Toz bezinin dayanılmaz cazibesine karşı koyamıyorum.

Oğlum 9-9 buçuk gibi uyuyor. Ancak kış mevsimi ile birlikte sürekli burnu tıkandığı be öksürürken kustuğu için akşam saatleri ve hatta sabaha kadar onunla ilgiliyim. Ya kusuyor ya öksürüyor ya uyanıp su istiyor ya tepiniyor. Kabus gibi geliyor kış dönemi. Üç gündür uyumuyorum neredeyse ve bu gece de uyku yok. Az evvel yine kustu çünkü. Geniz akıntısından midesi bulanıyor.

Oğlum uyuduktan sonra kahve ya da çay yapıp eşimle sohbet edip ya örgü örüyor ya ders çalışıyorum. Ancak yeterli ölçüde değil. Doyumsuz da olabilirim bir miktar.

Haftada bir çamaşır mı.
Haftada bir çamaşır mı. Dağ gibi olur yahu. Her gün yarım sepet doluyor çamaşır. Ben bir kez giydiğimi dolaba koyamıyorum. Pijama hariç mutlaka sepete atarım. E benim sıpa da günde üç kıyafet r değişiyor. Boya oluyor yemek oluyor vs. Eşim de sağolsun çıkarır epey çamaşır. Bir gün boş geçse öteki gün sepet dolar yıkarım. Çamaşır epey vaktimi alıyor ütü ile birlikte.

Süpürme aslında çok vaktimi almıyor onu yaparım. Ama ütü işi çoğunluğun ortak fikri ile abartı imiş onu anladım :)

5.30da uyansam hayata küserim. Kendime acırım canım kendim ne az uyudun diye. Akşam kaçta uyuyorsunuz merak ettim. 9da heralde :)

5.30da uyansam hayata küserim. Kendime acırım canım kendim ne az uyudun diye. Akşam kaçta uyuyorsunuz merak ettim. 9da heralde :)

Konu sahibi arkadaşım sizi tenzih ederim öncelikle ama ,bizim kadınlarımız bu temizlik olayını çok farklı anlıyor.

Her gün ev süpürüp silmek asla temizlik değil, temiz olmakta değil.
Evlerini hor kullanlar ( pis demiyim şimdi) daha çok yapıyor bunu her Allahın günü siliyor, süpürüyor,tuvalet ovalıyor falan.

Temizlik düzenden gelir, bir evi düzenli tutarsan ( içinde yaşayan tüm insanlar) o ev her gün temizliğe ihtiyaç duymaz.
Şimdi gördüğüm örnekleri verip ,insanların midesini bulandırmaya gerek yok.

Sizde biraz takıntı gördüm ben( lütfen beni yanlış anlamayın) ütü takıntısı mesela, sonu hiç iyi değil inanın,devamı çok kötü şekillerde geliyor, önlem alınmazsa ya hayatı mahvediyor ya da hayata maloluyor.

Temizlik takıntılarınız da size tavsiyem terapi almanız ( tabii mümkünse) , yemek konusunda ise haftalık liste ve ona göre alışveriş.

Siz çok değerlisiniz unutmayın ,ve sık sık tekrar edin içinizden ve kendinize kıymet verin, diğer işler bir şekil ilerliyor ve halloluyor emin olun.
Öncelik siz ve sizin istekleriniz, önce kendinizi mutlu edin gerisi gelir inşallah.

Aslında sıkıntın temiz ve titiz bir hatun olmakta idrak :) ben her gün japonca çalışıyorum, haftada iki çizim ve bir günde gitar çalışıyorum. Bolca japon dizisi izleyip, sürekli evdeki 20 aylık kızımla ilgilenip oynuyorum. Ama nasıl? Mutfak günde bir kez toplanır temizlenir. İsterse bomba patlasın umrumda değil. Dyson süpürge aldım, ortalarda duruyor, sadece döküntüyü süpürüyorum 3-4 dakika sürüyor,tüm ev haftada bir süpürülür. Evet tuvaleti her gün temizliyorum ama sadece tuvalet ve lavabo 5 dakika sürüyor. Ben ve eşim aynı kıyafeti kokmadıkça ve birşey dökülmedikçe giyeriz, 3 gün falan. Kızın kıyafeti günde bir değişir ıslanmadıysa. Bu yüzden az çamaşır =az ütü. Ve ütü bir gün yapılır, Don mon yastık nevresim falan ASLA ütülemem :) Yani anladığın pis, tembel ve umursamazım. Dolayısıyla zamanım bana kalıyor. Umursamazlık candır <3

Travma yaşamadım da kendime acıdığım doğrudur. Üzülüyorum canım bedenime ve hatta sinirleniyorum iş yaptığımda. Yine de yapıyorum. Eşimin teorisine göre içimde var olan çılgın ev hanımı kimliğini kabullenmek istemediğim için dert ediyormuşum.

çok tatlısın idrak
senin yazıları okuyunca enerji doluyor içim
ama her gün ev süpürme biraz sal arada da kirlense ne olacak

Teşekkür ederim efem :) ev süpürmek dert değil yahu yerım saatlik iş. Ütü, çamaşır beni bitiriyor. Canım ben, bu hallere düşecek kadın mıydım ahsjsjs.

Evin her yerini kullanıyoruz biz. Oğlan pek özgür takılıyor. Haliyle her yer dağılıp kirlenir.

Hayır yani yapıyorum da yaptığımın arkasında durayım bari. O da yok. Tamam ben takıntılı ve temizlik yapan bir insanım deyip devam da etmiyorum. Rahatsız oluyorum böyle devam etmek istemiyorum ama ev de temiz olsun istiyorum :)

Aslında bu ara hiçbir şeyi düşünmüyorum. Yani belki de dediğin gibi düşünmemek için kendimi temizliğe adamışımdır :)

Çocuk mu doğursam acaba ben. İyice delirmek için :)

Giysiyi yıkadık kuruttuk diyelim. Elimize alıyoruz ve soruyoruz ona “seni dışarıda giyecek miyim?”. Eğer “hayır bacım ben pijamayım” derse katlayıp kaldırıyoruz. Nevresimleri, çarşafları, perdeleri, ev giysilerini ve hatta dışarıda giydiğimiz ama kırışmayan giysileri ütülemiyoruz. Onlara ütüden bahsetmiyoruz bile.

Her gün ev süpürmek büyük zaman kaybı. Robot süpürge alın sizin yerinize o süpürsün etrafı. İsterseniz günde iki kere tüm evi süpürtün. Robot değil mi sonuçta süpürmeye programlanmış

Pasaklı diye linç edilmem umarım ama bence banyo-tuvalet haftada bir kere temizlense yeter. Hatta çamaşır yıkama dışında her gün yaptığınız her şey haftada bir kere yapılmalı. Sabah kalkın toplayın etrafı sonra bulaşıklar çamaşırlar makineye, robot süpürgeye çalış köpek diye emir verin işte bitti gitti. Gayet temiz bir ev mis gibi.

Götümden element uydurmak gibi olmasın ama kendini çılgınca temizliğe adayan hanımların zihninde başka sorunlar oluyor bastırmak için temizliğe abanıyorlar bence. Uydurdum gitti artık taşı attım kuyuya şimdi akıllılar düşünsün

Hakikaten şimdi düşündüm de alarmı yarım saat önceye kurar, kalkıp makyaj yapardım ile gitmeden önce. Şimdi her daim yapabilecekmen fırsat oluşturup yapmıyorum. Akşam yemekten sonra saç bakımı, cilt bakımı yapardım. Şimdi saçımı tarayıp yüzümü yıkayınca bakımlı hissediyorum :)

Kesinlikle çalışınca kendine zaman ayırmak daha çok mümkün oluyor.

Fakirim ben. Robotun beni satın alması daha mümkün ahsjsjjs.

Ne guzel ev isini yemegini ogleye kadar bitiriyormussun ben daha kahvalti hazirlamadim ev aldi basini gitti senin gibi olmak isterdim seni okudukca ezildim buzuldum kendimden nefret ettim nasil boyle olabiliyorsun gel sen bana alistir

Ahshjs etrafında minimum iki adet ruh hastalığı seviyesinde titiz insan olunca zamanla evriliyorsun. Çevremizdeki üç beş kişinin toplamıyız. Apartmanda edebiyat kulübü vardı da ben toz bezi ile mi gittim he. Bırakın ağlayacağım ben.

O çamaşır orada üç gün kalırsa üçüncü günün sonunda ben ruhumu teslim ederim. Üçüncü günü bekleyemem bile. Mümkün değil :)

Evet eşim çok destek olur sağolsun. Sifon falan çekiyor tuvaletten çıkınca. Ne bileyim mesela pijamalarını kendisi çıkarıyor. Özbakım becerileri gelişti çok şükür. Şimdi kalorifer peteğinin üzerine bardak bırakmama konusunda eğitiyorum kendisini. Yavaş yavaş İlerliyoruz.

Lütfen pis zenginler olarak konumdan gider misiniz ahsjjs. Herkesin kurutma makinesi var robotu var. Bu nedir arkadaş. Robot önerileri havada uçuşuyor kimse de gırgır önermiyor. Millet aç aaaç ahsjsjjs.

Uykusuzluktan cıvıttım mazur görün.

Sen kitap yaz bacım valla gayet akıcıydı bir solukta okudum. Bende aynı durumdayım feci düzen takıntım var ama saglııgımı bozmaya basladı bu durum. Artık frenlemeye calısıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…