• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Toz bezinin dayanılmaz cazibesine karşı koyamıyorum.

Ben geçen yıl nispeten daha çok evdeydim, her şey gözüme batıyordu kafayı yiyordum. Şimdi 3 gün ofis günüm geri kalan günler de tezim ve hocaların kakaladığı angaryalarla geçiyor. Evi daha bi saldıö mecburen.
Evde olduğum günler şöyle yapıyorum. Sabah 8'de kalkıyorum çamaşırları atıp, mutfakta kalan eden varsa onları halledip evi süpürüp silip çorbayı yapıyorum. Bir de banyo ve çamaşırların asılması. Saat 12 falan oluyor. 17ye kadar ders çalışıyorum kitap okuyorum. Sonra ana yemek hazırlanması. Akşam yemeğinden sonra ütüler ve nişanlımla çay sohbet. Ama bizde çocuk yok tabi. Ofis günlerim ise tam bir survivor. Sabah 6 30 da evden çıkıp 20'de eve gelmece falan...

Çalışmadığınız halde ni 6da uyanıyorsunuz? Bu ara daha erken kalkma isteğim var da o yüzden soruyorum. Bir yanım yahu ile gitmiyorsun yat uyu deli misin diyor, diğer yanım daha çok şey yapabilirsin erken kalk diyor.
Tatlım erken kalkmak süper bir şey 👍 ben de bu sene deneyimliyorum. Ama senden yaşça büyüğüm. ATTRAENTE ATTRAENTE de kırkını geçmişti galiba. Sanırım yaş aldıkça keyfine varılıyor. Evde çocuk varsa da iyi bir şey. O uyanmadan sen evde vakit geçirebiliyor, kendinle başbaşa kalabiliyorsun.
Ha bir de ben gereksiz iş yapmama konusunda kendimi sürekli ikaz ediyorum evdeysem eğer. Yapılacaklar listem olduğu gibi yapılmayacaklar listem de var. Sen de yaz bir yapılmayacaklar listesi 😊

Çalışmadığınız halde ni 6da uyanıyorsunuz? Bu ara daha erken kalkma isteğim var da o yüzden soruyorum. Bir yanım yahu ile gitmiyorsun yat uyu deli misin diyor, diğer yanım daha çok şey yapabilirsin erken kalk diyor.

Çalışmaktan kalan bir alışkanlık erken kalkmak bir de sabah namazı var tabii. Erken kalkınca gün daha verimli oluyor, hem işimi yapıyorum hem de kendime vakit ayırmaya zaman kalıyor

Tatlım erken kalkmak süper bir şey 👍 ben de bu sene deneyimliyorum. Ama senden yaşça büyüğüm. ATTRAENTE ATTRAENTE de kırkını geçmişti galiba. Sanırım yaş aldıkça keyfine varılıyor. Evde çocuk varsa da iyi bir şey. O uyanmadan sen evde vakit geçirebiliyor, kendinle başbaşa kalabiliyorsun.
Ha bir de ben gereksiz iş yapmama konusunda kendimi sürekli ikaz ediyorum evdeysem eğer. Yapılacaklar listem olduğu gibi yapılmayacaklar listem de var. Sen de yaz bir yapılmayacaklar listesi 😊

Ben çocukluğumdan beri erkenciyim, hayatımda iki elimin parmaklarını geçmez öğlene kadar uyuduğum, vücudum otomatik gibi 6,5-7 saat uyuyunca açılıyor gözlerim. Sabahın huzuru bambaşka, kar bile yağsa pencerelerimi açarım, güneşin doğuşunu görmek en büyük keyfim😍

neden o kadar fazla ütü yapıyorsunuz ki? ben sadece gömleklerimi ütülüyorum. zaten çoğu zaman spor giyiniyorum. etek, tişört, kot pantolon, elbise… bunların hiçbiri kırışmıyor ki. silkeleyip asıyorum, sonra da direkt giyiyorum. hatta şu an üzerimdeki tişörte bakıyorum da dümdüz duruyor yahu, bunu ütülesem de hiçbir farkı olmayacak ki.

nevresimde falan da gerek yok.
pijama ütülemek zaten ayrı bir delilik. hayır gerçekten hiçbiri kırışmıyor, benim pijamalarım da bildiğin jilet gibi. ki kırışsa bile evin içinde kırışık olayım, ne olacak?

iç çamaşırı da hiç ütülemedim, şeytan kulağına kurşun hiç mikrop falan da kapmadım.

bence gömlekler ve pantolonlar hariç ütü yapmayı bırakın artık.

ben bekarım, evdeki saç yığınlarını gözmezden gelip haftada bir süpürüyorum. ama evli de olsam maks haftada 2-3e çıkarırdım.

ütüyü bırakıp süpürmeyi gün aşırıya çekseniz bile size çok daha fazla zaman kalır zaten.

Hiçbir şey yapmadan oturamıyorum yahu, afakan basıyor. Depresyona giriyorum zaman boşa geçiyor diye. Hayır yani ilk gençlik dönemlerinde duvarı seyrederek yatan bir insandım. Belki de o yüzden bu koşturma. Çok kaçırdım hayatı, bir yerinden tutmam lazım diye panikledim yaş 30u aşınca.

Yazın böyle değilim ama. Yaz mevsimini sevmiyorum hiçbir şey yapasım gelmiyor. Kışın da bir enerji, bir coşma hali.

35'inde cut diye ölen adam örneği beni hayata bağladı şu an sağol ya ajsjsjsj.
Niye böylesin?
Cevabı bu kitapta bulabilirsin İdrakcim.
''Boşluk Hissi''
Boş oturunca suçluluk duyma hissi zaman zaman bende de oluyor.
Mükemmeliyetçi kişilikle de ilgisi var bu ruh halimizin.

Eklentiler

• IMG_2125.jpg
    IMG_2125.jpg
    124,9 KB · Görüntüleme: 41
Kız o cadaloz gorumcenle kaynanan senın evıne ıııyyyk pıs gozuyle bakmıyolarmıydı:ıslık::KK64:o kadını suan paralamak ıstedım. Kadın kendıne aıt 24saatı yetıstıremıyor da senın ananın evını mı temızlesın deli bozuk:mapus::sopa::kızgın::KK53:

Merhaba hatunlar

Epeydir yoktum buralarda, yokluğumda dertlerde boğulmadınız inşallah ahsjsjs. Neyse cıvıtmadan konuya gireyim.

Efenim son zamanlarda kabıma sığamıyorum. Zannediyorum 33. Yaşıma girmeye günler kala "zamanı en iyi şekilde değerlendirme" konusunda paniklemiş durumdayım. Dolayısıyla 24 saat asla yetmiyor ya da ben zamanı nasıl kullanacağımı bilmiyorum. Tam da bu yüzden önceliklerimi, eylemlerimi, zamanı nasıl değerlendirdiğimi sorgular oldum. Bir arkadaşımla konuşurken "idrak sen ne ara böyle oldun" deyince hepten sorgulamaya başladım kendimi. Aslında şimdiye kadar sorun yoktu ama yapmak istediklerime zaman yetmediğinde ve ben buna aşırı sinirlenip adeta bir canavar gibi saldırma eğilimi gösterince bir sorun olduğunu fark ettim.

Konunun bu kısmında Parantez açayım, evet dert bu anacım. Bu dert canım bacım.

Size güne nasıl başladığımı ve neler yaptığımı, neleri yapmak isteyip vakit bulamadığımı yazayım. Siz de Allah rızası için bir el atın. Bunları yapmana gerek yok sen idrak ziyagilsin kendine gel deyin ama ikna edin. Çünkü kendi kendimi ikna edemiyorum ben.

Sabah sekizde uyanıyorum. Oğlumun kahvaltısını hazırlıyorum. Beraber kahvaltı yapıyoruz, biraz gıcık bir oğlum olduğu için hazırlanması uzun sürüyor. 9 buçukta okula götürüyorum onu. Eve dönünce yarım saat kadar sigara içip "aha valla yalnızım evde. Yeminle ev benim ve yalnızım" sefası sürüp, ardından yatakları topluyorum. Bulaşık makinesini boşaltıyorum ya da çalıştırıyorum.

Sonra çamaşır varsa yıkayıp asıyor, her gün mutlaka evi süpürüyorum. Tuvaleti temizleyip ütü yapıyorum. Yemek faslını da halledince saat 13.30 oluyor. Oğlumu almadan önce 2 saatim kalıyor. O iki saatte kitap mı okuyayım, örgü mü öreyim, karakalem mi çalışayım, ikinci üniversite okuyorum uzaktan, onun dersini mi çalışayım, oğlana bir kek mi çırpayım, cilt bakımı mı yapayım şaşırıyorum. Her şeyi yapmak istiyorum ama hiçbir şey yapamıyorum. Haftanın iki günü spora gidiyorum ama ne gitmek. Kan ter içinde koşarak.

Sürekli koşuyorum, sürekli ayaktayım ama elde var sıfır. Yani sıfır deyip haksızlık etmeyeyim kendime de YAPMAK zorunda hissettiklerimi yaparken, yapmak istediklerimi kaçırıyorum.

Şimdi sırasıyla sorayım. Siz her gün ev süpürüyor musunuz? Ben süpürmezsem aklım hep evin kirli olmasında kalıyor ve bir şeye odaklanamıyorum. Yani içimden bir ses "delirme idrak sen bu değilsin" dese de, mutlaka süpürüyorum. Lavabo tuvalet temizliği hadi mecbur yapılıyor. Yemek yapmaktan nefret ediyorum. Allahım ne olur hapla beslenilen çağa atlayalım diye dua ediyorum hani öyle bir nefret. Bunu da Eleyemeyiz, mecbur yapılacak. E ütü desen evet donlardan nevresim takımlarına, hatta pijama ve atletlere kadar ütülemek normal değil biliyorum ama engel olamıyorum kendime.

Anlayacağınız aklım "mühim olan sen, ailen ve çocuğun. Boş işlerle kendini yorup onlara yetersiz ve mutsuz olacağına bırak akışına" diyor ama bedenim beni dinlemeyip iş yapıyor sürekli.

Bir el atın bana yahu. Hayat kısa her şeyi de mükemmel yapma bırak pis kalsın bir gün ev. Sepette ütü kalsın sen otur anime çiz mutlu ol deyin. Ya da benim bu her şey olması gerektiği gibi olacak sonra kişisel isteklere zaman ayrılacak takıntımı nasıl yeneceğimi söyleyin.

Normalde oğlumun zamanından çalmam, o okuldan gelince yemek yeme ve mutfak toplama dışında iş yapmam onunla ilgilenirim. Ancak son günlerde her şeyi yapayım her şeye yetişeyim diye öyle koşuyorum ki, oğlanla oyun oynarken isteksizim, tahammülsüzüm.

Siz nasıl yetişiyorsunuz her şeye. TV izlemiyorum gün içinde açılmıyor bile. Telefon, internet desen çok az kullanıyorum. Hani bunlar da almıyor vaktimi. Çalışırken haftada bir ev temizler, işten gelip pratik bir yemek yapar sonra otururdum. Şimdi çalışmıyorum ama çalıştığım dönemde yeten zaman şimdi yetmiyor. Tamam çalışırken bu kadar çok şey yapmak istemiyordum nasılsa vaktim yok diye, ancak şimdi vakit var yine yetmiyor.

İçimde coşkulu bir ev kadını varmış da açığa çıkmayı mı beklemiş ne olmuş anlamadım ki. Eltim mesela manyak gibi temizlik yapar ama bundan memnundur sever. Ben yapıyorum ama gün sonunda "çamaşır suyunda boğul inşallah idrak, mok vardı günü ziyan ettin. Al yine istediklerini yapamadın." diye kahroluyorum. Hani memnun da değilim düzen takıntımdan.

Ben nasıl zamanı verimli kullanırım nerede hata yapıyorum bir söyleyin. Yaşayacak mıyım? Böyle ruhumu silikonlu spreye satmışken yaşayamıyorum çünkü.

En dipten not: bir ev hanımının macera dolu gününü okudun anacım. Bdv bölümündeki bilimsel çalışmalara böylesine ucuz bir konu ile engel olduğum için özür diler, laf sokmak için hazırlandığın şu saniyelerde o muhteşem enerjini bana harcamamanı önemle rica ederim. Tişikkirlir.

Asla ütü yapmıyorum
Gömlek ütülerim en fazla. Bu vakitten kazandırıyor.
Yemek yapma konusunda nefretine eşlik ediyorum.
Ütü yapmasan olay çözülecek bence
Sorun ütü, valla bak

Ya bu modelden bende de var.
Doğduğundan beri kusmuklu zaten.
Ama şu gripler kabus.
On günüm iptal geceleri.
Kusuyor oksurdukce geniz akıntısı oldukça.
Bebekken ağlarken de kusuyordu.
Altı yaşında şimdi baya azaldı ama gene arada kusuyor ve küçük legenimizle geziyoruz evde bu donemde.
Arkadaşlarıma anlatamiyorum çünkü abarttigimi düşünüyorlar.
Buyukte yaşamadım böyle durum yani şikayetçi de olmak istemiyorum ama bu durum beni de çok yordu.
Geçecek her sene azalıyor bak diye avutuyorum öyle kendimi.

Ha bir de tüm halıları kaldırıp ince yikanabilenlerden aldım çok pahalı da değiller.
Kussa ya da birşey dökülse hemen yıkıyorum.
Çabucak da kuruyorlar.
Hâli yıkamaya vereceğim para yerine onları aldım kar bile oluyor uzun vadede.
Neyse bu tür halilarin havi da olmadığı için ev daha temiz kalıyor.
Toz da çok olmuyor.
Çok rahat ettim ben.
Tavsiye ederim.
Bu halilar kaymiyor mu acaba daha hafif oldugu icin🙄hep merak etmisimdir de almayi istedigimden

evi hergun supuruyorum evet ama benim kizim 2 yasinda ve her yer elinde yiyerek doktukleri ve kuslara yem atiyorum diyerek sactigi oyun hamuruyla doluyor oyuzden yoksa hayatta her gun ev supurmem 2 gune bir ancak
sizin cocugunuz buyukmus bukadar kirlenmiyordur sanirim
dona kiloda kadar utulemeye ne gerek ar bilmiyorum bence cok gereksiz aksamdan kendinizi telkin edin yarin dokunmuyorum hic bir seye diyin yada yemeklerinizi 2 gunluk yapin kizim okula baslayinca ilk hafta bir dip kose icime sine sine temizlik yapip sonrasinda 3 4 gun sadece yatmayi dusunuyorum

Her gün ev süpürülüyor.
Yatılı yardımcımız bizi terk ettiğinden beri bunu haftanın 3 günü ben, 3 günü gelen yardımcı, 1 günü de esim sen manyaksin, beni de alet ediyorsun nidaları eşliğinde yapıyor. Kadın içinden ne sayıyor onu bilmiyorum.

Her gün tuvalet temizleniyor
Sadece pazar dışarıda oluyoruz.
O gün temizlemedigim oluyor

3 çocuk her gün yıkanıyor.. Bu konuda da insanlar beni eleştiriyor, ruh hastası olduğumu düşünüyor ama aşırı titiz biri değilim. Sadece çocuklar rahat uyusun ve daha fazla lego, araba, tabak canak oyunlari oynamamak icin vakit gecsin diye yapıyorum.

Neyse sorunun cevabını bilmiyorum.
Tek bildiğim yol uyumamak.
Oğlan en geç 10 da yatsa,
Sabah 8 e kadar 10 saat var.
5 ini uyusan, 5 saatte uçarsın :)

Eskiden uykusuz kalmak beni yormuyordu ama yaşlandım sanırım, yeterli uyumayınca başım ağırıyor turuncu ahsjsjjs. Zaten gece kırk kere uyanıyorum bari 7 saat uyuyayım.

Yok ya ben kabul ettim kendimi böyleyim demek ki yapacak bir şey yok. Bak bugün o kadar mücadele ettim yine akşam vakti ütü yaptım ahshjs.

Bayılıyorum tertipli düzenli evlere hatta zengin olunca millet ev araba ister ben de yardımcı kadın hayal ediyorum ahsahagsgdh
Her gün evi süpürüyorum fakat evcilim ve çocuğum var diye
Bana da her gün wc temizliği çok fazla geldi yani sen, eşin ve çocuğun kullanıyorsunuz ve iki kişi sadece sabah ve akşam kullanıyor her gün neden temizlenir ki. Ayrıca atlet nevresim ütülemek nedir ya :/
Bebeğimin kıyafetlerini bile doğmadan önce yıkayıp ütülemiştim sonra bir daha hiç yapmadım :)

Ahahs oğlum dört yaşında. Dört yıldır çorap hariç giydiği her şeyi ütülüyorum. Ancak bu hijyen takıntısı yüzünden değil. Dolapta dümdüz durmalarını istediğim için. Mağaza reyonu gibi dolap içleri. Seviyorum o görüntüyü kahretsin ajsjsj.

Sarjli bisupurge aliyorsun kucuk gordugun an onunla cekiyosun.ogluna kocana da gorsuklari an yerdeki pisligi sarjli supurgeye cekmelerini aşılıyorsun.boylece her gun ev supurmuyorsun.
Ayrica bu uzun faraslar supurgeler var ya onlardan da al dokulen sac killarini va hemwn toparlayiver.
Ortu kullan mobilyalarin ustunde silkele gitsin.toz alma.
Bulasigi gun botu biriktirip sadece aksama at makineye.kimsenin donunu da utuleme.kendine utu gunu yap mesela pazar gunu.esine utulet mes3la diger gunler utu yapma.

Bulaşığı gün boyu biriktirmek mi :rolleyes:düşününce bile tüylerim diken diken oldu. Hadi ütüyü bir nebze ertelerim ama bulaşık biriktirmem mümkün değil. Tansiyonum düşer ahsjsjs.

İki çocuğum var çalışıyorum bende her gün evi temizler süpürüm ama ütü ye gelince yalnızca mecburlari ütülerim mesela. Haftanın 4 günü spor yapıyorum. Benim eşim çok yardımcı her işi paylaşım içinde yaparız.
Eşinden yardım iste akşamlari kendine ayır mesela.

Şu an ailemle yasiyorum ama kendi evimde kalirken ayda 2 kere makina acar ev süpürürdüm.
sonuc olarak olmedim gayet saglamim,maşallah :)
Gencligine yazik ya, hem insana mikrop da lazim.
Hadi benim kadar pis olma, haftada iki sil supur evini.
Haftada bir ocak-lavabo vs vs detayli temizlersin. Zaten yillarin ev kadinisin. Taşırıp ocagi pisletmiyorsundur. Ne kadar pislenebilir ki mutfak ? Şöyle pittiri pittiri al iste kabasini günlük.
Belki "ay ben cok dikkat ederim, sirkeyle karbonatla temizlik yaparim" diyenlerdensiniz ama ben genelleyecegim.
Şu 'temizlik delisiyim,ace ile banyo yapiyorum' tayfasi doğaya da kendilerine de ailelerine de en cok zarari veriyor bence. O su gibi kullandiklari "tertemizlik icin" camasir suları -cifleri-yumusaticilari kimyasal saciyor. Bebekleri var diye daha cok cifliyorlar daha cok cifledikce zavalli cocuklar zehir soluyorlar. Misal camasir suyu solumak KOAH hastaligini yuzde otuz arttiriyormus bkz hz google.
Tikanan lavaboya doktukleri tozla balıklar ölüyor. Aman da cok temizim diye dekalitrelerce akittiklari su yuzunden kuraklik cekecegiz. Saatte bir degistirdikleri petler dogada milyon yil yok olmuyor...umumi tuvalette "cok titiz" olduklari icin 1 top tuvalet kagidini klozete sererler (1 orman yok oldu senin umumi yerde hacet giderme ihtiyacına) , utanmadan bir de her yerde boy boy "yapmayın etmeyin tuvalrt kagidinizi cope atin" uyari asildigi halde klozete atar sifonu cekerler.
Ama sorsan en temizi onlar.
Uyuz oluyorum böyle insanlara. Ne yazik ki bizim kadinlarin neredeyse hepsi boyle.
Bana bencillik gibi geliyor. "Ben kendimi temiz hissedeyim de doganin agzina etsem de olur. Sudan bol ne var? Gezegen okyanus kayniyor" bakiş açisi.
Sen de bi sal.. bu kadar temizlik sana da iyi degil. Canina yazik
Yer supurmeye ki geldin bu dunyaya? Disney masallarindan kul kedisi ile mi ozdeslestirdin kendini??
Karakalem yapmayi seviyor musun? Ne guzel iste. Sali ve persembe rutinin sadece kara kalem-muzik ve dinlence olsun cocuk okuldayken.
Detayli temizligi pazartesi ve cuma yap. Biri haftasonunun dağınıklıgi icin bir haftasonuna hazirlik. Diger gunler elini bile sürme o supurgeye. Bişey doken girgirlasin:)
Ütüyü de biriktir biriktir bir geceni ayir yap. Zırt pirt yapmaktan iyidir. Tvye de bir film yansit. Film bitene kadar biter zaten. Ayrica herseyi utulemek zorunda degilsin ki.
Benim ogrenci evimde 3 sene ütü yoktu,pekala da yasadim :KK66: annem de dona kadar utulemeyi sever. O yuzden evde kendi casirimi ayirdim. Kendi kirlimi kendim yikiyorum,utulenmeyecek seyleri utulemeden dolabima koyuyorum. Gomlek vs neyse de zaten giyince ustunde duzelecek kislik giysiler-pantolon -icine giyecegin atlet vs vs ne gerek duyar ki ütüye? Ben cok sık seyehate ettigim ve valiz yerine sirt cantasi kullandigim icin aldigim kiyafetlerin ütüye gerek duymayacak kiyafetler olmasina dikkat ediyorum. Ismini bilmiyorum ama gorunce taniyorum o kumaslari. Anladiniz bencr ne oldugunu. Siz de ozellikle cocuga bunlardan almaya gayret edin. Yikayin kurusun giyinsin :KK66:

Yarın temizlik günüm tamam mı kutsal pazartesi ajsjsj. Allahım bu hayat bana temizlik günüm tanımını da kullandırdı ya, daha da ölmem.

Ya bak şöyle bir durum var. Her cümlene katılıyor ve böyle düşünüyorum aslında. Bendeki sorun, temizliğe harcanan zamanı lüzumsuz görüp üzülürken öte yandan temizlik ve düzeni seviyor olmam. Hani yapmak istiyorum ama yapmanın o kadar da gerekli olmaıdğını düşünüyorum. Bu iki durumdan biri düzelmeli. Yapmaya devam edeceksem vicdan azabı çekip kendime acımamalıyım. Yapmayacaksam da kendini iğrenç pislik gibi hissetmemeliyim.

Her konuda olduğu gibi bu konuda da hayati bir meseleye çevirdim konuyu. Bravo bana.

Back