Hanımefendi belli ki sizde okuduklarınızı anlayamıyorsunuz benim evladımın kitapları için ben özel kitaplık yaptırdım sığdıramadı hiçbir şeye merak etmeyin . Evladımın kitap okuması ile benim okuyup yetiştirmem ile babaannesinin annem demesinin önüne nasıl geçeceğiz nunu hiç anlayamadım kusura bakmayın. Doğurup kayınvalideme vermedim evladıma bakabildiğim kadar sürede baktım ve şimdi de çalışan bir kadın olduğum için evladıma kayınvalidem bakıyor küçümsediğim kitaplar değil bu kadar kitap okuyupta daha iki satır yazılanı anlayamayan insanlar…Olayı çirkinleştirmeyin. Çocuğa anne baba bakar ilgilenir. İçi boş süsü cümleler sıralayınca haklı olmuyorsunuz. Bakabileceğin ilgilenebileceğin kadar çocuk doğurursun bitti. Evet kitap okuyarak çocuk büyütülür, bir sürü uzman eğitimli, bu işe yıllarını vermiş insanların bilgisine tecrübesine güvenmek yerine torununa annem annem diyen birinin eline veriyorsunuz çocuğu. Benim kızım 2 yaşındayken kitaplarının yüksekliği boyunu geçiyordu. Eğitime kitaba karşı olup karşınızdakini cahillikle itham ediyorsunuz. Siz kendi evlatlarınıza üzülün çünkü siz yetiştirmiyorsunuz, doğurup başkasına veriyorsunuz al bak diye. Çocuk kime anne diyeceğini şaşırıyor, beni hangisi doğurdu diyordur. Okulda annesinin adı sorulunca sizin değil babaannesinin adını söyler, siz oturun buna üzülün. Benim arkadaşım annesine abla, anneannesine de anne diyordu. Biz çok sonra öğrendik, niye diye sorunca beni o büyütmedi ki niye anne diyeyim dedi.
Hamile kalmak doğurmak hiç mesele deği bütün memeliler yapıyor. Önemli olan hayatta tutmak, sağlıklı beslemek, fiziksel ruhsal gelişimini takip etmek. Doğuruyorsunuz kayınvalidenize veriyorsunuz sonra da yenisini yapıyorsunuz. Kim bakacak çocuğunuza? Asıl sizin çocuklarınız diğerlerini etkiliyor, zorbalıyor. Babanne her istediğini yaptığı ve anne baba ilgilenmediği için mutsuz huzursuz oluyorlar diğer çocuklara sataşıyorlar. O küçümsediğiniz gelişim kitaplarını alın okuyun, belki ikinci çocuğu kurtarırsınız.