- 1 Ekim 2013
- 8.222
- 16.881
- 448
- 34
E siz evlenmeden önce hizmetçilik mi yapıyordunuz? Diyemedin mi bende baba evinde prenses gibiydim çocuğu çeyiz sandığımda mı getirdim diye.Herkese merhaba. Bu yazımı okuyup tavsiye verecek olanlara şimdiden teşekkür ederim.
6 senelik evliyim 4 yaşında bir kızım var. Eşimin ailesiyle aynı binada yaşıyorum. Bir hayli kültür farklılığı var ve ayak uydurmak konusunda çabalıyorum. Yaşadığım evde kendimi özgür hissedemiyorum çünkü gelen kargolardan, gelen misafirlerden, çıktığım ve eve girdiğim saatlerden her şeyden haberleri var çünkü sürekli izliyorlar. Eşim bu konularda çok pasif kalıyor ben de saygısızlık olmaması adına idare ediyorum. Kızımın bakımıyla %95 ben ilgileniyorum. Ev işlerinin tamamı bende. 2. Üniversitemi okuyorum ve gün içinde de okula gidiyorum ve tüm işlerden kalan boş vakitlerimde ders çalışıyorum. Genelde gece.
Kendimi çok yorgun hissediyorum. Eşim işe gidiyor diye hiçbir şeyle ilgilenmiyor. Ben çalışıyorum kazanıyorum benden beklentin olmasın diyor. Eve geldiğinde yatıyor telefonu eline alıp saatlerce oynuyor ve uyuyor. Her eşyasını bir yerden topluyorum bu arada çay/kahvesini yapıp çocuğu uyutup geri kalan işleri hallediyorum ve kendimi unuttum. Hastalanıp yatak döşek yattığımda bile hizmet etmemi bekliyor çünkü hiçbir şey yapmak istemiyor. Şimdi diceksiniz ki söyle yapsın. 6 yılım ona bunları anlatmaya çalışmakla geçti. Benim annem bana iş yaptırmadı, 1 gün bile şikayet etmedi ve ben ona minnet borçluyum. Sen yapıyosun ama sürekli söyleniyorsun diyerek annesini yüceltiyor ve ondan güç buluyor. Yani yoruldum. Hevesim kalmadı. Anlatamadım, değiştiremedim. Olmadı yani. Taşa anlatsam belki anlardı da o şahıs anlamadı ne yazık ki. Şimdi de kara kara düşünüyorum, ben şu işin içinden çıkabilcek miyim yoksa kaderim buymuş deyip hizmetçilik oynamaya devam mı edicem?
Çocukla ilgilenmeyi işten Sayan adama bile bile çocuk yapıyorsunuz.