- 12 Haziran 2019
- 18.849
- 115.060
- 598
- 37
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
-
Akşam oğlunuz saat kaç gibi uyuyor? Mesela akşam o uyuduktan sonra ama siz uyumadan önce gürültüsüz yapılabilecek işleri akşamdan yapsanız? Mesela benim de 1 yaşında oglum var ve full time okuyorum, hızlandırılmış kurs olduğu için cidden çok şeye vaktim kalmıyor. Hergün süpürge çekmiyorum ama tabi çocuk ekmek kırıntısı falan döktüyse çekiyorum o gün. Ama gece, dersten yorulunca 2- 3 günde bir banyo temizlerim, çamaşırları atarım. Genelde sabah 9 gibi oglumu bakıcıya götürüp, 10-15 dakikalık ders aralarinda mutfağı toplarim falan. Haftada bir ev silerim. Utu eskiden senin gibi yapardim ama artik yapmiyorum. Yemek te çok zamanımı almayacak şeyler yapmaya calisirim. Sen mesela gündüz yemeğini ve süpürge cekip(ıhtiyaç varsa) sonra kendine zaman ayirsan. Gece uyumadan bi ortalığı toplayıp öyle uyusan sana zaman kazandirabilir.
Haftada bir çamaşır mı. Dağ gibi olur yahu. Her gün yarım sepet doluyor çamaşır. Ben bir kez giydiğimi dolaba koyamıyorum. Pijama hariç mutlaka sepete atarım. E benim sıpa da günde üç kıyafet r değişiyor. Boya oluyor yemek oluyor vs. Eşim de sağolsun çıkarır epey çamaşır. Bir gün boş geçse öteki gün sepet dolar yıkarım. Çamaşır epey vaktimi alıyor ütü ile birlikte.idrak etap etap gideceğiz hazır mısın
ilk önce süpürge çok gözüme battı azar azar onu azalt mesela bir gün evi süpür diğer günü boş geç
ben bir süpürge yapışımda vileda yapıyorum öteki süpürüşümde yapmıyorum, zamandan tasarruf
donlarına kadar ütüleme anacım, gerek yok valla bak bi kaç kere ütüsüz don giydin mi alışırsın
yemek konusu; ben sulu yemeği her zaman iki günlük yaparım, bir gün yanına pirinç pilavı yapıyorsam öteki gün makarna yada bulgur pilavı vb yapıyorum, yine bir gün salata varsa öteki gün yoğurt, cacık veya turşu çıkarıyorum, noluyor hooop menü bambaşka gibi
wc banyo hafta bir tamam detaylı yap ama mesela, her sabah evden çıkmadan her yerini ilaçlar öyle evden çıkarım eve dönüşte çek sifonu, lavaboya da aç suyu ohh mis
sonra haftanın belirli günü çamaşır günün olsun yada yine evden çıkmadan doldur geldiğinde bitmiş olur zamandan tasarruf veya (ben böyle yapıyorum) akşam yemeğinden sonra makineyi açıyorum yatmadan asıyorum sabaha kurumuş oluyor yine zamanı değerlendirmiş oluyorum.
Bidefa gec kalkiyorsun ☺ Ben 5:30 da ayaktayim,8 de cocuklari okula birakiyorum, uyandigimda oturup bi film aciyorum keyfime bakiyorum.
Cocuklar okula gidince geldigim gibi yemegi koyup 2 saate kendimi disari atiyorum.
Hergun evi supurmem bu arada.
Bu sende takintiysa evde gezinen robot supurgelerden al derim, tertemiz yapiyorlar evi
Bidefa gec kalkiyorsun ☺ Ben 5:30 da ayaktayim,8 de cocuklari okula birakiyorum, uyandigimda oturup bi film aciyorum keyfime bakiyorum.
Cocuklar okula gidince geldigim gibi yemegi koyup 2 saate kendimi disari atiyorum.
Hergun evi supurmem bu arada.
Bu sende takintiysa evde gezinen robot supurgelerden al derim, tertemiz yapiyorlar evi
Aslında sıkıntın temiz ve titiz bir hatun olmakta idrak :) ben her gün japonca çalışıyorum, haftada iki çizim ve bir günde gitar çalışıyorum. Bolca japon dizisi izleyip, sürekli evdeki 20 aylık kızımla ilgilenip oynuyorum. Ama nasıl? Mutfak günde bir kez toplanır temizlenir. İsterse bomba patlasın umrumda değil. Dyson süpürge aldım, ortalarda duruyor, sadece döküntüyü süpürüyorum 3-4 dakika sürüyor,tüm ev haftada bir süpürülür. Evet tuvaleti her gün temizliyorum ama sadece tuvalet ve lavabo 5 dakika sürüyor. Ben ve eşim aynı kıyafeti kokmadıkça ve birşey dökülmedikçe giyeriz, 3 gün falan. Kızın kıyafeti günde bir değişir ıslanmadıysa. Bu yüzden az çamaşır =az ütü. Ve ütü bir gün yapılır, Don mon yastık nevresim falan ASLA ütülemem :) Yani anladığın pis, tembel ve umursamazım. Dolayısıyla zamanım bana kalıyor. Umursamazlık candır <3Oğlum 9-9 buçuk gibi uyuyor. Ancak kış mevsimi ile birlikte sürekli burnu tıkandığı be öksürürken kustuğu için akşam saatleri ve hatta sabaha kadar onunla ilgiliyim. Ya kusuyor ya öksürüyor ya uyanıp su istiyor ya tepiniyor. Kabus gibi geliyor kış dönemi. Üç gündür uyumuyorum neredeyse ve bu gece de uyku yok. Az evvel yine kustu çünkü. Geniz akıntısından midesi bulanıyor.
Oğlum uyuduktan sonra kahve ya da çay yapıp eşimle sohbet edip ya örgü örüyor ya ders çalışıyorum. Ancak yeterli ölçüde değil. Doyumsuz da olabilirim bir miktar.
Haftada bir çamaşır mı.
Haftada bir çamaşır mı. Dağ gibi olur yahu. Her gün yarım sepet doluyor çamaşır. Ben bir kez giydiğimi dolaba koyamıyorum. Pijama hariç mutlaka sepete atarım. E benim sıpa da günde üç kıyafet r değişiyor. Boya oluyor yemek oluyor vs. Eşim de sağolsun çıkarır epey çamaşır. Bir gün boş geçse öteki gün sepet dolar yıkarım. Çamaşır epey vaktimi alıyor ütü ile birlikte.
Süpürme aslında çok vaktimi almıyor onu yaparım. Ama ütü işi çoğunluğun ortak fikri ile abartı imiş onu anladım :)
bence kendine fazla acımışsın ve bu yüzden travma yaşamışsın.Ben çalışıyorum ama bende hergün aynı şeyleri yapıyorum,üstüne üstlük birde dışarda çalışıyorum ama şu an çocuğum yok.Senin yerine koyup kendimi düşündüm şöyle bir düzen yapabilirsin kendine belki.
"Oğlumu almadan önce 2 saatim kalıyor. O iki saatte kitap mı okuyayım, örgü mü öreyim, karakalem mi çalışayım, ikinci üniversite okuyorum uzaktan, onun dersini mi çalışayım, oğlana bir kek mi çırpayım, cilt bakımı mı yapayım şaşırıyorum" bir gün kitap,bir gün örgü,bir gün ders,bir gün kek,bir gün ciltbakımı.Al sana bak hergün değerlenmiş oldu.
Ben çalışıyorum dedim ya şöyle gelişiyor olaylar; akşam6buçuk gibi eve geliyorum.Pazartesinden başlayalım.Hafta sonu detaylı temizlik yapıldıuğndan çok işim olmuyor.yarım saat oturup dinleniyorum.Sonra yemek hazırlıyorum.Pazar günü astığım çamaşırları katlayıp kaldırıyorum.Yemek yiyoruz,bulaşıkları makineye koyuyorum.Oturup film izliyoruz.Bir sonraki günlerde şöyle devam ediyor.süpürge açıyorum,makineye çamaşır atıyorum,önceden yaptığım yemeklerle masa hazırlıyorum.yemekten sonra çamaşırları asıyorum.bulaşık makinesini çalıştırıyorum.sonraki gün çamaşırları katla,bulaşıkları boşalt yemek yap.. böyle böyle gidiyor yani.Ama siizin kadar mutsuz olmuyorum
çok tatlısın idrak
senin yazıları okuyunca enerji doluyor içim
ama her gün ev süpürme biraz sal arada da kirlense ne olacak
sevgili idrak,
sana bu yorumu için rahat etsin diye bemmmbeyaz bir yerlere yazıyorum..
bu aralar bende de bir temizlik aşkı başladı hayırlısı.
bizde sadece mutfak ve yatak odası kullanıldığı için sürekli temizlemem gerekmiyor ama siz kullanıyorsunuz sanırım.
ütülerini başkasına yaptır, ben konyadayım 1 saat 30 tl benim ütüm bitiyor.
en azından kendini zorla ve 2 güne 1 süpür evi, mutfağı anlarım süpür ama kocanın kılcıklarını görme. oğlan sadece kendi odasında oynasın ve bir gıgır al yatmadan önce gırgırlasın :)
bir gün kek yap 2-3 gün gider o. bir gün kendine bakım yap. böyle böyle ayarla işte :)
Idrakyollariiltihabi
İdrakcım;
Yine neye dellendin de eve barka saldırdın?
Ne var kafanda ?
Aşamadığın,üstesinden gelemediğin.
Dalga geçmiyorum.
Ben ne zaman kafamda bişeyleri çözemesem,içinden çıkamasam eve saldırırım
Canımı çıkarana kadar!
Tıpkı bi zamanlarki Hico'yu gördüm bu anlattıklarında.
Bence senin olayın tam da bu !
Sıkışmışsın ve bu şekilde rahatlamaya çalışıyorsun.
Anlatmak,konuşmak istersen seve seve dinlerim seni.
Çamaşır ve ütüyü oğlunuz uyuduktan sonra yapsanız?
Ev hanımlığı zor ya, hiçbir şey yetişmiyor , Her şey yetişme Insan bu defa kendine yetişemiyor.
Çalışınca en çok kendine zaman ayırıyor Insan. Dinlenebiliyor, misafir geleceği zaman bık bık yapabiliyor, makyaj yapıp alışveriş yapabiliyor .
Molalarda Iki Insan görüp rahatlayabiliyor.
Çocukla ve işlerle akşama kadar haşır neşir olmadığı için daha sağlıklı bir ruh hali oluyor.
Sizin yapmanız gereken haftada bir derinlemesine süpürüp diğer günler hızlıca üstten üste süpürmek.
Her gün toz almayın . Hızlıca süpürüp , mutfak banyoyu halledip kendinize zaman ayırın.
şu süpürge yapan robotlardan alın süpürge yapacağınız vakit size kalsın her gün ev süpürmek ağır külfet ama çocuk olunca mecbur süpürülüyor. bizde şuan çocuk yok cumartesi genel temizlik yapıyoruz pazar çamaşır ütü hafta içi sadece lavaboları temizlemece bulaşıkları toplamaca onun dışında ekstra süpürge vs. uğraşmıyoruz ama şimdi kurutma makinesi alacağım mesela zamandan kazanmak için bir de şu robot süpürgelerden
Ne guzel ev isini yemegini ogleye kadar bitiriyormussun ben daha kahvalti hazirlamadim ev aldi basini gitti senin gibi olmak isterdimseni okudukca ezildim buzuldum kendimden nefret ettim nasil boyle olabiliyorsun gel sen bana alistir
Ben dert boyutunda olduğuna şimdi daha çok ikna oldum
İdrak hanım tüm işleri bitirmeden kendi konusuna bile gelmeyecek sanırım:)
Sizin konuyu okuyunca kendimi çok pasaklı hissettim.
Evi haftada 1 süpürüyorum tozu da hafta da 1 alırım. Bende çocuk yok iki kişiyiz sabah okula gidip akşam dönüyoruz idare ediyor bence ihtiyaç duymuyorum siz de çok dağılıyorsa iki üç güne bir süpürün her gün çok fazla bence.
O size kalan 2 saatte yapacaklarınızı da önem sırasına göre yapın. Hangisini yapmak sizi daha iyi hissettirecek ya da hangisinin aciliyeti var ? AÖF sınav yakınsa ona ağırlık verin, bakımı ihmal ettiğinizi düşünüyorsanız bakımınızı yapın gibi.
Yemek için buzluğa bir şeyler atıyor musunuz zamandan kazanmak için? Ütü de çok zaman kaybettirir nevresim vb hiç ütülemem tek ütülediğimiz şey etek gömlek pantolon bunlar dışında hiçbir şeyi ütülemiyoruz, alışveriş yaparken de fazla ütü gerektirmeyecek şeyler seçiyoruz özellikle böyle bir vakit yok bizde de maalesef.
Mesela makineden çamaşır çıkar asarım boş olan odada kurur üç gün geçer toplamamış olabilirim sıkışığımdır kalır batmaz bana öncelik sıram farklı, o çamaşırların bir aciliyeti yoktur bırakırım. Evliliğimin ilk senesi sizin gibiydim heder ediyordum vaktimi böyle işlerle 5. yıla doğru akıllandım galiba:)))
Bir de eşiniz destek oluyor mu o da çok önemli, koca bir eve tek başına yetmek zaten imkansız oluyor:)
Ütü yapamıyorum.
Haftada 1 süpürüyorum.
Çalışıyorum kendimi ev işi için sadece haftasonu paralıyorum.
Kurutmadan çıkan şekliyle katlayıp dolaba. Ütülenmelik parçalar "ütülenecekler" diye ayırdığım bölüme.
Eğer hala ütülemediysem giyeceğimiz zaman alıp ütülerim.
Evde olsaydım gün içinde bir kaç parça aradan çıkarmak isterdim. O parçalar da sadece kıyafet falan olurdu. Don, atlet, nevresim, çarşaf ütülemem. Hiç işim olmaz. Çook kırışık çıkmaları lazım bunu yapmam için.
Evde olsaydım her gün süpürüp wc temizlemezdim. O günleri kendime ayırırdım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?