Titiz, pratik ve işbilen hanımlar, bilmeyenler de yazabilir :)

Kızlar fırın içine buzdolabına kullandığınız deterjanlar koku yapmıyor mu kimyasal sonuçta iyi duruladiginiza emin olabiliyorsunuz fırın bide ısıyla etkileşimde yapar...

Fırını domol ile temizleyince defalarca duruluyorum, dediğiniz gibi ağır bi ürün çünkü. Sonrasında da bir gece açık bırakıp ertesi gün en yüksek ısıda boş çalıştırıyorum ve soğuyunca tekrar 2-3 kez duruluyorum bezle.

Gömlek ütüleme tarZınız dikkatimi çekti. Gömleği hiç kurutmadan mı ütülüyosunuz hafif nemli mi?

Eve kadın çağır:/
Ben olsam halıları yıkamaya yollarmış perdeleri makinaya atar Çamları silerdim. Ortalığı sil süpür toz al işte. Koltuk örtülerini yıka.
O klozet kapağını yenisiyle değiştir.
Fırın temizliği için videolar var izle.Dolapları dök yeniden sil yerleştir.son bi toz al sil süpür.
NefisYemekTarifleri ugulamasını indir ordan da yemek yap.
Bitti.

Diğer şeyler zaten söyle olsun.
Önce mutfak dolaplarını ve mutfakta ne varsa tertemiz yap.
Sonra diğer odaları temizle.
Yatak odanda ise eşyaların kullanmadığını ayır ve depoya yada birine ver. Bir güzel dolabını katla .
Sonra banyoyu ve wcyi yıka bir güzel.
Sonra komple evi süpur sil.
Diğer gün camları sil balkonu yika o esnada perdelerini yıka evi tekrar süpürge sil. OH mis gibi oldu ev. Ben böyle yapıyorum . Ayrintilari yapıp öyle süpür sil yaparım . Böyle daha şevkle yaparım . Önce sevmediklerimi bitiririm yani.

Gömlek ütüleme tarZınız dikkatimi çekti. Gömleği hiç kurutmadan mı ütülüyosunuz hafif nemli mi?
Çamaşır makinası durduğu an ütünün fişini takıyorum
Baya makinadan çıkarır çıkarmaz hemen utuleyip askıya asiyorum
Hemen kuruyor ve pürüzsüz kalıp gibi ütü oluyor
Normal utuyle hiç denemedim buhar Kazanlı utude böyle daha güzel oluyor

Pantolonları direk utucuye gönderiyorum ona sabrım yok açıkçası yaparsa eşim ütüler pantolonu oda ıslak ütüler ama pantolonu utulerken parlamasın diye bide İnce kumaş serer üzerine

şu an size hayran kaldım
tebrik ederim çıtayı arşa çıkardınız
valla şu azim ve düzenliliğin çeyreğine sahip olmayı çok isterdim :)

ya ben hiç kendim yapmadığım gibi genelde bu işleri eşime yıkıyorum özellikle yemek konusunda
yani o beni kenara oturtup ben yaparım diyor
temizlikte de balkon yıkama elektrik süpürgesi ve mop işi onda
mutfak tezgahını da o siliyor genelde
ama şu an tatildeyim ve madem evdeyim ben de biraz eşime konfor sağlayayım dedim
bi de iyi bi temizlik yaparsam ferah ferah otururum izindeyken de
yoksa ben de size katılıyorum bu işler kadının işi eddğil yalnızca
görev paylaşımı olmalı

aynen öyle
işe gitmeyince de başka bi iş çıkarıyorum kendime
maksat evişinden kaçmak

Ben olsam hemen bir temizlik sirketini arardim
Evini temizlemeye kalktiginda kirletengillerdenim, o yuzden hic bulasmiyorum mumkunse.

Bir temizlikçi çağır. Evin büyük değilmiş. Çok masraf olmaz.

200 tl dediler tüm gün detaylı temizliğeeee
yarım gün de dolap içlerini falan silmeden sadece normal temizlik 90 tl imiş
kıyamadım parama

çok güzel yazmışsınız çok teşekkür ederim
balkondan başlayamadım çünkü güneş sabahtan öğlene kadar vuruyordu
şimdi gitti güneş
balkona geçiyorum

Çamaşır suyu zaten sarartan klozetleri. Krem temizleyici kullanın.

ya ben de onu fark ettim
mavi renkli wc temizleyici ile temizliyodum meger o sarartmış

rossmannın o ürününü çok yazmışlar
kesinlikle alıcam bugün akşama
fırın işini yarına bırakıcam bu yüzden
camlara geçiyodum tam şampuanı deniyim

minimalizm akımına kapılıp neredeyse kıyafetlerimin yarısından fazlasını dağıttım
çok az eşyam var
aslında mutfakta da çok az eşyam var
en büyük sorun aldıklarımı yerine koymamam

Camlara şampuanı dene, bana dua edersin

Bizim ev 2 katli 4+1.
Ilk once camlari acmayla baslarim.
Havalansin.
Sonra guzel bi sarki acarim( genellikle youtubeda playlist yaparim en sevdgim sarkilar ardi ardina gelir).
Snra odadaki tum fazlaliklari buyuk bi keyifle kapidan hole dogru firlatirim.
Bu kirli, bu eski cope gitsin, bu diger odaya vs vs. Yada odanin diger ucunami gitmesi gerek o yastik? Onlarida yine odanin ortasinda kamp atesi gibi ortaya biriktiririm. Odanin bi kosesinden baslarim boyle boyle giderim. En son olrak odanin ortasinda kamp atesindekileri yerlerine koyarim.
Odadaki fazlaliklar gitti zatn hola atmakla birlikte.
Sonra ilk olrk toz alirim. Herseyi tum tozu buyuk bi keyifle yere savururum.
Sonra en son is supurge.
Onlada heryeri supurdummu odaya oda parfumu sikip odanin kapisini kapatirim.
Haydi bakalim diger odaya basla...

Konu sahibesi aslında asıl kurtarıcılar kutular
Müsait oldukça boolll boolll saklama kutuları alın eşyaları öyle kaldırın dolap içi silmek aradığını bulmak düzen hatta ev taşımak yerleştirmek çok kolay oluyor

Ben çarşafları bile direk dolaba koymam yastığın ayrı çarşafın ayrı kutuları var ona büker koyarım hiç dagilmiyor ozaman

Bazali yatagim herşey vagumlu hurcda oda çok kurtarıcı

arkadaşlar hepsini tek tek okudum ve bi sürü şey öğrendim hepinize çok teşekkür ederim
banyodan başladım balkonda güneş olduğu için

klozetin sarılığı wc temizleyici mavi sıvıdan olmuş hunharca domestosladım çok çok az kaldı
yerdeki paspasları yıkayıp kuruttum
beyaz sirke aldım temizlik sirkesiymiş
her yer sirke koktu ama sirkeli su iyi leke çıkarıyo camdan
duşun camları ve duvarlarını sildim
dolap içlerini her şeyi her şeyi sildim

aşağıda sonuç :

Eklentiler

• IMG_1075.webp
    18,8 KB · Görüntüleme: 158
200 tl dediler tüm gün detaylı temizliğeeee
yarım gün de dolap içlerini falan silmeden sadece normal temizlik 90 tl imiş
kıyamadım parama

elinden geliyorsa en iyisi yapmak zaten,
ben pazar günü koltukları sileyim dedim, lekeli falan değildi sadece tozluydu,
açtım internetten okudum aspirinle silin yazıyordu, yaptım aspirinli suyu sildim,
şu an koltuklarımda devasa halka halka lekeler var ve koltuk yıkama çağırdım, haftasonu yıkayacaklar, gitti benim 150 tl
cam silmeye kalkınca da öyle oluyor, dalin mi denemedim, mavi su, cam silme suyu, cam silme bezi, gazete, denemediğim yöntem kalmadı, her seferinde tozlar ordan oraya taşınıp dalga dalga iğrenç görünüyor, olmuyor yani

dolap içlerini konmari yöntemiyle düzenliyorum
bunu keşfettiğimden beri dolap içleri düzenli
ama mutfak dolaplarının altındaki eşyalar için kutu lazım dediğiniz gibi
ikeadaki toparlayıcı kutulardan alabilirim hatta almalıyım

Bir sey söyliyecem. Gaziantep 'te nem yok. Özellikle yazin iki dakikada kuruyor hersey. Havlu kullanmam diyorsun da hemsehrim geri dönüsüm konusunda iyi degiliz. Su tüketimimiz zaten cok fena. Kagit havlu tüketimini azaltsan daha iyi olmaz mi? Temizlik konusunda sen gibi insanlara cok özenirim ben o ayri konu.

hay allahım
bazen bilene bırakmak daha iyi galiba

şimdi camlara geçicem de şu cam nasıl silinir yaa bu kadar büyük cam neden yapılıyo bilmiyorum ki

Eklentiler

• IMG_1077.webp
    17,7 KB · Görüntüleme: 136
Kolay gelsin canım mutfak dolaplarini ben bulaşık makinası tabletini sıcak suda eritip öyle siliyorum sonra duruluyorum pırıl pırıl oluyor her hafta yarim saatimi ayırıp mutfağı temizliyorum böylelikle kirlenmiyor tavsiye ederim bu kadar uğramamış olursun hem fırın temizliğinde rossman da domol markasının fırın temizleyici köpüğü harika bulamassan suyla kabartma tozunu macun gibi yap gece sur sabaha kadar kuruşun sabah güzelce temizle sonra birde şirketle sil fanli bi şekilde de çalıştır sonrasında miss gibi fırın tepsilerinide cifle telleye bilirsin buz dolabını sirkeli suyla diliyorum sirke kokusu agir geliyorsa beyaz sirke kullana bilirsin hakında koltuğunda lekeli yerlerde bulaşık makinası parlaticisindan dokve sil lekeleri kolaylıkla çıkartıyor camlarida sıcak suya azıcık sambuanla dilersen durulama yapmama gerek bile kalmıyor temizlik teki en önemli şey kirleesine izin vermemek bence sıkısık üzerinden geçerseniz eğer bu kadar zorlanmassin bence

hay allahım
bazen bilene bırakmak daha iyi galiba

şimdi camlara geçicem de şu cam nasıl silinir yaa bu kadar büyük cam neden yapılıyo bilmiyorum ki

bana sorma benim camlar ağlıyor
kadın geliyor 10 dk da camları pırıl pırıl yapıyor, ben 2 saat kendimi paralayıp ilk halınden daha kötü halde bırakıyorum

Doğru söylüyorsunuz geri dönüşüm konusunda dikkat etmem lazım ama o havlu banyoda durunca sanki bakteri yuvası gibi geliyor gözüme bornozlarimi banyoya asmiyorum giyinme odamda hiç kumaş benzeri şeyi banyo ve wc ye birakamiyorum ... Psikolojik sanırım mutfakta el havlusu var oda günde 5 kere değişir elim sudan çıkmıyor ki havlu ıslak kalıyor ...

Dikkat etmeye calisicam geri dönüşüm mevzusunu.

bak bu duyduklarımın en ilginciydi
:) kırk yıl düşünsem aklıma gelmez yahu sen nerden öğrendin bulaşık makinası tableti eritmeyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…