Şu an ailemle yasiyorum ama kendi evimde kalirken ayda 2 kere makina acar ev süpürürdüm.
sonuc olarak olmedim gayet saglamim,maşallah :)
Gencligine yazik ya, hem insana mikrop da lazim.
Hadi benim kadar pis olma, haftada iki sil supur evini.
Haftada bir ocak-lavabo vs vs detayli temizlersin. Zaten yillarin ev kadinisin. Taşırıp ocagi pisletmiyorsundur. Ne kadar pislenebilir ki mutfak ? Şöyle pittiri pittiri al iste kabasini günlük.
Belki "ay ben cok dikkat ederim, sirkeyle karbonatla temizlik yaparim" diyenlerdensiniz ama ben genelleyecegim.
Şu 'temizlik delisiyim,ace ile banyo yapiyorum' tayfasi doğaya da kendilerine de ailelerine de en cok zarari veriyor bence. O su gibi kullandiklari "tertemizlik icin" camasir suları -cifleri-yumusaticilari kimyasal saciyor. Bebekleri var diye daha cok cifliyorlar daha cok cifledikce zavalli cocuklar zehir soluyorlar. Misal camasir suyu solumak KOAH hastaligini yuzde otuz arttiriyormus bkz hz google.
Tikanan lavaboya doktukleri tozla balıklar ölüyor. Aman da cok temizim diye dekalitrelerce akittiklari su yuzunden kuraklik cekecegiz. Saatte bir degistirdikleri petler dogada milyon yil yok olmuyor...umumi tuvalette "cok titiz" olduklari icin 1 top tuvalet kagidini klozete sererler (1 orman yok oldu senin umumi yerde hacet giderme ihtiyacına) , utanmadan bir de her yerde boy boy "yapmayın etmeyin tuvalrt kagidinizi cope atin" uyari asildigi halde klozete atar sifonu cekerler.
Ama sorsan en temizi onlar.
Uyuz oluyorum böyle insanlara. Ne yazik ki bizim kadinlarin neredeyse hepsi boyle.
Bana bencillik gibi geliyor. "Ben kendimi temiz hissedeyim de doganin agzina etsem de olur. Sudan bol ne var? Gezegen okyanus kayniyor" bakiş açisi.
Sen de bi sal.. bu kadar temizlik sana da iyi degil. Canina yazik
Yer supurmeye ki geldin bu dunyaya? Disney masallarindan kul kedisi ile mi ozdeslestirdin kendini??
Karakalem yapmayi seviyor musun? Ne guzel iste. Sali ve persembe rutinin sadece kara kalem-muzik ve dinlence olsun cocuk okuldayken.
Detayli temizligi pazartesi ve cuma yap. Biri haftasonunun dağınıklıgi icin bir haftasonuna hazirlik. Diger gunler elini bile sürme o supurgeye. Bişey doken girgirlasin:)
Ütüyü de biriktir biriktir bir geceni ayir yap. Zırt pirt yapmaktan iyidir. Tvye de bir film yansit. Film bitene kadar biter zaten. Ayrica herseyi utulemek zorunda degilsin ki.
Benim ogrenci evimde 3 sene ütü yoktu,pekala da yasadim

annem de dona kadar utulemeyi sever. O yuzden evde kendi casirimi ayirdim. Kendi kirlimi kendim yikiyorum,utulenmeyecek seyleri utulemeden dolabima koyuyorum. Gomlek vs neyse de zaten giyince ustunde duzelecek kislik giysiler-pantolon -icine giyecegin atlet vs vs ne gerek duyar ki ütüye? Ben cok sık seyehate ettigim ve valiz yerine sirt cantasi kullandigim icin aldigim kiyafetlerin ütüye gerek duymayacak kiyafetler olmasina dikkat ediyorum. Ismini bilmiyorum ama gorunce taniyorum o kumaslari. Anladiniz bencr ne oldugunu. Siz de ozellikle cocuga bunlardan almaya gayret edin. Yikayin kurusun giyinsin