Toz bezinin dayanılmaz cazibesine karşı koyamıyorum.

Bunların hepsi o temizlik hastası kaynanan ve eltinin marifeti. Tebrikler sonunda kendilerine benzetmisler seni de

Shahsj bak o doğru işte. Ruhumu kararttılar. Ama şükür onlar kadar değilim ya. Onların akşam dokuza kadar her anı temizlikle geçiyor ve aşırı zevk alıyorlar.

Obsesif bir yapım var zaten. Zaman zamsn farklı alanlarda ortaya çıkıyor. İlk gençlik dönemlerimde vücut temizliği ile kafayı bozmuştum. Vücudumda tek bir tüy tanesi bile kalmasın istiyordum. Sürekli elimde cımbız dolaşırdım shsjjs. Lazere gittim kısmen yendim. Mesela üç kez liflenirdim her banyoda. Derimi kazırdım. Zamanla sayıyı ikiye düşürdüm, tüyleri görmezden gelmeye çalıştım bir şekilde yendim.

Hala vücut temizliği konusunda hassasım ama takıntılı değilim. Şimdi de ev temizliğine sardım.

Titiz değilim. Hani sürekli duvar tezgah ovalayan, evin her yerini dezenfekte eden bir tip değilim. Kapıları silmem mesela. Toz birikince aklıma gelir. Ya da yükseklere tırmanıp el değmemiş yerlere kafayı takmam. Bendeki daha çok düzenle bağlantılı takıntılar. Ütü de bu düzen takıntısının bir parçası. Dolapta düzgün muntazam dursun istiyorum kıyafetlerin. Ya da üstümüzde.

İşte ben yıllardır bir giydiğimi bir daha asla giymediğim için çamaşır çok oluyor. Üzerimden çıkardığım anda kıyafet sepete gidiyor.

Ahsjsjs ama ya pijamalar "ütüle beni bebeğim, yatır ütü masasına tırmala kaşı beni" diye cevap verirse he?

Valla genel olarak ruh sağlığım çok normal olmadığı için son paragrafta söylediğiniz doğru olabilir evet:)

Bugün tek talakla boşladım toz bezini. Ama ütü yine yaptım :) olsun toz bezine el sürmemiş olmak da başarı.

Zaten oğlanın odası, hol ve mutfakta dediğiniz halılardan var. Sadece salonda kalın halı var. Renkleri soldu zaten halıların. Kışın sürekli yıkanıyor.

Ben artık alıştım sanırım oğlana ya. Geçen yıl çaresizlikten ağlıyordum ama şimdi he yine kustu tamam o zaman deyip devam ediyorum. Beni uykusuzluk bitiriyor. Gece kırk kere kalkıyor öksürürken.

Bir ara denedim böyle yapmayı ama sonra "iyice pis oldum bu ne salmışlık" diyerek yine aynı rutine döndüm.

Çamaşır birikmesi beni çok rahatsız ediyor ya. Niye bilmiyorum sepet boş olsun istiyorum.

Yemek konusu sıkıntı bende. Sevmediğim için en çok oyalandığım, beni en çok darlayan kısım bu. Hiç pratik değilim ne yapmam gerektiğini bile düşünemiyorum. Keşke yemek yemesek ajsjsj.

Çok istiyorum 6-7 gibi kalkmayı ama "neden bunu yapayım ki ile gitmeyeceğim" düşüncesinden dolayı bir türlü yapamıyorum. Bir de uykuya dalmakta zorlandığım için erken de yatamıyorum, uykusuz kalıyorum.

Çalışmaktan kalan bir alışkanlık erken kalkmak bir de sabah namazı var tabii. Erken kalkınca gün daha verimli oluyor, hem işimi yapıyorum hem de kendime vakit ayırmaya zaman kalıyor

Bu ara ne çok istiyorum namaz kılmayı... Yaş geçtikçe daha da arttı bu isteğim ama içimdeki münafık engel oluyor işte. Neyse konu bu değil yarın bir deneyeceğim 7de kalkmayı :)

Niye böylesin?
Cevabı bu kitapta bulabilirsin İdrakcim.
''Boşluk Hissi''
Boş oturunca suçluluk duyma hissi zaman zaman bende de oluyor.
Mükemmeliyetçi kişilikle de ilgisi var bu ruh halimizin.

Abla ekledim bunları da sağol :) bu ara pek kitap okuyamıyorum onun vicdan azabını da çekiyorum ama başlayacağım tekrar.

Shahsj bak o doğru işte. Ruhumu kararttılar. Ama şükür onlar kadar değilim ya. Onların akşam dokuza kadar her anı temizlikle geçiyor ve aşırı zevk alıyorlar.
Bir yanım sende böyle olsan keşke diyor, diğer yanım manyak olma otur oturduğun yerde diyor
Eline geçen herşeyi utuluyorsun bence sende onlar gibi olma yolundasin. Yapma etme
Nevresimleri falan düzgün katlama metodlari var youtube da bulabilirsin. Böylece düzgün gorunecekler gözüne.

Ben olsam gün gün bolerdim işlerimi hadi isler mecburi diyelim takıntı
İsteklerimi günlere yayardim o kalan iki saat bir gün kitap okur
Ertesi gün karakal çalışır ondan sonraki gün okuduğum bölümü çalışırdim :)
Ütü konisinda bende öyleyim maalesef çorap hariç herşeyi utuluyirm yoksa içim rahat etmiyor hatta ev silip süpürme temizlik konusunda da o yüzden yardımcı olamayacağım
Şu sıralar hamile olduğum.icin bir gün arayla süpürüyorum ama iicm asla rahat olmuyor

Bana da anlat ya nasıl bir gün lazım olur diye diye hiçbir esyamdan vazgeçemiyorum

Bana da anlat ya nasıl bir gün lazım olur diye diye hiçbir esyamdan vazgeçemiyorum
Annem senin gibi
Hep lazım olursa der
Ben de lazım olursa hersey elimizin altında artık gider alırız derim
Annem öyle alışmış ki buna
Bize gelince bile şunu atma bunu atma bana ver lazım olur der

Bana kullanmadığım hersey yük gelir
Valla neredeyse yemek odası takımını da atacam
Bizim zTen mutfakta masa takımı var
Salonda koca masa ayda yolda bir misafir için duruyor
Hiç olmasa daha iyi
Bizim evde fazladan bir çatal su bardağı bile yok
Üzerime üzerime gelir bilmem yapı işte

kendi kendine gezerek ev süpüren robotlar var alın bir tane, süpürgeden kurtulun. yemek için de buzluğa yatırım yapmayı önerebilirim. pratik olarak çıkarıp hemen bir iki çeşit yemek çıkarabileceğiniz hazırlığınız olursa yemek süresinden de tasarruf edersiniz. don gömlek nevresim ne varsa ütülemenin de ne doğaya, ne bütçenize ne de sizin ya da çocuğunuzun sağlığına bir faydası var. süper hijyen hastalıklara davetiye çıkarıyor malesef. ütüyü, bunları düşünerek haftada bire düşürün ve yalnızca kırışıkken giyilemeyecek şeyleri ütüleyin. naçizane söyleyeceklerim bu kadar. hayat ev işleriyle zaman geçirmek için çok kısa.

Herkes robot al demiş ama iyi robotlar 5 6 bin civarı daha dün baktık iyi bir el süpürgesi alın zamandan tasarruf saglar. Ütü dısında bende sizin gibiyim ne yalan söyleyeyim. Esim temiz evi temizlediğimi söylüyor. Ev kirlenmiyor ki temizlensin falan diyor ama bence hergün tuvalet, banyo yıkanmalı illa ki. Süpürmek de cok normal. Derin dondurucu konusu büyük kolaylık ama eskiden bana da oradan tuhaf bir koku gelirdi. Bu sorunun sadece bazı dolaplarda oldugunu gördüm kaldı ki öyle olsa cok iyi restoranlarda bircok seyi pişirip donduruyoruz bazen. Onlardan hiçbir koku almıyoruz bu tamemn dondurucunın iyi olması ile alakalı. Kayınvalidem dolaba karnıyarık, yaprak sarma falan koyup cıkarıyor fırında ısıtıyoruz sanki ilk günkü gbi cok sasırmıstım mesela. Yemek tamamen sogımalı ondan sonra kaldırılmalı. Çorbaları sogutup cam kavanoza koyup ondan sonra da buzluğa koyuyor mesela hadi bunları bosverin de bakliyatları haslayıp koyabilirsiniz. Vakitten kazandırır. Ne koyarsanız koyun tarih verin, ne olur ne olmaz.

sizin çözümünüz planlama. saat saat planlama yapın, özellikle bazı günler.
Ve bu saatlere kesinlikle uyun. Hangi işe el atsam diye düşündüğüm zamanı toplasam 1 saat eder.
Mesela 3 saat zaman mı var, hepsini temizliğe yaymayın.
yarım saat kişisel bakım, yarım saat kitap-kahve, 1 saat ev temizliği, 1 saat yemek hazırlığı..
Sonra zaman kaldıysa, sar başa, 1 saat ev temizliği, yarım saat kitap-internet..
okurken bile nasıl bol geliyor, uzun süre sabit aynı işi yapmak bence insanı gereğinden fazla strese sokarak, yıpratıyor.
Bu yazdığım çok basit örnekti, geliştirilebilir ama çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Idrakyollariiltihabi

Siz benim tam zıttımsınız. Ben yemek yapmayı çooook severim. Hiç üşenmem. Mutfakla ilgili bir iş olsun ne olursa olsun çok severim, bulaşık yıkamayı bile severim eşim zor aldırttı bulaşık makinesini daha hijyenik diye ikna ederek. Ocağı silmek mutfak tezgahını silmek vs de öyle ama mutfak dışında ev işlerini hiç sevmem. Ütü ise nefret ederim ve hiç ütü yapmam. ütü istemeyen şeyler satın alırım hep, dikkat ettiğim husus bu olur alışverişte. Eşimin gömlekleri de ütücüye gider hep ya da kendi ütüler. Evi hergün süpürmem, camları eve iki veya üç haftada bir aldığım yardımcı siler. Bizde çocuk yok çok şükür ama kedilerimiz var ve eşim de sağolsun çok dağınıktır yani mutfak hariç evimizi b.k götürür. Birilerinin eli değmişken bir de bana el atsalar fena olmaz sanki

Hergun ev supurmeyin mesela hafta da 3 defa yeterli olur :)
Benimde 7 aylik bebisim var herkes yatinca mutfagi toplarim ,esyalari yerlestiriririm utu varsa yaparim,
Ben sadece disarida giyecegimiz seyleri utuluyorum gerci
Ceyizde konulan dantelli nevresimlerden baska nevresimde utulemem duzgun asar duzgun katlarum utulu gibi olur ya da ben oyle goruyorum
Heh geceden de evi girgirlarim muutfagin yerini siler tuvaletleri yikarim isim biter :)
Geceden isinizi halledin ben oyle yapiyorum gune hazir oluyorum bir tek bizim ve oglumun yatagi kaliyor sonra gune hazirirzzz gezmeye cikariz hic olmadi markete :):):):):):):)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…