Toz bezinin dayanılmaz cazibesine karşı koyamıyorum.

Ben geçen yıl nispeten daha çok evdeydim, her şey gözüme batıyordu kafayı yiyordum. Şimdi 3 gün ofis günüm geri kalan günler de tezim ve hocaların kakaladığı angaryalarla geçiyor. Evi daha bi saldıö mecburen.
Evde olduğum günler şöyle yapıyorum. Sabah 8'de kalkıyorum çamaşırları atıp, mutfakta kalan eden varsa onları halledip evi süpürüp silip çorbayı yapıyorum. Bir de banyo ve çamaşırların asılması. Saat 12 falan oluyor. 17ye kadar ders çalışıyorum kitap okuyorum. Sonra ana yemek hazırlanması. Akşam yemeğinden sonra ütüler ve nişanlımla çay sohbet. Ama bizde çocuk yok tabi. Ofis günlerim ise tam bir survivor. Sabah 6 30 da evden çıkıp 20'de eve gelmece falan...

Tatlım erken kalkmak süper bir şey ben de bu sene deneyimliyorum. Ama senden yaşça büyüğüm. ATTRAENTE de kırkını geçmişti galiba. Sanırım yaş aldıkça keyfine varılıyor. Evde çocuk varsa da iyi bir şey. O uyanmadan sen evde vakit geçirebiliyor, kendinle başbaşa kalabiliyorsun.
Ha bir de ben gereksiz iş yapmama konusunda kendimi sürekli ikaz ediyorum evdeysem eğer. Yapılacaklar listem olduğu gibi yapılmayacaklar listem de var. Sen de yaz bir yapılmayacaklar listesi

Çalışmaktan kalan bir alışkanlık erken kalkmak bir de sabah namazı var tabii. Erken kalkınca gün daha verimli oluyor, hem işimi yapıyorum hem de kendime vakit ayırmaya zaman kalıyor

Ben çocukluğumdan beri erkenciyim, hayatımda iki elimin parmaklarını geçmez öğlene kadar uyuduğum, vücudum otomatik gibi 6,5-7 saat uyuyunca açılıyor gözlerim. Sabahın huzuru bambaşka, kar bile yağsa pencerelerimi açarım, güneşin doğuşunu görmek en büyük keyfim

neden o kadar fazla ütü yapıyorsunuz ki? ben sadece gömleklerimi ütülüyorum. zaten çoğu zaman spor giyiniyorum. etek, tişört, kot pantolon, elbise… bunların hiçbiri kırışmıyor ki. silkeleyip asıyorum, sonra da direkt giyiyorum. hatta şu an üzerimdeki tişörte bakıyorum da dümdüz duruyor yahu, bunu ütülesem de hiçbir farkı olmayacak ki.

nevresimde falan da gerek yok.
pijama ütülemek zaten ayrı bir delilik. hayır gerçekten hiçbiri kırışmıyor, benim pijamalarım da bildiğin jilet gibi. ki kırışsa bile evin içinde kırışık olayım, ne olacak?

iç çamaşırı da hiç ütülemedim, şeytan kulağına kurşun hiç mikrop falan da kapmadım.

bence gömlekler ve pantolonlar hariç ütü yapmayı bırakın artık.

ben bekarım, evdeki saç yığınlarını gözmezden gelip haftada bir süpürüyorum. ama evli de olsam maks haftada 2-3e çıkarırdım.

ütüyü bırakıp süpürmeyi gün aşırıya çekseniz bile size çok daha fazla zaman kalır zaten.

Niye böylesin?
Cevabı bu kitapta bulabilirsin İdrakcim.
''Boşluk Hissi''
Boş oturunca suçluluk duyma hissi zaman zaman bende de oluyor.
Mükemmeliyetçi kişilikle de ilgisi var bu ruh halimizin.

Eklentiler

• IMG_2125.jpg
    124,9 KB · Görüntüleme: 41
Kız o cadaloz gorumcenle kaynanan senın evıne ıııyyyk pıs gozuyle bakmıyolarmıydıo kadını suan paralamak ıstedım. Kadın kendıne aıt 24saatı yetıstıremıyor da senın ananın evını mı temızlesın deli bozuk

Asla ütü yapmıyorum
Gömlek ütülerim en fazla. Bu vakitten kazandırıyor.
Yemek yapma konusunda nefretine eşlik ediyorum.
Ütü yapmasan olay çözülecek bence
Sorun ütü, valla bak

Bu halilar kaymiyor mu acaba daha hafif oldugu icinhep merak etmisimdir de almayi istedigimden

evi hergun supuruyorum evet ama benim kizim 2 yasinda ve her yer elinde yiyerek doktukleri ve kuslara yem atiyorum diyerek sactigi oyun hamuruyla doluyor oyuzden yoksa hayatta her gun ev supurmem 2 gune bir ancak
sizin cocugunuz buyukmus bukadar kirlenmiyordur sanirim
dona kiloda kadar utulemeye ne gerek ar bilmiyorum bence cok gereksiz aksamdan kendinizi telkin edin yarin dokunmuyorum hic bir seye diyin yada yemeklerinizi 2 gunluk yapin kizim okula baslayinca ilk hafta bir dip kose icime sine sine temizlik yapip sonrasinda 3 4 gun sadece yatmayi dusunuyorum

Eskiden uykusuz kalmak beni yormuyordu ama yaşlandım sanırım, yeterli uyumayınca başım ağırıyor turuncu ahsjsjjs. Zaten gece kırk kere uyanıyorum bari 7 saat uyuyayım.

Yok ya ben kabul ettim kendimi böyleyim demek ki yapacak bir şey yok. Bak bugün o kadar mücadele ettim yine akşam vakti ütü yaptım ahshjs.

Ahahs oğlum dört yaşında. Dört yıldır çorap hariç giydiği her şeyi ütülüyorum. Ancak bu hijyen takıntısı yüzünden değil. Dolapta dümdüz durmalarını istediğim için. Mağaza reyonu gibi dolap içleri. Seviyorum o görüntüyü kahretsin ajsjsj.

Bulaşığı gün boyu biriktirmek mi düşününce bile tüylerim diken diken oldu. Hadi ütüyü bir nebze ertelerim ama bulaşık biriktirmem mümkün değil. Tansiyonum düşer ahsjsjs.

İki çocuğum var çalışıyorum bende her gün evi temizler süpürüm ama ütü ye gelince yalnızca mecburlari ütülerim mesela. Haftanın 4 günü spor yapıyorum. Benim eşim çok yardımcı her işi paylaşım içinde yaparız.
Eşinden yardım iste akşamlari kendine ayır mesela.

Yarın temizlik günüm tamam mı kutsal pazartesi ajsjsj. Allahım bu hayat bana temizlik günüm tanımını da kullandırdı ya, daha da ölmem.

Ya bak şöyle bir durum var. Her cümlene katılıyor ve böyle düşünüyorum aslında. Bendeki sorun, temizliğe harcanan zamanı lüzumsuz görüp üzülürken öte yandan temizlik ve düzeni seviyor olmam. Hani yapmak istiyorum ama yapmanın o kadar da gerekli olmaıdğını düşünüyorum. Bu iki durumdan biri düzelmeli. Yapmaya devam edeceksem vicdan azabı çekip kendime acımamalıyım. Yapmayacaksam da kendini iğrenç pislik gibi hissetmemeliyim.

Her konuda olduğu gibi bu konuda da hayati bir meseleye çevirdim konuyu. Bravo bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…