• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebekten sonra değişen aile ilişkisi

Eşiniz çok da sorumluluk sahibi gibi görünmüyor. Sadece maddi anlamda ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa bu sorumluluk değil. Eşimin homeoffice çalışması için neler vermezdim, bu haliyle bile o kadar destek ki akşam olsun da gelsin diye dakika saydığımı bilirim.

Hem hiçbir şeye el sürmesin sanki bebek onun değilmiş gibi, hem cinsel hayatı onun istediği gibi olsun ohh ne âlâ memleket. Kalkıp bi kahvaltı bile hazırlasa size ne kadar iyi gelir. Valla bi delirseniz gözünü korkutsanız da kendine mi gelse.
ilk zamanlar kahvaltı hazırlıyordu sonra bıraktı suç aslında tamamiyle ben de

güldürdün, kendime vakit ayırabildiğim zaman yok bile, akşamları oturuyoruz ya uyumak istesem birlikte vakit geçiremiyoruz naraları atılıyor, ben istemiyor değilim her gün yorgunum resmen, gündüz bir saat bile uyuyamıyorum, gece de az uyuyorum bölünerek uyuyorum resmen, benim bebeğim öyle çat diye uyumaz pek, konuşacağım bu durumu, ona göre birlikte olmak ne kadar sürer falan, zaten haftada bir yapıyormuşuz elinden gelse her gün yapmalıymışız, belli bir yaştan sonra yapamazmış genelde savunması bu, ee benim fiziksel ruh halim ne olacak. anlatamıyorum bazen eşime bu sebeple konuşmak bile içimden gelmiyor trip ataraa atsın diyorum resmen, zaten tripleriyle çok yoruyor beni, adamın trip atacak zamanı var benime o bile yok, ayrıca sıfırdan bir insana bakmak kolay değil ki.
Biraz bencil olmayı öğrenmelisin, acıma tüm işleri yaptır o zaman bakalım hali kalacak mı, ben eşime her işi yaptırıyorum adam yatağın yolunu zor buluyor 🤣

değil mi kendisi bakmadığından anlayamıyor, eşim evden çalışıyor tamamiyle yurtdışı merkezli öyle olunca rahat, boş zamanı oluyor ful telde falan geziyor, uyanınca ben hazırlıyorum kahvaltı falan, zaten uyumamışım hadi uyusam bile bölük pörçük yani artık o kadar alıştım ki 3 saat uyusam oh uyudum diyorum yani, kendisi gündüz rahat gece rahat, bebek böyle artık susmayacak gibi evreye gelecek ki gelip bakıyor
Bak eline iş ver sonra da deki hayatım bu iş bitsin akşama sana sürprizim var falan de kandır, akşama kadar da pestili çıkana dek çalıştır , arada ağzına biraz bal çal ki işleri bırakmasın 🤣🤣

Biz eşimle ilk üç ay dönüşümlü baktık her gün gece arada 2/3 kez kalkardı oğlum
Sırayla yapıyorduk .
şimdi 4 aylık gece uykusu düzene girdi.
Bi sefer falan kalkıyor
Onda da eşim bakıyor yardım edip ben uykulu oluyorum . Dinleniyorum.
arkadaşlar haklı destek lazım
Gerekiyor çünkü.
👍🏻

değil mi kendisi bakmadığından anlayamıyor, eşim evden çalışıyor tamamiyle yurtdışı merkezli öyle olunca rahat, boş zamanı oluyor ful telde falan geziyor, uyanınca ben hazırlıyorum kahvaltı falan, zaten uyumamışım hadi uyusam bile bölük pörçük yani artık o kadar alıştım ki 3 saat uyusam oh uyudum diyorum yani, kendisi gündüz rahat gece rahat, bebek böyle artık susmayacak gibi evreye gelecek ki gelip bakıyor
Ya şunu okuyana kadar çok sakindim ama cidden eşinizi ne kendi gözünüzde aklayın ne de bizim gözümüzde aklamaya çalışın. Zaten evden masa başı çalışıyormuş adam. Konuşmakla falan olacak iş değil bu gece de o bakıversin bebeğe. Biberon veriyorsanız sağın sütünüzü babası besleyip uyutsun çocuğu bu gece siz de güzelce dinlenin.

selam kızlar, 2.5 aylık oğlum var, desteksiz kendim bakıyorum, ailem uzakta, eşimin anneside pek yanaşmıyor ben de ısrar etmiyorum, gel gelelim asıl konuya, eşimle severek evlendik ama her şey evlilikte inanılmaz farklılaşıyor, eşim gerçekten aşırı sorumluluk sahibi biridir, benimle olsun oğluyla olsun ihtiyaçlarıyla güzelce ilgilenir ama bu ara benim rahatıma düşkün biri olduğum için bebekten sonra her şey tepe taklak oldu özellikle benim için, uyku düzenim kalmadı, evin işlerine yetişmeye çalışıyorum, kalırsa zaman yürüyüş falan yapıyorum o da ev içinde, tarafsız olarak tüm günüm böyle geçiyor, zaten bebek şu ayları cidden yoruzı hal böyke olunca uyutmaya çalıştığımda en az üç saati buluyor bu beni inanılmaz yoruyor, asıl sorun şu; eşim sürekli birliktelik istiyor, artık çocukta olduğuna göre yapalım istiyor ama ben her gün o kadar yoruluyorum ki ona enerjim yetmiyor ve üşeniyorum, net. her hafta kendi gelip yanaşıyormuş ben gitmiyormuşum kendine oysaki bende ki durum her gün, bugün de istemez inş. modundayım, istemediğimi anlayınca da hem üzülüyor hem trip atıyor tüm gün böyle gidip gönlünü alasım bile gelmiyor çünkü ona bile üşeniyorum o derece sorun bende mi bilemedim. benim sizce bu durumda eşimle orta yolu bulmak için ne yapmamı önerirsiniz?
Siz annesiyseniz oda babası, sizin dinlenmeniz için yardımcı olmak zorunda. Bakın zorunda diyorum, yani keyfine göre değil. Hem bu yardımcı olmak değil bebeğiyle ilgilenmek babalık görevidir.

Benim doğumun üzerinden 3 ay geçti hala yapamıyorum hele vajinal doğumdan mıdır nedir vajinismus oldum galiba yapamıyorum hshshshs eşinle güzelce konuş ona hak verdiğini bu istediğinin normal olduğunu ama kendinin buna hazır olmadığını anlat. Erkek beyni en başta ılımlı bir şekilde onun haklı olduğunu söylersen kendilerini, konuşulan şeyi onaylamak zorunda hissediyorlar galiba hshshshah

2.5 yaş diye okudum başta. Siz daha lohusasınız. 9 ay belki 1 seneye kadar isteksizlik de normal. Kaldı ki bebek daha çok küçük, uykusuzluk, yorgunluk... Bir de ev işleri ve yemek. Ben eşinize çok sinirlendim. Onun isteklerini karşılayabilmeniz için onun da sizin isteklerinizi karşılaması gerektiğini oturup sakince anlatın ona. Yorulduğunuz için isteksiz olduğunuzu. Ve ona muhakkak sorumluluk verin. Evden çalışıyor bir zahmet eve de el atsın. Bebek sorumluluğu da ayrı bu arada. Babalar bebeğin sorumluluğunu erken yaşta almazsa bağ kuramıyorlar. Sizin dinlenmeniz, biraz deşarj olmanız için bu önemli. Başta yarım saat verip çıkıp yürüyün ya da bir odada tek başınıza vakit geçirin. Zamanla bu süreyi arttırın.

Benim de eşim evden çalışıyor ve anne modelim sizinki gibi. Ben de benzer hatalar yaptım ama zamanla düzelttiğime inanıyorum. Sizin için de bu geçerli, geç değil emin olun. Konuşmaz ve düzeltmezseniz pasif agresif bir tutum gösterir ve saçma yerlerde inanılmaz bir şekilde patlarsınız. Öfke nöbeti vs. Bunu kendinize de bebeğinize de yapmayın.

Back