapıyosundur ama, buzluğa bişeyler at, mesela soğanları doğrayıp porsiyonlayıp buzdolabı poşetleriyle at, bikaç kilo köfte yapıp porsiyonlayıp at, mercimeği çokça haşlayıp at, eti kıymayı kavur at, geriye sadece taze sebzelerini doğrayıp tencereye atmak kalsın, zamandan kazanırsın.. Pratik temizlik ürünlerinden al, mesela ıslak mendil gibi olan temizleme mendilleri var rossman da, bi de bunun yer için olanı var alete takıyosun silip atıyosun.. vallahi ancak bunları önerebiliyorum aklıma gelen , ama biraz da rahat olmaya bak yani çok da herşey mum gibi olmayıversin, kendine ayıracağın günlük 1-2 saat eminim seni evin temizliğinden daha ferah ve huzurlu hissettirecektir
ay ben öğrenci evindeyim okuldan gelir gelmez odamı ve ortak alanı süpürüp silip toz alıp hemen yemek yapmaya koyuluyorum. 18 yaşıma kadar annemin evinde zorla yaptığım her şey açığa çıktı deli gibi ev temizliyorum. konuyu takipteyim ders çalışmaya zamanım kalmıyor
her gün ev süpürmem. hem bana yazık hem elektriğe. haftada bir ev süpürüyoruz biz. ki anormal bi yatak odam var, feci derecede tozlanıyor. canım isterse hafta içi bir kere daha süpürüyorum. bazen mutfağı da fazladan süpürebiliyorum. ama genel tüm evi temizleme olayı hafta bir.
tuvaleti filan da günlük yıkamam. zaten ben ve eşim çalışıyoruz yani her gün yıkamayı gerektirecek bir durum yok. kirli görürsem yıkarım. onun dışında o da haftada bir.
ütü yapmıyorum. ütülük pek kıyafetim yok. giyeceğim zaman ütülerim. eşim ütülerini kendi yapar. uyuz vs bulaşmadı ise don ütülemenin bi manasını göremiyorum.
yatak toplama olayı 2 dklık iş zaten.
oğlan kendi yatağını toplayabilir.
yani siz resmen temizlik için yaşıyorsunuz bence.
Hiç halı vs çırpmadım da seni 20. kattan çırpasım geldi
Hayatımda hiç hergün süpürülen evde yaşamadım
40 yaşındayım ölmedim
Oğlum bebekken de bu olmadı hiç hergün ev süpürülmedi
Evde oğlum 10 yaş kedi var tabii eşimin kılları benim saçlarım da hala haftada ikiye süpürmeyi çıkaramadık
Her gün tuvalet de yıkamam umumi tuvalet mi bu
Sabah birer kez girdik 3 eve geldik birer daha 6 yatarken de 9 arada birisi daha girse 10
Sifonu düzgün çekersen kirlenmez ki
Ütü vs boş işler giyince kırışıyor zaten bir iki aydır elime ütü almadım yıkılmadık ayaktayız hala
Tek tavsiyem acil iş bul, kendine dışarı hayatı kur
Bu arada oğlun da kahvaltısını okulda etmeli bir aç kalır iki aç kalır öğrenir
Bunlar hep evde vakit geçirmekten. Yazın iki hafta evde dinleneyim, bir yere gitmeyeceğim diye izin aldım. İkinci haftanın sonuna doğru evdeki halıların birbirleriyle uyumsuzluğu mu dersin, koltuğun az biraz yamuk olması mı, aynadaki küçük bir leke mi? Her şey gözüme batmaya başladı. Durmadan saçma sapan ev işi yapan bir kadına döndüm. İşe başladım geçti hepsi
Sana tavsiyem kendin adına ne yapmak istiyorsan oğlunu kreşe götürdükten sonra eve dönme. Bir cafe mi bulursun kendine, bir Avm’nin yemek katı mı veya kütüphane.... oraya git. Orda kendine vakit ayır. Oğlunu alıp eve dönersin. Böylece yavaş yavaş vaktini saçmaca eve harcamak alışkanlığından vazgeçersin. Yemek yapmak ve zorunlu temizlik işlerini de ya akşam oğlun uyuduktan sonra ya da sabah o uyanmadan yaparsan evinde işlerin aksayacağını sanmıyorum. O zaman her gün süpürge yapmak veya ütü yapmak zorunda hissetmezsin kendini. Ev darlamış seni, temiZliğe sarmışsın. Evde kaldığın vakti bayağı bir azalt derim.
Senin konularini okurken yahu bu idrak nasil yasiyor diyorum. Her konunda ayri bi irdeleme. Bukadar ayrinti seni boguyor. Biraz sadelessen mi
Ahahahah basliga Bak yerim seni ya.
Cocuksuz bekar ustelik ailesinden arkadaslarindan her seyden uzakta yasayan 31lik bir kadin olarak uzaktan akil verecegim: bence bu cocugun okula baslamasinin gorece yeni olmasiyla ilgili ya. Ciddiyim Yani cocuksuz olmaya alisamamak ve Az zamanim var her seyi yapayim hissi.
Oncelikle genciz bir here yetismek icin cok da kostirmaya gerek yok bence.
Benim onerim sey aslinda cok komik ama haftalik plan yapmak. Her gun yarim saat ortalik toplansin haftada 3 gun yemek olsun mesela. Pazartesi ve carsamba supurge sali utu olsun Yani maksimum bir saate sigsin ev isleri.
Sonra da pazartesi uzaktan egitim sali anime carsamba orgu...
Bir gun mutlaka hicbir is yapmadan bos bos tv keyfi filan olsun herkes dinlenmeyi hak eder.
Planla bunu bir hafta dene, sonrasinda planinda degisiklikler yaparsin ama bir hafta bir dene bence.
Cok yorulmamak lazim hayatta.
Bu arada evli bekar inan ayni durumlar bu yasla mi ilgili bilmiyorum. Gecen Tam iki yasinda ustelik masallah diyim cok uyumlu bir bebisi olan bir dostum "dansa gitmek istiyorum spor yapmak istiyorum isim tam olarak Beni tatmin etmiyor cocuga organik seyler yedirmek istiyorum evde deterjan yapmak istiyorum ama ne zaman ha ne zaman hayati kaciriyorum!!!" Diye isyan etti.
Ben bekarim ama Ben de surekli biseyler kaciriyorum gibi hissediyorum ozellikle uzun calisma saatleri vb dolayisiyla.
Takma kafana ama seker oturacak zamanla.
Hergün ev süpürmek yerine robot süpürge al . Ev süpüreceğin vakti sevdiğin şeylere ayır. Kurutma makinen yoksa makine al zaten birçok şey ütülü gibi çıkıyor. Zamanın sana kalır
Bak bu yorumda bile derinlesiyorsun. Dusunmemek degil bu elbette dusun ama herseyi bukadar icsellestirmek seni cok yoruyor farkinda misin? İcsellestirdikce sikayetlerin artiyor. Daha basit daha sade yasayabilmek mumkun. Hayat sadece anlardan ibaret.Hangi kısmı sadeleştireyim. Beynimin bir kısmını aldırıp düşünmemeyi ben de istiyorum ama o da mümkün olmuyor işte. Fallik döneme dönmek istiyorum bazen. Mis gibiydi o zaman kafam :)
Her gün ev süpürmüyorum küçük bir şarjlı el süpürgem var, dökülen kırıntı falan olursa onunla alıyorum, haftada iki kez süpürgeyi açıyorum.
Bir ara aynı senin gibiydim, şimdi banyoları bir gün temizliyorum bir gün temizlemiyorum. Derin temizliği haftada bir yapıyorum. Sabahları 6 da kalkıyorum, çayımı koyup yatak odamı salonu toplayıp evi havalandırıp 7:15 gibi kahvaltı yapıyorum, kendime ödev verip her gün bir yeri toplayıp temizliyorum mesela bugün havlu dolabımı düzelteceğim gibi. Sürekli iş yapmamaya özen gösteriyorum yoksa işin ucu dibi yok bir bakıyorum Ayşe teyzeye bağlamışım, o yüzden kendimi ikaz ediyorum sürekli bugün yaptın tamam, başka bir yer yapmayacaksın diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?